Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 438703 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
Απ: Πιστεύετε;;;
« Απάντηση #550 στις: 10/10/06, 22:05 »
"το δογμα ειναι απαραιτητο για να σταθει μια θρησκεια"-Το δωδεκαθεο δεν ειχε δογμα...

δν ειχε δογμα γι'αυτο και τν εκτιμω περισοοτερο απο τις αλλες θρησκειες.παρ'το σαν μια εξαιρεση,αλλωστε τν εχουν σβησει σημερα τη θρησκεια αυτη.απο την αλλη δεν χρειαστηκε ποτε το δογμα στην αρχαια ελλαδα να ειναι γραμμενο καπου,ηταν πολυπλοκο(τοπικες θεοτητες).ειχαν ομως και αυτοι αληθειες που δεν τις αμφισβητουσαν
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #551 στις: 10/10/06, 22:16 »
Οχι απλα δεν υπηρχε καθολου. Ακομα και σε μυστυρια οπως για παραδειγμα τα ελευσινια δεν τηρειτω καποιο δογμα παρα μονο καποιες οικογενειες ηταν σταθερα αυτες που ηταν ιερεις και τελουσανε το μυστηριο. Δεν υπηρχε δογμα.-
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Mana Sama

• Επισκέπτης
« Απάντηση #552 στις: 11/10/06, 14:00 »
"το δογμα ειναι απαραιτητο για να σταθει μια θρησκεια"-Το δωδεκαθεο δεν ειχε δογμα...
Ούτε κι η Wicca δεν έχει δόγμα ;D
Γενικά η περισσότερες παγανιστικές θρησκευτικές παραδώσεις δεν έχουν δόγματα, είναι εντελώς διαφορετικά χτισμένες από άλλες θρησκείες, γι'αυτό τις προτιμώ... Αν και προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου Θεοσοφιστή (ούτε κι εκεί δεν υπάρχει δόγμα).
« Τελευταία τροποποίηση: 11/10/06, 14:22 από Alexander the Gray »

Αποσυνδεδεμένος analogio

• Παλιός
  • Λατρεύω το Το Στέκι των Κιθαρωδών!
    • Προφίλ
« Απάντηση #553 στις: 12/10/06, 00:32 »
Η πλατωνικη διαιρεση της ψυχης σε τρια μερη περιλαμβανει,
το πρωτο μερος, το επιθυμητικον, το προς «εδωδας και ποτα τεινον», με εδρα την κοιλια και αρχηγο την αλογια.
Το επιθυμητικον, απο το οποιο λειπει αναγκαστικως η λογικη, αγεται και φερεται απο τις επιθυμιες του σωματος, πεινα, διψα, γεννετησιος ορμη (το σεξ) και συγγενευει φυσικως με τα μωρα και τα ζωα.
Ο Αριστοτελης οριζει γενικως την αρετη ως μεσοτητα αναμεσα στην υπερβολη και στην ελλειψη. Ως αρετη του επιθυμητικου δεχεται την εγκρατεια.
Ακροτητες εις την αρετην της εγκρατειας αποτελουν στη μια ακρη, η ελλειψη εγκρατειας που οδηγει στην ακολασια και στην αλλη ακρη η υπερβολη της εγκρατειας, που οδηγει στην απονεκρωση των ορμων, δηλαδη στο να μη κινουνται καθολου οι αναγκες και οι ορμες. Ο φαυλος κυκλος που δημιουργειται απο την ενωση των δυο ακρων ελλειψης και υπερβολης, δηλαδη ο κυκλος ακολασιας-απαθειας, οδηγει στην ηλιθιοτητα.
Το δευτερο μερος  ειναι το θυμοειδες, «το φερομενον προς τιμας, προς δυναμιν και δοξαν», με εδρα στο στηθος (κοντα στη καρδια) και εχει ως αρχη τα παθη. Περιλαμβανει τα συναισθηματα, τις συγκινησεις και συνεργαζεται πολλες φορες με το λογικο. Το θυμοειδες εχει εις το μεσον ως αρετην την ανδρειαν. Η υπερβολη εις τα ανω καθως και η ελλειψις εις τα κατω της αρετης της ανδρειας, καταληγουν αντιστοιχως στο θρασος και στη δειλια. Τα δυο ακρα αρμοζοντα κυκλοτερως, φερουν στην θρασυδειλια.
Το τριτο μερος που αποτελει και το καθεαυτο χαρακτηριστικο του ανθρωπου, ειναι το λογιστικον, με εδρα το κεφαλι και αρχηγο τον λογο. Καλειται ηγεμονικον της ψυχης και εχει ως αρετη την φρονηση (η γνωσις του ορθου.) Οταν χανεται το μετρον της φρονησεως, τοτε  εμφανιζεται δια της υπερβολης, η υπερνοησις και η υπερφιαλος εγκεφαλικοτης (κατι ωσαν κομπιουτερ 80 πυρηνων) και δια της στερησεως η αφροσυνη και ασυνεσια (ανοησια.) Απο την συμπλοκη αφροσυνης και υπερδιανοιας παραγεται η παραφροσυνη.
Την παραδοση της πλατωνικης διαιρεσεως και της αριστοτελικης μεσοτητος, συνεχιζουν εις νεαν συνθεσην οι Νηπτικοι Πατερες. (Ο Φρουντ παρουσιασε ως δικο του στοχασμο την πλατωνικη τριμερη διαταξη της ψυχης – αυτο, εγω, υπερεγω- διαφθειρας την παραδοση εις το κακεκτυπον της ψυχαναλυσεως, οι δε επιγονοι του Φρουντ, ο Λακαν, ο Γιουνγκ κλπ αδολεσχουντες εξευτελισαν πληρως το κακεκτυπον σε ασυναρτησιες της υποσυνειδησεως.) 

