freemind
εχεις δικιο σε αυτο..ατομα θερμοκεφαλα υπαρχουν και στις δυο πλευρες ,η διαφορα εγκειται ομως αλλου..
θελω να αναφερω ενα γεγονος απο τον "πολεμο " που εγινε..περνουσε μια γιαγια στο πεζοδρομιο και ενα κομματι μαρμαρο περασε ξυστα απο το κεφαλι της..οποιος εριξε το μαρμαρο αυτο,δεν μπορει παρα ανεγκεφαλος να ειναι,ειναι ιδεολογια να στειλεις στον ταφο γερο ανθρωπο?..απο αυτο το ατομο δεν περιμενω εγω πολλα,ουτε πρεπει να ασχοληθουμε παραπανω μαζι του!
Απο τον ματαζη ομως που εχει επιλεξει το συγκεκριμενο σωμα,και ο ρολος του ειναι να.....¨"διατηρησει την ηρεμια και την ταξη",εχω αλλες απαιτησεις..
και δεν δεχομαι να κλωτσαει και να βαραει ανηλεως οποιοδηποτε ατομο,ασχετα με το τι εχει κανει ..εδω ειναι θεμα ανθρωπιας.το βιντεακι με αυτον που συνελαβαν επειδη επεσε κατω και τον κλωτσουσαν ενω η μπλουζα εχει γεμισει αιματα και τελικα τον "εστειλαν"στο νοσοκομειο,μονο ντροπη μου προκαλει!
Ντρπη μου προκαλει και το γεγονος που οταν εγινε εκκληση απο μια φοιτητρια στο πολυτεχνειο να παψουν τα δακρυγονα επειδη η ατμοσφαιρα ηταν αποπνιχτηκη η απαντηση ηταν δακρυγονο και παλι μεσ στη μουρη της!!και να τονισω οτι στο προαυλιο του πολυτεχνειου δεν εγινε καμια ζημια,δεν μπορω να καταλαβψ προς τι τα δακργονα που πεταγονταν..ο μονος στοχος ημασταν εμεις!Ντροπη και το περιστατικο με την κοπελα που κλωτσουσαν..
Τα ματ δεν ειναι απλοι ανθρωποι,δεν θα επρεπε να ειναι απλοι,διοτι και ο ρολος τους δεν ειναι απλος!
θα επρεπε να υφιστανται ψυχολογικα τεστ,ωστοσο οποιος δεν νιωθει ψυχραιμος,ας μην παει,ας μεινει στην αστυνομια..
τα ματ στην εκπαιδευση τους δεν πρεπει να μαθαινουν να δερνουν,αλλα πρεπει να μαθουν και να τις τρωνε..ετσι ειναι ο πολεμος,ο θυτης γινεται και θυμα και αντιστροφα..αρα πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι και για τα δυο!
ομως οπως διαβασα στο βιβλιο που ενεφερα,ο αξιωματικος τους μιλουσε περι "δημοκρατικου ξυλου",τους ελέγε γελωντας παμε στην..ταδε πορεια,εχει πολυ ξυλο,θα εχει πλακα!!'
τελος δεν ειναι τυχαιο οτι πρωτοεμφανιστηκαν στην Γαλλια μετα το μαη του 68,ουτε οτι εμφανιστηκαν στην ελλαδα το 74..