Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 827080 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #1250 στις: 26/07/07, 15:46 »
Ωραία, η βία δεν είναι λύση...Τότε ποιά είναι? Πες μου εσύ μια.

Γιατί, οι "εκπρόσωποι" της αναρχικής ιδεολογίας, δεν έχουν μυαλό να σκεφτούνε μόνοι τους? Ή δεν έχουν μυαλό να δούν οτι όλες αυτές οι συμβολικές κινήσεις δεν καταλήγουν πουθενά?

Αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ απ' όλα είναι που ενώ το κράτος και η αστυνομία βλάπτουν περισσότερο τον πολίτη απ'τους αναρχικούς (δεν νομίζω να διαφωνεί κάποιος με αυτό), εντούτοις ο λαός εμπιστεύεται τυφλά τους πρώτους και κατηγορεί πάλι τυφλά τους δεύτερους....

Εμένα αυτό που με ανησυχεί, είναι ότι το κράτος αντιμετωπίζεται μόνο ως κακός, χωρίς καμία νύξη για τα όποια οφέλη του, και οι αναρχικοί ώς σωτήρες, παρόλες τις συνέπειες των πράξεων τους...Τα πάντα έχουν 2 όψεις
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1251 στις: 26/07/07, 16:22 »
Εκδικηση στην εκδικηση, να δω που φτανει η πυραμιδα της βιας. Ωραια, καψατε το αυτοκινητο και το σπιτι του βουλευτη. Βιασατε τη γυναικα του, τις κορες του, σφαξατε τα παιδια του. Γραψατε και κανα δυο συνθηματα απ'εξω για να φανει πως υπαρχει και ιδεολογια..

Καλα ηθελα να ξερα τι αλχημειες εκανες στο μυαλο σου για να συνδεσεις το καψιμο ενος αυτοκινητου με εναν βιασμο!!!

Γιατι απο τους 100 ψευδοαναρικους, οι 10 καποια στιγμη θα πιασουν δουλεια, οι αλλοι 10 θα παντρευτουν, αλλοι 10 θα μπουν φυλακη για μικροεγκληματα...

Και τι θες να πεις με αυτο? Οτι θα δεν θα υπαρχει αναρχικο κινημα? Να σου θυμισω οτι στην καταληψη του πολυτεχνιου το '95 εχαν συλλυφθει 500 αναρχικοι και το '98 αλλοι 200, και δεκαδες αλλες συλληψεις μεχρι σημερα... Αν ηταν ετσι οπως τα λες δεν θα υπηρχε ουτε ενας αναρχικος σημερα.. Αλλα οι καταληψεις σε ολη την ελλαδα αποδεικνυει το αντιθετο δυστυχως για σενα

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #1252 στις: 26/07/07, 16:32 »
1
Γιατι απο τους 100 ψευδοαναρικους, οι 10 καποια στιγμη θα πιασουν δουλεια, οι αλλοι 10 θα παντρευτουν, αλλοι 10 θα μπουν φυλακη για μικροεγκληματα...

Και τι θες να πεις με αυτο? Οτι θα δεν θα υπαρχει αναρχικο κινημα? Να σου θυμισω οτι στην καταληψη του πολυτεχνιου το '95 εχαν συλλυφθει 500 αναρχικοι και το '98 αλλοι 200, και δεκαδες αλλες συλληψεις μεχρι σημερα... Αν ηταν ετσι οπως τα λες δεν θα υπηρχε ουτε ενας αναρχικος σημερα.. Αλλα οι καταληψεις σε ολη την ελλαδα αποδεικνυει το αντιθετο δυστυχως για σενα

Δλδ το αναρχικό κίνημα αποτελείται απο ψευδοαναρχικούς?
Όχι, σοβαρά τώρα, ελπίζω να μήν μιλάς για τις φοιτητικές καταλήψεις...

Εκδικηση στην εκδικηση, να δω που φτανει η πυραμιδα της βιας. Ωραια, καψατε το αυτοκινητο και το σπιτι του βουλευτη. Βιασατε τη γυναικα του, τις κορες του, σφαξατε τα παιδια του. Γραψατε και κανα δυο συνθηματα απ'εξω για να φανει πως υπαρχει και ιδεολογια..

Καλα ηθελα να ξερα τι αλχημειες εκανες στο μυαλο σου για να συνδεσεις το καψιμο ενος αυτοκινητου με εναν βιασμο!!!
Προφανώς δεν κατάλαβες τη στοιχειώδη λογική, του οτι η βία, όσο συνεχίζει, εξελίσσεται και γίνεται εντονότερη...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1253 στις: 26/07/07, 16:38 »
Δλδ το αναρχικό κίνημα αποτελείται απο ψευδοαναρχικούς?

Οπου που το συμπερανες αυτο? ? ? ?

Οσο για τις καταληψεις εννοουσα τους αυτοοργανομενους χωρους.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1254 στις: 26/07/07, 16:57 »

Όσο για την επανάσταση του '21... ναι, φυσικά και πολλοί ήταν βολεμένοι και δεν την ήθελαν. Οι περισσότεροι όμως, την ήθελαν ή όχι? Ποιοί πολέμησαν, ο Παπαφλέσσας και καμια κατοσταριά ακόμα?
Εισαι σιγουρη οτι οι περισσοτεορι αυτο θελανε? Για να σε ρωτησω και κατι αλλο οταν μπηκε η χουτνα στην ελλαδα τοτε οι περισσοτεροι την στηριζαν εγια αυτο εγινε? Η μηπως οι περισσοτεροι υποστηριξανε του φοιτητες στο πολυτεχνειο? Πιστευεις οτι το 51% του ελληνικου πληθυσμου ηταν υπερ των φοιτητων?

