http://www.corfunews.eu/
Yποθετω οτι ουτε αυτο ειναι αντικειμενικη πηγη? Καντε scroll down να δειτε τις φωτογραφιες του αναισθητου παιδιου.
Λυπάμαι αλλά η πηγή
δεν είναι αξιόπιστη για 2 λόγους:
1) Πρώτον, "χρωματίζει" την είδηση, βάζοντας σχόλια υπέρ των Λευκιμιωτών και κατά των ΜΑΤ.. Όταν βλέπω είδηση με σχολιασμό δεν την λαμβάνω σοβαρά υπόψιν μου..
2) Δεύτερον, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν μια τοπική ιστοσελίδα η οποία παρουσιάζει ένα άσχημο γεγονός για τη Κέρκυρα, να μην υποστηρίξει τους Κερκυραίους και να υποστηρίζει τα ΜΑΤ..
Τώρα το γεγονός ότι η φωτογραφία δείχνει ένα αναίσθητο άνδρα, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα.. Μπορεί να σημαίνει ότι λυποθύμησε από την ένταση των επεισοδίων, λυποθύμησε από το γεγονός ότι συνειδητοποίησε ότι σκότωσε μια γυναίκα ή μπορεί να σημαίνει ότι λυποθύμησε από τα χτυπήματα των αστυνομικών.. Επειδή όμως κανένας μας δεν ήταν μπροστά και επειδή οι πηγές δεν συμφωνούν μεταξύ τους ας αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός για το ποιος έφταιγε.. Αν θυμασαι στο πρώτο μου post δεν έμεινα στο ποιος προκάλεσε το θάνατο, αλλά στο θάνατο της γυναίκας αυτό καθ' αυτό.. Ας το αφήσουμε έτσι μέχρι να αποσαφηνιστεί..
Πάντως αν μου επιτρέπεις μια άλλη άποψη (θα σου έλεγα συμβουλή αλλά δεν είμαι ικανός ακόμα να συμβουλέψω) να προσπαθήσεις να πετάξεις τα γυαλιά σιγά-σιγά.. Το ξέρω ότι ακούγεται λίγο βαρύ, αλλά και εγώ τα ίδια πράγματα έκανα και ευχαριστώ εκείνους που μου είπαν αυτά που σου γράφω τώρα εγώ.. Να προσπαθείς να κοιτάς αντικειμενικά μια είδηση.. Και εγώ κάποτε ήμουν παθιασμένος αριστερός.. Παθιασμένος όμως, σκότωνα!! Καθώς μεγάλωνα και το αίμα σταματούσε να βράζει, άκουγα με ενδιαφέρον τις άλλες απόψεις μέχρι που έφτασα στο συμπέρασμα ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.. Τι εφαρμογή έχει αυτό στη κουβέντα που κάνουμε; Σε μια συμπλοκή φταίνε και οι δύο.. Δεν φταίει ποτέ μόνο ο διαδηλωτής ή μόνο ο άνδρας των ΜΑΤ.. Γενικά το να παθιάζεσαι προκαλεί άσχημα αποτελέσματα..
