Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 815178 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #2450 στις: 27/12/08, 21:36 »
Επίσης πιστεύω πως έχει όντως σημασία από πού προέρχονται αυτοί που συμμετέχουν στον "αγώνα". Αν πχ είναι όλοι από πλούσιες οικογένειες των προαστίων και παλεύουν για τους ανθρώπους του μεροκάματου, είναι σα να "κάνουν κάτι γι'αυτούς χωρίς αυτούς" που λέει κ ο ζουγανέλης. Θα'μουν περίεργος να μας δώσει κάποιος εκ των έσω κάποιες περισσότερες πληροφορίες.

Θα σου πω απλά ότι οι Μπακούνιν και Κροπότκιν, οι μεγαλύτεροι κατά πολλούς θεωρητικοί της αναρχίας, είχαν αριστοκρατική καταγωγή, και ο Μαρξ αστική. Άρα μην αποκλείεις το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανιδιοτελώς νοιάζονται για τις ασθενέστερες τάξεις από τη δικιά τους.
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

Αποσυνδεδεμένος KgSoloman5000

• Παλιός
  • c'mon kage, bring the thunderrrrrr!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2451 στις: 28/12/08, 03:57 »
Επίσης πιστεύω πως έχει όντως σημασία από πού προέρχονται αυτοί που συμμετέχουν στον "αγώνα". Αν πχ είναι όλοι από πλούσιες οικογένειες των προαστίων και παλεύουν για τους ανθρώπους του μεροκάματου, είναι σα να "κάνουν κάτι γι'αυτούς χωρίς αυτούς" που λέει κ ο ζουγανέλης. Θα'μουν περίεργος να μας δώσει κάποιος εκ των έσω κάποιες περισσότερες πληροφορίες.

Θα σου πω απλά ότι οι Μπακούνιν και Κροπότκιν, οι μεγαλύτεροι κατά πολλούς θεωρητικοί της αναρχίας, είχαν αριστοκρατική καταγωγή, και ο Μαρξ αστική. Άρα μην αποκλείεις το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανιδιοτελώς νοιάζονται για τις ασθενέστερες τάξεις από τη δικιά τους.

Aκριβώς αυτό λένε πολύ απαξιωτικά για το μαρξισμό, ότι είναι μια θεωρία που την έφτιαξε ένας αστός για τους προλετάριους.
Και ο Μάκης και ο Αλαβάνος είναι αριστεροί και έχουν περιουσία που δε θα δει ποτέ του κάνενας μας εδώ μέσα.  Και πλασάρουν και τη στάμπα του αριστερού σε κάθε ευκαιρία για να είναι πιο συμπαθείς στον κοσμάκη, για να έχει τη ψευδαίσθηση ότι είναι μαζί τους. Αν ερχόταν αύριο σοσιαλισμός (αντίστοιχα στα περί αναρχίας) πιστεύει ειλικρινά κανένας ότι οι δύο παραπάνω κύριοι θα παραχωρούσαν μετά προθυμίας στο κράτος μεγάλο μέρος της περιουσίας τους για να επέλθει η κοινωνική ισότητα ;

Επίσης πως γίνεται όταν μιλάμε γενικά να κατηγορούμε το "σύστημα", το "κεφάλαιο", τις "τράπεζες" και να δικαιολογούμε πράξεις βίας εις βάρος τους και να κριτικάρουμε και όταν μιλούμε εξατομικευμένα για πλούσιους- αναρχικούς ή πλούσιους αριστερούς να λέμε ότι επιτρέπεται , και ότι "αν τα χει βγάλει με έντιμο τρόπο". Και οι τράπεζες με "έντιμο τρόπο" τα βγάζουν τα κέρδη. Δε γίνεται να είσαι αναρχικός και να στηρίζεις τη Φεράρι ή την Πόρσε πχ, σύμβολα του καπιταλισμού.

Λες ότι η φιλανθρωπία δεν είναι τρόπος αγώνα. Σύμφωνοι. Είναι τρόπος όμως να απαλύνεις την κοινωνική αδικία. Και η κοινωνική αδικία είναι η αφορμή του αγώνα, δεν γίνεται αγώνας για τον αγώνα φαντάζομαι. Δε γίνεται να είσαι προετοιμασμένος για βίαιες συγκρούσεις με το κατεστημένο επειδή δεν αντέχεις παρότι πλούσιος να βλέπεις την κοινωνική αδικία και να λες ότι η φιλανθρωπία δε λύνει προβλήματα. Γιατί αν ήσουν εσύ σε θέση ανάγκης η φιλανθρωπία θα σου έλυνε προβλήματα. Προφανώς δεν αρκεί η φιλανθρωπία για να εξαλειφθεί η φτώχεια από προσώπου γης αλλά δε σημαίνει κάτι αυτό που λες. Και η ανακύκλωση δεν προσφέρει παρά ελάχιστα στο περιβάλλον αν δεν αλλάξει το υπερκαταναλωτικό μας σύστημα, αυτό τι σημαίνει, μην ανακυκλώνετε ;

Το αν κάποιος πιστεύει ότι ο αναρχικός με χρήματα είναι ένας αφερέγγυος λαικιστής δε σημαίνει ότι αξίζει να δολοφονηθεί. Άρα αυτό που λες για τον Κούγια είναι πέρα για πέρα άστοχο. Ντροπή του που κάθεται και προσπαθεί να σπιλώσει τη μνήμη του νεκρού.

Λες επίσης "Και στον αγώνα τι λεφτά να δώσεις; Δε λείπουν τα λεφτά αλλά οι ιδέες και οι χρήσιμες δράσεις"

Πρώτον είναι κάπως σε περίοδο οικονομικής κρίσης να λες δε λείπουν τα λεφτά. Δεύτερον τι λεφτά να δώσεις στον Αγώνα ; Τρίτον πράγματι λείπουν οι χρήσιμες δράσεις. Εμένα μου φαίνεται ότι ειδικά εδώ στην Ελλάδα έχουμε κατασκευάσει μια πουθενάδικη ιδεολογία, καθένας για τον εαυτό μας, ώστε να θεωρούμε τους εαυτούς μας αγωνιστές και να απαιτούμε τις λιγότερες δυνατές θυσίες. Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε τη φιλανθρωπία κάτι κακό. Τι ποιο όμορφο από αυτό που λες ; Να είσαι πλούσιος και να θεωρείσαι αγωνιστής χωρίς να έχεις δώσει δεκάρα για να επωφεληθεί άλλος άνθρωπος άμεσα. Και άμα σου πει κανένας τίποτα να γυρνάς και να λες εγώ τα λεφτά μου τα δίνω στον αγώνα. Γενικώς...Ποιος να αποδείξει ότι δεν είσαι έλέφαντας ;