Η επανασταση δεν ξεκιναει απο τους πολλους. Ειτε το θελεις ειτε οχι λιγοι ξεκινανε την επανασταση, οι πολλοι φοβουνται αν δεν φοβοντουσαν ΔΕΝ θα ηταν σκατα ο κοσμος. Δεν ειανι προφανες?

Και δεν επιβαλλουν αποψεις οι αναρχικοι. Σε επιασε ποτε αναρχικος εσενα να σου πει " η εισαι μαζι μας η σε πλακωνουμε στις μπουνιες"?

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΤΕ ΣΤΗ ΒΙΑ? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ "ΠΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΠΑΤΕ"

Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Vagabond

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Είμαι ένας μικρός αλήτης που τον τρώει ο καιρός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1255 στις: 26/07/07, 17:36 »
Εισαι σιγουρη οτι οι περισσοτεορι αυτο θελανε? Για να σε ρωτησω και κατι αλλο οταν μπηκε η χουτνα στην ελλαδα τοτε οι περισσοτεροι την στηριζαν εγια αυτο εγινε? Η μηπως οι περισσοτεροι υποστηριξανε του φοιτητες στο πολυτεχνειο? Πιστευεις οτι το 51% του ελληνικου πληθυσμου ηταν υπερ των φοιτητων?
Οι περισσότεροι δεν ήθελαν τη χούντα, και οι περισσότεροι δεν ήθελαν τους Τούρκους. Οι περισσότεροι αρχικά φοβόντουσαν, ναι, αλλά όταν έγινε η αρχή, οι περισσότεροι ακολούθησαν. Η μήπως όχι..?
Παράθεση
Η επανασταση δεν ξεκιναει απο τους πολλους. Ειτε το θελεις ειτε οχι λιγοι ξεκινανε την επανασταση, οι πολλοι φοβουνται αν δεν φοβοντουσαν ΔΕΝ θα ηταν σκατα ο κοσμος. Δεν ειανι προφανες?
Σαφώς. Αλλά όταν γίνει η αρχή, οι πολλοί ακολουθούν, αν όντως τη θέλουν την επανάσταση. Ξέρεις γιατί? Γιατί πλέον νοιώθουν ότι θα έχουν τους μπροστάρηδες να τους υποστηρίξουν, δεν θα είναι ο καθένας μόνος του σαν sitting duck, οπότε δεν φοβούνται πλέον τόσο. Αυτό έχει δείξει η ιστορία. Η επανάσταση ξεκινάει από λίγους, αλλά στην πορεία πολλαπλασιάζονται... αν όντως τη θέλουν την επανάσταση, φυσικά.
Παράθεση
Και δεν επιβαλλουν αποψεις οι αναρχικοι. Σε επιασε ποτε αναρχικος εσενα να σου πει " η εισαι μαζι μας η σε πλακωνουμε στις μπουνιες"?
Εγώ δεν είπα αυτό. Είπα πως αν η άποψη των μη αναρχικών δε μετράει, και αν η πλειοψηφία θεωρείται μάζα, πλέμπα και κοριτσάκια που αδειάζουν το Mall, τότε η επανάσταση γίνεται από λίγους για λίγους και είναι καταπίεση και πραξικόπημα, όχι επανάσταση.
Παράθεση
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΤΕ ΣΤΗ ΒΙΑ? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ "ΠΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΠΑΤΕ"
Ξανά: ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΗΔΗ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Στην τελική το θέμα δεν είναι αν οι αναρχικοί είναι καλοί ή κακοί, το θέμα εδώ είναι αν η βία είναι καλή η κακή και κατά πόσο οι αναρχικοί την υιοθετούν... γιαυτό και δεν θα δεις να εστιάζεται αυτό το θέμα στις δωρεάν κινηματογραφικές προβολές όσο στο άλλο θέμα ο κάθε αυτοαποκαλούμενος αναρχικός δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον διπλανό "ομοϊδεάτη" του για το τί τελικά λέει η αναρχική ιδεολογία...
Ο δικός μου ο δρόμος μ' έχει χρόνια διαλέξει...

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1256 στις: 26/07/07, 20:59 »
Οι περισσότεροι δεν ήθελαν τη χούντα, και οι περισσότεροι δεν ήθελαν τους Τούρκους. Οι περισσότεροι αρχικά φοβόντουσαν, ναι, αλλά όταν έγινε η αρχή, οι περισσότεροι ακολούθησαν. Η μήπως όχι..?

Μου φαινεται Vagabond οτι δεν ξερεις τι συνεβη στην χουντα... Ο λαος ειχε κοιμηθει του καλου καιρου (αποδειξη, οτι ειχαμε 7 χρονια χουντα), και ασφαλως  μια πολυ μικρη μειοψηφια ηταν μεσα στο πολυτεχνιο, ο λαος ηταν στο σπιτακι του. Δεν αρκει μονο να λες οτι δεν θες την χουντα, πρεπει να κανεις και τις αναλογες ενεργειες..

Σε μια εκπομπη που ειχα δει πριν αρκετο καιρο οπου εδωσε συνεντευξη ο Πατακος (αρχιχουντικος), ηταν και αυτος απορημενος οταν στο πραξικοπημα δεν υπηρχε καμια αντιδραση εκ μερους του λαου.

Στην τελική το θέμα δεν είναι αν οι αναρχικοί είναι καλοί ή κακοί, το θέμα εδώ είναι αν η βία είναι καλή η κακή και κατά πόσο οι αναρχικοί την υιοθετούν...

Εμείς δεν μιλάμε για καλή βία όταν την χρησιμοποιούμε εμείς και για κακή όταν τη χρησιμοποιούν οι άλλοι εναντίον μας. Εμείς λέμε ότι η βία είναι δικαιολογημένη, καλή, «ηθική», προσήκουσα, όταν χρησιμεύει για την υπεράσπιση του εαυτού μας και των άλλων εναντίον των απαιτήσεων των βίαιων· είναι κακή είναι «ανήθικη», αν χρησιμεύει για την παραβίαση της ελευθερίας των άλλων.

