Απο άλλα άτομα έχω ακούσει οτι οι Squier είναι τόσο χάλια που ούτε για κουπί δεν κάνουν. Απο άλλους ακούω οτι είναι ένα τίμιο όργανο, πολύ καλό για την τιμή του, καλύτερη και απο ακριβότερες κιθάρες.
Εχω πάρει και εγω μια. ήμουν πολύ άσχημα προδιαδιαθετημένος πριν μπω στα μαγαζιά, αλλα τεικά είδα οτι stratocaster-ιαζε καλύτερα απο κάθε άλλη κιθάρα στα ίδια λεφτα.. και έτσι την τσίμπησα. Έχοντας παίξει και μεξικάνικη Fender δεν είδα σημαντική διαφορά και ψάχνοντας το λίγο, έμαθα οτι έχουνε ακριβώς το ίδο σώμα. Στο κάτω κάτω προτιμούσα να επενδύσω σε σώμα. Μαγνήτες αλλάζεις κάποια στιγμή ούτος ή άλλως αφού χαλάνε.
Επίσης έχω δει reviws στο internet και παρατήρησα οτι αυτοί που είναι απογοητευμένοι με την squier, έχουνε αγοράσει κάποιο value pack (κιθάρα, ενισχυτης, θήκη, ζώνη, καλώδιο, βιβλίο, ανταλακτικές χορδές, πένες, βιντεοκασσέτα εκμάθησης κτλ.. ολά με το κιλό δηλαδή), ενώ αυτοί που παίρνουν μόνο κιθάρα είναι πολυ πιο ικανοποιημένοι. Στο μεταξύ, είτε πάρεις σκέτη κιθάρα, είτε value pack, τα ίδια λεφτά σου βγαίνει (100 χιλιάρικα περίπου). Οπότε κάπου βρωμάει η φάση για την ποιότητα κατασκευής των value pack...Βάζουν ελλατωματικά μοντέλα ? Τα φτιάχνουν στην Κορέα και βγαίνουνε τόξα ?
Υπάρχουνε Squier απο Ιαπωνία, Κίνα ή Κορέα, οπότε κάπου εκεί παίζει η διαφορά. Θα ήθελα γνώμες απο οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί με το θέμα