Και ας δεχτώ ότι δε ξέρεις άτομα με τρία σπίτια και τρία αυτοκίνητα που το παίζουν αγωνιστές. Πόσα άτομα ξέρεις που σπρώχνουν χρήμα στον Αγώνα ; Και με ποια μορφή ; Γιατί πριν 20 ημέρες βρίζομουν με ένα αναρχικό που συμφωνούσε με το σπάσιμο των τραπεζών αλλά στη σχολή του δεν είχε περάσει μάθημα, είχε φουσκώσει 2 πιστωτικές από τις χασούρες στο στοίχημα και 2 φορές τη βδομάδα ήταν στο γήπεδο και ζούσε γενικώς με το χρήμα του πατέρα του. Ήταν και αυτός αναρχικός που υποστήριζε κάποιου είδους αγώνα ;

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2452 στις: 28/12/08, 13:11 »
Δεν ιμαστε σοβαροι μου φαινεται καθολου..δλδλ οποιος εχει λεφτα ειναι φασιστας, οποιος δνε εχει λεφτα και δνε εχει να φαει ειναι αριστεριος και μονο αυτος εχει το δικαιωμα..ας σοβαρευτουμε λιγο...
απο που και ως που οι ευποροι δεν μπορουν να εκπροσωπουν και και να σκεφτονται με την αριστερη ιδεολογια...
Λεει σε κανενα μανιφεστο φιλοι μου οτι για να μπορεις να λεγεσαι αριστερος πρεπει να μην ξεπερναει το εισοδημα σου το οριο;....
Και ειδικα ειναι εντελως μωρο να παπαγαλιζουμε θεωριες που μας τις εχουν πει χωρις να τις σκεφτομαστε....
TheVrachnoprofiter μην τολμησεις να κληρονομισεις καμια μεγαλη περιουσια θα σου κοψουν τα συντροφια τα ποδια.... :P
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #2453 στις: 28/12/08, 13:51 »
Δεν ιμαστε σοβαροι μου φαινεται καθολου..δλδλ οποιος εχει λεφτα ειναι φασιστας, οποιος δνε εχει λεφτα και δνε εχει να φαει ειναι αριστεριος και μονο αυτος εχει το δικαιωμα..ας σοβαρευτουμε λιγο...
απο που και ως που οι ευποροι δεν μπορουν να εκπροσωπουν και και να σκεφτονται με την αριστερη ιδεολογια...
Λεει σε κανενα μανιφεστο φιλοι μου οτι για να μπορεις να λεγεσαι αριστερος πρεπει να μην ξεπερναει το εισοδημα σου το οριο;....
Και ειδικα ειναι εντελως μωρο να παπαγαλιζουμε θεωριες που μας τις εχουν πει χωρις να τις σκεφτομαστε....
TheVrachnoprofiter μην τολμησεις να κληρονομισεις καμια μεγαλη περιουσια θα σου κοψουν τα συντροφια τα ποδια.... :P

Καλά ότι θέλουμε λέμε ; Μίλησε κανείς για φασισμό ; Είπε κανείς να μην έχεις λεφτά να φας ; Μιλήσαμε για Πόρσε και Φεράρι, για 3 σπίτια κλπ. Και δηλαδή πρέπει όλα να είναι καταγραμμένα σε κάποιο μανιφέστο ή στο εγχειρίδιο "του σωστού αριστερού" ; Ποιος παπαγαλίζει ιστορίες ;Αυτό που λεμε "αριστερά" είναι κάτι πάρα πολύ γενικό. Προφανώς αν με τον όρο αριστερά περιλαμβάνουμε τις απόψεις ότι το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει στους αδύναμους παιδεία, υγεία, και ένα καλό βιοτικό επίπεδο, αν στο όρο αυτό εντάσσουμε την ανάγκη αποκέντρωσης του κράτους και περιφερικής αυτοδιοίκησης, προφανώς το οικονομικό του καθενός δεν εμπλέκεται πουθενά. Άλλωστε για να καταλήξει κάποιος σε μια ιδεολογία θεωρητικά πρέπει να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου παιδεία ή οποία είναι εξαρτημένη από το αν έχει χρήματα. Φυσικά ο Βολταίρος ήταν από αριστοκρατική οικογένεια. Αν εσύ θεωρείς τον Αλαβάνο ένα σύγχρονο Βολταίρο πάω πάσο

Μιλούσαμε όμως για δύο πολύ συγκεκριμένα σημεία από το όλο φάσμα της αριστεράς, αναρχισμός και κομμουνισμό, τα οποία απαιτούν πολύ συγκεκριμένες ηθικές δεσμέυσεις του ατόμου. Γιατί μας ενοχλεί ο πλουτισμός των απάδων; Και η Εκκλησία τα χρήματα και τα κτήματα της για το δικό της "αγώνα" τα φυλά.
Αν εσάς σας αρέσει να σχίζει τα ιμάτια του το ΚΚΕ για τη δημόσια παιδεία και τα παιδιά της Παπαρήγα να πηγαίνουν στο πιο γνωστό ιδιωτικό, τι να πω ; Εγώ αυτό το θεωρώ ασυνέπεια λόγου - πράξης. Και πάνω απ' όλα την άποψη μου εκφράζω, η οποία τυχαίνει να είναι άποψη και άλλων, ότι η αριστερή ιδεολογία έχει καταντήσει το άλλοθι και το συγχωροχάρτι πάρα πολλών βολεμένων του συστήματος.
« Τελευταία τροποποίηση: 28/12/08, 13:55 από KgSoloman5000 »

Αποσυνδεδεμένος BluesMe

• Παλιός
  • Music is the universal language of mankind..
    • Προφίλ
« Απάντηση #2454 στις: 28/12/08, 14:10 »
Μεταξύ μας τώρα...κι εγώ ξενέρωσα όταν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΚΚΕ (συμπεριλαμβανομένης και της Αλέκας) ήρθαν στα ΤΕΙ μου για ομιλία, με κουρσάρες και χλιδή και το εξέφρασα αυτο και το κουβέντιασα με παιδιά της ΠΚΣ. Είναι κάπως...πως να το πω.."προκλητικό"? Δεν ξέρω αν το χαρακτηρίζω σωστά...Σαφέστατα δεν παίζει κάποιο ουσιαστικό ρόλο και σκοπό αυτό, αλλά όπως και να το κάνουμε..τον λαό εκπροσωπείς...μη του δείχνεις τι δεν έχει και τι δεν μπορεί να αποκτήσει...ακόμα δηλαδή κι αν είναι το βουλευτικό αυτοκίνητο αυτό, εμένα με ξένισε όταν το είδα. Κι ύστερα να μου μιλάς στα αμφιθέατρα για ισότητα και οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων.

