Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 438725 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
Απ: Πιστεύετε στον Θεό;
« Απάντηση #1325 στις: 24/10/09, 05:33 »
Ύλη θα υπήρχε αλλά μπορεί να μην ευνοούσε την ανάπτυξη ζωής όπως την ξέρουμε. Θα μπορούσε η αντιύλη να είναι περισσότερη από την ύλη, αλλά και αυτή ύλη είναι.

Πως ξέρεις οτι η αντιύλη ΔΕΝ είναι περισσότερη απο την ύλη? μεγαλύτερη αναλογία έχει αυτό που ΒΑΦΤΙΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ υλη.

Μήπως ο σκοπός του σύμπαντος είναι η φανέρωση του μεγέθους της ελευθερίας του ανθρώπου ? Πάλι το πάω εκεί που δεν θέλετε.... ;D ;D ;D
Γιατί το σύμπαν έχει απαραίτητα κάποιο σκοπό?
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1326 στις: 24/10/09, 11:06 »
Αυτό όμως δεν καταργεί την έννοια του ανθρωποκεντρικού σύμπαντος. Το ερώτημα ουσιαστικά είναι ως εξής: Αφού όλες οι συνθήκες ευνοούν την ύπαρξη ζωής, κι αφού αν αλλάζαμε τις σταθερές του σύμπαντος (βαρύτητα, ασθενής πυρινική δύναμη, ισχυρή πυρινική δύναμη, ηλεκτρομαγνητισμός) έστω κατά ένα απειροελάχιστο ποσοστό τότε δεν θα υπήρχε ζωή στο σύμπαν, μήπως ο σκοπός του σύμπαντος είναι να υπάρχουμε?
όχι...απλά οι παρούσες υπαρξεις στο σύμπαν δημιουργήθηκαν με βάση τις σταθερές...
αν μια σταθερά ήταν διαφορετική, έστω και κατά ένα απειροελάχιστο ποσοστό, τότε μπορεί να μην υπήρχε τίποτα...αλλά μπορέι να υπήρχαν και όλα με μια μικρή αλλαγή ώστε να επιβιώνουν με αυτή την αλλαγή (η οποία τότε δεν θα ονομαζόταν αλλαγή αλλά φύση...)
έτσι και τώρα...σχεδόν όλοι οι οργανισμοί έχουν περάσει από πολλές αλλαγές (εξελικτική διαδικασία) για να εναρμονιστούν καλύτερα με το περιβάλλον τους...

Αποσυνδεδεμένος Germ1984

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1327 στις: 24/10/09, 12:46 »
Ύλη θα υπήρχε αλλά μπορεί να μην ευνοούσε την ανάπτυξη ζωής όπως την ξέρουμε. Θα μπορούσε η αντιύλη να είναι περισσότερη από την ύλη, αλλά και αυτή ύλη είναι.

Πως ξέρεις οτι η αντιύλη ΔΕΝ είναι περισσότερη απο την ύλη? μεγαλύτερη αναλογία έχει αυτό που ΒΑΦΤΙΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ υλη.

Μήπως ο σκοπός του σύμπαντος είναι η φανέρωση του μεγέθους της ελευθερίας του ανθρώπου ? Πάλι το πάω εκεί που δεν θέλετε.... ;D ;D ;D

Γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

Αποσυνδεδεμένος AtticanSky

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1328 στις: 24/10/09, 12:55 »

χαχαχαχα!!! απίστευτος!!! ;D ;D ;D
Στη ζωή, όπως και στο χορό, η χάρη γλιστράει πάνω σε πόδια με φουσκάλες...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1329 στις: 24/10/09, 13:03 »

Οσα δε φτάνει η αλεπού, και στη κορφή κανέλα.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1330 στις: 24/10/09, 13:09 »
χαχαχαχχαχα

Izno, απο σένα περίμενα να βάλεις υβριδικό λεωφορείο.. (και αυτό δεν νομίζω να είναι)
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Παίδες, αμα χαλάω το θέμα το σβήνω ευχαρίστως

edit*ναι ναι τα αεριούχα εννοώ!!! ;) ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 24/10/09, 15:18 από AtticanSky »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1331 στις: 24/10/09, 15:00 »
Στην Ελλάδα, δεν έχουμε υβριδικά.Μήπως τα μπερδεύεις με αυτά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο?

