Λοιπον, παμε γιατι ακουστηκαν λιγο "ερασιτεχνικα" πραγματα 
Η υποδοχη μικροφωνου ειναι η XLR, η οποια ειναι balanced και χρησιμευει τοσο στη μεταφορα σηματος μικροφωνου ( που θελει 48V προενισχυση ), οσο και στο σημα balanced line ( απο οποιοδηποτε αρμονιο, υπολογιστη, κλπ ) που δεν χρειαζεται προενισχυση.
Απο την αλλη το γνωστο μας καρφι, μεταφερει ή balanced ή unbalanced σημα..Η κιθαρα μεταφερει ΜΟΝΟ unbalanced σημα,οποτε οποιαδηποτε ενωση balanced καλωδιου μεταξυ κιθαρας και καρτας ηχου, δεν ειναι σωστη.
Τελος, ας μην ξεχναμε πως τα preamps της Mackie ειναι ανωτερης ποιοτητας απο τα preamps οποιαδηποτε αλλης καρτας που αναφερθηκε στη λιστα. Μονο και μονο για την τεχνογνωσια και τη ποιοτητα της συγκεκριμενης καρτας, θα προτεινα Mackie δαγκωτο 
Θανάση θα μου επιτρέψεις ορισμένες παρατηρήσεις.
1) Δεν χρειάζονται όλα τα μικρόφωνα phantom power (μόνο τα πυκνωτικά, και 2-3 δυναμικά). Όλα όμως χρειάζονται προενίσχυση.
2) Αν βάλεις unbalanced βύσμα σε balanced υποδοχή, απλά δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει το έναν πόλο, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως unbalanced. Έτσι κι'αλλιώς, οι balanced συνδέσεις έχουν νόημα μόνο στην περίπτωση μακριών καλωδίων (άνω των 3 μέτρων). Επίσης υπάρχουν "διπλές" θύρες σε αρκετούς προενισχυτές, τόσο για XLR βύσμα, όσο και για 1/4" (η κάρτα μου έχει 2 τέτοιες)
3) Πιθανότατα η Mackie έχει όντως τους καλύτερους pre απ'αυτούς που αναφέρθηκαν, ωστόσο το πόσο "καλός" ή όχι είναι ένας pre είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα γούστου. Είναι κάτι παρεμφερές με τις λάμπες στους ενισχυτές. Ο καθένας έχει τη χροιά του και γι'αυτό το λόγο πολλοί επιλέγουν να χρησιμοποιούν διάφορους, ανάλογα με τη χρήση.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές νομίζω ότι μια κάρτα με 4 προενισχυτές, που κοστίζει (όλη μαζί), ας πούμε, 800 ευρώ, δεν συγκρίνεται σε αυτόν τον τομέα με έναν dedicated προενισχυτή που πληρώνεις 800 ευρώ για ένα μόνο κανάλι.