Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 840483 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #1650 στις: 04/06/08, 14:08 »
κανά λινκ υπάρχει ? (όχι Indymedia ομως)
http://xyta-lefkimis.blogspot.com/

Βαλια, ολο με το αν σου συνεβαινε εσενα συζηταμε, δεν αποτελει επιχειρημα κατα την γνωμη μου αυτο. Εσυ ειπες για ενα κ*ωλοπαιδι που χτυπησε μια κοπελα, αυτη τη περιγραφη δεν εχει καμια σχεση με το γεγονος.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος 7

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1651 στις: 04/06/08, 14:11 »
κανά λινκ υπάρχει ? (όχι Indymedia ομως)
Ναι.Το site της ΓΑΔΑ.Το μονο αμεροληπτο.
Περα απ'την πλακα τωρα,την υποθεση με το Νο1 και το Νο2 στο ΑΤ Ομονοιας την θυμασαι;
Το indymedia την εφερε πρωτο στο φως της επικαιροτητας.
Επισης οι συγγενεις της θανουσης μιλησαν την Κυριακη το πρωι στην εκπομπη του Μανεση στον Αλφα και εριξαν την ευθυνη αποκλειστικα στον Ματα που χτυπησε το παλικαρι και εχασε τον ελεγχο της μηχανης.Φανταζομαι οτι σε καποιο τορενταδικο θα ειναι ανεβασμενη η εκπομπη για να την δεις κι εσυ αν δεν με πιστευεις.

Αποσυνδεδεμένος eleos* (Βάλια πια....)

• Το ξανθό emoticon
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Μακρια, πολυ μακρια να ταξιδευουμε....
    • Προφίλ
« Απάντηση #1652 στις: 04/06/08, 14:15 »
Αρη δε θα διαφωνησω, γτ ουτε τον 16χρονο ειπα κ*λοπαιδι, ουτε οτι χτυπησε αυτος τη γυναικα...
Screw prince charming!! Give me the guy ..with tattoos and a bad boy attitude!.....

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #1653 στις: 04/06/08, 14:18 »
Δειχνει τον 16χρονο ο οποιος ειναι στο νοσοκομειο τωρα να βρισκεται στην ασφαλτο και ενας αστυνομικος να τον παταει κατω με στραμμενη την φισουνα δακρυγονου πανω του, την πεσεμενη μηχανη χωρις να υπαρχουν ιχνη λαδιου στην ασφαλτο οπως δηλωσαν οι αστυνομικες δυναμεις, 2 ματατζηδες να χαζευουν την γυναικα η οποια βρισκεται πισω απο την μηχανη και υπαρχει και αλλη μια φωτογραφια με τηνγυναικα την οποια ομως δν ηθελα να βαλω στο κιθαρα γιατι γενικα δεν επιτρεπεται να μπαινουν τετοιες φωτογραφιες.

ΥΓ για οσους δεν γνωριζουν: Η επισημη εκδοχη της αστυνομιας ελεγε για λαδια που υπηρχαν στο οδοστρωμα και γλιστρησε ο 16χρονος οποτε εφυγε η
μηχανη μονη της πανω στην γυναικα. Εξ ου και η διευκρινιση οτι δεν υπαρχουν ιχνη λαδιου στο οδοστρωμα. Οι μαρτυρες λενε οτι οι ματατζηδες χτυπησαν το μηχανακι και ετσι εφυγε απο τον ελεγχο του παιδιου και συρθηκε και χτυπησε την γυναικα.

Ναι το πατάει κάτω. Ποιά φυσούνα, με δουλέυεις? Εγώ ενα πιγκουΐνο, κολλημένο στο στήθος του αστυνομικού βλέπω... ;D ;D Τί θές να φανεί με τέτοια φωτο?

Πίσω απο τη μηχανή, υπάρχει τύπος με κόκκινο κοντομάνικο, ο οποίος κάθεται στα γόνατα..Α, και μια όρθια ξανθούλα.

Και ρωτάω εγώ σαν αδαής.. Αν η μηχανή, είχε πατήσει λάδια, και απο αυτά έχασε τον έλεγχο για να πέσει πάνω σε άνθρωπο, αυτα τα λάδια θα φαινόντουσαν σε φωτό που καλύπτει περίπου 4 μέτρα? Δεν υποστηρίζω την εκδοχή της αστυνομίας, αλλα αυτή η φωτό ΔΕΝ αποτελεί στοιχείο για τα "λάδια". Το οτι δεν υπάρχουν σε ακτίνα 4-5 μέτρων λάδια, δεν μου λέει κάτι, ειδικά αν ο νεαρός είχε τέτοια ταχύτητα, λόγο της διαφυγής του.

