Θα γινω κακος αλλα δεν πειραζει... νομιζω...
το κομματι αγαπητε Alex οπως και τοσα αλλα - κομματια αλλα και video - απο εσενα ειναι καταπληκτικο και οταν λεω καταπληκτικο το εννοω...
ΑΛΛΑ ..νομιζω πως αυτο που γινεται απο εσενα και απο αλλους guitar hero στο forum ειναι εντελως ανουσιο...
Κατεχετε παραγματικα το μουσικο οργανο τεχνικα και πανω απο ολα μουσικα - οτι και να κανετε upload για να ακουσουμε απλα θα γ@μαει - ποιο ειναι το νοημα λοιπον? Να ακουσετε κατι το οποιο ηδη ξερετε?
Και θα το επαναλαβω..σε θαυμαζω σα κιθαριστα και σα μουσικο - αν και δεν εχω ξανακανει σχολιο σε οτι ''ανεβαζεις'' για το ιδιο λογο...οπως θαυμαζω και ενα δυο επισης guitar hero απο εδω μεσα οπως π.χ τον επισης καταπληκτικο Vretto...και πραγματικα αυτα που λεω δε θα ηθελα να τα εκ λαβεις σαν αρνητικα...αλλα ρε παιδια οκ..
Δηλαδη ενταξει..οτι και να παιξετε θα γ@μαει και θα ναι αξεπεραστο...there is no meaning...
Φιλικα παντα...
1. Είμαστε και οι δύο off topic σε αυτό το thread, αλλά θα παρακαλούσα τους συντονιστές να μη μας διαγράψουν αυτά τα μηνύματα, διότι θίγεις ένα τεράστιο και πολύ σχετικό θέμα. Και εκ των προτέρων δε λέω πως κάνεις 100% άσχημα που το θίγεις.
2. Δεν επιθυμώ να γίνω δικηγόρος ούτε του Alex ούτε του Κώστα (Βρετού) στον οποίο αναφέρεσαι, ούτε και οποιουδήποτε άλλου "guitar hero του φόρουμ", αλλά νομίζω πως από τη δική μου θέση σε αυτό το στάδιο που βρίσκομαι (δηλ. εκτός μουσικής) μπορώ να πω κάποια πράγματα για αυτή την κατηγορία επισκεπτών, τα οποία και οι ίδιοι μάλλον αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν λόγω της θέσης τους σε αυτό το στάδιο που βρίσκονται (μέσα στο χορό). Επίσης πρέπει να τονίσω πως τα παιδιά αυτά δεν τα ήξερα και χθες, δεν έχω απολύτως κανένα λόγο να υπερασπίζομαι συγκεκριμένα άτομα. 'Αλλωστε το μέλλον τους δεν εξαρτάται από το τι γράφουμε σε ένα φόρουμ σαν αυτό.
3. Διαισθάνομαι πως απαντώ σε κάποιον που είναι και καλός γνώστης της κιθάρας και που τυγχάνει καλής μουσικής παιδείας (ακόμη κι αν είσαι αυτοδίδακτος, κι αυτός ο δρόμος μπορεί να οδηγήσει σε καλή μουσική παιδεία). Συνεπώς δεν έχω καμία πρόθεση να υπονοήσω πως "κομπλεξάρεσαι" από τα ποστ των παιδιών και δε θέλω να πάω τη συζήτηση στο τι στυλ μουσικής αρέσει του καθενός (πόσο εξεζητημένες μελωδίες και σόλο αρέσουν στον καθένα κλπ. - δε νομίζω πως είναι εκεί το θέμα που ουσιαστικά εγείρεται, όσο κι αν και αυτή η διάσταση των μουσικών προτιμήσεων είναι υπαρκτή).
Αναφέρεις πως τα παιδιά αυτά, όπως ο Alex και ο Κώστας, κατέχουν και από κιθάρα και από μουσική πάρα πολύ καλά. Είναι γεγονός πως σε σχέση με το μέσο μέλος αυτού του φόρουμ κατέχουν πάρα πολύ περισσότερα. Και το γνωρίζουν και αυτοί, το γνωρίζουμε ήδη όλοι μας. Εδώ νομίζω πως έρχεται το θέμα που εγείρεις, τουλάχιστον όπως το καταλαβαίνω εγώ διαβάζοντας το ποστ σου.