Σοβαρά τώρα στο θέμα μας.Γιατι πρέπει να αποδώσουμε στο σύμπαν ένα σκοπό?

Αποσυνδεδεμένος Germ1984

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1332 στις: 25/10/09, 09:25 »

Οσα δε φτάνει η αλεπού, και στη κορφή κανέλα.

λολ

Αποσυνδεδεμένος Snowy

• Παλιός
    • Προφίλ
    • snowy
« Απάντηση #1333 στις: 26/10/09, 00:41 »
Σοβαρά τώρα στο θέμα μας.Γιατι πρέπει να αποδώσουμε στο σύμπαν ένα σκοπό?

Συμφωνω απολυτως isnogood.
Το συμπαν δεν εχει σχεδιο δρασης και σκοπο απο μονο του. Σκοπος ειναι κατι που ειναι απαραιτητο στον ανθρωπο. Πρεπει να συνδεσει την υπαρξη του με καποιο τροπο μεσα στον κοσμο, και αυτο γινεται μερικες φορες τοσο ισχυρα που οδηγει τον ανθρωπο να προβαλει τους σκοπους που μπορει να θετει ο ιδιος στον εαυτο του, στη φυση και στο συμπαν. Ειτε αυτος ο σκοπος ειναι η ελευθερια, ειτε ο παραδεισος ειτε οτιδηποτε αλλο.

« Τελευταία τροποποίηση: 26/10/09, 12:43 από Snowy »
on blackened wings i fly...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1334 στις: 26/10/09, 01:57 »
All we are is dust in the wind....

Και πιο συγκεκριμένα, θεωρώ οτι ο άνθρωπος παραείναι εγωιστής για να αποδεχθεί οτι η ύπαρξή του είναι μια σύγκλιση της τύχης, νόμων της φυσικής, κλπ,κλπ...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1335 στις: 26/10/09, 10:52 »
Ναι είναι.Μέχρι αποδείξεως του εναντίον.Εσύ τι πιστεύεις papouli mou ;

Τι να σου πω μικρέ πάλι, αφού στα είπα. Όταν χρειάζεται να αποδείξουμε ή απλώς να δείξουμε κάτι πρέπει να το εξετάσουμε αντικειμενικά. Και αντικειμενικά το σύμπαν δεν έχει κέντρο ως άπειρο. (Εκτός κι αν δεν αποδέχεσαι ότι το σύμπαν είναι άπειρο).

Εάν εσύ έχεις τρόπο να ορίζεις το αόριστο....

Αλλά δεν ξεκαθάρισες εντελώς. Ποιός άνθρωπος είναι το κέντρο του σύμπαντος? Ο Μήτσος, ο Κώστας, ο Ομπάμα? Ποιός ακριβώς?

edit: Εν τω μεταξύ ούτε ο ίδιος ο Θεός που νομίζεις ότι πιστεύεις δεν έθεσε ποτέ τον εαυτό του ως κέντρο του Σύμπαντος. Και τολμάς να θέσεις εσύ τον εαυτό σου? Οποίος εγωισμός....
« Τελευταία τροποποίηση: 26/10/09, 11:15 από papous »
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Germ1984

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1336 στις: 26/10/09, 12:23 »
pappou μου, το κέντρο που είπα εγώ δεν έχει αυστηρά χωρική έννοια. Μίλησα υπερβατικά κατά κάποιον τρόπο. Με λίγα λόγια αποδέχτηκα την αδυναμία του ανθρώπου να κατανοήσει τα πάντα και έκανα ένα άλμα που φυσικά δεν προσπαθώ να το επιβάλλω.

"edit: Εν τω μεταξύ ούτε ο ίδιος ο Θεός που νομίζεις ότι πιστεύεις δεν έθεσε ποτέ τον εαυτό του ως κέντρο του Σύμπαντος. Και τολμάς να θέσεις εσύ τον εαυτό σου? Οποίος εγωισμός...."