Δηλαδη εναν τραυματισμενο πιτσιρικα πρεπει να το πατησει κατω λες και εκανε τι? Λες και εφταιγε που τον βαρεσανε! αν ειναι δυνατον.
ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΙΓΕ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΕΓΚΥΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ!

το παιδι επεσε κατω κινδυνευει να μεινει παραλυτο και εσυ πιστευεις οτι καλα κανει και τον παταει κατω?
Που το ξέρεις οτι πάει να μείνει παράλυτο? Δώσε κάποιο λίνκ οχι indymedia και όχι blog. Τα blog διαβάζεις για στοιχεία?

Μα καλα τι λες? Βαρεσαν το μηχανακι ενος 16χρονου ο οποιος προσπαθησε να γλιτωσει το ξυλο, τον πεταξαν ουσιαστικαπανω στην γυναικα, το παιδι επεσε κατω κινδυνευει να μεινει παραλυτο και εσυ πιστευεις οτι καλα κανει και τον παταει κατω?
Αυτά είναι στοιχεία, ή φήμες με μια δόση Αίσωπο?
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1654 στις: 04/06/08, 14:33 »
...

Tι να πω ρε γιαννη τωρα...

Φισουν ακραταει, αν δεν θες να την δεις τι να κανω? Ο μπατσους που παταει το παιδι κατω κραταει φισουνα, το ξερω βλεπω καθε μερα, εχω φαει τετοια στην μαπα, ξερω να την ξεχωριζω.
Ειπα οτι την αλλη φωτογραφια δεν την ανεβαζω γιατι δεν θα μου επιτρεψουν οι αντμινς. Υπαρχουν και αλλες φωτογραφιες, να πας στο μπλογκ που εδωσα να τις δεις. Αλλα δεν σου αρεσει το μπλογκ τι να σου καμω αμα οι εφημεριδες και η τιβι δεν θελει να δειξει την πραγματικοτητα?

Το παιδι δεν σηκωθηκε να φυγει, ακομα και η τηλεροραση στον ελαχιστο τηλεοπτικο χρονο που διεθεσε στο θεμα ειπε οτι το παιδι κινδυνευει να μεινει παραλυτο. Και να θελε να σηκωθει απο το ξυλο και το σοκ σιγουρα δνε θα μπορουσε.

Το μπλογκ το συγκεκριμενο ελπιζω να ειδες ποιανων ειναι,δ εν ειανι κανενος τυχαιου ατομου.

Ακομα και οι συγγενεις του θυματος εδωσαν την αποκλειστικη ευθυνη στους ματατζηδες και οχι στον 16χρονο. Δηλαδη τι αλλο χρειαζεται για να πιστεις? Οι μαρτυρες ολοι ριχνουν την ευθυνη στους ματατζηδες ποσα ακομα χρειαζεται να πω για να γινει προφενες το ΠΡΟΦΑΝΕΣ.

Ενταξει, αμα δεν θελετε να πιστειται για το αυταποδεικτο πλεον δεν μπορω να κανω κατι αλλο, εχω δωσει πιστηρια, αν καταφερω να βρω και τα συγκεκριμενα δελτια ειδησεων να τα δειξω και αυτα τι αλλο να πω πια, εδω οι φωτογραφιες λετε οτι δενειναι στοιχεια, αν δεν ειναι αυτο τοτε τι ειναι ? Ημαρτον.

Τελος για μενα το ζητημα δεν προκειται να το σχολιασω αλλο. Δυστυχως η ευτυχως τα πραγματα δεν εγιναν συμφωνα με την εκδοχη των ματ. Αυτα.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #1655 στις: 04/06/08, 17:17 »
Δυστυχώς για τον α ή β λόγο μέχρι στιγμής δεν έχουμε μάθει τι ακριβώς έγινε στη Κέρκυρα.. Όχι ότι με νοιάζει.. Με νοιάζει που χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.. Το ποιος έφταιγε είναι θέμα της δικαιοσύνης που θα το ερευνήσει.. Παρόλα αυτά, επειδή η πρώτη postιά που έπεσε μίλαγε για δολοφονία της γυναίκας (με υπαιτίοτητα της ΕΛ.ΑΣ.) από άνδρα που επέβαινε σε μηχανή για να γλυτώσει το ξύλο, εν τούτοις από τη πρώτη στιγμή κάτι δεν μου καθόταν καλά.. Είναι δυνατόν ένα μηχανάκι που θέλει να ξεφύγει από τον κλοιό να πέφτει πάνω σε έγκυες γυναίκες και άνδρες των ΜΑΤ, ενώ μπορεί κάλλιστα να δώσει μια γκαζιά και να φύγει από το σημείο εν ριπή οφθαλμού; Μήπως τσαμπουκαλευότανε; Επίσης μου κάνει εντύπωση το μίσος των Κερκυραίων αστυνομικών να είναι τέτοιο ώστε να "πετάνε" μηχανάκια σε έγκυες γυναίκες.. Και ιδιαίτερα στη Κέρκυρα που υποτίθεται ότι όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.. Δεν αποκλείεται οι άνδρες των ΜΑΤ να ήξεραν όλους τους διαδηλωτές.. Αν τους γνωρίζεις δεν κάνεις καφρίλες.. Όλα αυτά τα λέω, για να μην γίνεται παραπληροφόρηση.. Όταν 2-3 πήγες αντικρούουν η μία την άλλη, δεν βγαίνεις ευθαρσώς και λες "τα ΜΑΤ δολοφόνησαν τη γυναίκα στη Κέρκυρα"..