«Ερρίκο Μαλατέστα»
« Τελευταία τροποποίηση: 26/07/07, 21:06 από pNd »

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1257 στις: 26/07/07, 21:42 »
..

Σε μια εκπομπη που ειχα δει πριν αρκετο καιρο οπου εδωσε συνεντευξη ο Πατακος (αρχιχουντικος), ηταν και αυτος απορημενος οταν στο πραξικοπημα δεν υπηρχε καμια αντιδραση εκ μερους του λαου.

χαχαχαχααχ αυτο το χα δει και γω.Χαρακτηριστικα ειπε."Μα κανεις δεν ηρθε να κανει αντισταση"
δημοσιογραφος-Μα ειχατε τα τανκς δεν θα τον σκοτωνατε?
Πατακος-Οχι
Δημ-Και τι θα κανατε?
Πατακος-θα φευγαμε :o :o :oειναι απο τα κλαυτερα που εχω ακουσει../ΟΦ ΤΟΠΙΚ
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος dhmhtrhs_xm

• Επισκέπτης
  • **
  • silenceeeeee i'll kill you
    • Προφίλ
« Απάντηση #1258 στις: 26/07/07, 21:53 »
pnd les m***kies peri xountas (srry gia to vrisimo pedia allo to palikari dn pezete)gt o enas m papous pou emene se ena xorio pros tin koroni ixe fai to ksilo tis arkoudas epidi itan kentroos k ipostirize tis apopsis tou k tou allou m papou (o opoios emene sto pio dipla xorio)tou kapsane to spiti epidi itan aristeros.ara dn kanan antistasi mono ta pedia tou politexniou alla k megali merida tou laou.Apla kapioi anthropi dikeologimena fovontousan gia tin zoi tous k tin ikogenia tous
birth is pain,life is pain,death is pain.it's all the same

Αποσυνδεδεμένος Vagabond

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1259 στις: 26/07/07, 22:26 »
Ναι, το ακούσαμε κι αυτό... ο λαός την ήθελε τη χούντα... τα παιδιά του Πολυτεχνείου τους επέβαλαν τη δημοκρατία με το ζόρι... ούτε ο George Bush στο Ιράκ να ήταν... ::)

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1260 στις: 26/07/07, 22:33 »
Ναι, το ακούσαμε κι αυτό... ο λαός την ήθελε τη χούντα... τα παιδιά του Πολυτεχνείου τους επέβαλαν τη δημοκρατία με το ζόρι... ούτε ο George Bush στο Ιράκ να ήταν... ::)
Ο Λαος οι πολλοι , δεν θελανε την χουντα, οι πολλοι ομως αδιαφορησανε για την χουντα. Δεν σου φτανει?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Vagabond

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1261 στις: 26/07/07, 23:09 »
Ο Λαος οι πολλοι , δεν θελανε την χουντα, οι πολλοι ομως αδιαφορησανε για την χουντα. Δεν σου φτανει?
Εσύ νοιώθεις πως ο πολύς ο κόσμος απλά αδιαφορεί ή αντιτίθεται στην "επαναστατική" βία? Τη διαφορά την καταλαβαίνεις, έξυπνος είσαι.

(Αν και, "φοβάμαι να κάνω κάτι" δε σημαίνει "αδιαφορώ").

Αποσυνδεδεμένος Θοδωρής

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1262 στις: 26/07/07, 23:38 »
Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον την συζήτηση .Δεν ξέρω αν υπάρχει ιστορική άγνεια ,η γίνεται σκόπημα .
1. Δεν ξεκίνησε την επανάσταση ο Παπαφλέσσας (αν δεν κάνω λάθος ).
2. Δεν καθόταν ο κόσμος στο σπιτάκι του και κοιμότανε ,ενώ οι φοιτητές ηταν στο πολυτεχνείο.

Και στην πρώτη περίπτωση και στην δεύτερη ,υπήρχαν υποκειμενικές και αντικειμενικές συνθήκες που έγιναν τα γεγονότα .Στην πρώη ερίπτωση είχε φουντώσει έντονη αντίδραση κατά των τούρκων και των ντόπιων φερεφώνων τους (εκεί έκανε την αντίδρασή του ομ Παπαφλέσσας ),και στην δεύτερη περίπτωση υπήρχαν ώριμες συνθήκες (αντιχουντικές οργανώσεις και κίνημα στην Ελλάδα ,αλλά και στο εξωτερικό )και κλίμα γενικής αντιπάθειας προς την χούντα ,απο πλατιές απολίτικες και ακομμάτιστες μάζες .Για τον λόγο αυτό απο την πρώτη στιγμή υπήρξε και αυτή η ανταπόκριση.Μα ούτε ιστορία δεν ξέρουν κάποιοι ,η την διαβάζουν όπως γράφεται επιλεκτικά απο κάποιες δήθεν αναρχικές φυλλάδες ??

Καμία φωτιά δεν ανάβει αν δεν υπάρχουν προσανάματα και συνθήκες καύσης .

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1263 στις: 26/07/07, 23:40 »
Roufous, αγορι μου...
Οι αποψεις του pND και οι δικες σου, που θεωρειστε ή τουλαχιστον θελετε να θεωρηστε ( για να μην καρφωθειτε κιολας, εαν και ο pND αυτοανακυρησεται και δεν φοβαται τιποτα ) αναρχικοι, ειναι ιδιες?