Αποσυνδεδεμένος juggernot breaker*

• Θαμώνας
  • Eγω+εσυ=τα παντα...Εγω=τιποτα
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/dimitrisbenekos
« Απάντηση #554 στις: 12/10/06, 00:47 »
παιδια εγω πιστευω πως αυτα δεν βγηκαν στη τυχη...(το καλο,το κακο,ο διαβολος,ο θεος,κ.λ.π).
κατι πρεπει να υπαρχει(εγω πιστευω στο θεο και στη δυναμη που εχει),γιατι ακομα και αν ολα αυτα ηταν απλα ιστοριουλες που καποτε τις εφτιαξε καποιος,σιγουρα μεχρι σημερα θα το ειχαμε ανακαλυψει,οπως θα ξεραμε και ολη την αληθεια πισω απο ολα αυτα...
να ομως που δεν την ξερουμε...αρα λοιπον αυτο ειναι μια ακομα αποδειξη στο οτι δεν ειμαστε το ισχυροτερο ζωο πανω στη γη....
εχω να κανω και το εξης σχολιο πανω σε αυτο:''και το λιονταρει εχει λογο αλλα και κωδικα επικοινωνιας,απλα δεν τον καταλαβαινουμε εμεις.
επεισης και εκεινο σκεφτεται και πολλες φορες πολυ πιο εξυπνα απο τον ανθρωπο...

καταλαβαινεις πως το ενα που λες αναιρει το αλλο?

Το οτι το λιονταρι σκεφτεται οπως λες και πολλες φορες μαλιστα πιο εξυπνα απο τον ανθρωπο δν το χαρακτηριζει ως πνευματικη οντοτητα.Πολυ απλα εχει αναπτυγμενη νοητικη ικανοτητα και ετσι πολλες φορες καταφερνει και "επικοινωνει" με αλλα λιονταρια.Πολυ σωστα λες οτι και ο ανθρωπος ειναι ζωο.Ακριβως οπως το λιονταρι δλδ.Απλα με πιο αναπτυγμενο εγκεφαλο και νοητικη ικανοτητα.Αληθεια λοιπον γιατι εισαι τοσο εγωιστης να πιστευεις πως ο Θεος εκανε μια τετοιου ειδους διακριση και πηρε ανθρωπινη μορφη και οχι λιονταρισια?Ή σκυλισια ?Αληθεια τελικα γιατι πιστευεις οτι εχεις "περισσοτερη" ψυχη απο εναν σκυλο?Ή αν θελαμε να το παμε ακομα παραπερα γιατι πιστευεις πως εσυ εχεις ψυχη ενω μια αμοιβαδα οχι?(οι ερωτησεις δν απευθυνονται σε σενα μονο φυσικα).

