Αρη, δεν εισαι μεσα στο πανεπιστημιακο χωρο ακομα για να ξερεις ακριβως πως γινεται μια συνελευση. Καποτε ειχαμε ξαναμπει στο "τριπακι" να συζητησουμε για το κατα ποσο ενας μαθητης Λυκειου μπορει να αναφερεται σε πανεπιστημιακα ζητηματα.
Το να μαθαινεις απο τριτους κατι, δεν ειναι το ιδιο με το να το βλεπεις μπροστα σου πως λειτουγει. Οσο και να θελεις να φορας παρωπιδες σε αποψεις του τυπου "οι αριστερες παραταξεις φερνουν δκα τους ατομα να ψηφιζουν για να συντηρειται η καταληψη", ειναι περα για περα αληθνινες.
Αυτη την στιγμη τα ελληνικα πανεπιστημια δεν ζουνε τη χουντα της κυβερνησης, ουτε ικανοποιουν τη βασικη συνθηκη του ασυλου ( ελευθερη διακινηση ιδεων και αποψεων ).
Ζουνε τη χουντα των λιγων ατομων που με το "ετσι θελω" διατηρουν κλειστη τη σχολη. Και η αντιθετη αποψη, συνηθως καταληγει ως "τραμπουκικη πραξη των ΔΑΠιτων" και πολλες φορες και με ξυλο! Οσο και αν δεν στο λεει κανεις, αυτη ειναι η αληθεια.
Κανενας αγωνας δεν γινεται με κλειστες πορτες και οι 1000 πανεπιστημιακοι που το λενε αυτο, εχουν απολυτο δικιο.
Κανενα συντονιστικο οργανο των φοιτητων δεν εφερε στη κυβερνηση ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, παρα μονο ΚΑΤΑΔΙΚΗ!
Καμια ΠΟΣΔΕΠ δεν εφερε ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ στο υπουργειο, παρα μονο ΚΑΤΑΔΙΚΗ!
Κανενα αριστερο κομμα δεν εχει φερει ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, παρα μονο ΚΑΤΑΔΙΚΗ!!
Νομιζεις πως μπορει να συνεχισει να λειτουργει ετσι μια κοινοβουλευτικη διαδικασια;
Εγω πιστευω πως αν δεν αλλαξουν μυαλα οι αριστερες παραταξεις που επαναστατουν με το καθετι, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ( μονο να καταδικαζουν ), δεν υπαρχει περιπτωση να υπαξει λογικη βαση και επιχειρηματολογια για τις καταληψεις...
Ναι, συμφωνω, να κανουμε παλη..να κανουμε αγωνα..εστω να κανουμε καταληψη..
Ποιες ειναι οι προτασεις;
"Μα βεβαια η καταργηση του νεου νομοσχεδιου"
Και ρωτας φυσιολογικα:
"μα καλα ρε παιδια, εσεις δεν λεγατε πως πασχει η παιδεια και η ανωτατη εκπαιδευση; Τοτε, αφου σας καλεσαν να προτεινετε προτασεις, εσεις πηγατε στους δρομους ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΠΛΗΡΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, και κανετε καταληψεις?"
Νομιζω πως ειναι μια απλη ερωτηση, στην οποια δεν υπαρχει απαντηση..Γιατι πολυ απλα το μονο που ακουγεται σαν πιπιλα και καραμελα ειναι τα στερεοτυπα "χουντα", "χουντα", "χουντα"..
Ε λοιπον η χουντα ηταν το 74...τωρα εχουμε 2007! Αλλος αιωνας, αλλη Ελλαδα, αλλο πολιτευμα! Παρτε το χαμπαρι!