Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 815158 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #2425 στις: 25/12/08, 18:23 »
πχ αν κάποιος επιτεθεί στην οικογένειά σου δε θα κάτσεις να τον κοιτάς.
Δλδ υποστηριζεις το ρητο "οφθαλμου αντι οφθαλμου" αν κτλβ καλα ετσι;...

Μη το παρατραβάμε... Οφθαλμός αντί οφθαλμού, είναι να τη πέσώ εγώ στην οικογένεια του αρχικού δράστη. Η υπεράσπιση της δικής μου οικογένειας είναι τελείως διαφορετικό θέμα...

συγνωμη κιολας..αλλα αφησε να εννοειθει αυτο...δεν ειδα να λεει υπερασπιζεται..αλλα οτι ο ιδιος δνε θα κατσει με σταυρομενα χερια..δλδ ο ιδιος οτι θα κανει κατι...
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος jimmy 1916

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
    • spicy rice
« Απάντηση #2426 στις: 25/12/08, 18:25 »
@ Αμυλο

Καλά, αν διαβάσεις το πρώτο μνμα μου σ'αυτή τη συζήτηση θα κτλβεις πόσο απέχει αυτό που κατάλαβες από αυτά που πιστεύω... ΦΥΣΙΚΑ και μιλούσα για υπεράσπιση

@Ρουφους

Καλώς ή κακώς η δημοκρατία σου δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι
« Τελευταία τροποποίηση: 25/12/08, 18:29 από jimmy 1916 »

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2427 στις: 25/12/08, 18:28 »
πχ αν κάποιος επιτεθεί στην οικογένειά σου δε θα κάτσεις να τον κοιτάς.
Δλδ υποστηριζεις το ρητο "οφθαλμου αντι οφθαλμου" αν κτλβ καλα ετσι;...

Μη το παρατραβάμε... Οφθαλμός αντί οφθαλμού, είναι να τη πέσώ εγώ στην οικογένεια του αρχικού δράστη. Η υπεράσπιση της δικής μου οικογένειας είναι τελείως διαφορετικό θέμα...

συγνωμη κιολας..αλλα αφησε να εννοειθει αυτο...δεν ειδα να λεει υπερασπιζεται..αλλα οτι ο ιδιος δνε θα κατσει με σταυρομενα χερια..δλδ ο ιδιος οτι θα κανει κατι...

Καλά, αν διαβάσεις το πρώτο μνμα μου σ'αυτή τη συζήτηση θα κτλβεις πόσο απέχει αυτό που κατάλαβες από αυτά που πιστεύω... ΦΥΣΙΚΑ και μιλούσα για υπεράσπιση
αχα..απλα ετσι οπως υποθηκε εγω αυτο κτλβ...
γτ λες οτι σε καποιες περιπτωσεις η βια ειναι η ΜΟΝΗ λυση...αυτο τι σημαινει..
τεσπα..απλα να θετεις καλυτερα τα πιστευω σου για να μην σε παρεξιγουμε..
« Τελευταία τροποποίηση: 25/12/08, 18:34 από Amylo »
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2428 στις: 25/12/08, 18:30 »
Επίσης δε διαφώνησα για το αν είναι βαθύτερα τα αίτια, και μάλιστα παραπάνω έχω πει ότι εχεις τη δύναμη της ψήφου σου, και πολύ ωραία μπορείς να πας και να ΜΗΝ τον ψηφίσεις.
Mε λιγα λογια ολη η δυναμη του απλου πολιτη στη δημοκρατια βρισκεται στην ψηφο του.Αν κανω λαθος αιτιολογησε.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #2429 στις: 25/12/08, 18:33 »
. Σ'αυτό το επιχείρημα είτε είσαι κομμουνιστής, αναρχικός ή αντιεξουσιαστής είναι το ένα και το αυτό (διότι αναφερόμουν στην ουτοπικότητα του θέματος) καθώς είναι ιδεολογίες που αν υπήρχε έστω και 1% πιθανότητα να εφαρμοστούν με επιτυχία θα είχε γίνει. =
Τοσο απλα δηλαδη απορριπτεις εσυ ιδεολογιες. Απλα λεγοντας οτι ειναι ουτοπικες. Νταξει τι να πω. Διαβασε λιγη ιστορια να μαθεις και 5 πραγματα για το αν και που εχει εφαρομστει αναρχια ας πουμε και μετα να το ξανασυζητησουμε σε αλλη βαση. Σταματα ομως να πετας πυροτεχνηματα απο δω κι απο κει που δεν εχουν και καμια βαση.

Α, εσύ είσαι φοβερός, μου τη λες ακόμα και στο μόνο πράγμα που συμφώνησα μαζί σου. Επίσης δε διαφώνησα για το αν είναι βαθύτερα τα αίτια, και μάλιστα παραπάνω έχω πει ότι εχεις τη δύναμη της ψήφου σου, και πολύ ωραία μπορείς να πας και να ΜΗΝ τον ψηφίσεις.
Εγω παντως επιμενω οτι αν κατι ειναι ουτοπικο αυτο ειναι οτι θα αλλαξουμε τα πραγματα με την ψηφο....

γ**ώ.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Παλιός
    • Προφίλ
    • spicy rice
« Απάντηση #2430 στις: 25/12/08, 18:34 »
Επίσης δε διαφώνησα για το αν είναι βαθύτερα τα αίτια, και μάλιστα παραπάνω έχω πει ότι εχεις τη δύναμη της ψήφου σου, και πολύ ωραία μπορείς να πας και να ΜΗΝ τον ψηφίσεις.
Mε λιγα λογια ολη η δυναμη του απλου πολιτη στη δημοκρατια βρισκεται στην ψηφο του.Αν κανω λαθος αιτιολογησε.

