Θα συμφωνήσω με τον tasos 18!Ξοδεύουμε υπερκαταναλωτικά σε διάφορα χρήσιμα και άχρηστα πράγματα,αλλά για να κάνουμε κάτι καλό στη τσέπη μας και στην εξοικονόμηση ενέργειας...

[/quote]Βέβαια τι καθόμαστε και λέμε ... Το 60% της παγκόσμιας εκπομπής CO2 προερχεται από την Αμερική ,της οποία ο πρόεδρος δεν υπογράφει το προτόκολο του Κίοτο (το οποίο μιλάει για περιορισμό της εκπομπής ρήπων) λόγω του ότι θίγονται τα συμφέροντα των Αμερικανικών εταιριών .......
Επίσης θέλω να προτείνω και κάτι , στα πανεπιστήμια/τεί τα άτομα από τα κόμματα κάνουν ολόκληρες ταπετσαρίες σε διαδρόμους/αιθουσες/αμφιθέατρα με τις αφήσες του κομματός τους , κολούνται αφήσες διαφόρων εκδηλόσεων , τοιχοκολούνται ανακοινώσεις κτλ . Πιστεύω ότι θα ήταν καλή ιδέα στις γενικές συνελεύσεις να προτείναμε την ανακύκλωση όλων αυτων . Επίσης καλό θα ήταν να γίνει μια γενικότερη ενημέρωση προς τους φοιτητές ώστε να κινητοποιηθούν.[/quote]
Νομίζω πως έχει γίνει κάποιο βήμα από την αμερικανική κυβέρνηση,όσον αφορά τις εκπομπές CO2.Μη φανταστείς πως παραδέχτηκε ο Μπούς ότι ήταν λάθος που δεν έχει υπογράψει η Αμερική το πρωτόκολλο,όόόχι!!Μέσω μίας πλάγιας οδού κάτι πήγε να γίνει...Βλέπουμε

!!
Με το χαρτομάνι

των πανεπιστημίων θα ήταν μία καλή λύση η ανακύκλωση...
[/quote]Ποιός θα βάλει φωτοβολταϊκό εαν δεν έχει εξασφαλίσει από μέρους του ενεργιακού παροχέα κάποιες απτές αποδείξεις και διαβεβαιώσεις...
Ελάτε κύριοι , βάλτε το και αν νομίζετε εσείς ότι σε 10 χρόνια σε 15 χρόνια σε ν χρόνια θα γίνει απόσβεση , κανένα πρόβλημα.
Εγώ σας πληρώνω κανονικά ώστε να κάνετε απόσβεση και όταν την κάνετε τότε μειώστε μου την τιμή...να κερδίσω και εγώ μετά από τα ν χρόνια...
Να πληρώσω εγώ και σε 5 χρόνια να είναι ξεπερασμένο τεχνολογικά και ασύμφορο ίσως από κάτι καλύτερο και να πρέπει να το αντικαταστήσω μετά...Αμ δεν γίνονται έτσι αυτές οι πολιτκές..
Το κράτος πρέπει να είναι μπροστάρης , ειδικά στην κοινή ωφέλεια και τα χρήματά μας να επενδύονται για τέτοιους στόχους και όχι για να αυξάνονται οι μετοχές της δημόσιας εταιρίας ώστε να πουληθεί πιο ακριβά μετά ή για να εξαγοράζει άλλες εταιρίες στο εξωτερικό.
Δεν δουλεύουν έτσι οι δημόσιες επιχειρήσεις με κριτήρια ιδιωτικού τομέα...[/quote]
Όντως δεν είναι κάτι που γνωρίζουμε πως θα λειτουργήσει στα ελληνικά δεδομένα,αλλά κάθε αρχή και δύσκολη,σιγά σιγά πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα

.
Για την ιστορία:το κόστος αγοράς καιεγκατάστασης του φωτοβολταϊκου συστήματος είναι 7.500-8.000Ε και τα έσοδα από την πώληση της παραγώμενης ενέργειας στην 20ετία είναι τουλάχιστον 15.000Ε.