Το μόνο ίσως πράγμα που με εκνευρίζει πλέον σε αυτές τις συζητήσεις είναι να παρερμηνεύονται τα λόγια μου και να μου βάζουν λόγια που δεν είπα ποτέ. Λοιπόν:
@Kg Soloman5000/SPIROS26
Καταρχάς άλλο πράγμα είναι να εκμεταλλεύεσαι άλλους ώστε να βγάλεις χρήματα, και άλλο το να τα βγάζεις έντιμα ή ακόμα και να τα κληρονομείς. Η προσωπική ηθική του καθένα δε με αφορά. Δεν τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά πλούσια άτομα που να δηλώνουν αναρχικοί, αλλά ξέρω ότι ένας πλούσιος με ανατρεπτικές ιδέες, που τις διαδίδει και προσπαθεί να αλλάξει τις συνειδήσεις των ανθρώπων προσφέρει περισσότερα από έναν με οικονομικές δυσκολίες που είναι άλλωστε λογικό να πάρει τους δρόμους λόγω της αγανάκτησής του. Τον αν είναι ηθικό εκ μέρους του πρώτου να μην απαρνηθεί την περιουσία του είναι δικό του θέμα.
Και μου έρχεται πρόχειρο το παράδειγμα του Πανούση, τον οποίο πολλοί "σύντροφοι" κράζουν με την πρώτη ευκαιρία. ΟΚ, βγάζει έναν σκασμό λεφτά. Και; Όχι μόνο δεν εκμεταλλεύεται κανέναν, αλλά καθημερινά στην εκπομπή του υποστηρίζει τους αγώνες των νέων και προτρέπει τον κόσμο να ξεσηκωθεί, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να κάνει πλάκα με ασήμαντα θέματα και να μην σκοτίζεται καθόλου, αφού δεν έχει προσωπικό συμφέρον από την ανατροπή του συστήματος. Δεν είναι προς τιμήν του αυτό;
@jimmy 1916
Ό, τι να 'ναι... 1ον, έκανα κάποιο λάθος στο όνομα; 2ον: Πότε είπα ότι ήταν αγωνιστής; Αναφέρθηκα στο ότι ο γλοιώδης δικηγόρος εκμεταλλεύτηκε την εμπάθεια που υπάρχει στην κοινωνία προς όσους έχουν λεφτά, ανεξάρτητα από το πώς τα έχουν αποκτήσει, αντίληψη που επιβεβαιώσατε με τα τελευταία μηνύματα. Για το άλλο απάντησα πιο πάνω. Το ήθος του καθενός είναι δικιά του υπόθεση.