Επίσης όσο αφορά την φωτογραφία, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.. Απαιτούμε από τους αστυνομικούς να μας φέρονται σωστά, αλλά ο συγκεκριμένος τύπος (αν κατάλαβα καλά είναι ο αναβάτης της μηχανής) πάτησε κοσμάκη, έτσι; Τι έπρεπε να του κάνει ο αστυνομικός; Πως θα τον ακινητοποιούσε αν ήθελε να ξεφύγει;
« Τελευταία τροποποίηση: 04/06/08, 17:19 από faser »

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1656 στις: 04/06/08, 17:20 »
Πω ρε... Αφου ειπα οτι δεν μπορουσε να κουνηθει το παλικαρι και να η8ελε να ξεφυγει... Ασε που στην Κερκυρα νομιζω αν θυμαμαι καλα δεν υπαρχουν διμοιριες ΜΑΤ, τις φερανε απο αθηνα ολες οποτε αποκλειεται το ζητημα των προηγουμενων με τον 16αχρονο

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #1657 στις: 04/06/08, 17:29 »
Καταρχάς άσε το "ρε" >:(..

Κατά δεύτερον, βλέπεις ότι παραθέτεις τη γνώμη σου χωρίς στοιχεία.. Δώσε ένα αντικειμενικό link για την κατάσταση του νεαρού.. Μέχρι στιγμής πουθενά δεν έχω ακούσει ότι κινδυνεύει να μείνει ανάπηρος.. Έχει παραγίνει το κακό με την παραπληροφόφηση.. Βέβαια, μερικοί έφτασαν και στο σημείο να επεφυμούν και τον δολοφόνο Ματέι μόνο και μόνο για να την πουν στους αστυνομικούς, οπότε από εκεί καταλαβαίνουμε το επίπεδο και τη λύσσα κάποιων κωλλυμένων.. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν το λέω για σένα, αλλά για τις μη αντικειμενικές πηγές που διαβάζουμε όλοι σε ανεξέλεγκτα websites..

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1658 στις: 04/06/08, 19:19 »
Ελπιζω το αντικειμενικο indymedia, να αναφερθει με μελανα λογια στο γεγονος:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=906662&lngDtrID=244

Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1659 στις: 04/06/08, 20:20 »
Καταρχάς άσε το "ρε" >:(..

Κατά δεύτερον, βλέπεις ότι παραθέτεις τη γνώμη σου χωρίς στοιχεία.. Δώσε ένα αντικειμενικό link για την κατάσταση του νεαρού.. Μέχρι στιγμής πουθενά δεν έχω ακούσει ότι κινδυνεύει να μείνει ανάπηρος.. Έχει παραγίνει το κακό με την παραπληροφόφηση.. Βέβαια, μερικοί έφτασαν και στο σημείο να επεφυμούν και τον δολοφόνο Ματέι μόνο και μόνο για να την πουν στους αστυνομικούς, οπότε από εκεί καταλαβαίνουμε το επίπεδο και τη λύσσα κάποιων κωλλυμένων.. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν το λέω για σένα, αλλά για τις μη αντικειμενικές πηγές που διαβάζουμε όλοι σε ανεξέλεγκτα websites..
Πες μου τι θεωρεις αντικειμενικη πηγη να σου φερω. Σου ειπα αν βρω το βιντεο που επαιξαν τα ΜΜΕ θα το παραθεσω, το ιδιο και για το βιντεο με τους συγγενεις που λενε οτι δεν εφταιγε ο 16χρονος.

Ελπιζω το αντικειμενικο indymedia, να αναφερθει με μελανα λογια στο γεγονος:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=906662&lngDtrID=244

Προφανως δνε μπορω να καταλαβω γιατι ειναι μελανο σημειο...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1660 στις: 04/06/08, 20:28 »
http://www.corfunews.eu/

Yποθετω οτι ουτε  αυτο ειναι αντικειμενικη πηγη? Καντε scroll down να δειτε τις φωτογραφιες του αναισθητου παιδιου.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1661 στις: 04/06/08, 22:36 »
Μελανο σημειο για την ποιοτητα των ανθρωπων που θελουν να θεωρουνται φοιτητες ( εαν ηταν φοιτητες ), φιλελευθεροι ( εαν ειναι φιλελευθεροι ) και ετοιμοι να ζησουν σε μια κοινωνια που ολοι θα ειναι ισοι, χωρις κρατος και αρχη...