Λέω και πιο πάνω ότι έχεις συνταγματικά κατοχυρωμένα τα δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Πέρα από αυτό η δημοκρατία σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις το δίκιο σου μέσα σε νόμιμα πλαίσια. Αν δεν ισχύουν οι νόμοι, ισχύει ο νόμος της ζουγκλας

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #2431 στις: 25/12/08, 18:35 »
@isnogood

Ναι γιατι εγω εχω μπει στον κοπο τοσες φορες να εξηγησω το γιατι και πολυ ευκολα αν θελετε το ξανακανω. Αρκει να ανατρεξετε και σε αυτο και σε παλιοτερα θεματα μπορειτε να το βρειτε. Αλλα αν δεν υπαρχει τετοια διαθεση ευχαριστως να το ξαναπω.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #2432 στις: 25/12/08, 18:45 »
Βασικά Roufus, το σχόλιο μου αφορούσε το πόσο εύκολα συγχίζεσαι όταν κάποιος θεωρεί τη δική σου άποψη ουτοπική, και στο πόσο εύκολα θεωρείς άλλες απόψεις ουτοπικές.

Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2433 στις: 25/12/08, 18:51 »
Βασικά Roufus, το σχόλιο μου αφορούσε το πόσο εύκολα συγχίζεσαι όταν κάποιος θεωρεί τη δική σου άποψη ουτοπική, και στο πόσο εύκολα θεωρείς άλλες απόψεις ουτοπικές.

Ο λογος ηταν γιατι εγω εχω επιχειρηματολογησει πανω στην αποψη μου και εχω θεσεις πανω σε αυτο ενω η απορριψη της αποψης μου εγινε με ιδιαιτερη ευκολια και χωρις καμια αιτιολογια. Εγω ειπα, ευχαριστως να το συζητησω και να ξαναθεσω τις αποψεις μου αλλα νομιζω το εχω κανει πολλακις. Ο jimmy απλα απερριψε 2 αποψεις (οχι μονο την δικια μου) ελαφρα τη καρδια χωρις ποτε να δωσει καμια αιτιολογια επ αυτου. Ειναι ξεκαθαρο νομιζω οτι αλλο πραγμα εκανα εγω αλλο ο jimmy. Και αν προσεξες ειπα, επιμενω, το οποιο σημαινει οτι το εχω ξαναπει και εχω λογους να τοπιστευω που τους εχω εκθεσει. Δεν θεωρησε ευκολα την αποψη οτι θα αλλαξει η κοινωνια με την ψηφο ουτοπικη. Εχω πολυ βασικα επιχειρηαμτα και αποψεις επ αυτου αλλα και γνωσεις. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να πω κατι αλλο. Αν καποιος θελει ευχαριστως να ξαναπω την θεση μου. Αντιθετα ο jimmy εριξε στον βουρκο 2 αποψεις (κομμουνιστη/αναρχικη) για την κοινωνια λεγοντας κιολας οτι καμια απο τις 2 δεν εχει εφαρμοστει ποτε (πραγμα ψευδες και για τις 2 που σημαινει ειτε οτι δεν το γνωριζει ειτε οτι το λεει επιτηδες που δεν πιστευω κατι τετοιο) χωρις μαλιστα να αιτιολογησει το γιατι ειναι ουτοπικες.
« Τελευταία τροποποίηση: 25/12/08, 18:53 από King_Mob/Roufus »
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Παλιός
    • Προφίλ
    • spicy rice
« Απάντηση #2434 στις: 25/12/08, 19:04 »
Ρουφους, θα 'μουν περίεργος να μάθω γιατί η ιδεολογία που ασπάζεσαι δεν εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ως πολιτικό σύστημα (επίσης ναι και οι πολεις-κράτη εφαρμόστηκαν κάποτε, δε σημαίνει οτι δεν είναι ουτοπικές για το σήμερα)
« Τελευταία τροποποίηση: 25/12/08, 19:10 από jimmy 1916 »

Αποσυνδεδεμένος KgSoloman5000

• Παλιός
  • c'mon kage, bring the thunderrrrrr!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2435 στις: 25/12/08, 20:23 »
@ Ρουφους

Δεν υπάρχει ούτε ένα οικονομολόγος, κοινωνιολόγος ή πολιτικός αναλυτής περιοπής σήμερα που να υποστηρίζει κάποια από τις δύο θεωρίες. Η κοινωνικοοικονομική θεωρία του Μαρξ έχει εγκαταληφθεί πλήρως από την επιστημονική κοινότητα όπως έχουν εγκαταληφθεί οι θεωρίες των Τζον Λο και Άνταμ Σμίθ μετά το 1929. Όλα τα οικονομικοκοινωνικά μοντέλα πλέον μιλούν για ισορροπία μεταξύ κρατικού παρεμβατισμού και ελεύθερης αγοράς (δηλαδή κράμα στοιχείων και από τις 2 θεωρίες). Υπό αυτήν την έννοια, και οι 2 θεωρίες που αναφέρθηκαν (αναρχία, κομμουνισμός) είναι ξεπερασμένες και συζητιούνται πλέον σε επίπεδο καφενείου. Και δεν θεωρώ αντιπαράδειγμα την Κούβα για παράδειγμα, όπου ο κομμουνισμός έχει εφαρμοστεί αρκετά πετυχημένα αλλά δεν υπάρχει δημοσιογράφος ή καλλιτέχνης εντός των συνόρων που να μπορεί να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και όπου κάθε φορά που ο Κάστρο μπαίνει στο νοσοκομείο η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας.Μιλάμε πάντα για τις δημοκρατικές κοινωνίες.

