Να κι ένα πολύ ωραίο θέμα!
Επειδή, έχω πολλούς τρόπους για να συνθέσω κάτι που να το ακούω και να έχω έστω και λίγη ικανοποίηση, θα περιγράψω τον καλύτερο που μπορώ: πάνω στην κιθάρα.
Υπάρχουν δύο τρόποι να συνθέσω στην κιθάρα. Ο ένας, είναι να συνθέσω μία διαδοχή από συγχορδίες οι οποίες με τον συνδυασμό και τη διαδοχή που μου αρέσει θα δημιουργούν ένα συναίσθημα, ένα κάτι.
Τον παραπάνω τρόπο, τον χρησιμοποιώ για ''τραγουδάκια'' και άντε να σκεφτώ κάποια απλή μελωδιούλα. Το πιο ωραίο όμως είναι όταν ξεφεύγω από το ''κατεστημένο'' των ''κανονικών'' συγχορδιών (κανονικές είναι όσες είναι μέχρι 13ης και δεν υπάρχει μεγάλη σύγκρουση αρμονικών). Τις ''πόζες'' που παίρνει το χέρι, τις ξεχνάω. Παίζω κάτι ρυθμικό και μελωδικό. Προσπαθώ να συνθέσω ένα θέμα εντελώς αφθόρμητα.
Προσπαθώ να ξεχάσω τη μουσική! Πραγματικά, αν κάνω κάτι πάνω σε αυτά που ξέρω, θα αναπαράγω κάτι που έφτιαξε ένας άλλος. Οι μπαλάντες μου, αν τις ακούσει κανείς, ακούγονται μοναδικές. Αν όμως το τι παίζω το αναλύσει ''μουσικολογικά'', θα με κλείσει στη φυλακή για κλέψιμο

.
Ωραία είναι να ηχογραφώ ένα ριφο-ακκορντο-σολιστικο-θέμα και μετά από μία σειρά ηχογραφήσεων (ε τι, να το ηχογραφήσω καλά!), Το βάζω να παίξει και περνάω άλλο θέμα. Ύστερα, πάω για καφέ με κάποια παρέα και πάνω στο τάβλι ξέρω 'γω (τον τελευταίο καιρό κάτι έπαθα και νικάω) μου 'ρχεται ο βασικός ρυθμός που θα παίζει η ντραμς σε συνδυασμό με τους συνδυασμούς των άλλοτε πολύπλοκων και άλλοτε απλών θεμάτων. Συνήθως, όταν γράφω κάτι που σολάρει ντραμς και μπάσσο ταυτόχρονα (βλέπε Palladium των Weather Report) δυσκολεύομαι στην ηχογράφηση...
Όσο για τους στίχους, το αιώνιο πρόβλημα του Αναξίμανδρου! Μόνο σε συγκεκριμένες φάσεις της ζωής μου με πιάνει να γράφω στίχους της προκοπής. Γι αυτό, τους στίχους μου τους παίρνω συνήθως από άλλους. Και πάλι, έβαλα σε μία φίλη μου και στον πατέρα μου να ακούσει το δίσκο μου και μου είπαν πως αυτά που γράφω, είναι κουμάτ' βαριά. Και ενώ είναι πολύ απλά, με υπερβολικά ελάχιστα εφέ (μερικά δεν έχουν ούτε βάθος!), αισθάνονται σα να ακούν τον πρώτο δίσκο (τέλειος!!!) των Pink Floyd!