..εγω παντως δεν θα ηθελα να ειχα τετοιους γειτονες.. :D

Σημασια εχει εαν θα αναφερθει η ειδηση και πως θα αναφερθει Roufous. Ξερω πολυ καλα γιατι αναφερω το θεμα..Και ξερεις κι εσυ γιατι το αναφερω. Απλως να μην αναλυσουμε παλι τι πιστευω για την...ελευθερια και την ανεξαρτητη γραφη του indymedia ( μακρια απο κομματα και συμφεροντα παντα )
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #1662 στις: 05/06/08, 00:36 »
http://www.corfunews.eu/

Yποθετω οτι ουτε  αυτο ειναι αντικειμενικη πηγη? Καντε scroll down να δειτε τις φωτογραφιες του αναισθητου παιδιου.
Λυπάμαι αλλά η πηγή δεν είναι αξιόπιστη για 2 λόγους:
1) Πρώτον, "χρωματίζει" την είδηση, βάζοντας σχόλια υπέρ των Λευκιμιωτών και κατά των ΜΑΤ.. Όταν βλέπω είδηση με σχολιασμό δεν την λαμβάνω σοβαρά υπόψιν μου..
2) Δεύτερον, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν μια τοπική ιστοσελίδα η οποία παρουσιάζει ένα άσχημο γεγονός για τη Κέρκυρα, να μην υποστηρίξει τους Κερκυραίους και να υποστηρίζει τα ΜΑΤ..

Τώρα το γεγονός ότι η φωτογραφία δείχνει ένα αναίσθητο άνδρα, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα.. Μπορεί να σημαίνει ότι λυποθύμησε από την ένταση των επεισοδίων, λυποθύμησε από το γεγονός ότι συνειδητοποίησε ότι σκότωσε μια γυναίκα ή μπορεί να σημαίνει ότι λυποθύμησε από τα χτυπήματα των αστυνομικών.. Επειδή όμως κανένας μας δεν ήταν μπροστά και επειδή οι πηγές δεν συμφωνούν μεταξύ τους ας αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός για το ποιος έφταιγε.. Αν θυμασαι στο πρώτο μου post δεν έμεινα στο ποιος προκάλεσε το θάνατο, αλλά στο θάνατο της γυναίκας αυτό καθ' αυτό.. Ας το αφήσουμε έτσι μέχρι να αποσαφηνιστεί..

Πάντως αν μου επιτρέπεις μια άλλη άποψη (θα σου έλεγα συμβουλή αλλά δεν είμαι ικανός ακόμα να συμβουλέψω) να προσπαθήσεις να πετάξεις τα γυαλιά σιγά-σιγά.. Το ξέρω ότι ακούγεται λίγο βαρύ, αλλά και εγώ τα ίδια πράγματα έκανα και ευχαριστώ εκείνους που μου είπαν αυτά που σου γράφω τώρα εγώ.. Να προσπαθείς να κοιτάς αντικειμενικά μια είδηση.. Και εγώ κάποτε ήμουν παθιασμένος αριστερός.. Παθιασμένος όμως, σκότωνα!! Καθώς μεγάλωνα και το αίμα σταματούσε να βράζει, άκουγα με ενδιαφέρον τις άλλες απόψεις μέχρι που έφτασα στο συμπέρασμα ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.. Τι εφαρμογή έχει αυτό στη κουβέντα που κάνουμε; Σε μια συμπλοκή φταίνε και οι δύο.. Δεν φταίει ποτέ μόνο ο διαδηλωτής ή μόνο ο άνδρας των ΜΑΤ.. Γενικά το να παθιάζεσαι προκαλεί άσχημα αποτελέσματα..