Για ένα οποιοδήποτε κιθαρίστα Χ ή Υ (είτε λέγεται Alex Flouros ή Kostas Vretos, είτε όχι):Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς πράγματα όπως. "Βρε παιδιά μπαίνετε και μας ρίχνετε τέτοια ποστ γιατί ξέρετε πως είστε οι καλύτεροι. Τόσο ανάγκη το έχετε να νιώθετε στην κορυφή; Γι'αυτό μελετήσατε τόσο, για να το παίζετε και οι πρώτοι;" Και επειδή όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν αρκετοί εξαιρετικοί κιθαρίστες και μουσικοί στην πιάτσα, μπορεί κανείς εύκολα να σκεφτεί κάτι εξίσου υποτιμητικό: "Αν είστε τόσο καλοί γιατί δεν πάτε να το παίξετε μάγκες στο Steve Vai και το Greg Howe και έρχεστε εδώ μέσα; Σας λείπουν τα κότσια μήπως;" Πρέπει να τονίσω πως από τη φράση που έγραψες
Δηλαδη ενταξει..οτι και να παιξετε θα γ@μαει και θα ναι αξεπεραστο...there is no meaning...
μπορεί κανείς να αποδώσει και μια ερμηνεία που θα ήταν φιλική, δηλαδή "Παιδιά θα ήταν καλύτερη ιδέα μην κάνετε ποστ εδώ μέσα, οι πιο πολλοί εδώ δε μπορούν να σας καταλάβουν αρκετά και δίνετε μια εντύπωση αδυναμίας, διότι σας παρεξηγούν για επιδειξιομανία όσον αφορά γνώσεις τεχνικής και μουσικής." Αλλά αυτή η ερμηνεία θα ήταν πιο σαφής αν επικοινωνούσες μαζί τους μέσω ΠΜ. Και αυτή όμως την ερμηνεία τη βρίσκω ατόπημα και θα επανέλθω παρακάτω αφού πρώτα πω μια γνώμη για τις πολύ υποτιμητικές ερμηνείες του ποστ σου που είναι αναπόφευκτες, διότι το ποστ σου δεν είναι καθόλου σαφές και έχει αντιφάσεις, συνεπώς ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει με διάφορους τρόπους.
Πιστεύω πως ένα γενικό πράγμα που αφορά τον κάθε Χ ή Υ "soon to be guitar hero" και ειδικά τον Έλληνα "soon to be guitar hero" δεν το έχεις ζήσει. Και αυτό είναι το στάδιο της βαριάς μελέτης. Δεν εννοώ μόνο την προσπάθεια, αλλά τον τρόπο ζωής που λεγεται "μελετώ ηλεκτρική κιθάρα σοβαρά". Το να κάνει κάποιος την επιλογή να μάθει ηλεκτρική κιθάρα δεν είναι το ίδιο με το να μάθει το οποιοδήποτε κλασικό όργανο ή ακόμα και μπουζούκι στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με τους χίλιους δυό δασκάλους και υποστηρικτές που θα είχε κανείς σε όργανα με πιο στρωτές πορείες, η ηλεκτρική κιθάρα είναι ακόμη δακτυλοδεικτούμενη με κακό τρόπο στην Ελλάδα. Τέτοια παιδιά έχουν αποδείξει πως θα μπορούσαν να είναι αριστούχοι και στα πιο δύσκολα πανεπιστημιακά τμήματα αν ακολουθούσαν την πεπατημένη, διότι η μελέτη που έχουν ρίξει στην κιθάρα είναι πολύ περισσότερη από το να αριστεύσεις ακόμη και στην ιατρική (γνώμη μου πάντα, αλλά αυτό έχω συμπεράνει από τον αδερφό μου ο οποίος ήταν παραλίγο αριστούχος ιατρικής στη Θεσσαλονίκη - και από δική μου εμπειρία σε άλλο κλάδο, αλλά και από τη μελέτη της κιθάρας). Και ο τρόπος ζωής αυτών των παιδιών ήταν και είναι:
- θυσίες από την προσωπική τους ζωή (παιδιά θα κάτσω σπίτι και απόψε να μελετήσω)
- ρίσκο του να χάσουν τον καιρό τους στη μελέτη λόγω έλλειψης καθοδήγησης (είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της διαδικασίας του να προχωράς αυτοδίδακτος)
- ρίσκο του να μείνουν απένταροι για μεγάλα διαστήματα και χάσιμο χρόνου σε συνεργασίες με ερασιτέχνες ή άτομα που δεν είναι σίγουρα για το τι κάνουν
- έλλειψη μαθητών και εξευτελιστικά χαμηλές ταρίφες (πόσοι γονείς δίνουν ευχάριστα τον οβολό τους για να πάει το παιδί τους να μάθει κιθάρα από "αλήτες" - "καλύτερα να πάει το παιδί σε ένα ωδείο, άλλωστε τόσα δίνουμε στα φροντιστήρια")
- συναφές με το παραπάνω: συνεχές πρήξιμο από γονείς και περίγυρο "πήγαινε να κάνεις μια δουλειά της προκοπής". Φυσικά οι γονείς δε σπαταλούν και το χρήμα τους για να κάνει το παιδί βήματα. Από μία ηλικία και μετά, ειδικά στην Ελλάδα, ακόμη και κοπέλες που νιώθουν πολλά για τέτοια παιδιά τους βασανίζουν επειδή οι γονείς (των κοριτσιών) δεν εγκρίνουν τη σχέση τους και οι ίδιες ασκούν συνειδητά και ασυνείδητα πίεση για να ακολουθήσουν ένα πιο σίγουρο και κοινωνικά αποδεκτό δρόμο.
