Λοιπόν, παίδες, όσο κι αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να δω το βίντεο...
Είμαι ολίγον ντούβαρος σ' αυτά, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε;
Άρη, πώς στα κομμάτια δουλεύει αυτό το ρημαδοεργαλείο που μου βγάζει ρε συ; Εδώ δε μπορώ, καλά καλά, να λειτουργήσω το cd στο αυτοκίνητο, αυτό που έβαλες μου 'βγαλε την πίστη (λέμε τώρα) ρε φίλε...Αμάν!
Τέσπα.
Αν κατάλαβα καλά, ένας αστυφύλακας, που θύμωσε επειδή τον βρίσανε, έριξε μια κροτίδα κατευθείαν στον κόσμο.
Αν είναι έτσι, πρόκειται για αλήτη με στολή.
Δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία που την κροτίδα την έφαγε τελικά ένας άσχετος, σημασία έχει πως η ενέργεια του εν λόγω αστυφύλακα ήταν τραμπούκικη, τελεία και παύλα. Αν υπήρχε, όντως, κράτος δικαίου, θα τον ξηλώνανε αυτοστιγμή τον αληταρά και θα τον περνάγανε κι από δίκη. Ο αστυφύλακας διαχειρίζεται μια κρατική εξουσία. Αυτό σημαίνει πως όταν είναι
απολύτως αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει βία, θα πρέπει να το κάνει με σύνεση, μέσα στα πλαίσια που καθορίζει ο νόμος, χωρίς εμπάθεια και πάντοτε αμυνόμενος.
Κι άμα έχει νευράκια, ή υπερευαισθησίες με τη μαμά του, να πάει στον ψυχίατρο ή να πάρει ένα γλυφιτζούρι για να του περάσει.
Όλη αυτή η ιστορία μου θυμίζει εκείνον τον άλλον ένστολο αληταρα με την σιδερογροθιά, που βαφτίστηκε, αν είναι δυνατόν, "εξάρτημα" της στολής του! Αλήθεια, τι απέγινε εκείνος ο τραμπούκος, ξέρει κανείς; Γιατί μου φαίνεται πως τον "μάλλωσαν", του είπαν να μην το ξανακάνει, φτου κακά, και τον μετέθεσαν, απλώς, σε μια άλλη υπηρεσία.
Πέρα απ' αυτά, έχω δυό παρατηρήσεις:
Πρώτον: Δεν είναι όλοι οι αστυφύλακες, ούτε κι εκείνοι των ΕΚΑΜ, αλήτες και τραμπούκοι.
Οι
περισσότεροι είναι εργαζόμενοι, απλοί άνθρωποι και οικογενειάρχες σαν όλους μας, που έτυχε να κάνουν μια δουλειά δύσκολη, η οποία, μερικές φορές, τους υποχρεώνει να κάνουν πράγματα, που ούτε οι ίδιοι δεν θέλουν να κάνουν.
Βεβαίως υπάρχουν κι οι αληταράδες, αλλά τέτοιοι υπάρχουν παντού.
Σε γενικές γραμμές, όμως, οι αστυφύλακες προσφέρουν
λειτούργημα στην κοινωνία, διακινδυνεύουν πολλές φορές τη ζωή τους για να αισθανόμαστε όλοι μας λίγο πιό ασφαλείς και μάλιστα κάτω από ένα καθεστώς που δεν τους προσφέρει καμιά ουσιαστική κάλυψη.
Το πρόβλημα δεν είναι στους ΕΚΑΜιτες, αλλά στην πολιτική εξουσία που υπαγορεύει τον τρόπο με τον οποίον οι μονάδες καταστολής ενεργούν και συμπεριφέρονται.
Δεύτερον: Στην
προκειμένη περίπτωση, που περιγράφει ο Άρης κι οι φίλοι του, ο ΕΚΑΜιτης που τραμπουκάρησε τα παιδιά με την φωτογραφική μηχανή και την κάμερα ήταν ένας μαλ**ας τραμπούκος.
Από πότε απαγορεύεται να κινηματογραφεί, ή να φωτογραφίζει, κάποιος μια πορεία;
Εδώ γέμισε ο κόσμος κάμερες που καταγράφουν μέχρι και τις πορδές μας (με το συμπάθειο). Αλλά, όταν κάποιοι αναρχικοί (βάλτε ή βγάλτε τα εισαγωγικά) πάνε και ξηλώνουν τις κρατικές κάμερες, λένε κάποιοι πως καταστρέφουν δημόσια περιουσία κι αυτό είναι απαράδεκτο.
Όταν ένας πανίβλακας αστυφύλακας "ενοχλείται" από τις κάμερες των διαδηλωτών και συμπεριφέρεται σαν χούλιγκαν, τι πρέπει να πούμε;