Αποσυνδεδεμένος SPIROS26

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2455 στις: 28/12/08, 14:11 »
παιδια εγω θα αναφερθω σε κατι που ειπατε πιο πανω περι φιλανθρωπιας και θυσιας...Σιγουρα ΔΕΝ ειναι αγωνας για ισοτητα ο καταμερισμος των υλικων αγαθων αλλα εχει ομως και κατι βαθυτερο....Δινει το εναυσμα και την εμπνευση στους υπολοιπους να ακολουθησουν...Θα αναφερω ενα πολυ τρανταχτο ιστορικο παραδειγμα....Ο Παυλος Μελας (ενα προσωπο που το εχουν ξεγραψει οι συγχρονοι "καρπαζοεισπρακτορες-πολιτικοι" μας...) ηταν απο τους πιο ΕΥΠΟΡΟΥΣ και ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥΣ ανθρωπους της Αθηνας στις αρχες του περασμενου αιωνα..Και ομως, αρνηθηκε τα βολεματα και τα πλουτη και τραβηξε για την Μακεδονια μεσα στα "ΣΚΑΤΑ" του πολεμου, ενω ΚΑΛΛΙΣΤΑ θα μπορουσε να ΑΠΟΦΥΓΕΙ κατι τετοιο, καθοτι ηταν εθελοντης....Μπορει να σκοτωθηκε ΤΣΑΜΠΑ και ΑΔΙΚΑ, ομως απο μονος του ηταν ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ για ολους τους αλλους να ανεβουν στην Μακεδονια και να πολεμησουν.....Σκεφθειτε λοιπον κατι αντιστοιχο και σημερα....θα μπορουσε να πηγαινε καποιος συγχρονος πολιτικος η  ευπορος ανθρωπος και να προβει σε μια πραξη "ΞΕΒΟΛΕΜΑΤΟΣ" για χαρη καποιου ιδανικου??? Οχι φυσικα να παει να πολεμησει στα βουνα και στα λαγκαδια αλλα σε αλλη μορφη αγωνα....Πριν απαντησει καποιος αναλογιστειτε μονο οτι οταν εγινε στην βουλη ψηφιση νομου για αυξηση βουλευτικης αποζημιωσης ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ ηταν ΥΠΕΡ!!!! ΕΕ μετα απο απο αυτο, βγαλτε τα δικα σας συμπερασμα για το ποσο ωραιο και ανετο ειναι το "βολεμα" για καποιους και ποσο ασχημο ειναι για τον νεο ανθρωπο να βλεπει τετοια προτυπα απο τους ανθρωπους εξουσιας της χωρας του...απο που θα παραδειγματιστει λοιπον?????

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2456 στις: 28/12/08, 15:04 »
Καλά ότι θέλουμε λέμε ; Μίλησε κανείς για φασισμό ; Είπε κανείς να μην έχεις λεφτά να φας ; Μιλήσαμε για Πόρσε και Φεράρι, για 3 σπίτια κλπ. Και δηλαδή πρέπει όλα να είναι καταγραμμένα σε κάποιο μανιφέστο ή στο εγχειρίδιο "του σωστού αριστερού" ; Ποιος παπαγαλίζει ιστορίες ;Αυτό που λεμε "αριστερά" είναι κάτι πάρα πολύ γενικό. Προφανώς αν με τον όρο αριστερά περιλαμβάνουμε τις απόψεις ότι το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει στους αδύναμους παιδεία, υγεία, και ένα καλό βιοτικό επίπεδο, αν στο όρο αυτό εντάσσουμε την ανάγκη αποκέντρωσης του κράτους και περιφερικής αυτοδιοίκησης, προφανώς το οικονομικό του καθενός δεν εμπλέκεται πουθενά. Άλλωστε για να καταλήξει κάποιος σε μια ιδεολογία θεωρητικά πρέπει να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου παιδεία ή οποία είναι εξαρτημένη από το αν έχει χρήματα. Φυσικά ο Βολταίρος ήταν από αριστοκρατική οικογένεια. Αν εσύ θεωρείς τον Αλαβάνο ένα σύγχρονο Βολταίρο πάω πάσο

Μιλούσαμε όμως για δύο πολύ συγκεκριμένα σημεία από το όλο φάσμα της αριστεράς, αναρχισμός και κομμουνισμό, τα οποία απαιτούν πολύ συγκεκριμένες ηθικές δεσμέυσεις του ατόμου. Γιατί μας ενοχλεί ο πλουτισμός των απάδων; Και η Εκκλησία τα χρήματα και τα κτήματα της για το δικό της "αγώνα" τα φυλά.
Αν εσάς σας αρέσει να σχίζει τα ιμάτια του το ΚΚΕ για τη δημόσια παιδεία και τα παιδιά της Παπαρήγα να πηγαίνουν στο πιο γνωστό ιδιωτικό, τι να πω ; Εγώ αυτό το θεωρώ ασυνέπεια λόγου - πράξης. Και πάνω απ' όλα την άποψη μου εκφράζω, η οποία τυχαίνει να είναι άποψη και άλλων, ότι η αριστερή ιδεολογία έχει καταντήσει το άλλοθι και το συγχωροχάρτι πάρα πολλών βολεμένων του συστήματος.
Oταν χλευαζεις ανθρωπους και μορφες της πολιτικης και ειδικα του αριστερου χωρου... :-\
η αριστερα δνε ειναι ενας γενικος ορος..ειναι ενα πολυ συγκεκριμενος χωρος που εκφραζει πολυ συγκεκριμενα πραγματα....
Δεν θεωρω τπτ τον αλαβανο..αλλα επισης δνε τον θεωρω και ψευτη επειδη παντρευητηκε μια πλουσια ψυχολογο και κληρονομησε μια αξιοσεβαστη κληρονομια...
ψευτες λεω αυτους που μας κυβερνουσαν τοσα χρονια και μας εταζαν λαγους με πετραχιλια..αυτους που εχουν ζησει απο τα λεφτα μας ολοκληρες φαμιλιες...
Ενω αγαπητε μου, η εκκληισια υποτηθετε οτι ειναι ενας θεσμος....και οτι τα χρηματα αυτα τα δινει ο απλος λαός για να πανε στους φτωχους..αντιθετα εχουμε δει ,και τι δεν εχουνμε δει...
Ηαν σαν να μου ελεγες οτι σαν κρατος ειμαστε πολυ πλουσιοι αλλα τα τρωνε τα κορακια της βουλης και δεν μοιραζονται στην παιδια,ασφαλιστικο,κτλπ....
Η Παπαρηγα εχει ενα παιδι...και επειδη δεν το γνωριζω προσωπικα..εστω και μια ταξη του λυκειου να ηγε εστω και να εκανε ολα τα χρονια της σε ιδιωτικα..θα μου επιτρεψεις να μην το σχολιασω καθως δεν το γνωριζω...
Αλλα νι αυτη η πραξη να λεω σε αυτους που με ψηφιζουν οχι στην ιδιωτικη παιδεια και ταυτοχρονα εγω να χρυσοπληρωνω ιδιωτικη παιδεια..δειχνει φαυλοτητα...
Αλλα δεν μπορουμε να κατηγορουμε τους παντες για την τσεπης τους..μονο για τις πραξεις τους...
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #2457 στις: 28/12/08, 20:25 »