Όλα αυτά φυσικά είναι η άποψη μου, βάσει όσων έχω διαβάσει. Δεν είμαι παντογνώστης αλλά θυμάμαι ότι την τελευταία φορά που ανέφερα σε κάποιον Ευρωπαίο την έννοια του κομμουνισμού με κοιτούσε με μεγάλη απορία. Την αναρχία δεν την έχω μελετήσει καθόλου αλλά στο μυαλό των περισσοτέρων ανθρώπων φαντάζει κάτι πολύ περισσότερο ουτοπικό και από τον κομμουνισμό.
Τελος εγω συμφωνω σε αυτο το τελευταιο που λες. Και προτρεπω ολους σας να πατε να δειτε που στην γειτονια σας ή στην περιοχη σας λαμβανει χωρα συνελευση κατοικων, ή λαϊκη συνελευση οπου εκει πραγματικα γινονται νεα πραγματα απο ττην κοινωνια για την κοινωνια και οχι απο ηγετες για την κοινωνια.
Προσυπογράφω King Mob .
(Για τους λοιπούς ..καλά ρε παιδιά ,εδώ ο κόσμος χάνεται και μιλάτε για κόμματα και ιδεολογίες ; )

Δεν ξέρω γιατι και πως μιλάμε για την πλειοψηφεία του ελληνικού λαού και εκφράζουμε συνολικές απόψεις .
Βέβαια ο καθένας ανήκει σε κάποιον κοινωνικό κύκλο και αναλόγως διαμορφώνει και γνώμη ..
 Δεν έχω στατιστική εταιρία να να σας βγάλω τη "μέση άποψη" .Αυτό που ξέρω είναι πως με όσους μιλάω ,το μόνο που ξέρουνε καλά είναι πως ..αυτό που φουσκώνει και ξεφουσκώνει είναι οι τσέπες ..Και φυσικά οι δικές τους δεν φουσκώνουν ..
 Αν θέλετε να μάθετε τα αιτήματα εργατών ,μαθητών ,εκπαιδευτικών κι αγροτών ,μπορείτε ..
Εκτός κι αν θέλουμε να μας τα στέλνουν με e-mail .
  Είναι στρουθοκαμηλισμός να μην βλέπουμε πως κάτι γίνεται πανελλαδικά ,εκτός κι αν πραγματικά η Ελλάδα είναι η Αθήνα κι εγώ ζω σε άλλη χώρα .Κατέβηκαν άνθρωποι σε πορείες που δεν είχαν πάει ποτέ .
Στο χωριό μου οι γονείς έκαναν κατάληψη στο δημοτικό σχολείο (!)
 Δεν μπορεί άλλο ο κόσμος .Εγώ τουλάχιστον αυτό ακούω και βλέπω .Από τις γυναίκες στο σούπερ μάρκετ ,ως τον υπάλληλο που μου λέει πως παίρνει 1300 ευρώ και τα φροντιστήρια των παιδιών του είναι 1000 μηνιαία .Δεν εξεγείρεται κανείς ενάντια σε ένα απρόσωπο σύστημα .
 Για συγκεκριμένους κλέφτες μιλάνε οι άνθρωποι στα καφενεία ,στις λαϊκές .
Για την συγκεκριμένη κυβέρνηση ,για συγκεκριμένα σκάνδαλα ,για συγκεκριμένες υπεράκτιες και για συγκεκριμένα κοινοτικά κονδύλια που φυσικά πάνε υπερ πίστεως αλλά ποτέ υπέρ πατρίδος .Δεν θα βγώ στον δρόμο να φωνάξω για την " άδικια την κενωνία " .
 Θα βγω να ζητήσω αυτά που μου χρωστάνε .Και δεν είναι ευρωπαϊκή οδηγία  η ρεμούλα .
 Όσο για αυτό το .."Μη μιλάς γιατί έχουμε Δημοκρατία ",καλά όλοι καταλαβαίνουμε το οξύμωρο του πράγματος ..

Και πραγματικά ,επειδή πολλοί υπεραμύνονται με πάθος της περιουσίας των μικρών εμπόρων και των υπαλλήλων τους,
ειλικρινά θα θέλαμε να σας δούμε και πάλι στο πλευρό μας στις προσεχείς κινητοποιήσεις μας .

Χρόνια καλά και υγεία στους ανθρώπους σας .

δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος εδώ μέσα που να έχει τη ψευδαίσθηση ότι όλα πάνε καλά. Αντιθέτως. Ούτε υπάρχει λογικός άνθρωπος που να θέλει να σου αφαιρέσει το δικαίωμα σου να διαδηλώσεις. Η συζήτηση γίνεται ως προς τα μέσα που χρησιμοποιεί καθένας και το τι θέλει να πετύχει. Κανείς δε λέει μη μιλάς έχουμε δημοκρατία. Απλά κάποιοι λέμε ότι δεν έχουν εξαντληθεί τα δημοκρατικά περιθώρια για να καταφύγουμε σε πράξεις βίας, αν υποθέσουμε ότι η βία είναι το τελευταίο καταφύγιο.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2436 στις: 26/12/08, 04:00 »
Η επιστημονικη κοινοτητα δεν ειναι παντοτε και σωστη. Το οτι τα οικονομικοκοινωνικα μοντελα μιλουν για ισορροπια μεταξυ κρατικου παρεμβατισμου και ελευθερης αγορας δεν εχει να κανει με το αν ειναι ή οχι εφικτα καποια άλλα μοντελα. Γιατι με αυτο το πραγμα που λες ειναι σαν να μου λες οτι εχουμε πλησιασει την ιδανικη κατασταση πολιτικοοικονομικου συστηματος (εφοσον ολοι μιλανε για το ιδιο πραγμα) και δεν το γνωριζουμε. Δεν νομιζω οτι ο κομμουνισμος ή ο αναρχισμος ειναι βρισκονται μονο σε επιπεδο καφενειου. Προσωπικα δεν ειμαι σε καμια περιπτωση υπερμαχος του κομμουνισμου (αλλιως δνε θα μπορουσα να ιεμαι αναρχικος). Αλλα δεν πιστευω οτι καποια απο τις 2 ιδεολογιες μπορει να εγκαταληφθει πληρως. Μπορει η καθε μια να προσαρμοστει στα κοινωνικα δρωμενα της εποχης της, το οτι δεν εφαρμοζεται αμεσα δεν σημαινει οιτ ειναι και ανεφικτη.

