Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 815731 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jimmy 1916

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
    • spicy rice
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #2400 στις: 24/12/08, 20:17 »
Λοιπόν για να λήξω και το θέμα με τον κιρατζο και τον ρουφους (που κατέληξε σε κάποια φάση προσωπικός πόλεμος εναντίον μου από άτομα που ούτε καν με ξέρουν).... Το 90% αυτών που γράφετετε μου φαίνονται ακραία και ουτοπικά και βασικά αντιτίθενται σε στοιχειώδεις ανθρώπινες αξίες οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίζω να σχολίαζω ενα-ένα μνμα. Δε σας ξέρω προσωπικά και μπορεί όλα αυτά που πιστεύετε να τα πιστεύετε με τις αγνότερες προθέσεις. Θα 'μουν περίεργος πάντως να κάναμε την ίδια συζήτηση σε 10-20 χρόνια. Και φιλική συμβουλή (επειδή πολύς λόγος έγινε κ για τα....στρουμφάκια) έχετε μυαλό, χρησιμοποιήστε το, μην ακολουθείτε τυφλά ό,τι σας λέει ο κάθε μπαμπα στρουμφ. Δρακουμέλ υπάρχουν παντού και πάντα θα τους πολεμάμε, μπορούμε να βρούμε όμως εξυπνότερους-αποδοτικότερους τρόπους απ'αυτούς που ενστερνίζεστε.
Θα το πω αλλη μια φορα για να τελειωνουμε, δεν εχω καμια σχεση με αριστερους και ειδικοτερα με αριστερους τυπου ΚΚΕ. Το ιδιο νομιζω και ο κιρατζος αλλα δεν θα μιλησω εγω για αυτον. Ειμαι αναρχικος και δεν βαζω κανεναν μπαμπαστρουμφ μπροστα μου να ακολουθω τυφλα.

Δυστυχως απλα επιβεβαιωνεται αυτο που λεω, οταν για καποια πραγματα δεν εχεις καμια ιδεα (πχ τι ειναι ο αναρχικος και τι ειναι ο αριστερος και που διαφερουν) καλυτερα να μην επιμενεις να κριτικαρεις παντελως αβασιμα.

Ωχ φίλε συνεχίζεις να'σαι εκνευριστικά εριστικός, είπα οτι εισαι αριστερός? Δλδ εσυ δεν είχες κανέναν να σε καθοδηγήσει σ'αυτά που πιστεύεις, ξύπνησες ενα πρωι κι εφεύρεσες την αναρχία? Εχεις ΜΗΔΕΝΙΚΗ ικανότητα διαλόγου και απορώ και με την όρεξή σου εκτός των άλλων, να μου απαντάς μ'αυτό τον τρόπο και να συνεχιζεις να μου υποδυκνύεις τι ξέρω και τι δν ξέρω. Ξύπνα ρε, ΔΕ ΖΕΙΣ ΣΕ ΧΟΥΝΤΑ  (ίσως σε μια "δικτατορία της ηλιθιότητας"),  δεν έχεις ιδέα πως είναι μια χούντα, λες πράγματα ανυπόστατα και προσβάλλεις του συνομιλητές σου. Δεν έχεις το μονοπώλιο στην κοινή λογική, δν το κτλβαίνεις? Γι'αυτό το λόγο λέγεται "κοινή"!
« Τελευταία τροποποίηση: 24/12/08, 20:19 από jimmy 1916 »

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #2401 στις: 24/12/08, 20:24 »
Θα με τρελανεις? Ειπες συγκεκριμενα:"Λοιπόν για να λήξω και το θέμα με τον κιρατζο και τον ρουφους"

Επομενως αναφερεσαι και σε μενα.

Και συνεχιζεις λεγοντας:"έχετε μυαλό, χρησιμοποιήστε το, μην ακολουθείτε τυφλά ό,τι σας λέει ο κάθε μπαμπα στρουμφ"

Οταν εχει ηδη υποθει και συσχετιστει ολο αυτο με τον σοσιαλισμο εγω ως τι θες να το εκλαβω?

Οχι εγω δεν εχω κανεναν να με καθοδηγει σε αυτα που πιστευω. Δηλαδη για να δημιουργησει καποιος αποψη πρεπει να εχει εναν καθοδηγητη? Θα τρελαθουμε?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2402 στις: 24/12/08, 20:59 »
Λοιπόν για να λήξω και το θέμα με τον κιρατζο και τον ρουφους (που κατέληξε σε κάποια φάση προσωπικός πόλεμος εναντίον μου από άτομα που ούτε καν με ξέρουν).... Το 90% αυτών που γράφετετε μου φαίνονται ακραία και ουτοπικά και βασικά αντιτίθενται σε στοιχειώδεις ανθρώπινες αξίες οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίζω να σχολίαζω ενα-ένα μνμα. Δε σας ξέρω προσωπικά και μπορεί όλα αυτά που πιστεύετε να τα πιστεύετε με τις αγνότερες προθέσεις. Θα 'μουν περίεργος πάντως να κάναμε την ίδια συζήτηση σε 10-20 χρόνια. Και φιλική συμβουλή (επειδή πολύς λόγος έγινε κ για τα....στρουμφάκια) έχετε μυαλό, χρησιμοποιήστε το, μην ακολουθείτε τυφλά ό,τι σας λέει ο κάθε μπαμπα στρουμφ. Δρακουμέλ υπάρχουν παντού και πάντα θα τους πολεμάμε, μπορούμε να βρούμε όμως εξυπνότερους-αποδοτικότερους τρόπους απ'αυτούς που ενστερνίζεστε.
Aναρωτιεμαι εγω που εγινε προσωπικο το θεμα..Μονος σου λες το αστειο μονος σου γελας μονος σου εκνευριζεσαι μετα που ηταν βλακεια..Εγω ειπα μια γνωμη και συ απαντησες πανω σε αυτο μετα εγω απαντησα σε σενα...