Α και κατι ακομα.
"σιγουρα μεχρι σημερα θα το ειχαμε ανακαλυψει,οπως θα ξεραμε και ολη την αληθεια πισω απο ολα αυτα..."

Ποια αληθεια θα ειχαμε ανακαλυψει?Η μαλλον ποια αληθεια περιμενεις να ανακαλυψεις?(τονιζω οι ερωτησεις δν απευθυνονται σε σενα μοναχα).Τελικα γιατι πρεπει καποιος να ειναι "αναγκασμενος" να αντικρουει τον χριστιανισμο (και τον καθε χριστιανισμο) και οχι ο χριστιανισμος την αληθεια.Δν καταλαβαινω τι περιμενουν καποιοι να ανακαλυφθει ωστε να ενστερνιστουν την αποψη πως "ο χριστιανισμος και η καθε θρησκεια ειναι η μεγαλυτερη απατη".Γιατι "πρεπεϊ" ο καθε σκεπτομενος ανθρωπος να βρει επιχειρηματα να αντικρουσει τον χριστιανισμο  και να μην πρεπει ο χριστιανισμος να απαντησει στα ερωτηματα του καθε ανθρωπου.Εννοω τελικα πως αυτη τη "στιγμη" στις ζωες των ανθρωπων συμβαινει το εξης τραγικο (ισως και αστειο).Αφου δν εχει αποδειχθει πως ο χριστιανισμος ειναι απατη τοτε το δεχομαστε ως αληθεια μεχρι να βρεθει καποιος να το αντικρουσει.Αληθεια ομως γιατι να μην δεχθουμε ως αληθεια το οτι δν υπαρχει καμια ανωτερη δυναμη?Ουτε Θεος ουτε παραδεισος ουτε κολαση...για αποδειξε μου πως κανω λαθος.

Και κλεινοντας

"να ομως που δεν την ξερουμε...αρα λοιπον αυτο ειναι μια ακομα αποδειξη στο οτι δεν ειμαστε το ισχυροτερο ζωο πανω στη γη.... "

Αν και η προταση σου δν βγαζει νοημα ,γιατι νομιζω πως δν υπαρχει αμφιβολια οτι ο ανθρωπος -τουλαχιστον διανοητικα- ευτυχως ή δυστηχως ειναι το ισχυροτερο ζωο πανω στην γη , το οτι "δν ξερουμε την αληθεια" δν αποτελει σε ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ περιπτωση ΑΠΟΔΕΙΞΗ για την ορθοτητα του χριστιανισμου.Και η θεραπεια του ιου HIV δν εχει ανακαλυφθει ακομα αλλα αυτο δν εχει οδηγησει κανεναν επιστημονα στην σκεψη -ποσο μαλλον στην παραδοχη- οτι δν υπαρχει .

φιλικα

κοιτα οσο αναφορα το θεμα για το λιονταρι το ανεφερα γιατι εκανε καποιος(δε θυμαμαι ποιος)αυτη τη συγκριση παραπανω...
τωρα για τα ερωτηματα που μου κανεις ειλικρινα δεν μπορω να σου απαντησω αν εχεις δικιο ή αδικο γιαατι πολυ απλα δεν ξερω...
εγω ειπα απλα τι πιστευω...δεν γνωριζω τι απο ολα αυτα ειναι αληθεια...
ΑΣ ΗΣΟΥΝ ΑΕΡΑΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...
ΑΣ ΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ?

old_lion

• Επισκέπτης
« Απάντηση #555 στις: 24/10/06, 22:20 »
"...τι διαφορα εχει δηλαδη ο Xορταρεας απο τους Aποστολους?..."στον νου..."

[...μη κατάλληλα σχόλια διαγράφηκαν...]

ΥΓ
Ο Χορταρέας με τούς Αποστόλους !!!
Τα έχουμε παίξει εντελώς ,
ή τον παίζουμε μετά μανίας μέχρι αποφλοίωσης ?

« Τελευταία τροποποίηση: 25/10/06, 12:35 από Ο Νέος Κιθαρωδός »

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #556 στις: 25/10/06, 10:36 »
λιονταρι> περιορισε σε παρακαλω τις εκφρασεις τετοιου τυπου...
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος Θοδωρής

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Προφίλ
« Απάντηση #557 στις: 25/10/06, 18:59 »
Λιοντάρι ,όπως πολύ καλά ξέρεις ,σε αυτο τον χώρο δεν επιτρέπονται τέτοιες εκφράσεις.Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται τέτοια μηνύματα .

