Οι θεοί είναι 28 (Νικοπολίδης, Κατεργιαννάκης, Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Γκούμας, Δέλλας, Καψής, Μπασινάς, Τσάρτας, Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης, Ζαγοράκης, Καφές, Γεωργιάδης, Νταμπίζας, Βρύζας, Χαριστέας, Λάκης, Νικολαϊδης, Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Βενετίδης, Ρεχάγκελ, Τοπαλίδης, ο γιατρός, ο μασέρ και ο φροντιστής).

Λοιπόν σοβαρά τώρα. Δεν ξέρω πραγματικά αν πιστεύω ή όχι, πρέπει να ψάξω πολύ για να το βρω και εγώ ο ίδιος. Παρατηρώ μόνον ότι όσο η επιστήμη δίνει εξήγηση σε διάφορα φαινόμενα ή περιστατικά ή άλλες καταστάσεις, τόσο «χάνουν έδαφος» όλες οι θρησκείες. Παρατηρώ επίσης χτυπητές ομοιότητες μεταξύ των διαφόρων θρησκειών. Και αν κάποιος μου πει ότι ο χριστιανισμός προηγήθηκε του μωαμεθανισμού (είναι γεγονός) τότε το ίδιο δεν συμβαίνει με το δωδεκάθεο. Το τελετουργικό των δύο θρησκειών είναι πανομοιότυπο. Φυσικά θα μου πείτε ότι αυτά δεν είναι θρησκεία, είναι εκφράσεις της. Δεκτό. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς θεωρούμε όλοι παράλογο τον μύθο του Δευκαλίωνα και δεχόμαστε την ιστορία (ή μύθο;) του Νώε. Το παιδί έγινε πρόβατο (ή ότι άλλο) τόσο για τον Αγαμέμνονα, τόσο και για τον Αβραάμ. Η νηστεία του χριστιανισμού αντιστοιχεί στο ραμαζάνι των μωαμεθανών. Αφού ήδη όλα αυτά είναι ανακριβή, θεωρώ αναξιόπιστο κάθε τι άλλο μου διδάσκει κάποιος ανακριβής.
Για τους παπάδες που αναφέρθηκε, πιστεύω λίγοι διαφωνούν μαζί μου. Αν υπάρχει πράγματι θεός (που εύχομαι να υπάρχει) σίγουρα δεν θα είναι και πολύ περήφανος με τους αντιπροσώπους του, εκφραστές του, όπως το θέλει ο καθένας. Αν και παρατηρώ ότι οι νέοι παπάδες έχουνε αλλάξει σε μεγάλο βαθμό νοοτροπία. Αμάν, και μην μου πείτε πάλι ότι οι παπάδες δεν έχουν σχέση με την θρησκεία. Αν δεν έχει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, κάποιος πρέπει να έχει σχέση! Ο Χριστόδουλος δεν έχει, οι παπάδες δεν έχουνε, οι «πιστοί» δεν έχουνε, τα κείμενα δεν έχουνε, ε ποιος έχει;
Στο φινάλε, ας κάνει ότι νιώθει ο καθένας καλό για την συνείδησή του. Εγώ προσωπικά αντιλαμβάνομαι ότι οι θρησκείες και οι θεοί είναι στην φαντασία του ανθρώπου, για να καλύψει τα ανεξήγητα της ζωής (όσο είναι ανεξήγητα). Παλιότερα ήταν ανεξήγητα τα πάντα και κάθε ένα τέτοιο λεγόταν θεός. Σιγά-σιγά όλα τα ανεξήγητα ερμηνεύονται (freemind μίλησες για ορθολογισμό, ξεχνάς τα όσα έπαθαν οι ορθολογιστές στο παρελθόν.. ωστόσο η ιστορία τους δικαίωσε) και έτσι οι θρησκείες κάνουν όλο και λιγότερα λογικά άλματα (η δικιά μας θρησκεία είναι γεμάτη από τέτοια). Βέβαια καλό είναι να πιστεύει ο κόσμος, να έχει κάπου να ακουμπήσει, αλλά και να τον συγκρατεί κάτι, γιατί πολύ ξεφύγαμε!!
Δεν είπα ολοκληρωμένα την άποψή μου για την δική μας θρησκεία (ηθελημένα) γιατί πολλοί θα αντιδράσουν και θα απαντήσουν πάλι με παράλογες κουβέντες και «ερμηνείες» και θα χάσουμε την σειρά. Οπότε... μεταξύ μας! Προτιμώ να την κρατήσω για μένα