Αν ελεγες και τιποτα πανω σε αυτα που γραφαμε και οχι γενικοτητες και φιλοσοφιες θα ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα.Τουλαχιστον θα βλεπαμε ποιος ξερει και ποιος δεν ξερει να κανει συζητηση εδω μεσα.

Ειναι ωραιο να σου λεει καποιος οτι ειναι εναντια στις ανθρωπινες αξιες το να διεκδικεις ας πουμε. :)
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #2403 στις: 24/12/08, 21:23 »
Δεν θα βάλω παραθέσεις γιατί βιάζομαι.Ειπώθηκε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο πλευρές, αυτοί που διαμαρτύρονται και η αστυνομία με το κράτος που στέκονται απέναντί τους. Μέγα λάθος. Υπάρχουν και οι περισσότεροι, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που παρακολουθεί τα γεγονότα και που όλοι προσπαθούνε να τον πείσουνε ότι έχουνε δίκιο.Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε ότι η ζωή συνεχίζεται κανονικά, έξω από τις πορείες και την οποιαδήποτε βία ένθεν κείθεν...
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2404 στις: 24/12/08, 22:28 »
Θες να μας πεις οτι ο λαος δεν εχει γνωμη ουτε για την αστυνομια ουτε για το κρατος.Αντε και χρονια πολλα. :-X
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος George_JimMorrison

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Η εκδικηση μας θα ειναι το γελιο των παιδιων μας..
    • Προφίλ
« Απάντηση #2405 στις: 24/12/08, 23:06 »
Παράθεση
Θα σου θυμισω ενα τσιτατο του Μαρξ: "η βια ειναι η μαμη της ιστοριας". Οπως και να το κανουμε, οι μεγαλες αλλαγες γινονται βιαια. Η Γαλλικη Επανασταση πχ ειναι αυτη που κατηργησε την απολυταρχια και εφερε την Δημοκρατια. Ειταν απο τις πιο βιαιες επαναστασης ever που λενε και στην Πατρα, αλλα δεν βλεπω να φωναζει κανεις γι αυτο και να τους αποκαλει φασιστες. Και καλα κανει φυσικα, γιατι ηρθε κατι καλυτερο μεσα απο την βια των επαναστατων.

H Γαλλική επανάσταση έδιωξε τους Λουδοβίκους με το σύνθημα "ισονομία, ισότητα, αδελφότητα" και έφερε τον Ναπολέοντα που μέχρι το 1814 έκανε ιμπεριαλιστικούς πολέμους που όμοιους του δεν είχε δει η Ευρώπη από εποχής Ιουστινιανού. Και τελικά στα μέσα του 19 αιώνα οι Λουδοβίκοι επέστρεψαν.

Συμφωνοι, αλλα δεν αποδεικνυει τιποτα αυτο που λες.

Επίσης είναι διαφορετικό να πολεμάς ένα συγκεκριμένο εχθρό, όπως ο κακός μονάρχης που ανέλαβε την εξουσία κληρονομικά και δεν εκφράζει το λαό και διαφορετικό να πολεμάς μια εκλεγμένη κυβέρνηση, που έλεος δηλαδή, αυτοί δεν είναι άξιοι ούτε οφσόρ εταιρεία να ιδρύσουν, πόσο μάλλον να μας καταδυναστεύσουν. Κάνουν απλά μια κάκιστη διακυβέρνηση εν μέσω μιας εποχης διεθνούς οικονομικής κρίσης και χρεών από τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Το μόνο που αλλάζουν οι Επαναστάσεις, οι λιγοστές αυτές στην ιστορία που ήταν αυθεντικές και είχαν πραγματικά τη λαϊκή υποστήριξη είναι ότι διαδίδονται για πρώτη φορά κάποιες νέες ιδέες. Φυσικά και αυτό δεν είναι λίγο.

Τέλος ο Γκάντι την αγγλική κυριαρχία δεν την έριξε με βίαια μεσα. Άρα μην είμαστε απόλυτοι.

