Προπαγάνδα προπαγάνδα προπαγάνδα παντού......(κάτι σαν τα κάγκελα ένα πράμα)
Βλέπω ότι η συζήτηση ξαναπαίρνει την τροπή που είχε,χωρίς επιχειρήματα,χωρίς αποδείξεις και χωρίς καμία συναίνεση από καμία από τις δύο μεριές.Ας τα πάρω λοιπόν απ την αρχή.
Κανενα συντονιστικο οργανο των φοιτητων δεν εφερε στη κυβερνηση ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, παρα μονο ΚΑΤΑΔΙΚΗ!
Καμια ΠΟΣΔΕΠ δεν εφερε ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ στο υπουργειο, παρα μονο ΚΑΤΑΔΙΚΗ!
Κανενα αριστερο κομμα δεν εχει φερει ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, παρα μονο ΚΑΤΑΔΙΚΗ!!
Νομιζεις πως μπορει να συνεχισει να λειτουργει ετσι μια κοινοβουλευτικη διαδικασια;
Όχι απλά σωστό!Είναι το Νο 1 σφάλμα του φοιτητικού κινήματος!!Είναι δυνατόν να γίνετια αγώνας χωρίς τοιματα αλλά μόνο με καταδίκες?Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι η απόφαση του προηγούμενου συντονιστικού δεν ανέφερε καν την αύξηση χρηματοδότησης των πανεπιστημίων.Αντίθετα είχε κοντά στα 10 bullets τα οποία έγραφαν "Οχι...Να καταργηθεί..Κάτω" κτλ κτλ κτλ.Freemind πολιτικά ίσως να μην συμφωνούμε αλλά εδώ δεν μπορώ να διαφωνήσω
Για τους τραμπούκους της ΔΑΠ που ανέφερε ο Άρης :
Μακάρι να ήταν μόνο η ΔΑΠ με τραμπούκους...Μην τρελαινόμαστε..Ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε (όχι σ'αυτό το thread τουλάχιστον...)Εδώ που τα λέμε,αν θέλουμε την σκληρή αλήθεια,άργησε και να τους φέρει....
Για τους φοιτητές που θέλουν να κάνουν μάθημα :
Το κλειστό πανεπιστήμιο είναι νεκρό πανεπιστήμιο! To έχω ξαναπεί η κατάληψη είναι η έσχατη μορφή πάλης και οι παρατάξεις έχουν αναλωθεί στο να μετράμε εβδομάδες σαν τους κατάδικους...Τώρα τελευταία ξύπνησαν και αποφάσισαν να ξεταμπουρωθούν και να βγουν στον δρόμο να ενημερώσουν τον κόσμο!Αγώνας γίνεται με πορείες,διαμαρτυρίες και πάνω απ' όλα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!!ΟΚ,δέχομαι ότι ο διάλογος θα ήταν στημενος.Δεν υπήρχε αμφιβολία.Τι σημαινει αυτό?Ότι όλοι αυτοί οι καθηγητές δεν μπορούν να ενωθούν και να κάνουν μια αντιπρόταση για καλύτερη παιδεία?Σίγουρα κάθε αγώνας έχει και θυσίες και σίγουρα ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δώθηκε,αλλά πρέπει (και οφείλει) να γίνεται σωστά.
Για τις παρατάξεις :
Αν λοιπον καταργηθουν οι παραταξεις και αποκομματικοποιηθει το πανεπιστημιο, δεν θα δημιουργηθει ενα ενιαιο και πιο δυνατο φοιτητικο οργανο το οποιο θα μιλαει για την πλειονοτητα των φοιτητων και οχι για καθε μεριδα;
Ετσι δεν θα υπαρχει μια πιο ισχυρη φωνη, σε σχεση με τις μικρες που εμφανιζονται ( ακομα και μονο καταδικαστικες ) δεξια και αριστερα;
Νομιζω πως η αποκομματικοποιηση που προτεινεται και απο τους πρυτανεις, και απο τους 1000 καθηγητες αλλα και απο το νομοσχεδιο, θα ηταν η λυση σε ολα τα προβληματα.
Πιο σωστά δεν γίνεται...no comment...Για μένα οι παρατάξεις είναι απλά τροχοπέδη (για να μην πω τίποτα πιο βαρύ) του πανεπιστημίου....Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα παραπάνω.Είναι δυνατόν εδώ και δέκα χρόνια (και παραπάνω...) να μην υπάρχει ΕΕΦΕ,το όργανο εκπροσώπισης φοιτητών,λόγω παρατάξεων...?Αν είναι δυνατόν...
αν καταργηθουν οι παραταξεις,αυτοματα σημαινει οτι θα αποπολιτικοποιηθει ο φοιτητης,διοτι για να αρχισες να ψαχνεις τα θεματα,πρεπει να υπαρξει η αφορμη..εννοειται οτι δεν υποστηριζω την κομματικοποιηση...
θελω τις παραταξεις,απλα να ειναι λιγο πιο "συγκρατημενες"να μην κανουν προπαγανδα δηλαδη..αυτο ομως οφειλεται στα ιδια τα ατομα
ενα απλο παραδειγμα,που δεν μου αρεσει ειναι οτι η ΠΚΣ εχει αφισες του ΚΚΕ..Ουτε η δαπ δεν το κανει αυτο
Aς ωριμάσουμε επιτέλους λίγο σαν λαός.Γιατί πρέπει να ασχολούμαστε δηλαδή με τα κοινά μόνο όταν στην μέση υπάρχουν κόμματα?Η αφορμή για να πολιτικοποιηθεί ένα άτομο είναι η κατάσταση που θέλει να βελτιώσει!Όχι η κάθε παράταξη,φερέφωνο ενός συμφεροντολογικού κόμματος!Δεν έχω ασχοληθεί με καμία παράταξη,γιατί απλά όλοι τους είναι γελοιοι (σαν παράταξεις,όχι σαν άτομα,τουλάχιστον οι περισσότεροι) κι όμως δεν νομίζω ότι δεν είμαι πολιτικοποιημένος.Ίσα ίσα στην πολιτικοποίηση μου δεν συνέβαλε καμία παράταξη....
Λοιπον ενας φιλος μου που ειναι αυτη τη στιγμη στην πορεια μου ειπε οτι φυλακας του υπουργειου Αιγαιου(νομιζω) πυροβολησε για...εκφοβισμο!νομιζω οτι η ελληνικη αστυνομια κατεκρινε την ενεργεια αυτη
Eμμμ..πρώτον ο φύλακας πυροβόλησε όταν άρχισαν να φεύγουν μολότωφ και πέτρες κατά του Υπουργείου....Δεύτερον η ελληνική αστυνομία έδωσε σσυγχαρητήρια στον φύλακα για την ψυχραιμία του.Ντάξει εγώ δεν δίνω συγχαρητήρια αλλά δεν είναι και αδικαιολόγητος,μην τρελαινόμαστε...
Όμως το ότι αφηνίασε η αστυνομία και τα ΜΑΤ σήμερα αυτό είναι γεγονός.....(δεν ήμουν εκεί,προτίμησα την πορεία της Πάτρας,όμως και γω έμαθα από γνωστούς το όλο σκηνικό...)