Μαργαρίτα μου....

Πασκάλ...σ' ευχαριστώ γι' άλλη μια φορά για το χρόνο και τα λόγια σου!
Ποτέ ως τώρα δεν κατάφερα να γράψω κάτι καλό, άρτιο με ρυθμό, με σωστό μέτρο και μουσικότητα...έχεις απόλυτο δίκιο!Άλλα πλέον η ομοιοκαταληξία μου βγαίνει σχεδόν ασυνείδητα...Όντως ίσως να είχε καλύτερη μορφή αν ήταν εντελώς ελέυθερο...
Όσο για την υποσημείωση όντως αναφέρεται σε 'σένα...
Το είχα αναφέρει νομίζω και την προηγούμενη φορά...Δεν αρνούμαι ότι αυτά που γράφω είναι μίζερα, απαισιόδοξα και θλιμμένα αλλά θέλω να τα βλέπω ως εναύσματα ακριβώς για να σιχαθώ, για να ξεφύγω απ' αυτή την μιζέρια και να την αλλάξω αν γίνεται...
Σε ευχαριστώ μέσα απ'την καρδιά μου για το χρόνο που ξοδεύεις κάθε φορά για μένα...χαίρομαι να με διαβάζεις απλώς...
Αγαπητέ
Ιανέ...Κατα ένα μεγάλο ποσοστό έχεις δίκιο και οι απόψεις μας ταυτίζονται σε κάποια σημεία. Τι εννοώ: Όντως για να γράψεις κάτι, ακόμα κι αν δεν το έχεις βιώσει προσωπικά πρέπει να σε χαράξει τόσο βαθειά όπως λες κι εσύ, να σε επηρεάσει τόσο που να είναι σαν να το έχεις βιώσει! Όντως πρέπει να ταυτιστείς μ' αυτό, να το κάνεις δικό σου, να σε παιδέψει ψυχικά, να λιώσεις μαζί του, να γίνετε ένα μαζί που λεει κι ένα τραγούδι! Δεν παύει όμως σε καμία περίπτωση να είναι εξωτερικό ερέθισμα. Έτσι δεν είναι;
Παρ'όλα αυτά όμως η
ποίηση δεν είναι μόνο κατάθεση ψυχής! Δεν έχω κανέναν δικό μου ορισμό για αυτή την τέχνη και ποια είμαι εγώ που θα της δώσω ορισμό στην τελική...

Όμως σίγουρα περιλαμβάνει όχι μόνο προσωπικά βιώματα αλλά ακόμα και απλές απόψεις, ιδεολογίες μέχρι και ηθικοκοινωνικές αξίες και ιδέες. Για παράδειγμα όταν οργίζεσαι και νιώθεις ντροπή για κάποια σκηνή βίας ή κάποια εικόνα καταστροφής πολέμου που βλέπεις στη οθόνη της ΤV σου, μπορεί τόσο να σε επηρεάσει που ύστερα να κάτσεις να καταγράψεις απλώς τις απάνθρωπες σκηνές που είδες ή να εκφράσεις διάφορα ανθρωπιστικά ιδεώδη και προσωπικές σου απόψεις για τον πόλεμο ή απλώς την γεύση που σου άφησε αυτό που είδες! Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι βίωσες κι εσύ τον πόλεμο! Αυτό είναι κατα ένα μεγάλο ποσοστό αδύνατο κατα την ταπεινή μου γνώμη! Κι όμως κάποιος άλλος μπορεί να προσπεράσει αδιάφορα αυτές τις ίδιες εικόνες! Είναι ανάλογα με την ευαισθησία ή όχι που αντιλαμβάνεται κανείς το κάθετι που συμβαίνει γύρω του!
Και αυτό που συμβαίνει γύρω του είναι ο σπόρος γι' αυτό που θα καλλιεργηθεί και θα ανθίσει μέσα του!Όσο για την
στιχουργική είναι εντελώς διαφορετικό και συμφωνώ με την άποψή σου...
Ας μην είμαστε απόλυτοι πάντως...όλες οι απόψεις κρύβουν ένα μέρος της αλήθειας!
Και σας ευχαριστώ όλους που με βοηθάτε να την βρώ...αν υπάρχει η απόλυτη Αλήθεια δηλαδή!
Σας ευχαριστώ για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας...
Νιώθω σημαντική που ασχολείστε μ' αυτά που γράφω.. .

Ευχαριστώ...