Κατ' αρχας, το οτι ειναι εκλεγμενη η κυβερνηση δεν λεει πολλα. Με αυτη την λογικη, οτιδηποτε και αν κανει μια εκλεγμενη κυβερνηση ειναι ανεκτο απλα και μονο επειδη εκλεχθηκε. Δεν θα μπω στην κουβεντα περι ποσοστων της κυβερνησης (απλα μετρηστε το ποσοστο επι του συνολου του εκλογικου σωματος, μαζι δηλαδη με ακυρα, λευκα και αποχη να δειτε το μεγεθος της δημοκρατιας).
Ως δημοκρατια εγω οριζω την θεληση του λαου, οχι την εκλογη των κυβερνοντων μια φορα καθε 4 χρονια και αυτο ειναι. Δημοκρατια ειναι η συμμετοχη στις αποφασεις και ο σεβασμος τοσο της ελευθεριας του καθενος οσο και η δυνατοτητα του να αποφασιζει ο ιδιος για τα διαφορα θεματα. Αυτο σημερα δεν συμβαινει. Με αυτη την εννοια, δεν εχουμε δημοκρατια. Πριν πεταχτει κανενας και αρχιζει να φωναζει περι χουντας κτλ, σαφως και το σημερινο συστημα ειναι καλυτερο απο οποιαδηποτε χουντα η δικτατορια η ολιγαρχια. Απλα δεν ειναι δημοκρατια.
Τωρα απο εκει και περα, νομιζω οτι αυτο που γινεται τωρα ειναι και μια παλη για περισσοτερη δημοκρατια και ελευθερια. Ο αντικατασταλτικος τονος των κινητοποιησεων, δηλαδη το να μην δερνονται ασυστολως οσοι απεργουν η διαμαρτυρονται (βρειτε μου μια απεργια τα τελευταια χρονια που να μην εχει κυρηχθει παρανομη), ειναι παλη για περισσοτερο δημοκρατια.
Συμφωνω σε αυτο που λες για τον Γκαντι, αν και βια δεν σημαινει μονο παιρνω τα οπλα και ριχνω. Τελος, θα σου πω οτι ο ιμπεριαλισμος μια φορα την πατησε με τον Γκαντι. Δεν το ξαναεκανε το λαθος αυτο. Ο ταφος του Αλιεντε νομιζω το αποδικνυει περιτρανα.
...Lend me your ears and i will sing you a song and i 'll try not to sing out of key...
..oh i get by with a little help from my friends...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2406 στις: 25/12/08, 01:44 »
Θες να μας πεις οτι ο λαος δεν εχει γνωμη ουτε για την αστυνομια ουτε για το κρατος.Αντε και χρονια πολλα. :-X
Χρόνια πολλά...Θέλω να σας πω ότι ο λαός εξέφρασε τη γνώμη του με την όποια συμμετοχή τις πρώτες μέρες και θα την εκφράσει ακόμα καλύτερα στις επόμενες εκλογές. Ο λαός έχει τα δικά του προβλήματα στα οποία απαντήσεις δεν δίνει ούτε η αστυνομία, ούτε οι "εποχούμενοι", κουκουλοφόροι και μη. Οπότε  τον περισσότερο κόσμο είτε μας αρέσει είτε όχι δεν τον έπεισε κανένας, γι' αυτό συνεχίζει τη καθημερινότητά του η οποία τις περισσότερες φορές είναι πολύ πιο σκληρή και από τη βία που ασκούνε οι δυό πλευρές. Είναι αυταπόδεικτο θεωρώ αυτό, από τη στιγμή που δεν είδαμε εκατομμύρια Ελλήνων είτε να είναι έξω από τη Βουλή ζητώντας να πέσει η κυβέρνηση, είτε να αυτοδικεί ενάντια στους "ταραξίες".
Οπότε είναι τρεις οι απόψεις. Αυτή που ζητάει "ανατροπή", αυτή που ζητάει "συντήρηση" και αυτή που ζητάει λύσεις...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2407 στις: 25/12/08, 01:54 »
Χρόνια πολλά...Θέλω να σας πω ότι ο λαός εξέφρασε τη γνώμη του με την όποια συμμετοχή τις πρώτες μέρες και θα την εκφράσει ακόμα καλύτερα στις επόμενες εκλογές. Ο λαός έχει τα δικά του προβλήματα στα οποία απαντήσεις δεν δίνει ούτε η αστυνομία, ούτε οι "εποχούμενοι", κουκουλοφόροι και μη. Οπότε  τον περισσότερο κόσμο είτε μας αρέσει είτε όχι δεν τον έπεισε κανένας, γι' αυτό συνεχίζει τη καθημερινότητά του η οποία τις περισσότερες φορές είναι πολύ πιο σκληρή και από τη βία που ασκούνε οι δυό πλευρές. Είναι αυταπόδεικτο θεωρώ αυτό, από τη στιγμή που δεν είδαμε εκατομμύρια Ελλήνων είτε να είναι έξω από τη Βουλή ζητώντας να πέσει η κυβέρνηση, είτε να αυτοδικεί ενάντια στους "ταραξίες".
Οπότε είναι τρεις οι απόψεις. Αυτή που ζητάει "ανατροπή", αυτή που ζητάει "συντήρηση" και αυτή που ζητάει λύσεις...

Και εγω θελω να σου πω οτι η λογικη σου με τις εκλογες αυτοματα σημαινει οτι δεν εχουμε δικαιωμα να διαμαρτυρομαστε για κατι αφου η κυβερνηση ειναι εκλεγμενη και ξερει τι κανει και την ψηφισε ο λαος γι αυτο.
...Lend me your ears and i will sing you a song and i 'll try not to sing out of key...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2408 στις: 25/12/08, 02:09 »
Όχι μπορεί να μην το είπα εγώ καλά.Τις εκλογές τις αναφέρω γιατί τότε θα εκφραστεί έτσι κι αλλοιώς η βούληση του( κι αυτό σηκώνει κουβέντα βέβαια...).Φυσικά και έχουμε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε αλλά και το ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου σταμάτησε να διαμαρτύρεται (τουλάχιστον με τη συμμετοχή σε πορείες) δείχνει ότι το όλο ζήτημα, δεν το αντιλαμβάνεται ως πρόταση για κάτι καινούργιο που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα και το κατεστημένο, όπως ρομαντικά το αντιλαμβάνονται κάποιοι φίλοι εδώ μέσα. Αυτό μπορεί να μην αρέσει σε αυτά τα παιδιά και το πιό εύκολο που τους έρχεται να είναι το να κατηγορήσουνε όλο αυτό το κόσμο σαν "κοιμισμένους" και "βολεμένους", αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι τόσο απλό. Αν θέλουνε πραγματικά να αλλάξουνε τα πράγματα πρέπει να έχουνε την κοινωνία μαζί τους. Το ότι η κοινωνία σφυρίζει αδιάφορα είναι αποτυχία δικιά τους που δεν πείσανε είτε με τον λόγο τους, αλλά βασικότερα με τις συμπεριφορές τους...Ξέρεις κατέβηκα προχθές στο Σύνταγμα για ψώνια και ανάμεσα στο κόσμο και τα παιδάκια που παίζανε στο καρουσέλ και φωτογραφίζονταν στα πόνυ, γινόταν εκείνη τη στιγμή και μιά πορεία, χωρίς κουκουλοφόρους, απλά φοιτητών. Η αστυνομία παρακολουθούσε εντελώς διακριτικά (πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά με τόσο κόσμο). Ήτανε λοιπόν δυό-τρεις που χωρίς κανένα λόγο σπάγανε κάτι μάρμαρα και μαζεύανε "πολεμοφόδια"...Ούτε οι φοιτητές τους είπαν "επ τι κάνετε εκεί", ούτε ο κόσμος τους μίλησε, ούτε οι αστυνομικοί αντιδράσανε...Πλήρης αδιαφορία και ρουτίνα...Οπότε αυτό λέω. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει έρισμα στη κοινωνία το "πράγμα" πάει... "ξεφούσκωσε"