Εσύ λοιπόν που τα ξέρεις καλά..πάνσοφε ,που έθεσε ο Θεός που νομίζω οτι πιστεύω τον εαυτό του....? Να δώ τι αλλό θα σου κατέβει τώρα

"Αλλά δεν ξεκαθάρισες εντελώς. Ποιός άνθρωπος είναι το κέντρο του σύμπαντος?"

Είπα ποτέ οτι κάποιος συγκεκριμένος άνθρωπος είναι το κέντρο του σύμπαντος?  Κέντρο του σύμπαντος όπως το εννοώ, είναι ο Θεός δηλαδή ο δημιουργός του κ τροφοδότης του. Αυτό πιστεύω

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1337 στις: 26/10/09, 12:36 »
Τελικά δεν ξεκαθάρισες... Είναι ο άνθρωπος κέντρο του Σύμπαντος Κόσμου ή όχι?
Ναι είναι.Μέχρι αποδείξεως του εναντίον.Εσύ τι πιστεύεις papouli mou ;

Αγαπητέ Germ, το ότι δεν προσπαθείς να επιβάλεις κάτι δεν είναι δικαιολογία για να παραλογίζεσαι.

Τελικά είναι ο άνθρωπος το αοριστολογικουπερβατικό κέντρο του Σύμπαντος όπως πίστευες πριν από 2 μέρες ή ο Θεός όπως τώρα πιστεύεις  "Κέντρο του σύμπαντος όπως το εννοώ, είναι ο Θεός δηλαδή ο δημιουργός του κ τροφοδότης του. Αυτό πιστεύω" . Ή μήπως Θεός και άνθρωπος ταυτίζονται?

Θα μας εξηγήσεις μεστά, συγκεκριμένα και σταθερά? Και μην ανησυχείς για το εάν το καταλάβουμε, αφού σου ήρθε εσένα η φώτιση, που ξέρεις? Μπορεί να ρθει και σε μας...
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1338 στις: 26/10/09, 12:50 »
Μερικές ακόμα σκέψεις...Αυτό που δεν έχει αποδειχθεί ακόμα είναι ότι από ένα ζεύγος erectus γεννήθηκε ο sapiens. Με αυτό κάποιοι ακόμα διαφωνούν, δεν έχει γίνει αξίωμα. Όχι ότι δεν υπάρχει σχέση ή ομοιότητες. Άλλωστε ομοιότητες σε ένα ποσοστό dna έχουμε και με ένα ...ξύλινο τραπεζάκι.
Όλα στο σύμπαν έτσι όπως είναι συντελούν στο να υπάρχει ζωή. Ζωή όμως γενικά. Όχι μόνο η ανθρώπινη. Οπότε αν σώνει και καλά πρέπει να βρούμε ένα σκοπό, αυτός είναι η ύπαρξη της ζωής. Οπότε η ανθρωποκεντρική θεωρία είναι ένα ελάχιστο υποσύνολο στο μεγάλο σύνολο που λέγεται ύπαρξη έμβιων όντων.
Και τέλος φυσικά ισχύει αυτό που λέει ο Rufus:"Με μηπως παντως, μπορουμε να παμε παντου και πουθενα . Οποτε δεν εχει και μεγαλο νοημα "

Πολύ καλή θέση!

Όμως τι είναι ζωή? τι ονομάζουμε ζωή? Σε γενικές γραμμές αυτήν την κατάσταση κάποιου σώματος στην οποία έχει αυτοσυνείδηση ή/και μπορεί να αναπαράγεται.

Πως λοιπόν μπορούμε να λέμε ότι ζωή υπάρχει μόνο με την μορφή που έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε? Από τον δικό μας ορισμό προκύπτει ότι μπορεί να υπάρχει και ζωή που δεν είναι δυνατόν να την αντιληφθούμε. Πως θα "φαίνεται" ένας άνθρωπος που θα εκτείνεται σ' όλες τις διαστάσεις? Ο Πικάσο προσπάθησε να δώσει πρώτος την απάντηση. Οι πίνακές του περιγράφουν μια αναγνωρίσιμη μορφή ζωής?