Αλλωστε τα παντα εξελισονται, το ιδιο και οι ιδεολογιες. Δεν μπορεις να θεωρεις κατι το οποιο εχει διαρκεια ζωης μολις 1 αιωνα (συγκριτικα με την ιστορια των πολιτικων και κοινωνικων μοντελων) και μονο ως ιδεολογια (με λιγες ομολογουμενως εφαρμογες αλλα ακρως επιτυχημενες οπου εγινε) οπως ο αναρχισμος ως απλα ξεπερασμενο.

Λογικο ειναι ολοι να μιλανε για τον καπιταλισμο. Το ολοι ειανι γενικευση, φυσικα μιλαω για την πλειονοτητα. ΓΙατι ειδικα οι οικονομολογοι απο εκει βγαζουν τα χρηματα τους, σε μια αναρχικη κοινωνια δεν θα μπορει να κανει κατι ενας οικονομολογος. Εφοσον αυτο το συστημα ισχυει πλεον για αυτο θα μιλανε και οι περισσοτεροι. Αλλα μην ειμαστε ισοπεδοτικοι οτι ολα τα αλλα εχουν εγκαταληφθει=>ειναι και ανεφικτα.

Ρουφους, θα 'μουν περίεργος να μάθω γιατί η ιδεολογία που ασπάζεσαι δεν εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ως πολιτικό σύστημα
Γιατι δεν εχουν γινει ακομα οι καταλληλες πολιτικες και κοινωνικες ζυμωσεις μεσα στην κοινωνια. Αυτο δεν το κανει και ανεφικτο ομως.

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #2437 στις: 26/12/08, 16:25 »
Η επιστημονικη κοινοτητα δεν ειναι παντοτε και σωστη. Το οτι τα οικονομικοκοινωνικα μοντελα μιλουν για ισορροπια μεταξυ κρατικου παρεμβατισμου και ελευθερης αγορας δεν εχει να κανει με το αν ειναι ή οχι εφικτα καποια άλλα μοντελα. Γιατι με αυτο το πραγμα που λες ειναι σαν να μου λες οτι εχουμε πλησιασει την ιδανικη κατασταση πολιτικοοικονομικου συστηματος (εφοσον ολοι μιλανε για το ιδιο πραγμα) και δεν το γνωριζουμε.

μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο αυτό πως το εννοείς. Στο μυαλό μου η επιστήμη είναι η σημαντικότερη κατάκτηση του ανθρώπου και προσπαθεί με μικρά βήματα να προσεγγίσει το ιδανικό. Προφανώς δεν έχουμε φτάσει στην ιδανική κατάσταση, αλλά το βιοτικό επίπεδο ανεβαίνει, ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων ανεβαίνει και και στις δυτικές κοινωνίες υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα εκπροσώπησης της του λαού από οπουδήποτε αλλού. Και επίσης ποιοι όλοι μιλάνε για το ίδιο πράγμα ; Υπάρχουν άπειρες σχολές και μέθοδοι προσέγγισεις στις οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες που καταλήγουν σε άπειρα διαφορετικά συμπεράσματα. Αν συμφωνούσαν όλοι ή δε μιλούσαμε για επιστήμη ή θα είχαμε φτάσει το τέλειο όπως λές

Αποσυνδεδεμένος SPIROS26

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2438 στις: 27/12/08, 15:00 »
Η επιστημονικη κοινοτητα δεν ειναι παντοτε και σωστη. Το οτι τα οικονομικοκοινωνικα μοντελα μιλουν για ισορροπια μεταξυ κρατικου παρεμβατισμου και ελευθερης αγορας δεν εχει να κανει με το αν ειναι ή οχι εφικτα καποια άλλα μοντελα. Γιατι με αυτο το πραγμα που λες ειναι σαν να μου λες οτι εχουμε πλησιασει την ιδανικη κατασταση πολιτικοοικονομικου συστηματος (εφοσον ολοι μιλανε για το ιδιο πραγμα) και δεν το γνωριζουμε. Δεν νομιζω οτι ο κομμουνισμος ή ο αναρχισμος ειναι βρισκονται μονο σε επιπεδο καφενειου. Προσωπικα δεν ειμαι σε καμια περιπτωση υπερμαχος του κομμουνισμου (αλλιως δνε θα μπορουσα να ιεμαι αναρχικος). Αλλα δεν πιστευω οτι καποια απο τις 2 ιδεολογιες μπορει να εγκαταληφθει πληρως. Μπορει η καθε μια να προσαρμοστει στα κοινωνικα δρωμενα της εποχης της, το οτι δεν εφαρμοζεται αμεσα δεν σημαινει οιτ ειναι και ανεφικτη.

Αλλωστε τα παντα εξελισονται, το ιδιο και οι ιδεολογιες. Δεν μπορεις να θεωρεις κατι το οποιο εχει διαρκεια ζωης μολις 1 αιωνα (συγκριτικα με την ιστορια των πολιτικων και κοινωνικων μοντελων) και μονο ως ιδεολογια (με λιγες ομολογουμενως εφαρμογες αλλα ακρως επιτυχημενες οπου εγινε) οπως ο αναρχισμος ως απλα ξεπερασμενο.