Αποσυνδεδεμένος PSofia

• Περαστικός
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2409 στις: 25/12/08, 12:05 »
MACMISIAS
Μην εισαι τοσο σιγουρος περι "ξεφουσκωματος"
Το "φουσκωμα" σιγουρα ολο και κατι αφησε,δε νομιζω οτι περασε και τοσο απαρατηρητο

αλλα τι συζηταμε,τα καλυτερα ερχονται..υπαρχει και β' μερος στην ταινια που "παρακολουθεις"..
Τωρα κανουμε break και επιστρεφουμε μετα τα Χριστουγεννα παλι ;D   (μετα τις γαλοπουλες και τα γιορτινα τραπεζια)

Εστω ομως και θεατης,δεν μπορει με καποιο απο τα δυο στρατόπεδα θα ταυτιστεις..
οι ασχημες πολεις, ομορφα καιγονται

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2410 στις: 25/12/08, 12:25 »
MACMISIAS
Μην εισαι τοσο σιγουρος περι "ξεφουσκωματος"
Το "φουσκωμα" σιγουρα ολο και κατι αφησε,δε νομιζω οτι περασε και τοσο απαρατηρητο

αλλα τι συζηταμε,τα καλυτερα ερχονται..υπαρχει και β' μερος στην ταινια που "παρακολουθεις"..
Τωρα κανουμε break και επιστρεφουμε μετα τα Χριστουγεννα παλι ;D   (μετα τις γαλοπουλες και τα γιορτινα τραπεζια)

Εστω ομως και θεατης,δεν μπορει με καποιο απο τα δυο στρατόπεδα θα ταυτιστεις..

Συμφωνω, αλλα ενταξει. Να ταυτιστει καποιος απολυτα δεν γινεται. Και εγω, που θεωρω τον εαυτο μου μερος του κινηματος, εχω διαφωνιες σε αρκετα πραγματα, κυριως σε δρασεις.
Παρολα αυτα MCMISIAS θα σου πω οτι εν μερει συμφωνω και με σενα. Δηλαδη οντως, και εγω βλεπω την αναγκη τα διαφορα κινηματα να αποταθουν με καινουργιους τροπους στην κοινωνια, περαν των 4σελιδων προκυρηξεων που σε υφος πλησιαζουν πολυ το κεφαλαιο του Μαρξ η των διαδηλωσεων με τα σφιχτα μπλοκ και τις αλυσιδες παντου. Σε αυτο συμφωνω παρα πολυ και πιστεψε με, και εμεις οι ιδιοι εχουμε αρχισει να το αντιλαμβανομαστε.
Τωρα, συμφωνω και με το οτι πρεπει να εχουμε την κοινωνια μαζι μας. Προσωπικα θεωρω οτι η στηριξη που βρισκει ενα κινημα απο το περιβαλλον του ειναι ισως ο πιο καθοριστικος παραγοντας για την εξελιξη του αγωνα του. Απο εκει και περα ομως, το προβλημα ειναι οτι η κοινωνια επηρεαζεται παρα πολυ απο τα ΜΜΕ, τα οποια σαφως δεν εχουν ποτε μα ποτε παρει θεση υπερ οποιουδηποτε κινηματος, και μπορω να σου θυμισω την αλητεια που παρακολουθουσαμε στις τηλεωρασεις καθε βραδυ το 2007 με τα φοιτητικα. Και σε αυτο γινονται παντως πολλες προσπαθειες, ειτε με την δημιουργια ραδιοφωνικων σταθμων, ειτε με καταληψεις οπως αυτη στην ΝΕΤ κτλ κτλ.
Και εγω παντως δεν νομιζω οτι ξεφουσκωσε. Οσο οι αιτιες που δημιουργουν τετοιου ειδους κινηματα υπαρχουν, τιποτα δεν ξεφουσκωνει ετσι απλα.

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2411 στις: 25/12/08, 12:29 »
@macmisias
Την αντιδραση του λαου με μεσο τις εκλογες  την ξερεις καλυτερα απο μενα λογω ηλικιας.Ειτε ακομα και αν ''καταδικαζουν'' τα γεγονοτα θα ψηφισουν παλι τους ιδιους ειτε θα ψηφισουν τους αλλους αφου το παιχνιδι μεσω της τηλεορασης εκανε καλα τη δουλεια του(οταν βγαινει ο Χρυσοχοιδης στην τιβι οσο να ναι σου προκαλει συμπαθεια :P)..Οποτε το επιχειρημα σου αμεσως αμεσως δεν πιανει.