Και ας φέρω ένα παράδειγμα.. Φωνάζουμε για έλλειψη αστυνόμευσης.. Προσωπικά πιστεύω ότι ναι, υπάρχει μεγάλη έλλειψη.. Πριν κανά 2 χρόνια (αν θυμάμαι καλά τη χρονολογία), η ΕΛ.ΑΣ. ήθελε να εγκαταστήσει κάμερες στους δρόμους.. Δεν το θεώρησα κακή ιδέα.. Αν το βίντεο πιάσει μια ληστεία και φανεί το πρόσωπο του εγκληματία, το έργο της δίωξης γίνεται αυτόματα πιο εύκολο.. Από την άλλη, με την ιδέα μιας κάμερας, ίσως να αποθαρρυνθούν μερικοί.. Το αν έπιασε το μέτρο ή όχι θα το δούμε σε κανά δεκάρι χρόνια, όπου το στατιστικό δείγμα θα είναι ικανό να δώσει αποτελέσματα.. Οι αναρχικοί και άλλες αριστερές οργανώσεις διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους για το μέτρο.. Καταπάτηση προσωπικών ελευθεριών κ.λ.π.. Επειδή μου αρέσει να κοιτάζω το νόμισμα και από τις δύο πλευρές, σκέφτηκα τι κακό μπορεί να μου κάνει εμένα προσωπικά, το γεγονός ότι θα περνάω μπροστά από μια κάμερα για 2 δευτερόλεπτα και έπειτα θα εξαφανίζομαι από το οπτικό της πεδίο.. Δεν μπόρεσα να σκεφτώ κάτι.. Μετά σκέφτηκα ότι θα "μπουζουριάζουν" πιο εύκολα τους ταραξίες.. Ναι, ισχύει αυτό, αλλά και πάλι σκέφτηκα, αν κάνεις καφρίλες σε μια διαδήλωση, τότε μην ζητάς να σου φερθεί και κάποιος με το γάντι.. Το διαδηλώνω σημαίνει ότι δείχνω τη δύναμη μου με το volume effect (κάτι το οποίο λείπει στις περισσότερες διαδηλώσεις σήμερα).. Κάποιοι έχουν μείνει λίγο πίσω όπου καλή διαδήλωση σήμαινε διαδήλωση με νεκρούς έτσι ώστε το θέμα να αποκτήσει δημοσιότητα.. Τότε βέβαια διαδηλώνανε για την ελευθερία, το ψωμί και για βασικά δικαιώματα, ενώ τώρα διαδηλώνουν για το πως θα εκλέγεται ο Πρύτανης, ο οποίος στην ουσία -- και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας -- δεν κάνει σχεδόν τίποτα.. Προσωπικά πιστεύω ότι πλέον, η έννοια της διαδήλωσης περισσότερο "ρομαντικό" μέτρο είναι παρά αποτελεσματικό.. Αν σου την σπάει κάτι, μην το υποστηρίζεις εμμέσως ή ευθέως.. Αν θεωρείς ότι το γάλα είναι ακριβό, μην το αγοράσεις.. Αν το κάνουμε όλοι για 1-2 βδομάδες, αμέσως το μήνυμα θα περάσει και το σημαντικότερο αναίμακτα.. Δεν θα πάθει κανένας τίποτα αν δεν αγοράσει 2 εβδομάδες γάλα, ούτε θα πάθουμε τίποτα αν δεν υπάρχει η τοματοσαλάτα στο τραπέζι μας για όσο διάστημα μποϋκοτάρουμε..
Και για να γυρίσω στο προηγούμενο θέμα με τις κάμερες.. Σκέφτηκα ότι ίσως η κάμερα ήταν ένα προστάδιο για να περάσουμε στα εμφυτεύομενα τσιπάκια, στις ταυτότητες με τους πομπούς κ.λπ.. Πιστεύω 1000% ότι έτσι και βγει κάποιος κυβερνόντας και ζητήσει κάτι τέτοιο, τότε ΟΛΟΣ ο κόσμος θα διαμαρτυρηθεί.. Και τότε θα έχει αξία η διαμαρτυρία γιατί θα έχουμε όλα τα δίκια του κόσμου.. Όμως σε περιπτώσεις όπου ένα μέτρο έχει θετικά και αρνητικά, των οποίων όμως η συνισταμένη είναι θετική, τότε οφείλεις να το αποδεχθείς.. Έτσι σκέφτεται ο άνθρωπος που θέλει να πάει μπροστά.. Ο άνθρωπος που θέλει να μείνει στο παρελθόν, βρίσκει ένα αρνητικό, το διατυμπανίζει και τελικά μην βρίσκοντας ανταπόκριση από το γενικότερο σύνολο, προτιμάει το περιθώριο και τις ακραίες ιδέες.. Το νόμισμα πάντα έχει δυο πλευρές.. Πολλές φορές και τρεις....