Πώς γίνεται κάποιος απ'τη μια να συγκεντρώνει πλούτο (να είναι δηλαδή καπιταλιστής) και από την άλλη να είναι εναντίον της συγκέντρωσης πλούτου (δηλαδή αριστεριστής);; Είναι μια απλή ερώτηση που όμως δεν έχει λάβει σαφή απάντηση, κατά τη γνώμη μου. Η αριστερή ή/και αναρχική ιδεολογία αναφέρει κάτι για τον ιδιωτικό πλούτο του κάθε ενός από τους υποστηρικτές της ή μόνο για τον πλούτο των "άλλων", ή/και του "συστήματος";

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2458 στις: 28/12/08, 20:45 »

Πώς γίνεται κάποιος απ'τη μια να συγκεντρώνει πλούτο (να είναι δηλαδή καπιταλιστής) και από την άλλη να είναι εναντίον της συγκέντρωσης πλούτου (δηλαδή αριστεριστής);; Είναι μια απλή ερώτηση που όμως δεν έχει λάβει σαφή απάντηση, κατά τη γνώμη μου. Η αριστερή ή/και αναρχική ιδεολογία αναφέρει κάτι για τον ιδιωτικό πλούτο του κάθε ενός από τους υποστηρικτές της ή μόνο για τον πλούτο των "άλλων", ή/και του "συστήματος";

καπιταλιστης βραζιλη λεγεται καποιος που ακολουθει στην ζωη του αυτην την ιδιεολογια..οχι αυτος ου εχει χρηματα... ;)
η αριστερα λεει οτι ολοι ειναι ισοι με ολους, δεν μιλαει για χρηματα...
αντιθετα ο κουμονισμος αναφερεται στα χρηματα, καθως υποτιθεται οτι η κινητη και ακινητη περιουσια καποιου ανηκει σε ολο τον λαο...
Καποιος πυο ειναι αριστερος δνε κρινεται απο την τσεπη του το ξανα λεω....
Και μια διορθωση.αλλο αριστεριστης αλλο αριστερός... ;)

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #2459 στις: 28/12/08, 21:08 »
Παράθεση
Oταν χλευαζεις ανθρωπους και μορφες της πολιτικης και ειδικα του αριστερου χωρου... :-\
η αριστερα δνε ειναι ενας γενικος ορος..ειναι ενα πολυ συγκεκριμενος χωρος που εκφραζει πολυ συγκεκριμενα πραγματα....
Δεν θεωρω τπτ τον αλαβανο..αλλα επισης δνε τον θεωρω και ψευτη επειδη παντρευητηκε μια πλουσια ψυχολογο και κληρονομησε μια αξιοσεβαστη κληρονομια...
ψευτες λεω αυτους που μας κυβερνουσαν τοσα χρονια και μας εταζαν λαγους με πετραχιλια..αυτους που εχουν ζησει απο τα λεφτα μας ολοκληρες φαμιλιες...
Ενω αγαπητε μου, η εκκληισια υποτηθετε οτι ειναι ενας θεσμος....και οτι τα χρηματα αυτα τα δινει ο απλος λαός για να πανε στους φτωχους..αντιθετα εχουμε δει ,και τι δεν εχουνμε δει...
Ηαν σαν να μου ελεγες οτι σαν κρατος ειμαστε πολυ πλουσιοι αλλα τα τρωνε τα κορακια της βουλης και δεν μοιραζονται στην παιδια,ασφαλιστικο,κτλπ....
Η Παπαρηγα εχει ενα παιδι...και επειδη δεν το γνωριζω προσωπικα..εστω και μια ταξη του λυκειου να ηγε εστω και να εκανε ολα τα χρονια της σε ιδιωτικα..θα μου επιτρεψεις να μην το σχολιασω καθως δεν το γνωριζω...
Αλλα νι αυτη η πραξη να λεω σε αυτους που με ψηφιζουν οχι στην ιδιωτικη παιδεια και ταυτοχρονα εγω να χρυσοπληρωνω ιδιωτικη παιδεια..δειχνει φαυλοτητα...
Αλλα δεν μπορουμε να κατηγορουμε τους παντες για την τσεπης τους..μονο για τις πραξεις τους...

Καταρχήν δε χλεύασα κανένα, και είμαι αρκετά προσεκτικός να μη προσβάλλω κανένα. Αν κάτι που έγραψα σε θίγει σου ζητώ συγγνώμη αλλά δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση. Την άποψη μου εξέφρασα.
Ο αριστερός χώρος επιμένω πως είναι γενικός και ανομοιογενής, γεγονός που αντικατοπτρίζεται από την πληθώρα των αριστερών κομμάτων. Άλλος μπορεί να επιδιώκει σοσιαλισμό στο μοντέλο της Σουηδίας και άλλος να επιδιώκει το μοντέλο της Κούβας. Προφανώς είναι διαφορετικά πράγματα και τα 2.

Στο δικό μου μυαλό, υπάρχουν ισχυροί οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι που έχουν κατα παράδοση τον έλεγχο της εξουσίας και των μέσων και άλλοι οικονομικοί κύκλοι, εξίσου ισχυροί που αντιπροσωπεύουν νεότερες δυνάμεις, χωρίς τόσο μεγάλη πρόσβαση στην εξουσία. Και οι δεύτεροι προσπαθούν να προσεταιριστούν το λαό για να πετύχουν ανακατανομή της πίτας. Αυτή είναι η σκέψη που κάνω.

Αν ένας αριστερός χτίζει σπίτια προσλαμβάνοντας χαμηλόμισθους αλλοδαπούς στα έργα, δεν είναι ανακόλουθος στα λόγια του ; Προφανώς το αδίκημα είναι το ίδιο , είτε είσαι αριστερός, είτε δεξιός είτε σέντερ μπακ, αλλά ο πρώτος υποτίθεται αγωνίζεται για να εξαλείψει αυτού του είδους την κοινωνική αδικία.