Το οτι δεν μαζευτηκαν εκατομυρια ελληνων εξω απο τη βουλη δεν μου λεει κατι.Δεν ειναι προβλημα της μιας η της αλλης πλευρας.Ειναι προβλημα των ιδιων.Και στην τελικη μπορει να μην κατεβηκαν εκατομυρια αλλα εγω αυτες τις μερες ειδα τις πιο μεγαλες πορειες που εχω δει ποτε μου.

Επισης δεν μπορω να καταλαβω  γιατι θελεις να μειωσεις την ισχυ ενος γεγονοτος.Ολες οι πανεκπαιδευτικες πορειες ειχαν παρα πολυ κοσμο!Φυσικα δεν γινεται ολες μα ολες οι πορειες που γινονταν καθε μερα να ειχαν τον ιδιο κοσμο..Και δεν πιιστευω οτι εχει ξεφουσκωσει τιποτα.

Και φυσικα δεν αναφερω οποιον δεν κατεβαινει στις πορειες κοιμισμενο η βολεμενο γιατι ξερω οτι υπαρχουν δουλειες και δεν ειναι ολοι φοιτητες.ΑΛΛΑ οποιος μπορουσε να κατεβει,οποιος μπορουσε να διαμαρτυρηθει και ομως καθοταν απο τον καναπε και καθεται ακομα και απλα εκρινε τους παντες και τα παντα ναι ειναι κοιμισμενος και ουτε θα αλλαξει ουτε θα ανατρεψει τιποτα απολυτως..
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2412 στις: 25/12/08, 13:16 »
Δλδ εσυ δεν είχες κανέναν να σε καθοδηγήσει σ'αυτά που πιστεύεις, ξύπνησες ενα πρωι κι εφεύρεσες την αναρχία?
Σόρυ που ειμαι ασχετη..αλλα η λεξη αριστερος δηλωνει καποιον πολιτικοποημενο.εσυ μιλας για καποιον κοματοποιημενο...απλα υπαρχει τεραστια διαφορα..ο κομματοποιημενος εχει καθοδηγησεις..ο πολιτικοποιημενος εχει κριση και ματια... :)
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2413 στις: 25/12/08, 13:31 »
Καλά Χριστούγεννα!!! Είτε εγώ έχω δίκιο είτε εσείς παιδιά, θα το δούμε σύντομα έτσι κι αλλοιώς...Οπότε εγώ κλείνω από μέρους μου εδώ τη κουβέντα, ότι είχα να πω το είπα. Ζείτε άλλωστε όμορφες στιγμές μέσα από τη πίστη σας σε αυτό που κάνετε, οπότε ποιός είμαι εγώ να σας τη χαλάσω...Ποιό πολύ συμφωνώ με τον Morrison. Πρέπει να βρεθούνε τρόποι επικοινωνίας με την κοινωνία, καλύτεροι από τους ήδη υπάρχοντες.Αλλαγές χωρίς συμμετοχή της κοινωνίας δεν γίνονται και η ευθύνη δεν είναι της κοινωνίας είναι αυτών που θέλουνε να ηγηθούν.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2414 στις: 25/12/08, 13:37 »
Να πω και εγω κατι (γιατι δεν γινεται να μην μιλαω ::)).

Σχετικα με τις εκλογες ενταξει θεωρω προφανες πλεον πως τοσα χρονια που εχουν γινει και αναλογα περιστατικα στην ελλαδα εαν οι εκλογες μπορουσαν να αλλαξουν κατι ουσιαστικο θα το ειχαν κανει. Γιαιτ και πες οτι δεν ψηφιζουνε ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Υπαρχουν τιποτα τρομερες εναλλακτικες? Το ΚΚΕ? Ή μηπως ο ΣΥΡΙΖΑ αν βγει κυβερνηση δεν θα γινει σε μερικα χρονια νεο πασοκ? Για ΛΑΟΣ δεν συζηταω. Η μηπως να δουμε τους οικοκαπιταλιστες οικολογους σε υπουργεια? Οπως βλεπεις επι της ουσιας εναλλακτικες δεν υπαρχουν. Και καλως η κακως τα ποσοστα στις εκλογες βγαινουν ανεξαρτητα του κοσμου που θα ψηφισει. Μπορει να εχει και τεραστια αποχη αλλα προκειμενου να βγει κυβερνηση ξερεις πως λειτουργει το συστημα των εκλογων στην χωρα. Παλι καποιος θα παρει με 40~% 150+ εδρες και θα κανει μια κυβερνηση με ελαχιστες ουσιαστικα ψηφους συγκριτικα με τον κοσμο και θα αρχισουμε παλι να τσακωνομαστε για το αν εχει την αποδοχη της κοινωνιας η οχι αυτη τη κυβερνηση.

Τελος εγω συμφωνω σε αυτο το τελευταιο που λες. Και προτρεπω ολους σας να πατε να δειτε που στην γειτονια σας ή στην περιοχη σας λαμβανει χωρα συνελευση κατοικων, ή λαϊκη συνελευση οπου εκει πραγματικα γινονται νεα πραγματα απο ττην κοινωνια για την κοινωνια και οχι απο ηγετες για την κοινωνια.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Παλιός
    • Προφίλ
    • spicy rice
« Απάντηση #2415 στις: 25/12/08, 17:04 »

Aναρωτιεμαι εγω που εγινε προσωπικο το θεμα..Μονος σου λες το αστειο μονος σου γελας μονος σου εκνευριζεσαι μετα που ηταν βλακεια..Εγω ειπα μια γνωμη και συ απαντησες πανω σε αυτο μετα εγω απαντησα σε σενα...