Και ας φέρω ένα παράδειγμα.. Φωνάζουμε για έλλειψη αστυνόμευσης.. Προσωπικά πιστεύω ότι ναι, υπάρχει μεγάλη έλλειψη.. Πριν κανά 2 χρόνια (αν θυμάμαι καλά τη χρονολογία), η ΕΛ.ΑΣ. ήθελε να εγκαταστήσει κάμερες στους δρόμους.. Δεν το θεώρησα κακή ιδέα.. Αν το βίντεο πιάσει μια ληστεία και φανεί το πρόσωπο του εγκληματία, το έργο της δίωξης γίνεται αυτόματα πιο εύκολο.. Από την άλλη, με την ιδέα μιας κάμερας, ίσως να αποθαρρυνθούν μερικοί.. Το αν έπιασε το μέτρο ή όχι θα το δούμε σε κανά δεκάρι χρόνια, όπου το στατιστικό δείγμα θα είναι ικανό να δώσει αποτελέσματα.. Οι αναρχικοί και άλλες αριστερές οργανώσεις διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους για το μέτρο.. Καταπάτηση προσωπικών ελευθεριών κ.λ.π.. Επειδή μου αρέσει να κοιτάζω το νόμισμα και από τις δύο πλευρές, σκέφτηκα τι κακό μπορεί να μου κάνει εμένα προσωπικά, το γεγονός ότι θα περνάω μπροστά από μια κάμερα για 2 δευτερόλεπτα και έπειτα θα εξαφανίζομαι από το οπτικό της πεδίο.. Δεν μπόρεσα να σκεφτώ κάτι.. Μετά σκέφτηκα ότι θα "μπουζουριάζουν" πιο εύκολα τους ταραξίες.. Ναι, ισχύει αυτό, αλλά και πάλι σκέφτηκα, αν κάνεις καφρίλες σε μια διαδήλωση, τότε μην ζητάς να σου φερθεί και κάποιος με το γάντι.. Το διαδηλώνω σημαίνει ότι δείχνω τη δύναμη μου με το volume effect (κάτι το οποίο λείπει στις περισσότερες διαδηλώσεις σήμερα).. Κάποιοι έχουν μείνει λίγο πίσω όπου καλή διαδήλωση σήμαινε διαδήλωση με νεκρούς έτσι ώστε το θέμα να αποκτήσει δημοσιότητα.. Τότε βέβαια διαδηλώνανε για την ελευθερία, το ψωμί και για βασικά δικαιώματα, ενώ τώρα διαδηλώνουν για το πως θα εκλέγεται ο Πρύτανης, ο οποίος στην ουσία -- και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας -- δεν κάνει σχεδόν τίποτα.. Προσωπικά πιστεύω ότι πλέον, η έννοια της διαδήλωσης περισσότερο "ρομαντικό" μέτρο είναι παρά αποτελεσματικό.. Αν σου την σπάει κάτι, μην το υποστηρίζεις εμμέσως ή ευθέως.. Αν θεωρείς ότι το γάλα είναι ακριβό, μην το αγοράσεις.. Αν το κάνουμε όλοι για 1-2 βδομάδες, αμέσως το μήνυμα θα περάσει και το σημαντικότερο αναίμακτα.. Δεν θα πάθει κανένας τίποτα αν δεν αγοράσει 2 εβδομάδες γάλα, ούτε θα πάθουμε τίποτα αν δεν υπάρχει η τοματοσαλάτα στο τραπέζι μας για όσο διάστημα μποϋκοτάρουμε..

Και για να γυρίσω στο προηγούμενο θέμα με τις κάμερες.. Σκέφτηκα ότι ίσως η κάμερα ήταν ένα προστάδιο για να περάσουμε στα εμφυτεύομενα τσιπάκια, στις ταυτότητες με τους πομπούς κ.λπ.. Πιστεύω 1000% ότι έτσι και βγει κάποιος κυβερνόντας και ζητήσει κάτι τέτοιο, τότε ΟΛΟΣ ο κόσμος θα διαμαρτυρηθεί.. Και τότε θα έχει αξία η διαμαρτυρία γιατί θα έχουμε όλα τα δίκια του κόσμου.. Όμως σε περιπτώσεις όπου ένα μέτρο έχει θετικά και αρνητικά, των οποίων όμως η συνισταμένη είναι θετική, τότε οφείλεις να το αποδεχθείς.. Έτσι σκέφτεται ο άνθρωπος που θέλει να πάει μπροστά.. Ο άνθρωπος που θέλει να μείνει στο παρελθόν, βρίσκει ένα αρνητικό, το διατυμπανίζει και τελικά μην βρίσκοντας ανταπόκριση από το γενικότερο σύνολο, προτιμάει το περιθώριο και τις ακραίες ιδέες.. Το νόμισμα πάντα έχει δυο πλευρές.. Πολλές φορές και τρεις....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1663 στις: 05/06/08, 00:50 »
ενώ τώρα διαδηλώνουν για το πως θα εκλέγεται ο Πρύτανης, ο οποίος στην ουσία -- και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας -- δεν κάνει σχεδόν τίποτα.. Προσωπικά πιστεύω ότι πλέον, η έννοια της διαδήλωσης περισσότερο "ρομαντικό" μέτρο είναι παρά αποτελεσματικό..
Βασικά η εκλογή Πρύτανη πάει λίγο πιο βαθιά απο αυτήν την απλούστευση, but we get the point.