Αποσυνδεδεμένος συννεφάκι

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
  • * floating around*
    • Προφίλ
    • Tomb Raider GR
« Απάντηση #558 στις: 27/10/06, 00:35 »
" Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον.[....] Και εαν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν τη γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί "
Προς Κορινθίους Α', 13
Η πεμπτουσία του Χριστιανισμού.. η αγάπη..

Πολύ θά 'θελα να απαντήσω σε όλα τα μηνύματα, αλλά αυτό είναι αδύνατον!!
Μια διευκρίνιση μόνο, γιατί πολύς λόγος είδα να γίνεται για τον Αδάμ και την Εύα. Όπως όλοι ξέρουμε, η διήγηση της Γενέσεως είναι συμβολική. Δεν μας λέει εκεί ότι ο Θεός δημιούργησε δύο ανθρώπους, τον Αδάμ και την Εύα!
 Η λέξη "αδάμ" σημαίνει χωμάτινος και η λέξη "εύα" σημαίνει ζωή.
Αυτό που εννοεί η διήγηση είναι πως το δημιούργημα του Θεού, ο άνθρωπος, προερχόταν απο τη γη (=το υλικό στοιχείο του ανθρώπου, το σώμα) αλλά είχε και κάτι επιπλέον.. Ζωή, που ο Θεός την δίνει εμφυσώντας στον άνθρωπο την θεία πνοή του (= ψυχή, το αόρατο και πνευματικό μέρος του ανθρώπου). Τα ονόματα, λοιπόν, των πρωτοπλάστων φανερώνουν αυτήν ακριβώς την αλήθεια..
"I shut my eyes and all the world drops dead, I lift my lids and all is born again. I think I made you up inside my head.."
                           S.P.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #559 στις: 28/10/06, 19:35 »
"...τι διαφορα εχει δηλαδη ο Xορταρεας απο τους Aποστολους?..."στον νου..."

[...μη κατάλληλα σχόλια διαγράφηκαν...]

ΥΓ
Ο Χορταρέας με τούς Αποστόλους !!!
Τα έχουμε παίξει εντελώς ,
ή τον παίζουμε μετά μανίας μέχρι αποφλοίωσης ?

πιστευε αγορι μ στο χριστουλη σ...επειδη δε θελω να πεσω στο επιπεδο σ,σ'αφηνω στην πιστη σου,μη στην χαλασω.μονο βαζε αυτο που εχεις στο κεφαλι σου να δουλευει πριν γραφεις ποστ.(συμβουλη για το μελλον).γνωμη μ ειναι οτι ο χριστιανισμος βασιζεται σε ανακριβειες,ψεματα και καλη αποκρυψη ορισμενων πραγματων.αφου εχεις διαφορετικη γνωμη ας το συζητησουμε(αν και το πολυσυζητησαμε σ'αυτο το φορουμ)σε αλλο επιπεδο απο αυτο που μ δειχνεις οτι εχεις!!!   

Αποσυνδεδεμένος Joe Santriani

• Θαμώνας
  • ''Here i am on the road again''
    • Προφίλ
« Απάντηση #560 στις: 29/10/06, 15:33 »
Πηστευω αλλα με τον τροπο που θελω εγω και οχι καποιοι αλλοι (παππαδες κ.τ.λ.). Η θρησκεια ειναι πρωσωπικο
θεμα γιατι ο καθενας εχει το σκεπτικο του. Καλο θα ηταν να σεβομαστε ολους τους τυπους θρησκειων,και οχι να
φανατιζομαστε.Σιγουρα παντου υπαρχει μια διαφθορα,ετσι και εδω κατι θα υπαρχει,παντα κατι πανω απο εμας
οταν δεν το καταλαβενουμε το αμφισβητουμε μεχρι να πηστουμε γι'αυτο.ΠΗΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ,ΕΡΕΥΝΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΗΣΤΕΥΕ, ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ.
Metallica