Αποσυνδεδεμένος Germ1984

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1339 στις: 26/10/09, 19:47 »
pappou,καταρχήν πρέπει να απαντήσεις σε ένα ουσιώδες ερώτημα το οποίο θα διευκολύνει αφάνταστα τη συζήτηση μας. Εσύ πιστεύεις στον Θεό?Ναι ή όχι?Ξερή απάντηση θέλω.Δεν είναι ντροπή να πείς.Εξάλλου ούτε που γνωριζόμαστε..Τελικά μπορεί να λέμε το ιδιο πράγμα απλά να το προσεγγίζουμε απο αλλη σκοπιά.Ομως δεν μπορώ να καταλάβω την ουσία της διαφωνίας σου.Σε πείραξαν μήπως οι λέξεις που είπα? Σε πείραξε που είπα "κέντρο του σύμπαντος?(μπορεί να μην είναι και η πιο εύστοχη έκφραση,αυτό που θέλω να πώ είναι οτι η αγάπη στο Θεο είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους ανθρώπους να συσπειρωθούν να καταλάβουν κάποια πράγματα,να τα βρούν με τον εαυτό τους,να ζήσουν ειρηνικά κ να δούν κ τον συνάνθρωπό τους με αγάπη).Μήπως έκανα λάθος που συνέδεσα την αυθόρμητη πίστη στον Θεό με την αισιοδοξία για τη ζωή κ το ανέφερα (Δικαίωμα μου είναι να πώ την αποψή μου,που κολλάς εσύ?)Σε πείραξε που είπα οτι πιστεύω (το έχω μετανιώσει αυτό γιατί ειρωνεία εισέπραξα απο αρκετούς)

Εγώ λοιπόν περιμένω να μου πείς αν πιστεύεις ή οχι(Εξάλλου είναι και ο τίτλος του θέματος!).Ειλικρινά.Και το "δεν ξέρω" είναι απάντηση

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1340 στις: 26/10/09, 19:58 »
αυτό που θέλω να πώ είναι οτι η αγάπη στο Θεο είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους ανθρώπους να συσπειρωθούν να καταλάβουν κάποια πράγματα,να τα βρούν με τον εαυτό τους,να ζήσουν ειρηνικά κ να δούν κ τον συνάνθρωπό τους με αγάπη).Μήπως έκανα λάθος που συνέδεσα την αυθόρμητη πίστη στον Θεό με την αισιοδοξία για τη ζωή κ το ανέφερα (Δικαίωμα μου είναι να πώ την αποψή μου,που κολλάς εσύ?)Σε πείραξε που είπα οτι πιστεύω (το έχω μετανιώσει αυτό γιατί ειρωνεία εισέπραξα απο αρκετούς)

Αυτό είναι το σημείο της διαφωνίας. Οτι υπάρχουν άνθρωποι που ΔΕΝ θεωρούν το Θεο, σα τη μοναδική ευκαιρία για τα παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1341 στις: 26/10/09, 20:57 »
"αυτό που θέλω να πώ είναι οτι η αγάπη στο Θεο είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους ανθρώπους να συσπειρωθούν να καταλάβουν κάποια πράγματα,να τα βρούν με τον εαυτό τους,να ζήσουν ειρηνικά κ να δούν κ τον συνάνθρωπό τους με αγάπη"

Eφόσον προσπαθείς να πεις αυτό, πες το απλά και μην ανακατεύεις "κέντρα του Σύμπαντος", "τα πάντα γεννήθηκαν για να εξυπηρετήσουν τον άνθρωπο" κλπ.

Και κυρίως μην το πεις αλλά δείξτο. Δείξε ότι αγαπάς τον συνάνθρωπό σου. Πως? Μην τον κατηγορείς για την πίστη του. Μην τον απαξιώνεις επειδή είναι διαφορετικός από εσένα.