Αν ελεγες και τιποτα πανω σε αυτα που γραφαμε και οχι γενικοτητες και φιλοσοφιες θα ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα.Τουλαχιστον θα βλεπαμε ποιος ξερει και ποιος δεν ξερει να κανει συζητηση εδω μεσα.

Ειναι ωραιο να σου λεει καποιος οτι ειναι εναντια στις ανθρωπινες αξιες το να διεκδικεις ας πουμε. :)

Εγώ σχολίασα μια πασιφανώς ακραία άποψη κι εσύ πετάχτηκες απ'το πουθενά και άρχισες να μου κάνεις υποδείξεις με ειρωνικότατο ύφος για το αν έχω ή δν έχω επαφή με την κοινωνία. Ρώτησα πολύ συγκεκριμένα πράγματα και απάντηση άμεση δν πήρα. Το "αστείο" που λες ήταν για να υποστηρίξω το πόσο πιο "παράλληλο" είναι το δικό σου σύμπαν. Σ'αυτό το επιχείρημα είτε είσαι κομμουνιστής, αναρχικός ή αντιεξουσιαστής είναι το ένα και το αυτό (διότι αναφερόμουν στην ουτοπικότητα του θέματος) καθώς είναι ιδεολογίες που αν υπήρχε έστω και 1% πιθανότητα να εφαρμοστούν με επιτυχία θα είχε γίνει. Επίσης από πότε η λογκή  ότι είμαι ενάντια να βγαίνουμε να σκοτώνουμε κόσμο σημαίνει ενάντια στη διεκδίκηση?
« Τελευταία τροποποίηση: 25/12/08, 17:12 από jimmy 1916 »

Αποσυνδεδεμένος juliad

• Παλιός
  • Μωρά μου είστε τα θαύματα που μου χουνε προσφέρει
    • Προφίλ
« Απάντηση #2416 στις: 25/12/08, 17:14 »
Τελος εγω συμφωνω σε αυτο το τελευταιο που λες. Και προτρεπω ολους σας να πατε να δειτε που στην γειτονια σας ή στην περιοχη σας λαμβανει χωρα συνελευση κατοικων, ή λαϊκη συνελευση οπου εκει πραγματικα γινονται νεα πραγματα απο ττην κοινωνια για την κοινωνια και οχι απο ηγετες για την κοινωνια.
Προσυπογράφω King Mob .
(Για τους λοιπούς ..καλά ρε παιδιά ,εδώ ο κόσμος χάνεται και μιλάτε για κόμματα και ιδεολογίες ; )

Δεν ξέρω γιατι και πως μιλάμε για την πλειοψηφεία του ελληνικού λαού και εκφράζουμε συνολικές απόψεις .
Βέβαια ο καθένας ανήκει σε κάποιον κοινωνικό κύκλο και αναλόγως διαμορφώνει και γνώμη ..
 Δεν έχω στατιστική εταιρία να να σας βγάλω τη "μέση άποψη" .Αυτό που ξέρω είναι πως με όσους μιλάω ,το μόνο που ξέρουνε καλά είναι πως ..αυτό που φουσκώνει και ξεφουσκώνει είναι οι τσέπες ..Και φυσικά οι δικές τους δεν φουσκώνουν ..
 Αν θέλετε να μάθετε τα αιτήματα εργατών ,μαθητών ,εκπαιδευτικών κι αγροτών ,μπορείτε ..
Εκτός κι αν θέλουμε να μας τα στέλνουν με e-mail .
  Είναι στρουθοκαμηλισμός να μην βλέπουμε πως κάτι γίνεται πανελλαδικά ,εκτός κι αν πραγματικά η Ελλάδα είναι η Αθήνα κι εγώ ζω σε άλλη χώρα .Κατέβηκαν άνθρωποι σε πορείες που δεν είχαν πάει ποτέ .
Στο χωριό μου οι γονείς έκαναν κατάληψη στο δημοτικό σχολείο (!)
 Δεν μπορεί άλλο ο κόσμος .Εγώ τουλάχιστον αυτό ακούω και βλέπω .Από τις γυναίκες στο σούπερ μάρκετ ,ως τον υπάλληλο που μου λέει πως παίρνει 1300 ευρώ και τα φροντιστήρια των παιδιών του είναι 1000 μηνιαία .Δεν εξεγείρεται κανείς ενάντια σε ένα απρόσωπο σύστημα .
 Για συγκεκριμένους κλέφτες μιλάνε οι άνθρωποι στα καφενεία ,στις λαϊκές .
Για την συγκεκριμένη κυβέρνηση ,για συγκεκριμένα σκάνδαλα ,για συγκεκριμένες υπεράκτιες και για συγκεκριμένα κοινοτικά κονδύλια που φυσικά πάνε υπερ πίστεως αλλά ποτέ υπέρ πατρίδος .Δεν θα βγώ στον δρόμο να φωνάξω για την " άδικια την κενωνία " .
 Θα βγω να ζητήσω αυτά που μου χρωστάνε .Και δεν είναι ευρωπαϊκή οδηγία  η ρεμούλα .
 Όσο για αυτό το .."Μη μιλάς γιατί έχουμε Δημοκρατία ",καλά όλοι καταλαβαίνουμε το οξύμωρο του πράγματος ..