Λογικο ειναι ολοι να μιλανε για τον καπιταλισμο. Το ολοι ειανι γενικευση, φυσικα μιλαω για την πλειονοτητα. ΓΙατι ειδικα οι οικονομολογοι απο εκει βγαζουν τα χρηματα τους, σε μια αναρχικη κοινωνια δεν θα μπορει να κανει κατι ενας οικονομολογος. Εφοσον αυτο το συστημα ισχυει πλεον για αυτο θα μιλανε και οι περισσοτεροι. Αλλα μην ειμαστε ισοπεδοτικοι οτι ολα τα αλλα εχουν εγκαταληφθει=>ειναι και ανεφικτα.

Ρουφους, θα 'μουν περίεργος να μάθω γιατί η ιδεολογία που ασπάζεσαι δεν εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ως πολιτικό σύστημα
Γιατι δεν εχουν γινει ακομα οι καταλληλες πολιτικες και κοινωνικες ζυμωσεις μεσα στην κοινωνια. Αυτο δεν το κανει και ανεφικτο ομως.

Για βρειτε μου ρε παιδια ποιοι ειναι οι αναρχικοι του παροντος!!! Αν εξαιρεσει κανεις 20-30 ατομα που ζουν τον αναρχισμο σαν ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΟΝΤΩΣ εχουν απαρνηθει τα πλουτη και τις πολυτελειες ολοι οι υπολοιποι ειναι ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ!!! Σορρυ,αν καποιον τον θιγω με αυτην την κουβεντα,αλλα παιρνω παραδειγματα και απο πολλους φιλους και γνωστους που ειχαν λαβει μερος στις πορειες και ηταν ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ απο ευπορες και ευκαταστατες οικογενειες!!! Το σκεπτικο μου ειναι απλο..Ενας νεος που καθημερινα ΜΑΧΕΤΑΙ για το ψωμι του σε ΟΠΟΙΟ πολιτικο φασμα και να ανηκει(μπλε,κοκκινος,πρασινος,εθνικιστης,κομμουνιστης η οτι αλλο θελετε βαλτε) δεν θα παει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να κανει αυτα που γινανε με αφορμη την δολοφονια του παιδιου η σε καθε αλλη περιπτωση που βγαινουν και τα σπανε...και ο λογος ειναι οτι εκεινος που παει και τα σπαει ΠΟΤΕ του δεν εχει μαθει να δουλευει για να ζησει αλλα εχει "τον μπαμπα και την μαμα" να τον θρεφουν!!!!
Κοντολογοις λοιπον.... αν θελει καποιος να "πουλαει" ιδεολογια και φιλοσοφια( ειτε θα ειναι αναρχικος ειτε κομμουνιστης ειτε εθνικιστης) ας εχει διαποτισει την ιδεολογια αυτη στην καθημερινη του ζωη και στις ΑΡΧΕΣ για να εχει γνωμη και αποψη για παντος επιστητου!!!! Αυτο ειναι μαγκια παιδες,ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε!!

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #2439 στις: 27/12/08, 18:16 »
Αν εξαιρεσει κανεις 20-30 ατομα που ζουν τον αναρχισμο σαν ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΟΝΤΩΣ εχουν απαρνηθει τα πλουτη και τις πολυτελειες ολοι οι υπολοιποι ειναι ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ!!!

Καταρχάς αναρχισμός ποτέ δε σήμαινε ασκητισμός ή πρωτογονισμός, οπότε αυτό το "και ΟΝΤΩΣ εχουν απαρνηθει τα πλουτη και τις πολυτελειες" είναι άκυρο. Και αυτή η καραμέλα που λένε όλοι, ότι ένας αγωνιστής/ιδεολόγος απαγορεύεται να έχει λεφτά πολύ πλάκα έχει - σε αυτήν την αντίληψη στηρίχτηκε και ο Κούγιας όταν τόνισε στο υπόμνημα ότι ο Αλέξης ήταν κάτοικος των Βορείων Προαστίων... Ωραία, πες ότι το σωστό είναι να τα δώσω όλα και να μείνω στο δρόμο. Αυτό σε τι θα βοηθήσει στην εξάπλωση της ιδεολογίας μου;
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #2440 στις: 27/12/08, 18:36 »
Αν εξαιρεσει κανεις 20-30 ατομα που ζουν τον αναρχισμο σαν ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΟΝΤΩΣ εχουν απαρνηθει τα πλουτη και τις πολυτελειες ολοι οι υπολοιποι ειναι ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ!!!

Καταρχάς αναρχισμός ποτέ δε σήμαινε ασκητισμός ή πρωτογονισμός, οπότε αυτό το "και ΟΝΤΩΣ εχουν απαρνηθει τα πλουτη και τις πολυτελειες" είναι άκυρο. Και αυτή η καραμέλα που λένε όλοι, ότι ένας αγωνιστής/ιδεολόγος απαγορεύεται να έχει λεφτά πολύ πλάκα έχει - σε αυτήν την αντίληψη στηρίχτηκε και ο Κούγιας όταν τόνισε στο υπόμνημα ότι ο Αλέξης ήταν κάτοικος των Βορείων Προαστίων... Ωραία, πες ότι το σωστό είναι να τα δώσω όλα και να μείνω στο δρόμο. Αυτό σε τι θα βοηθήσει στην εξάπλωση της ιδεολογίας μου;