Έτσι κι αλλιώς όπως έχει ειπωθεί και παλιότερα όλοι πιστεύουμε. Είναι μια ανάγκη όπως και η τροφή ή το νερό. Όλοι πιστεύουμε ότι το πάτωμα είναι σταθερό και συμπαγές πριν κάνουμε την προσπάθεια να σηκωθούμε απ' το κρεββάτι. Όλοι πιστεύουμε ότι το περιβάλλον έχει χρώματα και παρόλο που γνωρίζουμε ότι η θάλασσα αποτελείται από Η2Ο και άλατα όταν φανταζόμαστε την θάλασσα φανταζόμαστε ένα πολύχρωμο τοπίο και όχι πολικά μόρια σε τυχαία διάταξη.

Με τον ίδιο τρόπο όλοι πιστεύουμε στον Θεό που άλλος ονομάζει Χριστό, άλλος Αλάχ, άλλος τύχη, άλλος χρήμα κοκ. Αυτό όμως που έχει σημασία δεν είναι το τι λέει ότι πιστεύει ο καθένας αλλά το τι πράτει. Κι αν πράτει το σωστό για τους γύρω του και τον εαυτό του είναι σωστός. Αν πράτει κατά των συνανθρώπων του και του εαυτού του είναι κατάπτυστος ανεξάρτητα με το τι ΛΕΕΙ ότι πιστεύει...

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #1342 στις: 26/10/09, 20:59 »
Παππού, ζωή σε κάθε μορφή, αναγνωρίσιμη ή μη από εμάς. Τώρα δεν είμαι και καλός στους ορισμούς, αλλά θα έλεγα κάτι που γεννιέται, έχει μιά τυπικά έστω συνείδηση της ύπαρξής του, αναπαράγεται, ή τουλάχιστον το προσπαθεί και τέλος πεθαίνει. Μάλλον έτσι συν κάποια πράγματα που μου διαφεύγουν , αντιλαμβανόμαστε οι απλοί άνθρωποι τη ζωή...
Germ ο Θεός για τους ανθρώπους που πιστεύουν, είναι τα πάντα. Πατέρας, οδηγός, παρηγοριά στη δύσκολη στιγμή,αγάπη φυσικά, κατανόηση και τέλος ένας σκοπός να ζεις. Αυτά και κάποια άλλα και εκείνοι που δεν πιστεύουν τα αναζητούν και τα βρίσκουν, ή νομίζουν πως τα βρίσκουν δεν έχει σημασία, σε άλλες καταστάσεις ή υποκατάστατα. Μάλιστα σκέφτομαι ότι πολλοί άθεοι κιόλας πέφτουν σε "παγίδες" θεοποίησης κάποιων πραγμάτων, όπως οι ιδεολογίες ή η λογική έτσι όπως εκφράζεται από τις επιστήμες...Καταλαβαίνω τη καλή πρόθεσή σου πίστεψέ με...Θέλεις αυτό που έχει γεμίσει τη ζωή σου να το μοιραστείς με τους άλλους και να τους κάνεις να το ζήσουνε και εκείνοι. Πίστεψέ με όμως είναι μάταιο και επέτρεψε μου να σου πω με όλη την αγάπη μου, κάπως αλλαζονικό...Θεωρώ ας πούμε το τρόπο που ρωτάς τον παππού αν πιστεύει , αν μη τι άλλο άκομψο...Κανείς δεν πρέπει να υποχρεώνει κανέναν στις ημέρες μας πλέον να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Χώρια ότι μπορεί να τον φέρνεις και σε δύσκολη θέση, γιατί είναι και το θέμα της "ομολογίας πίστεως".Θα΄θελα λοιπόν να πέσουνε λίγο οι τόνοι και να ξέρεις ότι ο παππούς δεν είναι κακός, απλά είναι μαέστρος στο να "ανάβει" μιά συζήτηση. Με την έννοια του να την κάνει ενδιαφέρουσα... ;)
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Germ1984

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1343 στις: 26/10/09, 21:21 »
εκανα και εγώ ένα ανθρώπινο λάθος παππούλη και βλέπω ότι έχεις πιαστεί απο αυτό....αναδιατυπώνω.Κέντρο της μέριμνας του Θεού είναι ο άνθρωπος και ο Θεός είναι το κέντρο του σύμπαντος με την υπερβατική έννοια.Σαφέστατος είμαι.Αυτό ήθελα να πώ.Προφανώς όταν με ρώτησες "είναι το κέντρο του σύμπαντος ο άνθρωπος?" σου απάντησα αυθόρμητα κ πρόχειρα με την έννοια της μέριμνας(μη βαράς πολύ..)Λάθος μου καθώς τα λεγόμενα μου ήρθαν σε αντίφαση...