Και πραγματικά ,επειδή πολλοί υπεραμύνονται με πάθος της περιουσίας των μικρών εμπόρων και των υπαλλήλων τους,
ειλικρινά θα θέλαμε να σας δούμε και πάλι στο πλευρό μας στις προσεχείς κινητοποιήσεις μας .

Χρόνια καλά και υγεία στους ανθρώπους σας .
« Τελευταία τροποποίηση: 25/12/08, 17:18 από juliad »
Απο περιέργεια υπάρχω
και απο καραγκιοζλίκι

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2417 στις: 25/12/08, 17:47 »

Εγώ σχολίασα μια πασιφανώς ακραία άποψη κι εσύ πετάχτηκες απ'το πουθενά και άρχισες να μου κάνεις υποδείξεις με ειρωνικότατο ύφος για το αν έχω ή δν έχω επαφή με την κοινωνία. Ρώτησα πολύ συγκεκριμένα πράγματα και απάντηση άμεση δν πήρα. Το "αστείο" που λες ήταν για να υποστηρίξω το πόσο πιο "παράλληλο" είναι το δικό σου σύμπαν. Σ'αυτό το επιχείρημα είτε είσαι κομμουνιστής, αναρχικός ή αντιεξουσιαστής είναι το ένα και το αυτό (διότι αναφερόμουν στην ουτοπικότητα του θέματος) καθώς είναι ιδεολογίες που αν υπήρχε έστω και 1% πιθανότητα να εφαρμοστούν με επιτυχία θα είχε γίνει. Επίσης από πότε η λογκή  ότι είμαι ενάντια να βγαίνουμε να σκοτώνουμε κόσμο σημαίνει ενάντια στη διεκδίκηση?
Δεν σχολιασες απλα μια αποψη( τι θα επρεπε να παθουν τυποι σαν τον Κορκονεα και ειδικα τον Κουγια) αλλα εβαλες και αλλες σαλτσες περι του ολοι αυτοι που εχουν μια συγκεκριμενη αποψη την εχουν επειδη οι παπουδες τους και μπλα μπλα..Πραγμα που φυσικα σχολιασα λεγοντας οτι για να νομιζεις οτι οι ανθρωποι ειναι τοσο εξαγριωμενοι λογω των Δεκεμβριανων του 44 πρεπει να ζεις σε αλλο παραλληλο συμπαν και να μην βλεπεις ουτε στο ελαχιστο ποιος ειναι ο λογος που εχει ξεσηκωθει ο κοσμος και ειδικα οι νεοι.
Αντε να βαζουμε τα πραγματα στη θεση τους γιατι εσυ θες να μας τρελανεις.

Δευτερον το οτι λες για τα πολιτικα συστηματα δεν με αφορα καθολου και ουτε εδω το θεμα της συζητησης ειναι αυτο οποτε δεν θα κανω τον κοπο να εξηγηθω.(θα εξηγουμαστε και για τις υπογραφες μας τωρα χαχ)

Τριτον το οτι εισαι εναντια στη διεκδικηση φαινεται απο τη συνολικη σταση στο ολο θεμα.Ποιος ειπε ρε γ**ωτο να βγουμε και να σκοτωσουμε καποιον?Αν ισχυε αυτο θα ειχε γινει ηδη..Το οτι εκανε ενα σχολιο η PSofia  δεν σημαινει οτι θα γουσταρε καποιος να τον δολοφονησει.Να του σπασει τα γραφεια ναι.ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.Αλλα στην τελικη το ΞΑΝΑλεω με διαφορετικο τροπο μπας και το καταλαβεις..Λιγοτερο θα με ενδιεφερε ας πουμε η δολοφονια του Bush παρα ενος παιδιου απο εναν της κυβερνησης του Bush.ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ? ::)
« Τελευταία τροποποίηση: 25/12/08, 17:52 από Kiratzoharris »
TOMATOSE MOVIE

• Παλιός
    • Προφίλ
    • spicy rice
« Απάντηση #2418 στις: 25/12/08, 18:10 »
Μίλησα για χαζά κληροδοτήματα του παρελθόντος και επιμένω στην άποψή μου γιατί τα έχω δει και τα 'χω ακούσει άπειρες φορές (πιο πρόσφατα στη σχολή μου που δεν αφήνανε ένα δαπίτη να μπει μέσα και τον βρίζανε και του πετάγανε πράγματα, λες και το κόμμα του φταίει που ο άλλος πήγε κι εκτέλεσε ένα παιδί)
Αναφορικά με τη διεκδίκηση, είναι φανερό ότι δε θα συμφωνήσουμε ποτέ ως προς τον τρόπο, κι επειδή κάποιοι ανεφεραν Γαλλικές Επαναστάσεις, Χούντες κι άλλα τέτοια, μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση να τους πείσω ότι η Ελλάδα του 2008 δν έχει καμία σχέση με αυτές τις καταστάσεις, σωστά? Και το τελευταίο το αναφέρω γιατί όντως σε μερικές περιπτώσεις η βία είναι η μόνη διέξοδος, πχ αν κάποιος επιτεθεί στην οικογένειά σου δε θα κάτσεις να τον κοιτάς.
« Τελευταία τροποποίηση: 25/12/08, 18:14 από jimmy 1916 »

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2419 στις: 25/12/08, 18:15 »
. Σ'αυτό το επιχείρημα είτε είσαι κομμουνιστής, αναρχικός ή αντιεξουσιαστής είναι το ένα και το αυτό (διότι αναφερόμουν στην ουτοπικότητα του θέματος) καθώς είναι ιδεολογίες που αν υπήρχε έστω και 1% πιθανότητα να εφαρμοστούν με επιτυχία θα είχε γίνει. =
Τοσο απλα δηλαδη απορριπτεις εσυ ιδεολογιες. Απλα λεγοντας οτι ειναι ουτοπικες. Νταξει τι να πω. Διαβασε λιγη ιστορια να μαθεις και 5 πραγματα για το αν και που εχει εφαρομστει αναρχια ας πουμε και μετα να το ξανασυζητησουμε σε αλλη βαση. Σταματα ομως να πετας πυροτεχνηματα απο δω κι απο κει που δεν εχουν και καμια βαση.