Και βεβαια ειναι δεκτες οι αλλες δρασεις...Ομως απο ποσα ατομα οργανωνονται. Και ποια ( ιδια ) ατομα πηγαινουν εκει! Μην προσπαθεις να ριξεις την συζητηση αλλου εσυ, διοτι το θεμα ειναι η αλητεια ορισμενων. Και ενω προσπαθω να αποσυνδεσω τη βια απο την αναρχια, επιμενουν μερικοι να δικαιολογουν τα παντα. Και αυτο δεν αφορα εσενα. Εσενα αφορα η απαθεια μπροστα στην καταργηση καθε ηθικης απο τους ψευδοαναρχικους. Δεν σε τρελαινει αυτο?

Fairy, δεν βγαινει καθε μερα η αστυνομια με γκλοπ στα χερια..Αντιθετως, καθε μερα διαβαζουμε για καμμενες τραπεζες ( εστω και στα ψιλα γραμματα, διοτι ποιος δινει σημασια στην κουραστικη ψευδοαναρχιλα ).

Τα περι χουντας δεν θα τα σχολιασω. Ας πουμε πως ειναι ενα κρυο διαλειμμα στη συζητηση.
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1264 στις: 27/07/07, 02:59 »
Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον την συζήτηση .Δεν ξέρω αν υπάρχει ιστορική άγνεια ,η γίνεται σκόπημα .
1. Δεν ξεκίνησε την επανάσταση ο Παπαφλέσσας (αν δεν κάνω λάθος ).
2. Δεν καθόταν ο κόσμος στο σπιτάκι του και κοιμότανε ,ενώ οι φοιτητές ηταν στο πολυτεχνείο.

Και στην πρώτη περίπτωση και στην δεύτερη ,υπήρχαν υποκειμενικές και αντικειμενικές συνθήκες που έγιναν τα γεγονότα .Στην πρώη ερίπτωση είχε φουντώσει έντονη αντίδραση κατά των τούρκων και των ντόπιων φερεφώνων τους (εκεί έκανε την αντίδρασή του ομ Παπαφλέσσας ),και στην δεύτερη περίπτωση υπήρχαν ώριμες συνθήκες (αντιχουντικές οργανώσεις και κίνημα στην Ελλάδα ,αλλά και στο εξωτερικό )και κλίμα γενικής αντιπάθειας προς την χούντα ,απο πλατιές απολίτικες και ακομμάτιστες μάζες .Για τον λόγο αυτό απο την πρώτη στιγμή υπήρξε και αυτή η ανταπόκριση.Μα ούτε ιστορία δεν ξέρουν κάποιοι ,η την διαβάζουν όπως γράφεται επιλεκτικά απο κάποιες δήθεν αναρχικές φυλλάδες ??

Καμία φωτιά δεν ανάβει αν δεν υπάρχουν προσανάματα και συνθήκες καύσης .
Στην πρωτη περιπτωση εκανε την αντιδραση του ο Παπαφλεσας στους δημογεροντας που επεμεναν να περιμενουν την βοηθεια ξενων δυναμεων και σε γενικες γραμμες δεν ειχε μαζικη αποδοχη ο παπαφλεσας, φωναξε ομως φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους. Οσο για την δευτερη αρχικα αναφερθηκαμε στο πως ξεκινησε η χουντα και στην γενικη αδιαφορια του κοσμου.(τωρα αν περιμενεις να διαβασεις για παπαφλεσα σε αναρχικες φυλλαδες οκ τι να πω...)

@free
Τι να σου πω δεν θες να καταλαβεις. Ναι ειμαι αναρχικος και πιστευω στην αναρχια. Το αν ειναι ιδιες οι αποψεις μας εσυ θα το κρινεις δεν κατσαμε να τις συγκρινουμε.
Τωρα ποσες φορες πρεπει να πω/πουμε οτι η βια κατα του λαου εινια κατακριταια απο τους αναρχικους? Τωρα αν προσπαθεις να αποσυνδεσεις την πολιτικη βια (αν την ονομασουμε ετσι) απο την αναρχια και την επανασταση ε οτι και να κανεις δεν γινεται. Ειναι σαν να μου λες οτι γινεται αναιμακτη επανασταση.

Ειπαμε και ξαναειπαμε. Σε μια αναρχικη κοινωνια η βια δεν εχει θεση. Ουτε υποστηριξε ποτε η αναρχια την αμετρη βια. Καλα ως εδω? Αποστασιοποιησαμε την αναρχια παο την βια? Τωρα ως μεσο επαναστασης η βια υπαρχει. Σ'αρεσει δεν σ'αρεσει. Ακομα και να μπεις σε μια επιχειρηση και να χτυπησεις μια τραπεζα ας πουμε απο μεσα βια ειναι. Δεν πλακωνεις στο ξυλο αλλα σκεψου το κοστος ας πουμε πανω στους εργαζομενους αυτης της επιχειρησης. (το λεω γιατι ειναι κατι που εσυ ανεφερες)