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #561 στις: 29/10/06, 19:26 »
Εμ καλυτερα οπως το πιστευε να το γραφεις με Ι και οχι με Η...... Στον τιτλο του θεματος εχει τη σωστη ορθογραφια δεν εκανες τον κοπο να το κοιταξεις?..... :-X
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Erasitexnis Erastis

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
Πιστεύετε στον Θεό ..?
« Απάντηση #562 στις: 12/07/07, 12:35 »
Θρησκεία...
Ένα καυτό θέμα που ταλανίζει απίστευτα το μυαλό του σημερινού απλού θνητού ανθρώπου...
Νομίζω ? :P

Σίγουρα η εποχή μας έχει αναπαυτεί στα εύκολα ιδανικά, στα στημένα και δεδομένα πρότυπα...
Πιστεύει όμως ακόμα στον Θεό ?
Όποιος κι αν είναι αυτός...

Μιλούσα χθες με ένα παιδάκι...
14 χρονών...
Και είχε κάτι απόψεις που με άφησαν άφωνο...
Μου μιλούσε για τον χριστιανισμό και για το πως έχει επηρεάσει κατά καιρούς τον εκάστοτε ελληνισμό...
Έπαθα πλάκα με τις γνώσεις του...
Μου έλεγε για τους διωγμούς, τις σφαγές των χριστιανών στους αλλόθρησκους...

Άραγε σήμερα πιστεύουμε στο δικό μας Θεό μόνο από συνήθεια και φυσική κληρονομιά
ή από πηγαίο συναίσθημα και φόβο σε αυτόν που αποκαλούν Μεγάλο Δημιουργό ..?
...ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...
http://oneirofermenos.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος Jimi Pap

• Παλιός
  • Make music,not priests!!
    • Προφίλ
Απ: Πιστεύετε στον Θεό ..?
« Απάντηση #563 στις: 12/07/07, 13:15 »
Εχω την εντυπωση πως η χριστιανικη θρησκεια ειναι πλεον στα γονιδια μας και ειναι δυσκολο μετα απο τοσες γενιες πιστης να την αποβαλλουμε...Νομιζω πως ικανοποιει την εμφυτη αναγκη του ανθρωπου να εξηγησει τα ανεξηγητα,τα τυχερα ή τα ατυχη γεγονοτα που του συμβαινουν κατα τη διαρκεια της ζωης του.Παντως ειναι ενδεικτικο οτι τις τελευταιες δεκαετιες που το μορφωτικο επιπεδο εχει αυξηθει γεωμετρικα,ειδικα στα πιο ανεπτυγμενα κρατη,ολο και περισσοτεροι εγκαταλειπουν τη θρησκεια ή την αμφισβητουν.Ισως να φταιει η απλοικη εξηγηση για τα παντα ή οι ιδιες οι αντιφασεις της.

Αποσυνδεδεμένος Eve...!!

• Θαμώνας
  • I' m not here for your entertainment..........
    • Προφίλ
« Απάντηση #564 στις: 12/07/07, 16:43 »
Μετά από κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις που πέρασα άρχισα να μη στηρίζομαι πουθενα. Μόνο σε μένα. Σαν παιδί πήγαινα στην εκκλησία, ακόμα και από το κατηχητικό έχω περάσει, αλλά μετά από όλα αυτά που έγιναν λέω:"Κάτσε, εμείς ορίζουμε τη ζωη μας. Οι δικές μας επιλογές καθορίζουν το μέλλον μας και κανενός άλλου ή κάποιου που βρίσκεται από πάνω μας". Δε σκέφτηκα απλοϊκά όπως κάνουν πολλοί:"Αν υπήρχε Θεός θα με βοηθούσε...Αν ο Θεός είναι καλός γιατί μου το έκανε αυτό κτλ..." Απλά προτίμησα να μην περιμένω τπτ από κανέναν κ ειδικά από κάποιον που θεωρείται παντοδύναμος κ πρόθυμος να κουβαλήσει τις αμαρτίες μας, να μας βοηθήσει, να μας συγχωρήσει, να μας πραγματοποιήσει τα όνειρα. (Εύκολη αυτή η λύση για να ξεφορτώνεσαι ό,τι σε βαραίνει).
Όσο για τα ανεξήγητα, προτιμω να πιστεύω ότι το μυαλό μας έχει ανεξερεύνητες δυνάμεις, όπως πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν. Όσον αφορά τις αμαρτίες, δε χρειάζεται να σκεφτόμαστε ότι κάποιος θα δυσαρεστηθεί. Πιστεύω ότι το κακό που προκαλέσαμε σε κάποιο συνάνθρωπο, μας φέρνει τύψεις που είναι η χειρότερη τιμωρία(Προϊόντα του μυαλού μας κ πάλι). Δεν είναι ανάγκη να σκεφτόμαστε την Αγία Γραφή για να συνετιστούμε. Αυτά πιστεύω εγώ...
« Τελευταία τροποποίηση: 12/07/07, 16:52 από Eve...!! »
Τι να την κάνω τη ζωή μου στο παραμύθι θα τη ρίξω να πνιγεί
Να παραμυθιαστεί η ψυχή μου να σε πιστέψει πάλι από την αρχή
Να σε πιστεύει όταν μ’ αγγίζεις τις νύχτες όταν ψιθυρίζεις
Όταν λες «θα ‘μαι κοντά σου όταν με θες»

