Paranoid, δεν ξερω τι εζησες ακριβως..Και βεβαια εννοειται πως ο Απολλων δεν εχει τετοια προθεση ( τουλαχιστον οχι οπως την αναφερεις ).
Ομως, δεν ειναι αληθεια πως οσο παει το παιδι ειναι κλεισμενο μεσα σε 4 τοιχους; Πως η οικογενεια χανει τη δομη της, γιατι οι γονεις ( ειτε απο αναγκη, ειτε απο καριερα και φιλοδοξιες ) δουλευουν τις περισσοτερες ωρες; Πως οι αθλητικοι χωροι γεμιζουν μονο οταν συγκεντρωνονται για τις κλασσικες 2ωρες προπονησεις καθε ομαδας ( που εχει καταντησει σαν το πιανο και τα γαλλικα μιας αλλης εποχης ).
Θυμαμαι πως γυριζαμε απο το σχολειο και οταν μπαιναμε στο σπιτι καναμε αμην και πως να βγουμε εξω παλι για να παμε ή για ποδηλατο ή για μπαλα ή για οτιδηποτε αλλο ειχε να κανει με παιχνιδι. Και παντα μας φωναζαν οι γειτονες να κανουμε ησυχια ή οταν εβρεχε μας τραβαγαν οι μαναδες απο το αυτι γιαν α γυρισουμε σπιτι.
Στην εποχη μου, οποιος ειχε Amstrad ή Atari στο σπιτι του, ηταν καλος φιλος και οποιος ειχε Nintendo και Sega Saturn ηταν ακομα καλυτερος

ΠΑρολαυτα, δεν μεναμε μεσα να παιξουμε, γιατι θελαμε να φωναξουμε και να βριστουμε στο γηπεδο και οχι μπροστα απο την τηλεοραση.
Και μην μου πεις πως αυτες οι εποχες δεν εχουν αλλαξει; Τωρα στη γειτονια μου, μονο γερους βλεπω και κατι παιδια που πηγαινουν απο φροντιστηριο στο internet cafe και παλι πισω. Οι αλανες εχουν γεμισει χορτα και τα σχολεια κλεινουν στις 3 και κανεις δεν παει να παιξει μπασκετ και ποδοσφαιρο. Τι στο καλο, χαθηκαν ολα τα παιδια πια;
Δεν ξερω, ομως ο Απολλων κατι τετοιο εννοει. Τη χαμενη παιδικοτητα, την αναγκαστικη προωρη ωριμανση των παιδιων ( και σε αυτο φταιμε και εμεις ), τη νωθροτητα του μεγαλυτερου μερους των παιδιων, κλπ...Δεν το λεει με κακο σκοπο..Απλως παρατηρει και βλεπει τι γινεται τωρα και το συγκρινει με το τι γινοταν τοτε...