Επι του θέματος τώρα: Καλός ή κακώς, δεν είμαστε στη Κέρκυρα, και μπροστά στα επεισόδια. ΔΕΝ μπορούμε να ξέρουμε τί έγινε, και όποιο πρόωρο συμπέρασμα να προσπαθούμε να εξάγουμε, δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε γιατι τα παρόντα στοιχεία δεν μας το επιτρέπουν.

Δεν λέω οτι ήταν ντε και καλά λάδια. Αλλα όταν ο πιτσιρικάς είναι σε απόσταση 3 μέτρων απο τη μηχανή, παει να πεί οτι η πτώση έγινε πολύ πιο πρίν απο το σημείο της μηχανής, και ΑΝ υπήρχαν λάδια, αυτά θα ήταν ακόμα πιο μακρυα.

Ο αστυνομικός που κρατάει το πιτσιρικά κάτω, και να κρατάει φυσούνα, δεν την έβαλε για το πιτσιρικά. Πολύ πιθανό να τη φόραγε ήδη.

ΔΕΝ ξέρω τί έγινε, ΔΕΝ θέλω να βγάζω βιαστικά συμπεράσματα, τα βιαστικά συμπεράσματα όμως τα κατακρίνω, ειδικά όταν έρχονται με σχολιασμό που δείχνει τις προθέσεις αυτού που τα παρουσιάζει.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1664 στις: 06/06/08, 22:59 »
Για αλλη μια φορα:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=907659&lngDtrID=244

Το πανεπιστημιακο ασυλο ευνοει καποια "καλοπαιδα" απ'ο,τι φαινεται! Πριν λιγο καιρο 2 ανθρωποι μιας ιδιωτικης εταιριας φυλαξης παραλιγο να σκοτωθουν απο τα ιδια "καλοπαιδα"...
Μηπως καποια στιγμη πρεπει να αντιληφθουμε πως η Χουντα εχει περασει κατι χρονια και το Ασυλο δεν ειναι απαραιτητο;...
..μηπως λεω;
DreamCatcher

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1665 στις: 06/06/08, 23:11 »
Μηπως καποια στιγμη πρεπει να αντιληφθουμε πως η Χουντα εχει περασει κατι χρονια και το Ασυλο δεν ειναι απαραιτητο;...
..μηπως λεω;

Διαφωνώ. Αυτό που πιστεύω θα είχε περισσότερη ουσία είναι η κατανόηση του τί σημαίνει άσυλο. Καί απο τους φοιτητές αλλα και τους υπόλοιπους που κανουν κατάχρηση. Αλλα όσο οι φοιτητλες δεν το υπερασπιζόμαστε..

Τώρα θα μου πείς τί είναι πιο ρεαλιστικό...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1666 στις: 06/06/08, 23:24 »
Δυστυχως, η ιδεα σου ειναι παρα πολυ ομορφη, αλλα και αρκετα ρομαντικη. Οταν "αυτονομα" sites επικροτουν τετοιες συμπεριφορες, θεωρωντας πως ειναι απολυτα λογικες και δικαιες, τοτε ποιος θα σταματησει την παρακμη; Η "διεφθαρμενη" αναρχια?
DreamCatcher

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1667 στις: 06/06/08, 23:32 »
Σε μια πιο ιδεατή κατάσταση, οι ίδιοι φοιτητες θα έπρεπε/μπορούσαν να το προστατεύσουν.Αλλα πλέον με παρατάξεις και συναφή, το παιχνίδι έχει χοντρύνει πολύ.

Το "πρόβλημα" με την άρση ή μη του Ασύλου, είναι οτι οι πολέμιοι της κάθε πλευράς ζητάνε κάτι το απόλυτο. Προσωπικά πιστεύω οτι ολοκληρωτική κατάργηση του ασύλου, δεν είναι λύση, αλλα μια προσωρινή, και το τονίζω, θα ήταν η τροποποίησή του. Απο κεί και πέρα αρχίζουν τα επιχειρήματα "δεν θακάνουμε μισές δουλειές" ή "αν αρχίσουμε δεν θα σταματάμε". Αλλα είναι ένα ευαίσθητο θέμα.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #1668 στις: 09/06/08, 09:33 »
Λίγο off-topic αλλά σχετίζεται με αυτό που λέγαμε για τον Σκλαβενίτη:

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/334691/Article.aspx

Και μην ξεχνάμε από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή μποϋκοτάζ στο φρέσκο γάλα άνω του € 1..

Αποσυνδεδεμένος 7

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1669 στις: 09/06/08, 09:47 »
Λιγο οφ τοπικ και εγω,αλλα το παραμυθι του παγωματος των τιμων σε 10.000 προιοντα και καλο ειναι και δρακους εχει.