Αν ακομα παντως πιστευεις οτι το smurf στην υπογραφη του κιρατζου τον χαρακτηριζει ιδεολογικα και πολιτικα νταξει... Δεν νομιζω οτι αξιζει να το συζητησουμε παραπανω, ο ανθρωπος ειπε 2 πραγματα αν δεν ειναι κατανοητα δεν φταιει αυτος.

Παντως καταληγεις οτι ολοι εμεις ζουμε σε παραλληλο συμπαν διοτι πρεσβευουμε μια διαφορετικη ιδεολογια απο το υπαρχον συστημα. Θες να μας πεις δηλαδη οτι το υπαρχον συστημα ειναι εκει που καταληγει ο ανθρωπος, οι παραπερα σκετομενοι ειναι ιδεαλιστες και ουτοπιστες. Κοιτα να δεις τι μαθαινει ο κοσμος σε ενα φορουμ...

Αναφορικά με τη διεκδίκηση, είναι φανερό ότι δε θα συμφωνήσουμε ποτέ ως προς τον τρόπο, κι επειδή κάποιοι ανεφεραν Γαλλικές Επαναστάσεις, Χούντες κι άλλα τέτοια, μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση να τους πείσω ότι η Ελλάδα του 2008 δν έχει καμία σχέση με αυτές τις καταστάσεις, σωστά?
Αν πιστευεις οτι ακομα ολα αυτα γινονται αποκλειστικα για τον θανατο του παιδιου και μονο εισια πολυ μακρια νυχτωμενος. Ο θανατος του αλεξη ηταν απλα η αφορμη για να ξεσπασει μια κοινωνικη αναταραχη που εχει τις ριζες τις στις δεκαετιες αθλιας διακυβερνησης απο τα κυβερνοντα κομματα. Και για αυτο ναι ευθυνεται το κομμα του. Αν δνε το βλεπεις τοτε εθελοτυφλεις.

Και το τελευταίο το αναφέρω γιατί όντως σε μερικές περιπτώσεις η βία είναι η μόνη διέξοδος, πχ αν κάποιος επιτεθεί στην οικογένειά σου δε θα κάτσεις να τον κοιτάς.
Αντε παλι αρχισαμε τα προσωπικα επιχειρηματα.. Και αν το κανανε σε σενα τι θα κανες....

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2420 στις: 25/12/08, 18:17 »
πχ αν κάποιος επιτεθεί στην οικογένειά σου δε θα κάτσεις να τον κοιτάς.
Δλδ υποστηριζεις το ρητο "οφθαλμου αντι οφθαλμου" αν κτλβ καλα ετσι;...
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #2421 στις: 25/12/08, 18:20 »
πχ αν κάποιος επιτεθεί στην οικογένειά σου δε θα κάτσεις να τον κοιτάς.
Δλδ υποστηριζεις το ρητο "οφθαλμου αντι οφθαλμου" αν κτλβ καλα ετσι;...

Μη το παρατραβάμε... Οφθαλμός αντί οφθαλμού, είναι να τη πέσώ εγώ στην οικογένεια του αρχικού δράστη. Η υπεράσπιση της δικής μου οικογένειας είναι τελείως διαφορετικό θέμα...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Παλιός
    • Προφίλ
    • spicy rice
« Απάντηση #2422 στις: 25/12/08, 18:20 »
Α, εσύ είσαι φοβερός, μου τη λες ακόμα και στο μόνο πράγμα που συμφώνησα μαζί σου. Επίσης δε διαφώνησα για το αν είναι βαθύτερα τα αίτια, και μάλιστα παραπάνω έχω πει ότι εχεις τη δύναμη της ψήφου σου, και πολύ ωραία μπορείς να πας και να ΜΗΝ τον ψηφίσεις.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2423 στις: 25/12/08, 18:21 »
Αναφορικά με τη διεκδίκηση, είναι φανερό ότι δε θα συμφωνήσουμε ποτέ ως προς τον τρόπο, κι επειδή κάποιοι ανεφεραν Γαλλικές Επαναστάσεις, Χούντες κι άλλα τέτοια, μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση να τους πείσω ότι η Ελλάδα του 2008 δν έχει καμία σχέση με αυτές τις καταστάσεις, σωστά?

Ναι βεβαια. Γιατι ακριβως αυτο εννοουσαμε. Συγκριναμε την Ελλαδα με την Γαλλια του 1789..... Πριν απαντησουμε σε κατι, διαβαζουμε πρωτα.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2424 στις: 25/12/08, 18:22 »
Α, εσύ είσαι φοβερός, μου τη λες ακόμα και στο μόνο πράγμα που συμφώνησα μαζί σου. Επίσης δε διαφώνησα για το αν είναι βαθύτερα τα αίτια, και μάλιστα παραπάνω έχω πει ότι εχεις τη δύναμη της ψήφου σου, και πολύ ωραία μπορείς να πας και να ΜΗΝ τον ψηφίσεις.
Εγω παντως επιμενω οτι αν κατι ειναι ουτοπικο αυτο ειναι οτι θα αλλαξουμε τα πραγματα με την ψηφο....