Πάντως περιμένω να μου απαντήσεις.Πιστεύεις στο Θεό (με την αύστηρη ορθόδοξη χριστιανική θεώρηση)?Πιστεύεις στο Δία?Εχεις καποια δικιά σου θεώρηση? Πιστεύεις στο ανθρωπάκι της Michellin? Είσαι άθεος? Η δεν ξέρεις τι σου γίνεται?
Ετσι για την συνέχεια της συζήτησης
Φιλε Macmisia ειλικρινά σε καταλαβαίνω αλλά θεωρώ οτι στις μέρες μας δεν υπάρχουν διωγμοί ή κυνήγι μαγισσών ποσο μάλλον μέσα σε ένα ανώνυμο forum.Εγώ τον σέβομαι απόλυτα και μπορώ να σου πώ οτι από όσα εχω διαβάσει τον συμπαθώ και ιδιαίτερα χωρις να τον ξέρω κ προσωπικά.Την ερώτηση την κάνω για την διευκόλυνση της συζήτησης. Γιατί να έρθει σε δύσκολη θέση?Δε θα τον κρίνω άσχημα(κ φυσικά δεν έχω κανέναν λόγο).Εξάλλου σκέψου με πόση ευκολία δεκάδες άτομα είπαν την προσωπική τους άποψη εδώ μέσα.
Με την ευκαιρία ακόμα και ο τίτλος αυτού του θέματος ζητάει μια απάντηση απο τον pappou
Βεβαίως και δικαίωμα να του να μην απαντήσει αλλά το θεωρώ λίγο άκομψο να μπαίνεις σε ενα θέμα με ξεκάθαρο ερώτημα , να προσπαθείς να διορθώσεις τα κακώς κείμενα και τις ασάφειες των άλλων αλλά τελικά εσύ ο ίδιος να κάνεις τα πάντα για να μην εκθέσεις την δική σου οπτική επι του θέματος.
« Τελευταία τροποποίηση: 26/10/09, 22:04 από Germ1984 »

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1344 στις: 26/10/09, 22:18 »
Νομίζω πως έχω ήδη απαντήσει. Αλλά προτείνω να κάνουμε ένα φορουμοψήφισμα με τίτλο: "Πιστεύετε ότι πιστεύει ο papous στον Θεό?"

Και κάποιο άλλο: "Ποιές πιστεύετε ότι είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις του papous?"

Επίσης: "Τι χρώμα δέρματος πιστεύετε ότι έχει ο papous?"

Φίλε μου. θα ήμουν υποχρεωμένος να απαντήσω εάν είχα ανοίξει το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Germ1984

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1345 στις: 26/10/09, 22:29 »
Απολυτα σεβαστό.Να δώσουμε χέρια συμφιλίωσης? :)

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #1346 στις: 27/10/09, 00:26 »
Νομίζω πως έχω ήδη απαντήσει. Αλλά προτείνω να κάνουμε ένα φορουμοψήφισμα με τίτλο: "Πιστεύετε ότι πιστεύει ο papous στον Θεό?"

Και κάποιο άλλο: "Ποιές πιστεύετε ότι είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις του papous?"

Επίσης: "Τι χρώμα δέρματος πιστεύετε ότι έχει ο papous?"

