Παιδια εχω αγορασει απο τον thomann.de ενα αρμονιο στη μιση τιμη απ'οτι εκανε στην ελλαδα (Yamaha-Νακας),και μια χειροποιητη ακουστικη yamaha ll16 η οποια ειτε το πιστευετε ειτε οχι ειναι καλλιτερη απο Martins,Taylors & gibsons οσο αφορα την ενταση και ιση σε ποιοτητα ηχου και υλικων με 599 ευρω.Δεν την βγαζει ομως ηλεκτροακουστικη.Υπαρχει ομως η llx6 η οποια εχει μασιφ ελατο (engelman) καπακι,(το βρισκεις μονο στις ακριβοτερες αμερικανικες ακουστικες),laminated πλατη & πλαινα east indian rosewood,εβενινη ταστιερα και ειναι ηλεκτροακουστικη 499 ευρω.Δεν ξερω αν υπαρχουν στην ελλαδα για να τις ακουσετε αλλα οσο αφορα την LL16 καταθετω την προσωπικη μου αποψη ειναι η καλλιτερη ακουστικη που εχω παιξει στα 27 χρονια που ασχολουμαι,και εχω παιξει με πολυ ακριβες κιθαρες.Αν τωρα δεν θελετε να αγορασετε online γιατι δεν ειναι σιγουρο οτι ολες οι ll16 θα παιζουν σαν αυτη που μου εστειλαν,κοιταξτε για καναδεζικες seagull και τις κινεζικες blueridge αν τις βρειτε που πραγματικα ειναι εξαιρετικες για τα λεφτα τους.