Οι δρακοι ειναι τα υπολοιπα 10.000 προιοντα που θα ανεβαινουν για να μην υπαρξει χασουρα,με σημερινο παραδειγμα τα λεμονια που στον Σκλαβενιτη κανουν 2,50(!!!) ευρω το κιλο ας πουμε.

Μπορω να γραψω και αλλες κουλες τιμες(7!!!ευρω οι κατεψυγμενες αγκιναρες-συσκευασια 500 gr),αλλα τι να λεμε τωρα;Υπαρχει ποτε περιπτωση να υπαρξει μειωση κερδων και ειδικα στα σουπερ μαρκετ;

Μου φαινεται πως μας εχουν περασει για πολυ μεγαλα κοροιδα!

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #1670 στις: 09/06/08, 10:08 »
Φίλτατε 7, στην Ελλάδα έχουμε ένα κακό.. Καταδικάζουμε σωστά τις ενέργειες που λειτουργούν εις βάρος μας ενώ όταν μια ενέργεια λειτουργεί σε όφελος μας δεν την επικροτούμε.. Φυσικά και τα σ/μ δεν είναι μη-κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, ούτε και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.. Πιθανόν, όπως λες και σωστά, σε άλλα 10.000 προϊόντα να ανέβουν οι τιμές, αλλά στη προκειμένη περίπτωση πρόκειται για 20.000 προϊόντα βασικής ανάγκης.. Αν το λεμόνι κοστίζει € 2,50 απλά δεν το αγοράζεις και παίρνεις κάποιο υποκατάστατο (χυμό λεμονιού ας πούμε).. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να είμαστε ανοιχτοί και όχι στείροι αντιρρησίες..

Αποσυνδεδεμένος 7

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1671 στις: 09/06/08, 10:34 »
Ρε αδερφε,αλλο παγωνω τις τιμες σε 10000 ειδη τα οποια ηδη εχουν φτασει στα υψη και αλλο μειωνω-αυξανοντας τις σε αλλα 10000 ετσι ωστε να μην χασω στο συνολο.
Εδω ειναι η ενσταση μου και δεν ειμαι στειρος αντιρρησιας,καρπερος ειμαι δωξα τον Αλλαχ.
Σιγα μην πω και ευχαριστω στους μεγαλομπακαληδες κιολας επειδη αποφασισαν πως για λιγο καιρο θα αρκεστουν στα κερδη τους ως εχουν τωρα.

Η βενζινη το λιτρο φτανει το 1,5 ευρω μετα τις τελευταιες τεχνητες αυξησεις και ανεβαινει.Αν οι πετρελαιαδες πουν οτι παγωνουν προσωρινα την τιμη της,θα χαψω το παραμυθι και θα πω και ευχαριστω,οταν μεσα σε 2 μηνες εχουν ηδη βγαλει αυτα που και καλα θα εχαναν με το "παγωμα" της τιμης της;

Οσο για το παραδειγμα με την αντικατασταση του λεμονιου με υποκαταστατο(χυμο λεμονιου τιγκα στα συντηρητικα),ειναι σα να μου λες οτι επειδη δεν εχω λεφτα να φαω 3 φορες την ημερα,να παρω μια φτηνη βιταμινη να με κρατησει μην πεσω κατω.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #1672 στις: 09/06/08, 10:46 »
Ρε αδερφε,αλλο παγωνω τις τιμες σε 10000 ειδη τα οποια ηδη εχουν φτασει στα υψη και αλλο μειωνω-αυξανοντας τις σε αλλα 10000 ετσι ωστε να μην χασω στο συνολο.
Εδω ειναι η ενσταση μου και δεν ειμαι στειρος αντιρρησιας,καρπερος ειμαι δωξα τον Αλλαχ.
Σιγα μην πω και ευχαριστω στους μεγαλομπακαληδες κιολας επειδη αποφασισαν πως για λιγο καιρο θα αρκεστουν στα κερδη τους ως εχουν τωρα.
Δεν θα ήταν δυνατό να μειωθούν οι τιμές.. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει σε μια οικονομία να επικρατεί αρνητικός ή μηδενικός πληθωρισμός.. Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν ισχύει, παρά μόνο στην Ιαπωνία και σε κάποιες άλλες χώρες με GDP growth πάνω από 5%.. Μην υποτιμάς το πάγωμα των τιμών.. Κάτι είναι και αυτό μέσα σε ένα περιβάλλον περιρρέουσας αισχροκέρδειας.. Και μην ξεχνάμε ότι καπιταλισμό έχουμε.. Ο πωλητής πουλάει το προϊόν του όσο θέλει αυτός.. Το θέμα είναι αν η τιμή του θα "κουμπώσει" με την ζήτηση των καταναλωτών έτσι ώστε να εδραιωθεί.. Το τελευταίο σκέλος επαφίεται σε όλους εμάς.. Επίσης μην κατηγορούμε μόνο τα σ/μ και τους μεγαλομπακάληδες, γιατί μια βόλτα στη λαϊκή αγορά θα μας πείσει για το ότι και ο μικρός παραγωγός τη σπέκουλα του την κάνει..