φίλε μου, με ένα καλό σπίτι, λεφτά από τον πατέρα μου, καλό αυτοκίνητο δε μου κοστίζει τίποτα να το παίζω στα λόγια αναρχικός για να πουλάω μούρη. Το θέμα και το στοίχημα είναι να συνεχίζεις να υποστηρίζεις μια άποψη όταν δεν θα έχεις την οικονομική καβάτζα. Ούτε μπορείς να κράζεις το πως λειτουργει το σύστημα, επωφελούμενος από όλα τα καλά τα οποία σου παρέχει. Δεν μπορεί να σε ενοχλέι η εκμετάλλευση των αλλοδαπών και να σου καθαρίζει το σπίτι Φιλιπινέζα, δε γίνεται να σε ενοχλεί η πλουτοκρατία και να αγοράζεις Cayene για να κυκλοφορείς μέσα στην πόλη. Ο πλουτισμός και η απληστία δεν αφορά μόνο τον Κόκκαλη, τον Μπόμπολα, το Λάτση και άλους 3-4 στην Ελλάδα. Είναι αυτονόητο ότι αν σε απασχολεί τόσο έντονα η κοινωνική αδικία ώστε να ακολουθήσεις μια τόσο ριζοσπαστική ιδεολογία θα θυσιάσεις κάποιες πολυτέλειες σου προς όφελος κάποιων άλλων. Θεωρώ αυτονόητο πως αν θεωρείς τον εαυτό σου έτοιμο να ακολουθήσει ένα αναρχικό τρόπο ζωής, το πρώτο βήμα θα είναι να αψηφήσει την πρώτη και κυριότερη εξουσία που του ασκείται, αυτή των χρημάτων. Θα προτιμήσεις να κυκλοφορείς με ένα πιο φτηνό αμάξι και να δώσεις ένα μερίδιο χρημάτων σε κάποιον που το χρειάζεται. Είναι σαν να λες ότι είσαι οικολόγος και να παράγεις ένα τεράστιο όγκο σκουπιδιών ή να μην σβήνεις τον υπολογιστή βγαίνοντας από το σπίτι . Πως θα πείσεις ότι είσαι ηθικά ελεύθερος όταν είσαι εξαρτημένος από υλικά αγαθά ;

Γιατί αν εσύ θεωρείς καραμέλα το να απογεορεύεται να έχεις λεφτά όταν είσαι ιδεολόγος , έτσι και γω θεωρώ καραμέλα να ακούω ότι το πόσα λεφτά έχεις δεν έχει σχέση με τα όσα λες και κάνεις.
« Τελευταία τροποποίηση: 27/12/08, 18:39 από KgSoloman5000 »

Αποσυνδεδεμένος SPIROS26

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2441 στις: 27/12/08, 18:42 »
Δεν θα αναφερθω για το αδικοχαμενο παλικαρι γιατι ΟΤΙ και να ταν,πλουσιος η φτωχος, ηταν μια απωλεια...
αλλα ειναι η μεγιστη υποκρισια να μου βγαινει ο αλλος που απο πισω εχει τις καβαντζες των γονιων του και να μου το παιζει "αντεξουσιαστης και αντιδραση στο γ**ημενο συστημα"!!!! εγω φιλε μου αυτους τους τυπους ειναι να τους βαλεις σε ενα μπουντρουμι και να τους δερνεις ανηλεως μπας και στρωσουν λιγο!!!! οσο και αν αυτο ακουγεται υπερβολικο ειναι η αληθεια!!
αν εβγαινε αυριο ενας που τον εχουν ρημαξει τα χρεη και δεν εχει στον ηλιο μοιρα,εχοντας χασει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και δηλωνε αναρχικος θα ημουν μαζι του! ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ομως οι βολεμενοι...αν ειναι μαγκες και εχουν τα αρχ**ια να μπουν μεσα στο ΙΔΙΟ το συστημα και να το αλλαξουν ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ!!! Πριν προλαβει να μου πει καποιος¨.."Μα καλα πως θα αλλαξεις μια σαπισμενη σημερινη κατασταση??" ας σκεφτει λιγο το μεριδιο ευθυνης που εχει σε οτι στραβο γινεται(μηδενος εξαιρουμενου,και του γραφοντος) και οτι αν υπηρχε μια Α ευσυνειδησια και υπευθυνοτητα απο το καθενα μας σε πολλους τομεις της καθημερινοτητας θα καταλαβαινες τι εννοω με την "ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ" διαμορφωση ενος κατεστημενου!!! Παραδειγματα υπαρχουν απειρα επι τουτου!!!

• Παλιός
    • Προφίλ
    • spicy rice
« Απάντηση #2442 στις: 27/12/08, 18:44 »
Και αυτή η καραμέλα που λένε όλοι, ότι ένας αγωνιστής/ιδεολόγος απαγορεύεται να έχει λεφτά πολύ πλάκα έχει - σε αυτήν την αντίληψη στηρίχτηκε και ο Κούγιας όταν τόνισε στο υπόμνημα ότι ο Αλέξης ήταν κάτοικος των Βορείων Προαστίων... Ωραία, πες ότι το σωστό είναι να τα δώσω όλα και να μείνω στο δρόμο. Αυτό σε τι θα βοηθήσει στην εξάπλωση της ιδεολογίας μου;

Κατ'αρχάς μάθε το σωστό όνομα του (νεκρού) παιδιού αν ειναι να τον αναφέρεις (χωρίς την άδειά του φυσικά ή της οικογένειάς του) για να στηρίξεις ένα επιχείρημά σου. Εσύ πού ξέρεις ότι ο Αλέξανδρος ήταν "αγωνιστής/ιδεολόγος", εκτός κι αν σου "ανήκει" η μνήμη του. Λίγος σεβασμός δε βλάπτει.
Επίσης για το 2ο π λες αν δε συμίπτουν τα λόγια με τις πράξεις ενός ανθρώπου τότε είναι αφερέγγυος, ασυνεπής, λαικιστής και καραγκιόζης με λίγα λόγια.
Α, τέλος γιατι νομίζω οτι η μεγαλύτερη καραμέλα είναι να λες στον άλλο οτι "μασάει την ίδια καραμέλα". Δεν τη βαρεθήκατε αυτή τη φράση ακόμα?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #2443 στις: 27/12/08, 20:22 »
Το μόνο ίσως πράγμα που με εκνευρίζει πλέον σε αυτές τις συζητήσεις είναι να παρερμηνεύονται τα λόγια μου και να μου βάζουν λόγια που δεν είπα ποτέ. Λοιπόν:

@Kg Soloman5000/SPIROS26

Καταρχάς άλλο πράγμα είναι να εκμεταλλεύεσαι άλλους ώστε να βγάλεις χρήματα, και άλλο το να τα βγάζεις έντιμα ή ακόμα και να τα κληρονομείς. Η προσωπική ηθική του καθένα δε με αφορά. Δεν τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά πλούσια άτομα που να δηλώνουν αναρχικοί, αλλά ξέρω ότι ένας πλούσιος με ανατρεπτικές ιδέες, που τις διαδίδει και προσπαθεί να αλλάξει τις συνειδήσεις των ανθρώπων προσφέρει περισσότερα από έναν με οικονομικές δυσκολίες που είναι άλλωστε λογικό να πάρει τους δρόμους λόγω της αγανάκτησής του. Τον αν είναι ηθικό εκ μέρους του πρώτου να μην απαρνηθεί την περιουσία του είναι δικό του θέμα.

Και μου έρχεται πρόχειρο το παράδειγμα του Πανούση, τον οποίο πολλοί "σύντροφοι" κράζουν με την πρώτη ευκαιρία. ΟΚ, βγάζει έναν σκασμό λεφτά. Και; Όχι μόνο δεν εκμεταλλεύεται κανέναν, αλλά καθημερινά στην εκπομπή του υποστηρίζει τους αγώνες των νέων και προτρέπει τον κόσμο να ξεσηκωθεί, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να κάνει πλάκα με ασήμαντα θέματα και να μην σκοτίζεται καθόλου, αφού δεν έχει προσωπικό συμφέρον από την ανατροπή του συστήματος. Δεν είναι προς τιμήν του αυτό;

@jimmy 1916

Ό, τι να 'ναι... 1ον, έκανα κάποιο λάθος στο όνομα; 2ον: Πότε είπα ότι ήταν αγωνιστής; Αναφέρθηκα στο ότι ο γλοιώδης δικηγόρος εκμεταλλεύτηκε την εμπάθεια που υπάρχει στην κοινωνία προς όσους έχουν λεφτά, ανεξάρτητα από το πώς τα έχουν αποκτήσει, αντίληψη που επιβεβαιώσατε με τα τελευταία μηνύματα. Για το άλλο απάντησα πιο πάνω. Το ήθος του καθενός είναι δικιά του υπόθεση.

• Παλιός
    • Προφίλ
    • spicy rice
« Απάντηση #2444 στις: 27/12/08, 20:30 »

@jimmy 1916

Ό, τι να 'ναι... 1ον, έκανα κάποιο λάθος στο όνομα; 2ον: Πότε είπα ότι ήταν αγωνιστής; Αναφέρθηκα στο ότι ο γλοιώδης δικηγόρος εκμεταλλεύτηκε την εμπάθεια που υπάρχει στην κοινωνία προς όσους έχουν λεφτά, ανεξάρτητα από το πώς τα έχουν αποκτήσει, αντίληψη που επιβεβαιώσατε με τα τελευταία μηνύματα. Για το άλλο απάντησα πιο πάνω. Το ήθος του καθενός είναι δικιά του υπόθεση.

Εχω την εντύπωση οτι το Αλεξης βγαίνει από το Αλεξιος που ειναι διαφορετικό απ'το Αλεξανδρος, και πολλοι στην τβ ειδικα τον "βαφτίζανε" (ισως επειδη το αλεξης ακουγεται πιο...παιδικο? ειλικρινα δν ξερω) Αν κάνω λάθος σ'αυτο ας με διορθώσει κάποιος και θα ζητήσω συγγνώμη

Ξαναδιάβασε τη διατύπωση σου και θα δεις ότι όπως το γράφεις είναι σα να υποστηρίζεις οτι το παιδι ήταν αγωνιστής και γι αυτό θέλησε να τον σπιλώσει ο κούγιας.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #2445 στις: 27/12/08, 20:41 »

@jimmy 1916

Εχω την εντύπωση οτι το Αλεξης βγαίνει από το Αλεξιος που ειναι διαφορετικό απ'το Αλεξανδρος, και πολλοι στην τβ ειδικα τον "βαφτίζανε" (ισως επειδη το αλεξης ακουγεται πιο...παιδικο? ειλικρινα δν ξερω) Αν κάνω λάθος σ'αυτο ας με διορθώσει κάποιος και θα ζητήσω συγγνώμη

Ξαναδιάβασε τη διατύπωση σου και θα δεις ότι όπως το γράφεις είναι σα να υποστηρίζεις οτι το παιδι ήταν αγωνιστής και γι αυτό θέλησε να τον σπιλώσει ο κούγιας.

Ξέρω πολλούς Αλέξανδρους που αυτοαποκαλούνται "Αλέξης" και νομίζω ότι έχω ακούσει/διαβάσει και από φίλους του συγκεκριμένου να τον αποκαλούν έτσι. Όπως και να 'χει πόση σημασία μπορεί να έχει;

Η λογική που θέλει να περάσει ο  Κούγιας (και τα καταφέρνει, δυστυχώς) είναι: Ήταν στα Εξάρχια, άρα ήταν αναρχικός. Έμενε στα Βόρεια Προάστια, άρα ήταν πλούσιος. Πλούσιος αναρχικός: Καλά να πάθει.

Δες τι λέει ο SPIROS26:

αλλα ειναι η μεγιστη υποκρισια να μου βγαινει ο αλλος που απο πισω εχει τις καβαντζες των γονιων του και να μου το παιζει "αντεξουσιαστης και αντιδραση στο γ**ημενο συστημα"!!!! εγω φιλε μου αυτους τους τυπους ειναι να τους βαλεις σε ενα μπουντρουμι και να τους δερνεις ανηλεως μπας και στρωσουν λιγο!!!! οσο και αν αυτο ακουγεται υπερβολικο ειναι η αληθεια!!