Φίλε μου. θα ήμουν υποχρεωμένος να απαντήσω εάν είχα ανοίξει το θέμα.
α) Πιστεύω ότι πιστεύει, αν και ώρες ώρες δεν έχει το Θεό του!!! ;D
β) Ο παππούς είναι δεξιοκεντρωαριστεροαναρχοαπολιτικομμουνιστής!
γ) Είναι μελαχροινός με γαλανά μάτια, ψηλός με θεληματικό πηγούνι,γυμνασμένο σώμα και αναλογίες 180-120-180!!! Επίσης είναι έξυπνος, όμορφος και φυσικά μετριόφρων!!! ;)
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1347 στις: 27/10/09, 00:32 »
α) Πιστεύω ότι πιστεύει, αν και ώρες ώρες δεν έχει το Θεό του!!! ;D
β) Ο παππούς είναι δεξιοκεντρωαριστεροαναρχοαπολιτικομμουνιστής!
γ) Είναι μελαχροινός με γαλανά μάτια, ψηλός με θεληματικό πηγούνι,γυμνασμένο σώμα και αναλογίες 180-120-180!!! Επίσης είναι έξυπνος, όμορφος και φυσικά μετριόφρων!!! ;)
και έχει κρητικό κομψό μουστάκι και πίνει τσικουδιά που αποστάζει μόνος του!   ;D
(και μας δε μας δίνει ή γιατι δε φτάνει ή γιατι είμαστε νεαροί! ;D ;D ;D)

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1348 στις: 27/10/09, 11:00 »
Απολυτα σεβαστό.Να δώσουμε χέρια συμφιλίωσης? :)

Εχθρευόμαστε για να συμφιλιωθούμε? Μπορεί να γίνομαι βαρετός, αλλά επιμένω διότι πρέπει εσείς οι μικροί να καταλάβετε ότι ο αντίλογος δεν είναι μια επιθετική διαδικασία. Αντιθέτως αποδίδει φιλία.

Ένα παράδειγμα: βγαίνεις έξω μ' έναν τεράστιο λεκέ στο παντελόνι σου, τον οποίο δεν τον έχεις πάρει χαμπάρι. Ο λεκές είναι καφέ και βρίσκεται στον καβάλο και μοιάζεις σαν να είσαι χεσμένος. Δεν θα ήθελες ο φίλος σου να σε προειδοποιήσει? Να ξέρεις τουλάχιστον τι συμβαίνει? θα ήταν προτιμότερο να σ' αφήσει αμέριμνο και σίγουρο και όταν θα βγεις στον κόσμο να βλέπεις τους πάντες να γελάνε μαζί σου και να μην γνωρίζεις και την αιτία?

Εδώ βλέπετε τους πολιτικούς που όταν αντιλέγουν μεταξύ τους στην Βουλή και στους δρόμους νομίζεις ότι αν τους άφηνες ελεύθερους θα σφαζόντουσαν εν ψυχρώ, και τα βραδάκια κερνάνε τσικουδιές ο ένας στον άλλον και χαριεντίζονται. Έτσι είναι ο βίος παίδες!

Μάκη, με πίκρανες.... όχι και μετριόφρων....

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1349 στις: 27/10/09, 16:21 »
Άσχετο με το θέμα αλλά...

Φιλε Macmisia ειλικρινά σε καταλαβαίνω αλλά θεωρώ οτι στις μέρες μας δεν υπάρχουν διωγμοί ή κυνήγι μαγισσών ποσο μάλλον μέσα σε ένα ανώνυμο forum.

Αυτό ίσχυε πριν την γνωμοδότηση Σανιδά για το απόρρητο στο διαδύκτιο: http://assets.tovima.gr/files/sanidas.pdf

Τώρα πλέον και άνευ γνωμοδοτήσεως της εισαγγελίας ή της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορεί κάθε αρχή και εξουσία να ζητήσει τα στοιχεία και τα ίχνη του χρήστη ακόμα και αν κατηγορείται μόνο για πλημέλλημα.

Δεν έχεις παρατηρήσει που τώρα τελευταία όλοι δημοσιεύουν μόνο με υπονοούμενα, χωρίς να κάνουν απευθείας κριτική και κυρίως χωρίς να αναφέρουν ονόματα και υπηρεσίες?

Να χαρώ εγώ αντρειωμένους και.... επαναστάτες.....