Η αστυνομια βγαινει καθε μερα με τα γκλομπ στα χερια περιμενοντας λαβρακια. Βολτες στην ακαδημιας θα σε πεισουν.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1265 στις: 27/07/07, 04:18 »
Ακομα και να μπεις σε μια επιχειρηση και να χτυπησεις μια τραπεζα ας πουμε απο μεσα βια ειναι. Δεν πλακωνεις στο ξυλο αλλα σκεψου το κοστος ας πουμε πανω στους εργαζομενους αυτης της επιχειρησης. (το λεω γιατι ειναι κατι που εσυ ανεφερες)
Τοτε η βια των αστυνομικων δεν διαφερει απο τη βια ενος προσωπαρχη?!
Λυπαμαι, αλλα θα σε απογοητευσω, ομως η "βια" για την οποια κατηγορεις την ιδεολογια μου, δεν εχει καμια σχεση με τη βια που εφαρμοζουν οι ψευδοαναρχικοι. Το να πολεμας το συστημα απο μεσα και με ενα μακροπροθεσμο στοχο, εχει το καλο πως μπορεις να εχεις μεγιστο κερδος με τις μικροτερες απωλειες. Αναλογισου λιγο τι μπορειτε να καταφερετε σε 100 χρονια καιγοντας τραπεζες, και τι μπορειτε να πετυχετε σε 100 χρονια "αναδιαμορφωνοντας" απο τα εσω, το τραπεζικο συστημα.
Δεν ειμαι παραλογος, απλα εσεις ειστε το κλασσικο "αρπα κολλα" και ο,τι κατσει.
Αρα, η βια του pND σε βρισκει συμφωνο? Δηλαδη αυτος ο συγκεκριμενος "αναρχικος" θα ειναι μερος της "αναρχικης" κοινωνιας στο μελλον?
Για να καταλαβω λοιπον..Εχουμε 2 ταχυτητες αναρχικων? Τους ιδεολογους και τους πολεμιστες? Οι 2οι κανουν τη δουλεια των πρωτων, ενω οι πρωτοι φροντιζουν να δικαιολογουν τους δευτερους και να τους δινουν καμια ζαχαριτσα που και που επειδη ειναι καλα παιδια?!
Για κατσε δηλαδη.....Μια κοινωνια που δεν αναζητα τη βια, πως μπλεκει με τη βια; Τουλαχιστον η δικη μου ιδεολογια ουτε βια εχει ( και ναι, δεν αναφερομαι σε εναν προσωπαρχη ), ουτε αιμα, ουτε τραυματισμους..
Βρε για δες κατι πραγματα...Και για να εχουμε καλο ερωτημα..Οταν ερθει η αναρχικη κοινωνια, τους πολεμιστες αναρχικους που σας βοηθησαν, τι θα τους κανετε? Παραδειγματικη σταυρωση στην πλατεια Συνταγματος, για αυτους που θα τολμησουν να πουν τιποτα κατα του κατεστημενου των 100 ανθρωπων ιδεολογων αναρχικων?

Ξερεις, οσο δεν καθεστε να συγκρινετε αποψεις, καποιοι τυποι με τη μολοτωφ στο χερι, αυτοχαρακτηριζονται αναρχικοι και καταστρεφουν μια ιδεολογια...Δεν λεω, εμενα δεν με καιει, μιας και δεν πιστευω στην αναρχικη ιδεολογια, ομως μην πειτε μετα πως εμεις δεν τα λεγαμε.. Αφηστε τους να αλωνιζουν...ή μηπως...συμφερει να αλωνιζουν..Λεω...μηπως?

Και δεν μου λετε κυριοι "ψευδοαναρχικοι" του τυπου pND, αντε..πεφτει η κυβερνηση, αλλαζει το συστημα..Μετα τι θα κανετε? Υπαρχει καποιο υποβαθρο να στηριχτει πανω σας μια κοινωνια?

Και ξανακαταληγω στην ερωτηση μου...
Τι αλλαξε η "επαναστατικη" καταστροφολογια ορισμενων κουκουλοφορων? Το τραπεζικο συστημα? Το αστυνομικο κατεστημενο με τη γνωστη βια και παραπονα? Την πολιτικη "απαθεια"?
Συγνωμη, εαν εσεις βλεπετε προοδο σε αυτα τα θεματα εξαιτιας των μολοτωφ, τοτε τι να πω..Μαλλον η δικη μου χωρα περιοριζεται μονο στις περιοχες οπου φτανει το τοπικο λεωφορειο, και η υπολοιπη Ελλαδα παει απο το καλο στο καλυτερο!

« Τελευταία τροποποίηση: 27/07/07, 04:20 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1266 στις: 27/07/07, 15:26 »
Πρωτον δεν κατηγορεισα την ιδεολογια σου. Σου ειπα απλως οτι και στις 2 περιπτωσεις εινια μια μορφη βιας εναντια στο κρατος και το κατεστημενο. Η διαφορα μας ξερεις ποια ειναι? Οτι εσενα δεν σε πειραζει ο καπιταλισμος. Σε εναν καπιταλιστικο κοσμο θες απλα να αναδιαμορφωσεις το καπιταλιστικο συστημα. Εμενα και του Pnd δεν μας ενδιαφερει να αναδιαμορφωσουμε το καπιταλιστικο συστημα. Μας ενδιαφερει να εξαλιψουμε το καπιταλιστικο συστημα

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1267 στις: 27/07/07, 16:08 »
''free''mind ακου:

1) Ακομα δεν εχω καταλαβει τον ορο σου ''ψευδοαναρχικοι''. Κοιτα υπαρχουν αυτοι που πιστευουν στην αναρχια, και λεγονται αναρχικοι, και αυτοι που δεν πιστευουν και δεν λεγονται αναρχικοι. Αυτα τα 2 υπαρχουν. Το ''ψευδοαναρχικοι'' που λες και ξαναλες σε ποιο απο αυτα τα 2 ανηκει?

2) Απορια: Ποια ειναι η ιδεολογια σου? γιατι ομολογω οτι ακομα δεν εχω καταλαβει (δεν σε ρωταω πως θα φτασουμε σε αυτην την ιδεολογια, αλλα ποια ειναι αυτη)

3) Για τις 2 ταχυτητες: Πρεπει να σου πω οτι σε καθε ιδεολογια υπαρχουν και αντικρουομενες αποψεις. Π.χ ενας αναρχικος ή κομμουνιστης δεν συμφωνει 100% με εναν ομοιδεατη του, αλλα στις βασικες ιδεολογικες αρχες συφωνουν ολοι. Απο κει και περα μπορει να υπαρξουν και καποιες μικρες αποκλισεις. Αποδειξη οτι οι κομμουνιστες εχουν χωριστει σε πολλα κομματα ΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), ΣΥΝ, ΟΑΚΚΕ, Λ-Μ ΚΚΕ, ΚΟΕ, Εργ.Εξουσια, ΝΑΡ, ΣΕΚ, και αλλα...

