Τι να σου πω φίλε μου DHMHTROS...δε θα ίδρωνε τ' αυτί μου σε κάθε περίπτωση. Δε θεωρώ προσβολή την αμφισβήτηση της εθνικής ταυτότητας, πόσο μάλλον όταν δεν μιλάμε καν για καμιά σοβαρή προσπάθεια, αλλά για ένα παιχνίδι της εξέδρας με τους δικούς του κανόνες που δεν ακολουθούν τη λογική που προστάζουν οι πολιτικά ορθές συνειδήσεις.
Δεν είμαι υπέρ της καφρίλας, τουναντίον. Απλά διόλου θα με στενοχωρούσε αν κάποιος με φώναζε Βούλγαρο, Νορβηγό ή Ινδό. Το πολύ πολύ να τον εγκαλούσα για παραπληροφόρηση ή για μυωπία, μια κι είναι γνωστό πως εμείς οι Έλληνες διαφοροποιούμαστε άρδην από το παγκόσμιο σύνολο, λόγω ομορφιάς και της κονκάρδας που φοράμε που υποδηλώνει την καταγωγή μας από το Σείριο. Να τα πάρω στο κρανίο επειδή με είπαν Αργεντίνο; Ε, όχι δα. Έλληνες είστε και φαίνεστε και κάνεις και το χαβαλέ σου μια χαρά.
Μη σου πω πως το "γαύρος" έχει μια σαφέστατα πιο αρνητική χροιά. Δεν πάλευα τόσα χρόνια να ανοίξουν οι θύρες της αριστοκρατίας και να χτίσω μία έπαυλη στην Πολιτεία και το Ψυχικό, για να έρχεται τώρα ο κάθε λέπουρας και να μου υπενθυμίζει την λαϊκή μου προέλευση και το συγχρωτισμό με την πλέμπα του λιμανιού. Χτύπημα κάτω απ' τη μέση! Σου κόβει τα φτερά της κοινωνικής εξέλιξης και σου θρυμματίζει την ψυχολογία.