Δεν λέω ότι έχει την λογική του Κούγια, αλλά δεν είναι δύσκολο να το πάει κάποιος λίγο παραπέρα...

• Παλιός
    • Προφίλ
    • spicy rice
« Απάντηση #2446 στις: 27/12/08, 20:54 »
Αν ξέρεις οτι έτσι τον φωνάζανε οι φίλοι του οκ, mea culpa (παντως δν ειναι το συνηθες αυτο και δε νομίζω οτι ολοι οι γλαστροι στην τβ ειχαν μιλησει με τους φιλους του)

Τώρα για τα εξάρχεια, νομίζω οτι πολύ λιγα και κολλημένα μυαλά θεωρούν κάποιον που πηγαίνει εκεί αναρχικό. Ειδικά από φοιτητές-μαθητές, το 99,9% έχει βγει εκεί περισσότερες από μια φορές. Δε νομίζω ότι η αναφορά στον κούγια ήταν πετυχημένη. Το θέμα μας ήταν εάν μπορεία αυτός που οδηγεί πορσε και έχει 3 σπίτια να αγωνίζεται έντιμα έναντι στν κοινωνική αδικία. Στο κάτω κάτω δεν σου λεω να πάει να μείνει σε σκηνή, αν έμενε μ'ένα αυτοκίνητο κι ένα σπίτι και έδινε τα υπόλοιπα στα "θύματα" του συστήματος που πολεμάει ή στον αγώνα του αυτό δε θα ταν σύμφωνο με την ιδεολογία του?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #2447 στις: 27/12/08, 21:08 »
Αν ξέρεις οτι έτσι τον φωνάζανε οι φίλοι του οκ, mea culpa (παντως δν ειναι το συνηθες αυτο και δε νομίζω οτι ολοι οι γλαστροι στην τβ ειχαν μιλησει με τους φιλους του)

Τώρα για τα εξάρχεια, νομίζω οτι πολύ λιγα και κολλημένα μυαλά θεωρούν κάποιον που πηγαίνει εκεί αναρχικό. Ειδικά από φοιτητές-μαθητές, το 99,9% έχει βγει εκεί περισσότερες από μια φορές. Δε νομίζω ότι η αναφορά στον κούγια ήταν πετυχημένη. Το θέμα μας ήταν εάν μπορεία αυτός που οδηγεί πορσε και έχει 3 σπίτια να αγωνίζεται έντιμα έναντι στν κοινωνική αδικία. Στο κάτω κάτω δεν σου λεω να πάει να μείνει σε σκηνή, αν έμενε μ'ένα αυτοκίνητο κι ένα σπίτι και έδινε τα υπόλοιπα στα "θύματα" του συστήματος που πολεμάει ή στον αγώνα του αυτό δε θα ταν σύμφωνο με την ιδεολογία του?

Δεν το ξέρω σίγουρα, απλά δε νομίζω ότι έχει σημασία.

Δυστυχώς αυτό το "Τι δουλειά είχε εκεί" το έχω ακούσει πολλές φορές από διάφορους, δεν το λέω τυχαία. Για τους αγωνιστές με τα 3 σπίτια και την πόρσε τώρα, δεν ξέρω πόσοι τέτοιοι υπάρχουν. Και να τα έδινε τι εννοείς; Να τα μοιράσει; Η φιλανθρωπία ποτέ δεν ήταν τρόπος αγώνα. Ναι, ηθικά μπορεί να είναι σωστό να βοηθήσεις 5, 10, 100 άτομα που έχουν ανάγκη αλλά μακροπρόθεσμα κάνεις καλό στην κοινωνία; Και στον αγώνα τι λεφτά να δώσεις; Δε λείπουν τα λεφτά αλλά οι ιδέες και οι χρήσιμες δράσεις.

Συμφωνώ ότι θα ήταν σύμφωνο με την ιδεολογία του, αλλά νομίζω ότι με τέτοιες συζητήσεις χάνουμε το νόημα...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2448 στις: 27/12/08, 21:20 »
Η χρησιμη δραση ποια ειναι ακριβως; Το να σπας απο τους εχοντες και να τα δινεις στους μη εχοντες;

Κι εγω που νομιζα πως ο Ρομπεν των Δασων ειναι απλως ενα παραμυθι :D
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

• Παλιός
    • Προφίλ
    • spicy rice
« Απάντηση #2449 στις: 27/12/08, 21:27 »
Δν ξέρω αν πρέπει να κάνει φιλανθρωπίες ή να χτίσει μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, πάντως να επενδύσει κάπου αλλού από την προσωπική του χλιδή και να διάγει ένα βιο που δεν προκαλεί. Δε μπορείς να ρίξεις ένα κατεστημένο εάν ο ίδιος εκμεταλλευόμενος ακριβώς αυτό το κατεστημένο έχεις βολευτεί ή ακόμα και ζεις μέσα στην πολυτέλεια , δν ξέρω, δε μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να τα'χουν καλά με τον εαυτό τους. Επίσης πιστεύω πως έχει όντως σημασία από πού προέρχονται αυτοί που συμμετέχουν στον "αγώνα". Αν πχ είναι όλοι από πλούσιες οικογένειες των προαστίων και παλεύουν για τους ανθρώπους του μεροκάματου, είναι σα να "κάνουν κάτι γι'αυτούς χωρίς αυτούς" που λέει κ ο ζουγανέλης. Θα'μουν περίεργος να μας δώσει κάποιος εκ των έσω κάποιες περισσότερες πληροφορίες.