- το ότι έχουν να συναναστραφούν με διάφορα "φρούτα" (πραγματική αλητεία και υπόκοσμο) που συναντούν σε διάφορα μαγαζιά στα οποία αναγκάζονται κατα καιρούς να παίξουν κιθάρα για να βγάλουν τα βασικά τους έξοδα
- καμία αναγνώριση και ενθάρρυνση από το μέσο άγνωστο που συναντούν λόγω ασχετίλας με το είδος μουσικής που παίζουν (ειδικά στην Ελλάδα)
Και επανέρχομαι. Φυσικά μέσα στην κατηγορία του Χ ή Υ "soon to be guitar hero" υπάρχουν και κάποιοι κ*λοχαρακτήρες ή τουλάχιστον καλά παιδιά αλλά ματαιόδοξοι. Αλλά όταν ο Χ ή Υ "soon to be guitar hero" φτάσει στα 26 του και έχει φάει όλα τα παραπάνω με το κουτάλι, νομίζεις πως δεν έχει καταλάβει; Τουλάχιστον αυτοί οι LIFE HEROES της Ελληνικής κοινωνίας που δε βολεύτηκαν και ακολούθησαν αυτά που έχουν στην καρδιά τους ξέρουν πως συνεχίζουν γιατί αυτό που κάνουν δεν είναι μάταιο, τουλάχιστον μέσα τους (ανεξαρτήτως χαρακτήρα).
Και έχοντας φάει όλα αυτά στη μάπα που θα είχαν λυγίσει και γίγαντα ψυχικής αντοχής, μπορεί να μπουν μέσα σε ένα φόρουμ-φαινόμενο για το φιλικό του ύφος και το ενδιαφέρον των μελών του φόρουμ για τη μουσική, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟ "ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ", αλλά γιατί έχουν ζήσει σε κοινωνική απομόνωση (τουλάχιστον από την πλευρά της κοινωνικής αποδοχής) χρόνια στην Ελλάδα και θέλουν να συναντηθούν με άτομα πιο ευάισθητα και λιγάκι πιο μποέμ για να χαλαρώσουν από τον κυνισμό που τους δέρνει κάθε μέρα που πηγαινοέρχονται με την κιθάρα από το σπίτι στο στούντιο, γεμάτοι ελπίδες πως κάποιοι θα τους καταλάβουν και θα ακούσουν τη μουσική τους, πως κάποιοι θα λάβουν τα μηνύματα που θέλουν να δώσουν ως καλλιτέχνες. Και μία ωραία πρωία μπαίνουν στο φόρουμ και διαβάζουν το ποστ σου...
Και έρχομαι στην ουσία της ένστασής μου για το ποστ σου. Ειλικρινά δε νομίζω πως το έγραψες κακοπροαίρετα. Είναι όμως πολύ ασαφές και γι'αυτό το λόγο κυρίως αφήνει υπονοούμενα. Η καλύτερη και φιλικότερη ερμηνεία που μπορώ να σκεφτώ διαβάζοντάς το ξανά και ξανά είναι "Παιδιά μην ασχολείστε με μας, χάνετε τον καιρό σας εδώ πηγαίνετε στα ποστ των ατόμων που βρίσκονται στο μουσικό ύψος σας." Όμως και πάλι αυτή η ερμηνεία εμμέσως προσβάλλει αρκετά άτομα του φόρουμ. Υπάρχουν πολλοί (σαν εσένα πιστεύω) που καταλαβαίνουν πολύ καλά, άλλοι που απλώς ακούν το σύνολο πιο απλοϊκά, αλλά και πάλι μπορούν να το εκτιμήσουν. Αλλά και να ήταν όλοι άσχετοι από έντεχνη κιθάρα, η πιο ουσιαστική ένσταση στο ζήτημα αυτό είναι πως και ο Χ ή Υ "soon to be guitar hero" μπορεί να ωφεληθεί και από το σχόλια του πιο απλοϊκού ακροατή, διότι θέλει να μπορεί να αγγίξει και αυτόν. Και είναι δημοκρατικότατο φόρουμ, όπως κι εσύ έχεις το κάθε δικαίωμα να κάνεις ποστ μια κριτική εφόσον δεν είναι καφρικώς προσβλητική (δε μιλάω για το συγκεκριμένο ποστ), έτσι και όποιος θέλει απαντάει, όποιος θέλει όχι, όποιος έχει κάποια συγκεκριμένη απορία ή φιλική συμβουλή υπάρχει και η επιλογή του ΠΜ.
