..φιλε στεργιο..
ειναι μονο καθαρα για στουντιακη χρηση..ουτε καν σε ηλεκτρονικη εννοειτε δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται..+σε power drums κατα την δικη μου κριση παντα και αποψη,ειναι ιδανικες για ιδιαιτερα γρηγορο παιξιμο..ειδικα σε περιπτωσεις που ο καρπος κουραζεται απο τις δονησεις του ξυλου(up beat blast/down beat blast/blast mazurkiewitz)ατακα που δεν παιζει να βγει απο ξυλο..στα πιατινια ειναι safe αλλα επισης και αυτονοητο οτι υποτιθεται οτι παιζει καποιος που εχει σωστη θεση-κινηση.αν παει καποιος και παιζει με κληση 70% πανω στο πιατο ..ε ναι ρε φιλε..θα το τεζαρει...ειδικα αμα πετυχει συντονισμο τοτε με την μια σπαει...εαν ομως παιξεις με τιπ μπακετας και δωσεις κληση 45-60% στον γερανο ετσι ωστε να ειναι το πιατο μπροστα σου και οχι παραληλα..τοτε ειναι ασφαλης.εμενα τουλαχιστον με χουν βγαλει ασπροπροσωπο..και δεν εχει τυχει να κλαιω πιατινι..αλλα ολα αυτα αφου επιασα ahead χροννια μετα την ενασχοληση μου με το οργανο..δεν ειναι κ οτι καλυτερο να τις παρει αρχαριος και να αρχισει να κοπανιεται..
ο λογος που το ποσταρα..ειναι επειδη ειδα το σετ σου στις φοτο..τα βρηκα ολα αξιολογα "κομματια"..και εθεσα την δικη μου επιλογη στο παιξιμο που θα εβγαζα πανω τους..
..
Για blasτs θα χρησιμοποιουσα 7Α η 7B, η Μoeller τεχνικη με πιο βαριες μπαγκετες. Προσωπικα 2Β η 5Β χρησιμοποιω μονο στο studio για να μην επιβαρυνω δερματα και πιατινια, και τις παιζω βαθια αντι για την ακρη ουτως ωστε να χρησιμοποιω δακτυλα και να μην επιβαρυνω τον καρπο μου.
Οσων αφορα τα pies κανονικα πρεπει να κυλουν ελευθερα στον γερανο για να μην στρεσσαρονται απο το χτυπημα. Απο κει και περα το θεμα ειναι οτι τα πιατινια θελουν "γερo" χτυπημα μονο οταν ειναι Power μεγεθος (heavy) και απο 19" και πανω για να ανοιξουνε. Οποτε δεν χρειαζετε αγκωνας η ωμος για δυνατο χτυπημα, απλα καρπος. Για ποζεριλικι οτι και καλα τα βαρας σαν κανονια τοτε κανε χρηση του καρπου για να ελλατωσεις το χτυπημα που δεχονται και να μην κυματησουν πολυ ενω χρησιμοποιεις τον ωμο.
Με σωστη κινηση λοιπον τα πιατα δεν κυματιζουν πολy, ουτε στρεσσαρονται, οποτε δεν πετυχαινεις κυματισμο και δεν κινδυνευεις να τα κλαις.
Επισης οσων αφορα το γρηγορο παιξιμο πρεπει να εφαρμοζεις motion economy δηλαδη να εχεις οσο το δυνατον μικροτερες αποστασεις μετξυ των κομματιων ουτως ωστε να μην στρεσσαρεσαι για να βγαλεις δυσκολα σπασιματα κατα την διαρκεια των blasts και αυτο ισχυει και στα πιατα.
Το προβλημα με τις Ahead και τα Carbosticks ειναι οτι εχουν πολυ μεγαυτερη πυκνοτητα και συνεπως tensile strength σε σχεση με τα δερματα/πιατα. Αυτο βοηθαει στον ελεγχο κινησης εαν παιζεις τις μπαγκετες στην ακρη αντι στο fulψrum αλλα επιβαΨρυνει κατα παραα πολυ τα πιατρα. Ειναι σαν νβα τις βαρας μεο σφυρι. Γιαυτο οι Carbosticks και Ahead αφηνουν γερα σημαδια πανω στα πιατα εαν παιζεις με το tip της μπαγκετας.
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια για τα κομματια παντως και μην νομιζεις, 15 χρονια αφου το αρχισα το αθλημα ακομα μαθαινω.
Στεργιος