καπιταλιστης βραζιλη λεγεται καποιος που ακολουθει στην ζωη του αυτην την ιδιεολογια..οχι αυτος ου εχει χρηματα... ;)
η αριστερα λεει οτι ολοι ειναι ισοι με ολους, δεν μιλαει για χρηματα...
αντιθετα ο κουμονισμος αναφερεται στα χρηματα, καθως υποτιθεται οτι η κινητη και ακινητη περιουσια καποιου ανηκει σε ολο τον λαο...
Καποιος πυο ειναι αριστερος δνε κρινεται απο την τσεπη του το ξανα λεω....
Και μια διορθωση.αλλο αριστεριστης αλλο αριστερός... ;)

Εντάξει με την έννοια που το θέτεις όλοι είμαστε αριστεροί, μόνο οι Ναζί βγαίνουν έξω που πιστεύουν στην Αρεία Φυλή. Έχεις ακούσει άνθρωπο να είναι κατά της ισότητας ;Δεν έχω ακούσει από κανένα κόμμα μόττο τύπου "Ζήτω η ανισότητα!" "Δίκαιο είναι το συμφέρον των ισχυρών"  και λοιπά...

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #2460 στις: 28/12/08, 21:14 »

Η αναρχική ιδεολογία στην ιδανική της μορφή απορρίπτει την ίδια την έννοια του πλούτου. Αυτό σε μία καπιταλιστική κοινωνία είναι αδύνατον αφού η επιβίωση βασίζεται στον πλούτο. Σύμφωνα με τη λογική σου δεν νοείται αναρχικός που δε μένει σε κατάληψη ή στο δρόμο...

Από την άλλη, όλοι λέτε συνέχεια ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το σύστημα από μέσα. Αυτό πώς μπορεί να γίνει αν δεν το χρησιμοποιείς; Το Internet, για παράδειγμα, έχει χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ, ειδικά τις τελευταίες μέρες, για την ενημέρωση του κόσμου όσον αφορά τους αγώνες. Αυτό είναι κακό και ανέντιμο επειδή χρησιμοποιούνται καπιταλιστικά προϊόντα;
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #2461 στις: 28/12/08, 21:28 »
Ας μου συγχωρεθεί η μη πλήρη κατανόηση μου των όρων αυτών. (πχ. αριστεριστής, αριστερός). Όμως ακόμα δεν καταλαβαίνω, πχ. αυτό:

Για να συγκεντρώσεις χρήματα πρέπει να σκέφτεσαι καπιταλιστικά (λίγο ή πολύ, έστω), νομίζω είναι προφανές. Εκτός αν ξεχωρίζεις/ετε αυτούς που κληρονόμησαν περιουσία από τους γονείς... Αλλά και πάλι, ένας τέτοιος μπορεί να είναι "στόχος" αναρχικών δράσεων κι ας σκέφτεται αριστερές ιδεολογίες μέσα στο πολυτελές σπίτι του.

Αυτό σε μία καπιταλιστική κοινωνία είναι αδύνατον αφού η επιβίωση βασίζεται στον πλούτο. Σύμφωνα με τη λογική σου δεν νοείται αναρχικός που δε μένει σε κατάληψη ή στο δρόμο...

Άλλο επιβίωση, άλλο ζωή με πολυτέλειες. Αν τυχόν έχεις ανέσεις και πολυτέλειες και δεν τις χρησιμοποιείς για το κοινό καλό, είσαι ιδιώτης (με την αρχαιοελληνική έννοια). Αφού το χρήμα είναι εργαλείο, ας χρησιμοποιηθεί για την καλυτέρευση των συνθηκών της κοινωνίας, (των ανθρώπων εννοώ, όχι του "συστήματος")

Αλλά τέλος πάντων, ας μην λοξοδρομούμε πολύ από το θέμα μας...
Ας δούμε τι μας επιφυλάσσει το 2009 (έχουμε μια "υπόσχεση" για συνεχισμό των κινητοποιήσεων μετά τις γιορτές).

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2462 στις: 28/12/08, 21:34 »
Προφανως Βασιλη οι αριστεριστες εχουν καθε δικαιωμα να μιλανε για τους ιερεις που μαζευουν καπιταλιστικα την περιουσια τους κοροϊδευτοντας τον κοσμο, ομως ξεχνανε πως και η δικη τους περιουσια καπως ετσι μαζευεται..Ενα διαμερισμα εδω, ενα σπιτακι απο εκει, 2-3 εργαζομενοι απο δωθε, κανα περιπτερακι απο κειθε..

Νομιζω πως ολοι μας κοροϊδευουν κανονικα και βγαζουν απλως τα "αναλωσιμα" μελη τους στο δρομο ( νεολαια σε πολλες περιπτωσεις ) για να εξυπηρετουν αλλα συμφεροντα

Ενας αριστεριστης δεν θελει το καλο του κοινωνικου συνολου; Οταν εχει σπιτι μονοκατοικια με κηπο και σκυλο, 2 αμαξια και μια μινι περιουσια στη τραπεζα σε τι ξεχωριζει απο το δεξιο/καπιταλα που κανει ακριβως τα ιδια πραγματα κατα συνειδηση;

« Τελευταία τροποποίηση: 28/12/08, 21:35 από freemind »
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2463 στις: 28/12/08, 21:36 »
Παράθεση
Η αναρχική ιδεολογία στην ιδανική της μορφή απορρίπτει την ίδια την έννοια του πλούτου. Αυτό σε μία καπιταλιστική κοινωνία είναι αδύνατον αφού η επιβίωση βασίζεται στον πλούτο. Σύμφωνα με τη λογική σου δεν νοείται αναρχικός που δε μένει σε κατάληψη ή στο δρόμο...
Εγω διαφωνω με αυτη τη λογικη. Δηλαδη δεν θελω καποιον να μου λεει μη βγαζεις λεφτα, δουλευοντας. Αντιθετα,θελω να δουλεψω, για να βγαλω λεφτα. Επισης, δεν θεωρω οτι ολα τα επαγγελματα ειναι το ιδιο κοπιαστικα ωστε να παιρνουμε ολοι το ιδιο εισοδημα.
Απο την αλλη διαφωνω και με το καθεστως που ισχυει σημερα, του αγριου καπιταλισμου που θεωρει ως μονο κοινωνικο ιδανικο το χρημα. Που αν εισαι λαμογιο δεν επιβιωνεις.
Θα 'θελα να εφαρμοζονται περισσοτερο οι νομοι, να ισχυουν για ολους το ιδιο, κι οχι επιλεκτικα, γενικα να υπαρχει πραγματικη δικαιοσυνη. Ενα κρατος δικαιου, προνοιας, και καλης διαχειρισης του δημοσιου χρηματος θα ηταν ιδανικο.