Να επανέλθω όμως σε ένα πράγμα. Ακόμη και οι φτασμένοι guitar heroes είναι πρωτίστως άνθρωποι, και ως καλλιτέχνες τρώνε αμφισβητήσεις. Χρειάζονται μια ζεστή παρέα, θα χαίρονταν ένα φόρουμ σαν αυτό. Οι όντες στη μέση της πορείας, οι "soon to be guitar heroes", τρώνε πολύ περισσότερο ζόρι και το χρειάζονται περισσότερο. Δε λέω να μην τους κάνουμε αυστηρή κριτική, αυτό είναι βασικό στοιχείο του ενδιαφέροντός μας γι' αυτούς. Αν όμως δεν είμαστε σε θέση να γίνουμε όσο πιο σαφείς γίνεται, καλύτερα να προτιμήσουμε το ΠΜ.
Για τον Alex Flouro και τον Κώστα Βρετό:Αν τύχει και τους πετύχεις στο chat room, είναι και οι δύο από τα πιο προσγειωμένα άτομα που μπορείς να συναντήσεις στο φόρουμ. Φαίνεται πως χαίρονται την παρέα όλων και ποτέ δεν περιστρέφουν τη συζήτηση με δική τους πρωτοβουλία γύρω από το παίξιμο. Θέμα συμπλεγμάτων ανωτερότητας δεν εγείρεται σε καμία περίπτωση για κανέναν από τους δύο. Κατά τη γνώμη μου πάντα είναι και οι δύο άρτιοι χαρακτήρες και πάρα πολύ συνειδητοποιημένοι επαγγελματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται ειλικρινά να πλησιάσουν το κοινό τους. Προσωπικά νιώθω τιμή να έχω επικοινωνία μαζί τους μέσω αυτού του φόρουμ. Είναι και οι δύο τους καταπληκτικά παιδιά. Επίσης, κατά τη γνώμη μου, και για τους δύο, η μουσική έρχεται πρώτη και μετά, πολύ μετά, έρχεται η τεχνική, η οποία πάλι εξυπηρετεί τη μουσική τους και μόνο.
Το δικό μου παράπονο για το ποστ σου:Σε λίγες ώρες θα το διαβάσει ο Alex (ίσως και ο Κώστας). Ελπίζω να είναι και οι δύο υπεράνθρωπα δυνατοί να μην προσβληθούν και να μην επηρεαστούν καθόλου (εμένα θα με είχε ενοχλήσει πάντως, αλλά είμαι πιο εύθικτος άνθρωπος - θα έλεγα: "ακόμη κι εδώ δε με καταλαβαίνουν...", αλλά, επαναλαμβάνω, αυτή θα ήταν η δική μου αντίδραση). Πέρα από το ότι κι εγώ νιώθω πάρα πολύ ανθρώπινα μπαίνοντας στο φόρουμ αυτό για να διαβάσω οποιοδήποτε θέμα, κάθε φορά που μπαίνω
παρακαλάω να έχει κάνει ένα ποστ είτε ο Alex είτε ο Κώστας (αλλά και αρκετά άλλα παιδιά), για να ακούσω τη μουσική τους. Μέσα και στα δικά μου προβλήματα (προβλήματα όπως όλων), τα ΜΡ3 τέτοιων κιθαριστών είναι σαν οξυγόνο για μένα. Αν το ποστ σου αποθαρρύνει κιθαρίστες που γράφουν έντεχνα από το να κάνουν ποστ τα κομμάτια τους, άτομα σαν εμένα θα έχουν χάσει αυτή τη μικρή έκπληξη που περιμένουν σα δώρο κάθε 2-3 μέρες, τη νέα ιδέα ταλαντούχων ανθρώπων με μεράκι. Και θα ασφυκτιώ περισσότερο μέσα στα καθημερινά μου προβλήματα, ενώ θα μπορούσα να γίνομαι πιο ευδιάθετος και να ζω τη μοναδική διαδικασία της προσπάθειας τέτοιων ανθρώπων να τελειώσουν και να βγάλουν ουσιαστική δουλειά προς το διψασμένο κοινό τους.
Alex: σε παρακαλώ, keep posting!!!
sadromanticghost: σε παρακαλώ παράτα με εμένα, ειλικρινά δε μπορώ να περιγράψω πόσο στενοχωρήθηκα που ενώ κάτι προσπάθησες να πεις καλοπροαίρετα το ποστ σου βγήκε τόσο άσχημα, και δε μπορώ να το θίξω άλλο δημόσια (συγγνώμη αλλά δε θα μπορέσω να κάνω άλλο ποστ επί του θέματος), θα πρότεινα να επικοινωνήσεις με ΠΜ με τα παιδιά και να τους ζητήσεις συγγνώμη (αν θες στείλε ΠΜ και σε μένα).