4) Οσο για το τι θα γινει οταν πεσει η κυβερνηση θα σε προτρεψω να διαβασεις λιγη ιστορια Ισπανια, Ουκρανια..

5) Ρωτας συνεχεια αν θα αλλαξει το τραπεζικο συστυμα? Μα γινεται να αλλαξει το τραπεζικο συστημα και τα αλλα αντιλαικα μετρα οσο υπαρχει καπιταλισμος? Και ο καπιταλισμος θα πεσει μονο με την επανασταση και οχι με τις κρυφοπρακτορικες θεωριες σου

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1268 στις: 27/07/07, 23:36 »
Η δευτερη επισημανση σου και η πεμπτη αντικρουονται. Χωρις να εχεις κατανοησει την ιδεολογια μου,  αναφερεσαι σε αυτην με καποιο τροπο, που δειχνει ατομο που την εχει καταλαβει
Αποφασισε τελικα..Την καταλαβες ναι ή οχι? Οσο για το που θα την βρεις, μπορεις να κοιταξεις ολα τα προηγουμενα μου posts. Την ανελυσα τουλαχιστον 3 φορες και το οτι δεν το προσεξες, δειχνει πολλα για το κατα ποσο συμμετεχεις στην συζητηση απλα για το θεμα και οχι για το διαλογο.
Απανταω στα υπολοιπα λοιπον:

1) Ψευδοαναρχικος εισαι εσυ. Αμα καταλαβεις ακριβως για ποιο λογο σε ονομαζω ετσι, τοτε θα εχεις πετυχει το πρωτο βημα για να κατανοησεις την αναρχικη ιδεολογια. Ηδη υπαρχει ενα κειμενο εδω που αντιπαραθετει τη βια με την αναρχια. Δεν θα κανω απολυτως κανεναν κοπο σε καποιον που δεν διαβαζει, να το εξηγησω, εαν πρωτα αυτος δεν κατσει να διαβασει το αρθρο που παραθετει η Chcome. Ψαξε το 1-2 σελιδες πριν.

2) Το απαντησα...

3) Δηλαδη υποννοεις πως η αναρχια ειναι σαν τον κομμουνισμο? Χαος και ανοργανωσια? Πολλες ιδεολογιες και καμια ουσιαστικη που να συνεισφερει στο κοινωνικο καλο, παρα μονο σε θεωρητικο επιπεδο? Χαιρομαι..Συμφωνουμε τοτε!
Δηλαδη οι βασικες ιδεολογικες βασεις του Roufous ειναι σαν τις δικες σου ακριβως? Δεν νομιζω...Με αλλη θερμη υποστηριζεις τις καταστροφες και με αλλη την ιδεολογια...Ακριβως το αντιθετο με τον Roufous..
Παιδια, αν δεν τα βρειτε εσεις μεταξυ σας, εμεις δεν φταιμε να ακουμε αρλουμπες.

4) Εδω ειναι Ελλαδα..Σε προτρεπω να κοιταξεις τα του οικου μας, και ασε τις φιλοσοφιες αλλων λαων. Και στη Γερμανια υπαρχει κοινωνικη οργανωση που θα θελαμε στην Ελλαδα, ομως ο Ελληνας δεν ειναι Γερμανος. Απλο παραδειγμα. Οποιος καταλαβε, καταλαβε...

5) Μα μια επανασταση θελει πανω απο 100 ατομα..Ποσα εισαστε? 110?1100? Δηλαδη απο μονοι σας καταδικαζετε την ιδεολογια σας. Χαιρομαι που συμφωνουμε και σε αυτο. Οντως, η τραπεζα ειναι πολυ ισχυρη για να καταταστραφει απο μια χουφτα ζωων με μολοτωφ...

Roufous, μην εξισωνεις την σωματικη βια με τη "βια" ( οπως την ονομαζεις εσυ ) που λεω εγω. Δεν εχει καμια σχεση η καταστροφη ενος κτιριου με την καταστροφη του συστηματος του κτιριου. Δεν θελω να ξαναμπλεκω σε παραδειγματα. Ομως τοσο καιρο, τι εχετε πετυχει? Μελη σαν τον PND? Να τα χαιρεστε...Ειδαμε ασπρη μερα απο τοτε που πεταγονται μολοτωφ? Οχι...Θα δουμε; Μαλλον οχι..

Ειναι ναι ή οχι ο καπιταλισμος ενα απο τα συστηματα που αντεξαν περισσοτερο στο χρονο? Ειναι ενα συστημα που εχει ισχυροποιηθει εξωτερικα και προστατευεται απο πολλους παραγοντες? Ειναι ομως και ενα πεπερασμενο συστημα που παρακμαζει εσωτερικα?
Αν το αφησουμε να παρακμασει εσωτερικα, θα εχουμε το αλλο ακρο..Μια μη καπιταλιστικη κοινωνια ανεργιας και φτωχιας..Ναι ή οχι? ( δεν μιλαω για επαναστατικη αλλαγη, αλλα για παρακμη )
Αν το παλεψουμε να μειωσουμε αυτη την περιοδο παρακμης, αλλαζοντας το ηδη υπαρχον συστημα, ποιος θα ειναι κερδισμενος? Δεν μπορουμε να αναμορφωσουμε ενα συστημα, επειδη 100 ατομα λενε πως μια επανασταση της πενταρας θα φερει αποτομα την αλλαγη? Επειδη θελουν η αλλαγη να ειναι βολεμα στον ποπουλη τους εδω και  τωρα? Συγνωμη, δεν θα παρω..Μια κοινωνια αλλαζει επειδη το θελει η ιδια η κοινωνια..