Η βενζινη το λιτρο φτανει το 1,5 ευρω μετα τις τελευταιες τεχνητες αυξησεις και ανεβαινει.Αν οι πετρελαιαδες πουν οτι παγωνουν προσωρινα την τιμη της,θα χαψω το παραμυθι και θα πω και ευχαριστω,οταν μεσα σε 2 μηνες εχουν ηδη βγαλει αυτα που και καλα θα εχαναν με το "παγωμα" της τιμης της;
Με την βενζίνη δεν μπορούμε να κάνουμε μια απλή κουβέντα, γιατί το πετρέλαιο είναι χρηματιστηριακό είδος (commodity) και δέχεται πιέσεις, οι οποίες δεν συσχετίζονται τόσο με τη σχέση προσφοράς και ζήτησης.. Ας πάρουν οι Αμερικανοί τα παλικάρια τους από το Ιράκ και έπειτα θα δούμε άσπρη μέρα.. Συμφωνώ βέβαια, ότι λόγω του είδους του προϊόντος (ανελαστική ζήτηση) η συγκράτηση των τιμών της βενζίνης είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα ακόμα και για τους καταναλωτές..
Οσο για το παραδειγμα με την αντικατασταση του λεμονιου με υποκαταστατο(χυμο λεμονιου τιγκα στα συντηρητικα),ειναι σα να μου λες οτι επειδη δεν εχω λεφτα να φαω 3 φορες την ημερα,να παρω μια φτηνη βιταμινη να με κρατησει μην πεσω κατω.
Εκεί φαίνεται ποιος αγωνίζεται και ποιος όχι.. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά οι κόποι των διαδηλωτών πάνε στράφι αν μετά την διαδήλωση τους αγοράσουν το πιο ακριβό γάλα για παράδειγμα.. Αν θέλεις συγκράτηση τιμών, μην περιμένεις να σε λυπηθεί ο έμπορος ή το κράτος να κάνει κάτι (νομοτελειακά δεν μπορεί άλλωστε).. Πρέπει να κάνεις εσύ τις προσωπικές σου θυσίες ;)..

Αποσυνδεδεμένος 7

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1673 στις: 09/06/08, 11:58 »
Ρε συ μπας και εχεις σουπερ μαρκετ και με τρολλαρεις τοση ωρα;  ;D
Εγω δε λεω να αντικαταστησω το λεμονι επειδη ειναι ακριβο με χημικο υποκαταστατο.Εγω λεω οτι δεν θα αγορασω ουτε το ενα (επειδη ειναι ακριβο),ουτε το αλλο (επειδη ειναι χημικο).

Τι κοινωνικους αγωνες και διαδηλωσεις του καναπε μου λες;
Τελος παντων εχουμε ξεφυγει τελειως απο το αρχικο θεμα και δεν βρισκουμε και ακρη,αν και πανω κατω εχω την εντυπωση πως ενοουμε το ιδιο πραγμα απο διαφορετικη σκοπια.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1674 στις: 09/06/08, 19:02 »
Τι κοινωνικους αγωνες και διαδηλωσεις του καναπε μου λες;
Τελος παντων εχουμε ξεφυγει τελειως απο το αρχικο θεμα και δεν βρισκουμε και ακρη,αν και πανω κατω εχω την εντυπωση πως ενοουμε το ιδιο πραγμα απο διαφορετικη σκοπια.

Θα ήθελα να μείνω στο σχόλιο περι καναπέ.

Όπως έχω δεί πολλούς να επικροτούν πορείες και διαδηλώσεις επειδή "η ιστορία κρίνεται στο δρόμο" κλπ, πρέπει να γίνει κατανοητό οτι στο πρόβλημα των τροφίμων, η "διαδήλωση του καναπέ" είναι η πρώτη κίνηση. Οσο εξευτελιστικά και να θέτεται έτσι, το γεγονός οτιο δεν είμαστε μεταξύ φλεγόμενων κάδων και σύννεφων δακρυγόνου, δεν μειώνει την επιλογή να δείξουμε με πολιτισμένο τρόπο οτι δεν πάει άλλο. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει απο το καναπέ του σπιτιού μας.

Και μια τελευταία, πιο προσωπική επισήμανση:Απο τη στιγμή που επιλέγεις ο ίδιος να γράψεις κάτι "offtopic" και να ασχοληθείς με αυτό το θέμα, σε μειώνει σαν ομιλητή να πείς οτι ξέφυγαμε απο το θέμα κλπ, μόλις σου απαντήσει κάποιος με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα..