Παιδια , sorry που θα παρεμβω λιγο ...
Η εξωτερικη εμφανιση του καθενος (με καποια ορια , ενταξει) και το οικονομικο του status δεν ειναι γυφτια. Τα περισσοτερα που αναφερατε (κυριως στο 3ο Post), εχουν να κανουν ειτε με εξωτερικη εμφανιση (αλλο η μπιχλα) , ειτε με την οικονομικη κατασταση του καθενα.
Γυφτια κατα την γνωμη μου ειναι οι πραξεις που κανει καποιος,τις οποιες πραγματικα θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ να μην κανει.
Ενταξει , αν ο αλλος δεν εχει εξτρα λεφτα για σωστο πουρμπουαρ, να μην παει να φαει σε οποιο εστιατωριο μπορει ;
Υπαρχουν ανθρωποι που λογω οικονομικης καταστασης μετρανε καθε €. Αυτο δεν σημαινει οτι ΔΕΝ πρεπει να πανε σε ενα εστιατωριο και ας μην αφηνουν πουρμπουαρ ...
Τωρα αν ειναι εμπεριστατωμενο οτι λεφτα εχουν και παρ' ολα αυτα δεν αφηνουν πουρμπουαρ ή αφηνουν ξερω γω 20 λεπτα ... τοτε αυτο ναι , ειναι γυφτια ...
Αν καποιος δεν εχει να παρει ακριβο αρωμα μαρκας , δεν σημαινει οτι δεν μπορει να αγορασει ενα αποσμητικο απο super market ...
Η γυφτια κατα την γνωμη μου ειναι να αγοραζει το ακριβοτερο αρωμα και μετα να το "απλωνει" πανω του (ειδικα χωρις να κανει συχνα μπανιο) σε στρωσεις , για να το μυριζουν ολοι στο οικοδομικο τετραγωνο.
Γυφτια ειναι να βαζεις στο αμαξι σου τερατα ηχοσυστηματα και μετα να κανεις περατζαδα στην παραλιακη με τα sub ηχεια στην τσιτα , παιζοντας απο σκυλαδικο μεχρι καψουρικο και απο hip-hop μεχρι metal (χλωμο), με απωτερο σκοπο να σε δουν ολοι ...
Γυφτια ειναι να παιζεις κιθαρα με υφακι και στυλ "τα ξερω ολα και γαμαω και δερνω" ,(ακομα κι αν οντως εισαι αριστος κιθαριστας - ειδικα σε αυτην την περιπτωση), να αναβεις το τσιγαρο την ωρα που παιζεις και να το σφηνωνεις αναμεσα στα κλειδια της κιθαρας (οχι γιατι δεν μπορεις να κανεις χωρις τσιγαρο, αλλα γιατι ετσι πρεπει να ειναι το look).
Με λιγα λογια , κατα την γνωμη μου,
καραγυφτος ειναι καποιος που προσπαθει με οποιονδηποτε τροπο να τραβηξει την προσοχη (σχεδον παντα με κακογουστο στην καλυτερη, τροπο) και κυριως να δειξει κατι που δεν ειναι στην πραγματικοτητα ....
πχ, ενας τσιγγανος με την δικη του φιλοσοφια , βιωματα , γουστα κτλ , πραγματικα γουσταρει να κυκλοφορει με το πουκαμισακι ξεκουμπωτο μεχρι την κοιλια , χωρις φανελα , με τις χρυσες καδενες σε λαιμο και χερια και τα μαλια μες τη λιγδα (οχι απαραιτητα απο την βρωμα), γιατι ειναι αυτος που ειναι ... ασχετο αν εμεις το θεωρουμε ισως "γυφτια"
Αυτος ομως που ολη την εβδομαδα τρωει καρπαζιες απο το αφεντικο του και ειναι τυπακος χαμηλων τονων και μετα το Σαββατοβραδο βγαζει τα ακριβα αρωματα , τα ακριβα παπουτσια , τα prada (που με τοσο κοπο αγορασε) και τις καδενες και τα χρυσα ρολογια και μετα ακουμπαει το μηνιατικο του στις λουλουδουδες στα σκυλαδικα για την ηλιθια που εχει μαζι του και μετα στον δρομο πηγαινει με 160 με το lada, με τα σκυλο-beatακια τσιτα και λιωμα απο whiskey μπομπα και βριζει και απειλει οποιον βρεθει μπροστα του .... ε!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΓΥΦΤΟΣ και οχι ο προηγουμενος !!!
Φυσικα αυτη ειναι η ταπεινη γνωμη μου και ξερετε για τις γνωμες τι λενε .... ειναι σαν τις κωλοτρυπιδες , ολοι εχουν απο μια ....