Η κοινωνια στην Ελλαδα ειναι 9.000.000...Δεν μιλατε παρα μονο 100 για μπουρδες επαναστασεις..Και μα τον Θεο, χαιρομαι που μενετε μονο 100, γιατι ετσι υπαρχουν ελπιδες για μοναδες ατομων και ομαδων που θα συμπεριφερθουν πιο εξυπνα...
Συνεχιστε να χτυπατε...Σιγουρα το 99% απο τα ατομα που μιλανε για καταστροφες εδω μεσα, εχουν δει βενζινη μονο αφου πληρωσουν 15Ε για να γεμισουν το ρεζερβουαρ τους...Καλα σας λεω επαναστατες χωρις ουσια...Και συγνωμη αν σας προσβαλλω..Ειναι το λιγοτερο που μπορω να κανω, απο την στιγμη που προσβαλλετε μονοι τον εαυτο σας και την αξιοπρεπεια σας με αυτα που λετε...

Αντε, αυριο να πατε για μπανακι, γιατι ειναι Σαββατο και οι αναρχικοι το Σαββατο κανουν διακοπες!!

Α..και που ειστε...ειναι διασκεδαστικο να καταναλωνω "διαδικτυακο" κοπο μαζι σας.. ;D Εκει καταντησατε
Και το πιο διασκεδαστικο ακομα δεν το ειπα..πως ενω βλεπετε τα χαλια της "οργανωσης" σας, κλεινετε τα ματια και πατε ολοι μαζι στο γκρεμο... ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 27/07/07, 23:49 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Υπνοβάτης...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • I love it when it rains potatoes
    • Προφίλ
    • Ypnovatis
« Απάντηση #1269 στις: 28/07/07, 01:38 »
Γενικώς προσπαθω να αποφευγω τις πολιτικες συζητησεις καθως ειμαι κομματακι ασχετος από ιστορία.
Θα πω όμως κατι απλο και κατανοητο για όλους.
Εαν ενα μωρο απολαμβανει ενα γλυφειτζούρι και συ το αρπαξεις το μωρο θα βάλει τα κλαμματα.
Ύστερα θα σε νευριασει και απο πεισμα και μόνο θα προσπαθήσεις να επιβάλλεις την άποψη σου.
Το κλαμα ειναι μια σπασωδικη και αυθόρμητη διαμαρτυρία.
Σε πεισμα πάλι δικό σου θα προσπαθησεις να το κανεις να σκασει, ούτε καν να σιωπήσει κατά το πρεπον της ευγένειας και στο τελος η υπομονη εξαντλειται και η πιθανοτητες "να φαει και απο καμια στον ποπουδακο του" ειναι περισσότερες.
Και ειναι σχεδον βεβαιο ότι θα τις φαει.
Άρα το μωρό μαθαίνει ότι όταν θέλει να γινει το δικό του θα δράσει όπως έδρασε και ο πατερας του. Και έτσι ενσαρκώνει τη βία. Έτσι τη δεχεται και τη χρησιμοποιεί ως μέσο ανταλλαγής απόψεων.
Να υποθέσω ότι τους και καλά αναρχικούς σας δέρνανε όλους μικρα?
Και αν σας δερνανε το θεωρούσατε δικαιο τότε?

Και δυο πράγματα ακόμη:
1.Αναρχια σημαινει χωρις εξουσία. Τίποτα παρακατω αλλα και ΤΙΠΟΤΑ παραπανω. Καθε τι περα απο αυτο ειναι απλως ΧΑΟΣ.
2. Έχω την τύχη να σπουδάζω Χημικός. Και έχω την τύχη να γνωρίζω αρκετά κόλπα σχετικά με βόμβες και ναρκωτικά και λοιπα και λοιπα... Αυτό σημαινει ότι πρέπει να αρχισω να κατασκευάζω βόμβες και να παρασκευάζω ηρωΐνη?
Το ότι εχεις τη δύναμη να κάνεις κάτι δε σημαίνει ότι πρεπει να το κάνεις κιόλας.

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1270 στις: 28/07/07, 14:08 »
1) Σε ρωτησα κατι πολυ απλο: Σε ποια κατηγορια απο τις 2 ανηκουν οι ''ψευδοαναρχικοι''? και μονο αυτο δεν μου ειπες.. Αν θες να φερω και γω κειμενο που 
υποστηριζει τη βια ως ->ΕΝΑ<- μεσο δρασης εναντια στην κρατικη βια..

2) Λυπαμαι που θα στο πω αλλα δεν εχεις ιδεολογια, αυτο που εσυ αποκαλεις ιδεολογια εγω το βλεπω σαν ενα ''πραγμα'' που το ασπαστηκες απλα για να εχεις κατι να λες, και να απαντας σε αναρχικους κλπ..

3) Ηθελα να ξερα που βρισκεις οτι συμφωνουμε!!! Το παραδειγμα με τα κομματα το ειπα για να καταλαβεις οτι σε μια ιδεολογια μπορει να υπαρχουν και διαφορετικες αποψεις

4) ''Και στη Γερμανια υπαρχει κοινωνικη οργανωση που θα θελαμε στην Ελλαδα, ομως ο Ελληνας δεν ειναι Γερμανος.'' Λαθος. Η ελληνικη κυβερνηση δεν ειναι γερμανικη.

5) Αντε παλι συμφωνουμε??? Στο τελος μου φαινεται ή εσυ θα πηγαινεις σε πορειες ή εγω θα γινω γραμματεας σε κανενα υπουργειο.

Αντε, αυριο να πατε για μπανακι, γιατι ειναι Σαββατο και οι αναρχικοι το Σαββατο κανουν διακοπες!!

Ο ιδανικος επιλογος μετα απο τοσες ασυναρτησιες που διαβασα, σορρυ αλλα αυτο πραγματικα δειχνει σε τι επιπεδο ''διαλογου'' μιλας
« Τελευταία τροποποίηση: 28/07/07, 14:11 από pNd »

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1271 στις: 28/07/07, 15:43 »
Λαθος. Η ελληνικη κυβερνηση δεν ειναι γερμανικη.