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2464 στις: 28/12/08, 22:25 »
Xίλια sorry αλλά τι σκατά αναρχικός και αριστερός και (...) είσαι όταν ζεις μες στη χλιδή?

Δεν έχω κάτι με την αναρχική ιδεολογία, ίσα-ίσα που από τα λίγα που γνωρίζω τη βρίσκω σωστότατη... Αλλά μη γελιόμαστε, οι πραγματικοί εκπρόσωποι της αναρχίας και του αντιεξουσιασμού είναι ελάχιστοι...

Πώς μπορεί κανείς να ανεχτεί κάποιον που αυτοαποκαλείται αναρχικός όταν ζει με τα πλούτη του μπαμπά, την μπέμπα που αγόρασε προχθές και τα 3 εξοχικά?

Ο αναρχικός εναντιώνεται στο κεφάλαιο... Τι γίνεται όμως σε μια τέτοια περίπτωση που ο ''αναρχικός'' είναι από μόνος του κεφάλαιο? Που ο ''αναρχικός'' επωφελείται από την ανισότητα αλλά αγωνίζεται - και καλά - υπέρ της ισότητας, γνωρίζοντας πως είναι δύσκολο να εφαρμοστεί? Και μην ακούω απόψεις του τύπου ''αφού τα έβγαλε νόμιμα / τα κληρονόμησε κλπ''... Αν είναι έτσι, μοίρασέ τα στο λαό, εκεί θα φανεί το αν είσαι αναρχικός ή ''αναρχικός''...

''Η φιλανθρωπία δεν είναι μορφή αγώνα''... Δεκτό... Είναι όμως έμπρακτη απόδειξη ότι όντως είσαι υποστηρικτής της ισότητας... Γιατί στη θεωρία ο καθένας μπορεί να μιλήσει περί ισότητας αλλά όταν ο ίδιος συμβάλλει στην ανισότητα, είναι τουλάχιστον γελοίο να το κάνει...

Να τονίσω ξανά ότι είμαι υποστηρικτής της αναρχικής ιδεολογίας αλλά σε καμία περίπτωση δε θα αποκαλέσω τον εαυτό μου αναρχικό ή αντιεξουσιαστή... Και θα προέτρεπα τον καθένα να βουτήξει κάμποσες φορές τη γλώσσα του στο μυαλό προτού αυτοαποκαλεστεί έτσι ή αποκαλέσει έτσι κάποιον άλλον...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #2465 στις: 28/12/08, 22:28 »
Θα συμφωνησω με τον gers...

Δεν γινεται να δηλωνεις αναρχικος και στα 19 σου να ευχαριστιεσαι τη χλιδη του σπιτιου σου, ενω βλεπεις τον πατερα σου να βγαζει τα 2000ρα...Εαν πρεπει να εναντιωθεις καπου, ξεκινα απο την πρωτη κοινωνια που γνωρισες ποτε..Κι αυτη ειναι η οικογενεια σου!

Κι αν φοβαται καποιος μη τον πεταξουν στο δρομο..Τοτε να θυμαται πως καθε αποφαση μας εχει και το τιμημα της! 'Η θα δηλωνεις αναρχικος και θα εισαι αναρχικος ή θα το παιζεις ψευτοεπαναστατης και θα χαιρεσαι τα πλουτη που αλλοι δεν εχουν!

Simple things...

Ειναι γελοιο κατα την αποψη μου να διαδηλωνεις και να προωθεις μια επαναστατικοτητα το πρωι και το βραδυ να γυριζεις στο σπιτακι σου στα Β.Π. ή σε καμια Βουλα και Γλυφαδα και να εισαι ικανοποιημενος πως εξιλεωθηκες απο το καπιταλισμο της οικογενειας σου!
« Τελευταία τροποποίηση: 28/12/08, 22:33 από freemind »
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος analogio

• Παλιός
  • Λατρεύω το Το Στέκι των Κιθαρωδών!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2466 στις: 29/12/08, 01:21 »
Παιδια στενοχωριες δεν θελω, του χρονου στις εκλογες θα ειμαι πρωθυπουργος, θα σας βολεψω σε υπουργεια αναρχικους, αριστερους, ακρα αριστερα, ακρα κεντρο, γενικα ολοι εξ αριστερων, πλην κκε αποκλειεται αυτοματως λογω ελαττωσεως του νοητικου, αντε το πολυ-πολυ ενα υφυπουργειο τουρισμου για να φυγουν ολοι οι ξενοι και κατασκοποι, ποσο θα κρατησομε, ενας χρονος αρκετος ειναι για εορτη, οταν τελειωσει λοιπον με το καλο (εννοειτε η εορτη) θα φωναζομε ως γνωστον "αδικια", (εννοειτε που δεν αφησαν την εορτη να προχωρησει σε συμμετοχη λαικης πανηγυρεως), λοιπον αντε και καλη χρονιά  :)

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #2467 στις: 29/12/08, 12:26 »
Όπως το σκέφτομαι υπάρχουν περιπτώσεις αναρχικών οι οποίοι μπορεί να είναι αυτό που θα λέγαμε λαϊκά "λεφτάδες"..

Για παράδειγμα, ένας 19χρονος φοιτητής που μένει κάπου στα Β. Προάστεια.. Στη καθημερινή του ζωή ζει χωρίς ανέσεις, με τα απολύτως απαραίτητα αλλά τα χρήματα του μπαμπά δεν μπορεί να τα διαθέσει σε φιλανθρωπίες γιατί πολύ απλά δεν του ανήκουν.. Ανήκουν στον πατέρα του και δεν έχει κανένα δικαίωμα ο 19χρονος να τα δώσει όπου αυτός θέλει.. Το προσωπικό του στοίχημα είναι όταν μεγαλώσει και κληρονομήσει την περιουσία του πατέρα του, να διαθέσει αυτά τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη..

