Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο για Τζούλια που άνοιξε αυτό το θέμα!
Εγώ με τη σειρά μου έχω τη χαρά να σας ανακοινώσω πως σήμερα, 11 Ιανουαρίου
γίνονται τα εγκαίνια της πρώτης προσωπικής έκθεσης της Έλυας Ηλιαδή,
μιας νέας, Ελληνίδας ζωγράφου που ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Θέμα της έκθεσης: «ΗΟΜΟ ΜΑTERIALIS».
Ανθρώπινα σώματα, σε επίπεδη απόδοση αλλά με εξαιρετική πλαστικότητα κάθε φορά!
Ακολουθεί και το Δελτίο Τύπου για όσους έχουν τη διάθεση να επεξεργασθούν την δουλειά της από κοντά.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΛΥΑ ΗΛΙΑΔΗ - «ΗΟΜΟ ΜΑTERIALIS»
Έκθεση Ζωγραφικής
Η ζωγραφική της Έλυας Ηλιάδη είναι απόρροια της πολύχρονης μελέτης της πάνω στο ανθρώπινο σώμα και τις ποικιλόμορφες εκφράσεις της κίνησής του.
Οι σωματογραφίες της έχουν τις απαρχές τους στα μελανόμορφα ευβοϊκά αττικά αγγεία του 5ου αιώνα π.Χ.Η Έλυα Ηλιάδη εξελίσσει τις φιγούρες αυτές,
Προσθέτοντάς τους πλαστκές αξίες που ανταποκρίνονται στην αέναη πορεία του ανθρωπίνου σώματος.Δίνοντάς τους Τρίτη διάσταση, καταφέρνει να γεφυρώσει τη γλυπτική με τη ζωγραφική.
Αποτέλεσμα της όλης αυτής διεργασίας είναι ο απεγκλωβισμός της ανθρώπινης διάστασης μέσα από αυτό το «κλειδί» της κίνησης, όπου η ματιέρα, λειτουργώντας σαν σωματική ύλη, ενεργοποιεί τις φιγούρες έξω από τον επίπεδο χώρο τους.
Η Έλυα Ηλιάδη έκανε Foundation Course in Art & Desing στο Central St.Martins στο Λονδίνο και το 2005 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή
Καλών Τεχνών Αθήνας, όπου σπούδασε ζωγραφική με καθηγητή τον Δημήτρη Μυταρά.
Από το 2002-2005 εργάστηκε ως καθηγήτρια εικαστικών στο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας σε τμήματα παιδιών και ενηλίκων.
Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδίκες εκθέσεις.Η έκθεση με τίτλο «Homo Materialis» είναι η πρώτη της ατομική.
Εγκαίνια: Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2007, ώρα 8.00μ.μ
Διάρκεια έκθεσης: 11 έως 27 Ιανουαρίου 2007
Mary Alexiou – Athens Art Space
Δημοκρίτου & Στρατιωτικού Συνδέσμου 23, Κολωνάκι – Αθήνα
Τηλ: 210 3608105
ΤΡΙΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥH: 11:00-14:00 & 18:30-21:00
TETAΡΤΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ: 12:00-14:00