Αποσυνδεδεμένος Anaximandros

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Τα καλύτερα έρχονται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #565 στις: 12/07/07, 17:08 »
Πολύ ωραίο το θέμα! Ήμουν χριστιανός, πήγαινα κάποτε και κατηχητικό κι εκκλησία. Όμως κάποτε αμφισβήτησα την κοσμολογική άποψη της Αγίας Γραφής διότι μου δόθηκε η ευκαιρία να καταλάβω τη θεωρία του Παλλόμενου Σύμπαντος και από τότε σιγά σιγά οδηγήθηκα στην Αθεΐα.
   Πιστεύω ότι υπάρχει θεός και η εικόνα που έχω στο μυαλό μου γι αυτόν μοιάζει με αυτό που λέμε ''Η Βασιλεία Του Θεού''. Υπάρχει θεός και βρίσκεται μέσα μας, βρίσκεται σε ό,τι φυσικό υπάρχει και για ό,τι τεχνιτό δημιούργησε ο άνθρωπος, υπάρχει ο θεός που κρύβεται μέσα στον άνθρωπο που το δημιούργησε.
   Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση, πρέπει να βάλω σε τάξη κάποιες σκέψεις μου για να σας δώσω να καταλάβετε τι θέλω να πω. Όντως πιστεύω ότι ο θεός βρίσκεται μέσα μας, μέσα σε όλα και στο τίποτα ταυτόχρονα! Για να καταλάβετε μία γεύση από αυτό το θεό, βάλτε να ακούσετε ένα πολύ μονότονο κομμάτι (πχ κάτι από οθωμανική μουσική) και αν καταφέρετε να βρείτε την όρεξη να το ξανακούσετε και να το ξανακούσετε, σιγά σιγά θα ανακαλύπτετε κάτι λίγα απ' αυτά που θέλω να σας δώσω να καταλάβετε.
   Ένας τρόπος για να τον βρούμε αυτόν τον θεό μέσα μας, είναι η διαδικασία του διαλογισμού (μία διαδικασία που αξίζει να συζητηθεί σε αυτό το θέμα).

Πιστεύω ότι υπάρχει θεός, δεν τον έχω καθορίσει καλά μέσα στο μυαλό μου γι αυτό και διακρίνετε κάποιες ασάφειες στην απάντησή μου. Είναι πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση αυτή και χωράει πάρα πολλά πράγματα να συζητηθούν.

Ξέρω όμως ότι πιστεύω κάπου σίγουρα. Μπορεί να είμαι αναρχικός, όμως πιστεύω στην Αγάπη. Η αγάπη, είναι η πιο δυνατή δύναμη που υπάρχει, δυνατότερη κι από Φασισμό, Καπιταλισμό, Κομμουνισμό κ.ο.κ. Όμως δεν τη διαλέγουμε γιατί τη φοβόμαστε. Γιατί η αγάπη είναι στην κυριολεξία ένας σταυρός! Γιατί όσοι αγαπάνε σταυρώνονται! Ειλικρίνια, εμπιστοσύνη, ανιδιοτέλεια, κάτι το αγαθό, κάτι το τρομερά δύσκολο μα και τρομερά δυνατό και θαυματουργό...