Αν και προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος με τη σημερινή του μορφή μπορεί να υιοθετήσει την αναρχία (στη παρούσα φάση μοιάζει ουτοπικό να το πιστεύει καν κάποιος) εν τούτοις δεν είναι ανάγκη κάποιος να έχει αναρχικές ιδέες για να είναι δίκαιος.. Προσωπικά, στη καθημερινή μου ζωή είμαι αντικομφορμιστής (με εξαίρεση βέβαια το gear :D), αγοράζω αυτά που πραγματικά έχω ανάγκη, δεν πέφτω στο τριπάκι του να αγοράσω ρούχα από γνωστές μάρκες, δεν δανείζομαι από τράπεζες, προσφέρω όσο μπορώ εκεί που θεωρώ ότι υπάρχουν ανάγκες, είμαι δίκαιος με τους συνανθρώπους μου, ενώ το εισόδημα μου (το οποίο αναγνωρίζω ότι είναι μεγαλύτερο από το μέσο όρο) προκύπτει από μια απαιτητική εργασία και όχι από κομπίνες και άλλα τέτοια όμορφα.. Με όλα αυτά θέλω να πω, ότι δεν είναι ανάγκη κάποιος να είναι αριστεριστής ή αναρχικός για να οραματίζεται ένα δίκαιο κόσμο και έχω την εντύπωση ότι έχουμε ταμπελοποιήσει το τρόπο ζωής μας σε επικίνδυνο βαθμό..

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #2468 στις: 29/12/08, 12:51 »
Όπως το σκέφτομαι υπάρχουν περιπτώσεις αναρχικών οι οποίοι μπορεί να είναι αυτό που θα λέγαμε λαϊκά "λεφτάδες"..

Για παράδειγμα, ένας 19χρονος φοιτητής που μένει κάπου στα Β. Προάστεια.. Στη καθημερινή του ζωή ζει χωρίς ανέσεις, με τα απολύτως απαραίτητα αλλά τα χρήματα του μπαμπά δεν μπορεί να τα διαθέσει σε φιλανθρωπίες γιατί πολύ απλά δεν του ανήκουν.. Ανήκουν στον πατέρα του και δεν έχει κανένα δικαίωμα ο 19χρονος να τα δώσει όπου αυτός θέλει.. Το προσωπικό του στοίχημα είναι όταν μεγαλώσει και κληρονομήσει την περιουσία του πατέρα του, να διαθέσει αυτά τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη..

Αν και προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος με τη σημερινή του μορφή μπορεί να υιοθετήσει την αναρχία (στη παρούσα φάση μοιάζει ουτοπικό να το πιστεύει καν κάποιος) εν τούτοις δεν είναι ανάγκη κάποιος να έχει αναρχικές ιδέες για να είναι δίκαιος.. Προσωπικά, στη καθημερινή μου ζωή είμαι αντικομφορμιστής (με εξαίρεση βέβαια το gear :D), αγοράζω αυτά που πραγματικά έχω ανάγκη, δεν πέφτω στο τριπάκι του να αγοράσω ρούχα από γνωστές μάρκες, δεν δανείζομαι από τράπεζες, προσφέρω όσο μπορώ εκεί που θεωρώ ότι υπάρχουν ανάγκες, είμαι δίκαιος με τους συνανθρώπους μου, ενώ το εισόδημα μου (το οποίο αναγνωρίζω ότι είναι μεγαλύτερο από το μέσο όρο) προκύπτει από μια απαιτητική εργασία και όχι από κομπίνες και άλλα τέτοια όμορφα.. Με όλα αυτά θέλω να πω, ότι δεν είναι ανάγκη κάποιος να είναι αριστεριστής ή αναρχικός για να οραματίζεται ένα δίκαιο κόσμο και έχω την εντύπωση ότι έχουμε ταμπελοποιήσει το τρόπο ζωής μας σε επικίνδυνο βαθμό..
Όσον αφορά τη 1η παράγραφο.
Όταν κάποιος μένει στα Β.Προάστια, δε ζεί με τα απολύτως απαραίτητα. Είτε είναι φοιτητής είτε όχι. Ο κάτοικος των Β.Π., δεν έχει ζήσει όπως κάποιος απο "χαμηλότερη" περιοχή. Δεν έρχεται στα διλήμματα και τις επιλογές που έχει να κάνει κάποιος χαμηλότερου εισοδήματος. Δεν θα επιλέξει αν θα πρέπει να ανάψει τη θέρμανση γιατι δεν τον παίρνει να ξαναβάλει πετρέλαιο. Και όσον αφορά τα παιδιά τέτοιων οικογενειών, οι περισσότεροι γονείς, προτιμούν να προσφέρουν όλες τις ανέσεις στα βλαστάρια τους.

Ευτυχώς ή δυστυχώς πάντως, η έννοια της αναρχίας όπως εγώ την έχω καταλάβει, δε περιλαμβάνει μόνο το παράγοντα δικαιοσύνη..Αν κάνω λάθος διορθώστε με...

Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #2469 στις: 29/12/08, 13:03 »
Με το συμπαθειο ρε παιδια..στο παρελθον ειχα επισκεφτει ενα αναρχικο στεκι.Εκει μεσα ζουσαν τα παιδια αυτα.Κι ομως οι περισσοτεροι ηταν φοιτητες και μαλιστα διαβασμενοι φοιτητες και συζητησιμοι.Καναν μικροδουλειες και τα βγαζαν περα..και ολοι μαζι βαζαν λεφτα και μαγειρευαν.Μαλιστα μαγειρευαν μεγαλη ποσοτητα για να τρωνε και αλλοι φοιτητες που δεν εχουν οικονομικη ανεση.Γενικα βοηθουσαν ο ενας τον αλλο.Μεσα στο στεκι λειτουργουσε και ενα πειρατικος ραδιοφωνικος σταθμος.Μπορω να πω οτι φευγοντας ειχα καλες εντυπωσεις.Θαυμασα αυτο που καναν.Ηταν πραγματικα αυτονομοι.

Οσοι για τους λοιπους που αυτοαποκαλουνται αναρχικοι και λοιπα..που δεν ξερουν να συντηρουν τον εαυτο τους και που μενουν σε καλες περιοχες το πιο σωστο που μπορω να πω ειναι οτι προβληματιζομαι.Μαλλον ειναι επαναστατημενοι αλλα σιγουρα οχι επαναστατες.Δεν υπαρχει επαναστατης εκ του ασφαλους με ανεσεις.Και κατι αλλο επισης πιο σωστο που οφειλω να πω ομως ειναι οτι απο τα 15 μου μεχρι και τα 22 που αρχισα να μπαινω στην "αυτοσυντηρηση" ειχα και γω επαναστατικη ιδεολογια..δεν ειχα ομως πληρη επιγνωση του τι σημαινει επιβιωση..ουτε του πως βγαινουν τα λεφτα.Τελος παντων..δεν απαγορευεται να εχει κανεις ιδεολογια αν εχει οικονομικη ανεση..σιγουρα ειναι αμφιβολο το αν μπορει να αυτοαποκαλειται αναρχικος.Μαλλον σε τετοιες περιπτωσεις χρειαζεται μια δοση αυτογνωσιας.
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #2470 στις: 29/12/08, 14:21 »

Όσον αφορά τη 1η παράγραφο.
Όταν κάποιος μένει στα Β.Προάστια, δε ζεί με τα απολύτως απαραίτητα. Είτε είναι φοιτητής είτε όχι. Ο κάτοικος των Β.Π., δεν έχει ζήσει όπως κάποιος απο "χαμηλότερη" περιοχή. Δεν έρχεται στα διλήμματα και τις επιλογές που έχει να κάνει κάποιος χαμηλότερου εισοδήματος. Δεν θα επιλέξει αν θα πρέπει να ανάψει τη θέρμανση γιατι δεν τον παίρνει να ξαναβάλει πετρέλαιο. Και όσον αφορά τα παιδιά τέτοιων οικογενειών, οι περισσότεροι γονείς, προτιμούν να προσφέρουν όλες τις ανέσεις στα βλαστάρια τους.

