Παιδιά γεια χαρά
Έχοντας αντίστοιχο πρόβλημα με την ΑΕΠΙ από το 1997, για μια σελίδα αφιερωμένη στον Νταλάρα, ήθελα να καταθέσω μερικά σχόλια, χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες της υπόθεσης.
1. Στην αρχή κυνηγούσαν τα mp3 μόνο. Εμένα γι' αυτά με κυνήγησαν αν και η σελίδα είχε 600 στίχους και 150 στίχους με συγχορδίες. Όταν μίλησα με τον Αλευρά τηλεφωνικά, δεν είχε καταλάβει καν ότι και οι στίχοι ανήκουν σε αυτά που ο εργοδότης του τον πλήρωνε για να υπερασπίζει από εμάς τους εμπόρους. Όταν του το είπα (μιλάμε για Δεκέμβριο 97) μου απάντησε πως, ναι, δεν έχω άδικο. Αυτά έτσι για την ιστορία.
2. Πολλές από τις προτάσεις που διάβασα για τη συνέχεια έχουν κενό ως προς την οχύρωσή τους απέναντι στην ΑΕΠΙ. Τα link με email κλπ μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και ο ίδιος ο Αλευράς και μετά να του έρθουν μηνύματα με στίχους στο email του. Η συνέχεια...αναμενόμενη.
3. Στις παλιές λεγόμενες BBS όπου κυκλοφορούσε άφθονο υλικό με τύποις παράνομο τρόπο, είχε υιοθετηθεί ένα σύστημα σύστασης-αποδοχής. Δηλαδή οι διασκέψεις (ας πούμε τώρα, το site kithara.gr) ήταν κλειστές συνδρομητικές (δωρεάν φυσικά) και μέλη μπορούσαν να γίνουν άτομα τα οποία είχαν τη σύσταση κάποιου αριθμού μελών. Αυτό εξασφάλιζε ότι όλα τα μέλη ήταν έμπιστα. Φυσικά, σε ένα περιβάλλον όπως το Internet αυτό έχει σοβαρά μειονεκτήματα με βασικότερη τη δυσκολία εγγραφής του ανώνυμου επισκέπτη που καμία σχέση δεν έχει με τον Αλευρά και την ΑΕΠΙ. Ίσως να μπορούσε να αποτελέσει μια βάση όμως...
4. Είναι λάθος κατά τη γνώμη μου να γίνεται αναφορά στην ανοιχτή επιστολή στις 'παράνομες' σελίδες που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί από την ΑΕΠΙ. Δε λέω ότι γίνεται με σκοπό ή πρόθεση να θίξει, αλλά ακριβώς επειδή αποστέλλεται στην ΑΕΠΙ, ίσως να έπρεπε να ήταν λίγο πιο διακριτικό στο σημείο αυτό, πάντα κατά τη γνώμη μου.
5. Η ΑΕΠΙ δε θα μασήσει να πάει στα δικαστήρια γιατί έχει από πίσω της ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών και οργανισμών που κάνουν το ίδιο πράγμα. Και δε νομίζω ότι ο μόνος λόγος που θα κερδίσει είναι ότι οι δικαστές είναι άσχετοι με τεχνολογία...
6. Κάνοντας (νομίζω σωστά) την υπόθεση ότι το Kithara.gr φιλοξενείται σε μηχανήματα που γεωγραφικά βρίσκονται στην Αμερική, νομίζω ότι για όσο καιρό απαιτούσε τέλος η ΑΕΠΙ και της πληρωνόταν, τυπικά αυτό γινόταν καταχρηστικά, γιατί η δικαιοδοσία της ΑΕΠΙ περιορίζεται στην ελληνική επικράτεια. Τυπικά όλα αυτά. Φυσικά, υπάρχει αντίστοιχος οργανισμός ή εταιρεία και όπου αλλού.
Με βάση το 6., προτείνω στους διαχειριστές να αγνοήσουν παντελώς και επιδεικτικά την ΑΕΠΙ και να της τονίσουν ότι είναι αναρμόδια επί του θέματος. Μάλιστα, μια πρόσκληση μέσω της ΑΕΠΙ του αδερφού φορέα στην Αμερική για διαπραγματεύσεις ίσως έβαζε λίγο μυαλό στον κύριο Αλευρά και τον εργοδότη του και ακόμη ίσως έφερνε πολύ καλύτερους όρους για το Kithara.gr, με συμφωνία με τον ξένο φορέα.
Αυτά, ελπίζω να συνεισέφερα κάτι. Μπορούμε να πούμε και περισσότερα αν θέλετε. Πολλά χαιρετίσματα.
υγ: για να σας δείξω πόση αυτοπεποίθηση έχουν στην ΑΕΠΙ, αρκεί να σας πω ότι είχαν ζητήσει με εξώδικό της αποβολή των φοιτητών (εμού 'included'

) του Πανεπιστημίου Πατρών αν δε συμμορφώνονταν με τους όρους...Το αν συμμορφώθηκαν είναι άλλο θέμα...ποτέ δεν είναι αργά βέβαια...

Βέβαια, ας είναι καλά ο τότε πρύτανης που το παρέπεμψε σε ένα λέκτορα ο οποίος την ξέχεσε (την ΑΕΠΙ).