Μπορεί να μην έχω βρει τι που και πώς είναι Θεός. Έχω ανακαλύψει όμως ότι η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα! Ελπίζω κάποτε να μάθω να αγαπάω!

Αποσυνδεδεμένος Salinas

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Γουστάρω κιθάρα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #566 στις: 12/07/07, 17:14 »
Ξέρω όμως ότι πιστεύω κάπου σίγουρα. Μπορεί να είμαι αναρχικός, όμως πιστεύω στην Αγάπη. Η αγάπη, είναι η πιο δυνατή δύναμη που υπάρχει, δυνατότερη κι από Φασισμό, Καπιταλισμό, Κομμουνισμό κ.ο.κ. Όμως δεν τη διαλέγουμε γιατί τη φοβόμαστε. Γιατί η αγάπη είναι στην κυριολεξία ένας σταυρός! Γιατί όσοι αγαπάνε σταυρώνονται! Ειλικρίνια, εμπιστοσύνη, ανιδιοτέλεια, κάτι το αγαθό, κάτι το τρομερά δύσκολο μα και τρομερά δυνατό και θαυματουργό...

+ 1 ;)
http://www.myspace.com/undermeband"Io mi dico e' stato meglio lasciarci, che non esserci mai incontrati..."
Takamine Santa Fe

Αποσυνδεδεμένος LuNaFrEaK

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Spiral Out...
    • Προφίλ
« Απάντηση #567 στις: 12/07/07, 17:36 »
Σωστος ο Αναξιμανδρος..Εγω παντως πιστευω στο FSM!!!Im touched by his noodly appendages  ;D

http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster
We were all born screaming....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #568 στις: 12/07/07, 21:37 »
πιστευω στον χρονο,στην εννοια του κυκλου

δεν πιστευω οτι οριζει τπτ αλλο τη ζωη μας εκτος απο αυτα παρα εμεις οι ιδιοι

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #569 στις: 12/07/07, 22:17 »
Η θρησκειες υπαρχουν ακριβως για τον λογο που υπαρχουν και εξουσιες και δεν υπαρχει αναρχισμος. Γιατι ο ανθρωπος ακομα ιεναι φοβισμενος. Και οσο ο ανθρωπος φοβαται δεχεται να κυβερνιεται απο καποιον που θα του δωσει ελπιδα να μην φοβαται.

Αυτος ειναι και ο λογος που οι θρησκειες ειναι το οπλο των δυνατων. Οπως και τ αφασιστικα καθεστωτα χρησιμοποιουν τον φοβο ετσι και οι οργανωμενες θρησκειες λειτουργουν βαση φοβου.

Η πιστη ομως διαφερει απο την θρησκεια. Διαφερει οταν δεν υπαρχι φοβος. Οταν ο ανθρωπος δεν πιστευει σε κατι επειδη φοβαται αλλα πιστευει σε κατι επειδη ο ιδιος μπορει να το καταφερει επειδη ο ιδιος το επιδιωκει. Η πιστη οτι ο κοσμος μποριε να αλλαξει η πιστη οτι μπορει να υπαρχει ειρηνη και ευτυχια στον κοσμο οταν συνδιαζεται απο επιθυμια για δουλεια για να υπαρξει αυτο το πραγμα ειναι αγνη πιστη. Και το ιδιο ισχυει και για τον Θεο. Οταν ο Θεος δεν πιστευεις οτι κυβερναει οταν δεν πιστευεις οτι μπορει με μια του κινηση να αλλαξει τα παντα αλλα οτι μαζι με τον Θεο μπορεις να καταφερεις εσυ τα παντα τοτε αλλαζουν τα πραγματα. Οταν δεν πιστευεις σε εναν Θεο οπως στον επιβαλουν αλλα ψαχνεις μεσα σου για να βρεις τον δικο σου Θεο που βρισκεται στην ψυχη σου και μαζι με αυτον θα πορευτεις.

Η οργανωμενη θρησκεια για μενα ειναι εγκλημα. Εγκλωβιζει τον ανθρωπο. Ακριβως οπως και το χρημα.