Ευτυχώς ή δυστυχώς πάντως, η έννοια της αναρχίας όπως εγώ την έχω καταλάβει, δε περιλαμβάνει μόνο το παράγοντα δικαιοσύνη..Αν κάνω λάθος διορθώστε με...
Χμμμ... Αν ο αναρχικός πρέπει να ζει σαν ερημίτης ομολογώ ότι έχεις δίκιο.. Αν όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον ο οποίος είχε την τύχη να ζει σε ένα περιβάλλον ανώτερο του μέσου πολίτη ότι θα πρέπει να παραιτηθεί των πεποιθήσεων του.. Δηλαδή επειδή έχει 24 ώρες το 24ωρο θέρμανση στο σπίτι του τι πρέπει να κάνει; Να πάει και να κλείνει το θερμοστάτη; Οι δικοί του τι θα του πουν; Έχεις δίκιο, σπάσε και κανένα τζάμι για να είναι πιο πιστευτή η δυστυχία μας; Από την άλλη μεριά μπορεί κάποιος να εξισορροπήσει όλες τις ανέσεις που του προσφέρει μια ζωή στα Β.Π. με άλλες επιλογές όπως χαμηλή κατανάλωση, ενδιαφέρον προς τα κοινά, σεβασμός προς το συνάνθρωπο του, κ.λπ..

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #2471 στις: 29/12/08, 14:39 »
πάντως παιδιά μην γινόμαστε και ρατσιστές. Υπάρχουν παμφτωχοι άνθρωποι και στο μαρούσι και στο χαλάνδρι και σε άλλα μέρη που θεωρούνται Β.Π. και επίσης η Γλυφάδα και η Βούλα είναι πολύ καλύτερες περιοχές από πολλά Β.Π.

Εγώ θα συμφωνήσω με τον moonchild, αυτό που μας λείπει είναι η αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε ένα κράτος που υπάρχουν, νόμοι, αξιοκρατεία, διαφάνεια και γενικά οτιδήποτε πρέπει να χαρακτηρίζει ένα κράτος δικαίου

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2472 στις: 29/12/08, 14:52 »

Για να συγκεντρώσεις χρήματα πρέπει να σκέφτεσαι καπιταλιστικά (λίγο ή πολύ, έστω), νομίζω είναι προφανές. Εκτός αν ξεχωρίζεις/ετε αυτούς που κληρονόμησαν περιουσία από τους γονείς... Αλλά και πάλι, ένας τέτοιος μπορεί να είναι "στόχος" αναρχικών δράσεων κι ας σκέφτεται αριστερές ιδεολογίες μέσα στο πολυτελές σπίτι του.

Στο εξηγησα και πιο πανω....καπιταλιστης δεν ειναι απλα μια ταμπελα, δλδ δεν ειναι συνωνυμο του πλουσιου..μπορει να εισαι και φτωχος και να σκεφτεσαι καπιταλιστικα....ενας εργοστασιαρχης που πληρωνει κανονικα ολες τις αδειες και τα επιδοματα δεν λεγεται καπιταλιστης..οταν ομως αρνητε να πληρωσει καποιες υπερωριες και διαφορα....
Δεν μπορεις να κατηγορεις οποιον εχει χρηματα..γιατι σαφως δεν ξερεις πως τα συγκεντρωσε....
Δεν λεω για τον Μιστερ Κοκκαλης ο οποιος πριν καμποσα χρονια ειχε δηλωσει στην εφορια 8 εκκατομυρια δραχμες..... ;D
(δεν θυμαμαι ακριβως ποσον...)

KgSolo>σε καποια σημια συμφωνουμε, πιστευω να το εχεις κτλβει...
Οπως πχ στο παραδειγμα με τον ανακολουθο στα λογια...
αν παρατηρησες εγραψα ενα παρομοιο πχ το οποιο μου το εδωσες εσυ σε ενα παραπανω ποστ.... ;)

Αποσυνδεδεμένος jimmy 1916

• Παλιός
    • Προφίλ
    • spicy rice
« Απάντηση #2473 στις: 29/12/08, 15:28 »
Να επαναδιατυπώσω μια ερώτηση...Οταν άνθρωποι που εμφανέστατα έχουν ευνοηθεί απ'το σύστημα και στη ζωή τους απολαμβάνουν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα του καπιταλιστικού συστήματος, μπορούν να υπερασπίζονται με έντιμο τρόπο "αριστερά" ιδανικά, ή μήπως αυτό το κάνουν για λόγους εντυπωσιασμού, κοινωνικής αποδοχής και μιλώντας εντελώς υποθετικά, μιας και γνωρίζουν ότι ατην πράξη αυτά που υποστηρίζουν δε θα εφαρμοστούν ποτε? Για παράδειγμα να αναφέρω "αριστερό" μεγαλοδημοσιαγράφο των ΒΠ, του οποίου τη νεαρή γυναίκα είδα να οδηγεί μόνη της μέσα στο μποτιλιάρισμα μια τζιπαρα η οποία χωράει ομάδα ποδοσφαίρου μέσα και καιει κάθε μήνα σε βενζίνη τον προυπολογισμό κάποιων χωρών της αφρικής..
Με άλλα λόγια, όντας ένας μεγαλοαστός που ζω στην ακριβότερη περιοχή της πόλης μου, τι μου κοστίζει να το παίξω αριστερός ή αναρχικός γνωρίζοντας εκ των πρωτέρων ότι δε θα εφαρμοστούν ποτέ αυτά που λέω?

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2474 στις: 29/12/08, 15:39 »
Παιδια δεν εχετε κτλβει κατι..μιλατε για τον Μακη..ποιος τον παιρνει αυτο το ατομο στα σοβαρα;... ;D
Οπου του σφυριξουν ειναια αυτος..ο κατα τα αλλα δυνατος δημοσιογραφος... :P