Πιστευω οτι υπαρχει Θεος, ξεχωριστος για τον καθενα, ισως και μια ανωτερη δυναμη η οποια ομως δεν μας εξουσιαζει, δεν πιστευω αλλωστε στην εξουσια. Πιστευω στην συνεργασια. Και ο ανθρωπος πρεπει να βοηθαει και να βοηθιεται απο τον Θεο του, οποιος και αν ειναι αυτος. Οπως και η φυση. Η φυση δεν εξουσιαζει αλλα δεν εξουσιαζεται. Πρεπει να συνυπαρχουν οι ανθρωποι σε αρμονια με την φυση και σε συνεργασια.

Αποσυνδεδεμένος Blue Wizard

• Παλιός
    • Προφίλ
    • The Paradox Society
« Απάντηση #570 στις: 12/07/07, 22:32 »
God is the essence of "I am he as you are he as you are me and we are all together"

fortunately or not I'm not kidding

"Goo Goo G'Joob!"

now I am
"dealing with the absurdity of existence by shoving absurdity down existence’s throat"

Αποσυνδεδεμένος Fretwork

• Θαμώνας
  • Chuck Norris has two speeds:Walk and Kill.
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #571 στις: 13/07/07, 00:01 »
Δεν μπορω να αποδειξω οτι υπαρχει Θεος.Ουτε το αντιθετο...Αγνωστικιστης μαλλον.

Flying Spagghetti Monster!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-Tωρα τα ειδα ολα 8)

Αποσυνδεδεμένος Nexis

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #572 στις: 13/07/07, 00:27 »
Εγώ δηλώνω άθρησκος όχι όμως άθεος. Και σαφώς είμαι στο ψάξιμο για την αναζήτηση της αλήθειας..

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #573 στις: 13/07/07, 00:33 »
εγω παλι δεν ειμαι φανατικη αλλα νομιζω οτι δεν εχω δικαιωμα να τον αμφισβιτισω...αλλα για να λεμε και του στραβου το δικιο...δεν μπορουμε να μιλησουμε για αυτον...ειναι  μια υπερτατη εννοια...αμα μπορουσαμε να καταλαβουμε πως ηρθαμε στον κοσμο και πως φτιαχτηκε τοτε θα καταλαβαιναμε και την εννοια θεος...(γιαυτο πιστευω οτι δεν εχω το δικαιωμα να τον αμφισβητισω... ;))...αμα ξανα πας στο σχολειο και εσυ θα εβλεπς οτι οι γνωσεις του ηταν αο κει...οι καθηγητες αναλογα με το κεφι τους δινουν οσο το περισσοτερο πληροφοριες θελουν και μπορουν... ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 13/07/07, 01:54 από Amylo »
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος Μένια..

• Παλιός
  • Θα λέω ψέματα πως δε θα ξαναφύγω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #574 στις: 13/07/07, 00:53 »
    Νομίζω ό,τι κανείς κι αν δηλώσει, εκέινος ξέρει τελικά. Ίσως βέβαια απλώς να το υποψιάζεται ή και να μην νοιάζεται να μάθει.
    Προσωπικά, προέρχομαι από μία βαθειά θρησκευόμενη οικογένεια και εφόσον υπήρξε το υπόβαθρο και το ερέθισμα, πιστεύω στον Θεό.  Να σημειώσω πως ακόμα κι αν μεγάλωσα σε ένα  τέτοιο περιβάλλον, κανείς δεν μου υπέδειξε με πάθος και φανατισμό προς τα που να συγκλίνω. Οι γονείς μου πάντα μου μιλούσαν για τον Θεό και τον Χριστιανισμό όχι ως κάτι που θα πρέπει να "φοράω" και να σέρνω μαζί μου ανγκαστικά. Ουδέποτε μου ασκήθηκε πίεση να εκκλησιαστώ και να μεταλάβω. Είναι δικές μου επιλογές ελαφρώς επηρεασμένες από την οικογένειά μου και τις γνώσεις που μου μεταλαμπάδευσε.
   Είμαι κατασταλαγμένη, απόλυτα συνειδητοποιημένη και ευχαριστημένη με τις επιλογές μου. Πιστεύεις ή όχι, εφόσον το κάνεις συνειδητά - χωρίς ταμπού και προκατάληψη θα πρέπει αν είναι σεβαστό και αποδεκτό από όλους μας.

,
There's a shark in the pool
And a witch in the tree
A crazy old neighbor and he's been watching me
And there's footsteps loud and strong coming down the hall