Λάθος. Η Ελλάδα έχει την ατυχία να ανήκει στην Ελλάδα....

ΥΓ: Αναλώνεστε άσκοπα σε συζητήσεις που δεν έχουν και πολύ νόημα.
Όλες οι αυτές οι ρομαντικές-ανθρωπιστικές θεωρίες στηρίζονται στην υπόθεση ότι ο άνθρωπος είναι (ή θα είναι στο μέλλον) "καλός".
Έλα όμως που ο άνθρωπος ούτε ήταν ούτε θα είναι ποτέ "καλός". Άρα, "είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια..." ;)
Κανεις ενα γιγαντιαιο λαθος. Ο ανθρωπος δεν εινια "κακος". Η φυση του ανρθωπου τον εκανε να συμβιωνει με αλλους ανρθωπους. Το γεγονος οτι αλληλοσπαραζεται εδν ειναι επειδη ο ανρθωπος ειναι κακος.  Ειναι επειδη τον κανανε κακο. Η αναρχικη θεωρια δεν βασιζεται στο να οτι ΚΑΠΟΤΕ θα γινει καλος ο ανρθωπος. Τον αναθρωπο ο ανρθωπος τον κανει κακο. Εσυ γιατι πιστευεις οτι οι ανρθωποι ειναι κακοι? Εγω σου λεω οτι το συστημα κανει τους ανθρωπους κακους.

@free
Ναι με τον pnd συμφωνουμε στη βαση δεν ξερω αν το προσεξες. Και οι 2 υποστηριξαμε την επαναστατικη βια, και οι 2 υποστηριζουμε μια αναρχικη κολεκτιβικη κοινωνια, και οι 2 συμφωνουμε οτι πρεπει να καταστραφει ο καπιταλισμος και οι 2 συμφωνουμε οτι δεν ειναι κακο να καει μια τραπεζα, ενα συμβολο του κεφαλαιου. Τωρα προσπαθεις να βγαλεις εναν απο τους 2 αυθαεντικους αναρχικους? Δεν υπαρχει περιπτωση. Μεσα απο ενα φορουμ δεν προκειται να το κανεις.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1272 στις: 28/07/07, 15:52 »
Η κοινωνια στην Ελλαδα ειναι 9.000.000...Δεν μιλατε παρα μονο 100 για μπουρδες επαναστασεις..Και μα τον Θεο, χαιρομαι που μενετε μονο 100, γιατι ετσι υπαρχουν ελπιδες για μοναδες ατομων και ομαδων που θα συμπεριφερθουν πιο εξυπνα...
Συνεχιστε να χτυπατε...Σιγουρα το 99% απο τα ατομα που μιλανε για καταστροφες εδω μεσα, εχουν δει βενζινη μονο αφου πληρωσουν 15Ε για να γεμισουν το ρεζερβουαρ τους...Καλα σας λεω επαναστατες χωρις ουσια...Και συγνωμη αν σας προσβαλλω..Ειναι το λιγοτερο που μπορω να κανω, απο την στιγμη που προσβαλλετε μονοι τον εαυτο σας και την αξιοπρεπεια σας με αυτα που λετε...

Σωστός ο freemind. Η επανάσταση χρειάζεται υποκείμενο, σχέδιο, οργάνωση, πορεία. Για τι επαναστάσεις και για ποιά βία μιλάτε? Από που και ενάντια σε ποιόν? Άντε γιατί αρχίζω να τα παίρνω κι εγώ στο κρανίο.

Δεν ξέρω αν και κατά πόσον αυτοί που ομιλούν για καταστροφές και πυρπολήσεις στην συζήτηση αυτή έχουν πάρει μέρος σε βίαια επεισόδια στους δρόμους των πόλεων, αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι δεν έχουν πετάξει ποτέ ούτε μια Μολότωφ. Γιατί είμαι τόσο σίγουρος? Διότι δεν έχετε ιδέα τι είναι η Μολότωφ και πως φτειάχνεται!

Δεν γνωρίζετε τις βασικές αρχές και θα μου μιλήσετε και για επανάσταση? Άσε που δεν καταλαβαίνω πως κάποιος που υποστηρίζει τις πυρπολήσεις περιουσιών αθώων και άσχετων ανθρώπων μπορεί να είναι εχθρός των εμπρηστών των δασών και προστάτης του περιβάλλοντος! Η ίδια ιδεολογία κρύβεται κάτω και από τις δύο τάσεις, μόνο που έχει διαφορετικό όνομα. Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς!

Αυτές δυστυχώς είναι οι συνέπειες της αοριστίας. Κάτι σαν το δόγμα Μπούς  :D . Διότι δεν μπορείς από την μια να αρνείσαι να δώσεις ορισμό σε κάποιες έννοιες και να ζητάς από την άλλη ορισμό σε κάποιες άλλες αλλά και με τον τρόπο που σε βολεύει κατά την περίσταση.

Αυτό που δεν γνωρίζεται είναι ότι η πιο σκληρή μορφή βίας είναι η πλήρης απραξία.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος hipy

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1273 στις: 28/07/07, 16:13 »
Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να χαρακτηρίζει ο ένας τον άλλον.Φίλε Freemind συμφωνώ με τα περισσότερα που λες αλλά δεν είναι σωστό να νευριάζεις και να λες τέτοια πράγματα σε μια τέτοια συζήτηση.Papou καλυτερα να μην είσαι απόλυτος σε αυτά που λες.Ακόμη και όσοι υποστηρίζουν την βία δεν είναι απαραίτητο να την έχουν αφομοιώσει ή να έχουν βάλει φωτιά σε όλη την αθήνα.Δεν σου έχει τύχει να θεωρείς σωστή μια άποψη αλλά να μην την ασπάζεσαι?

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1274 στις: 28/07/07, 18:18 »
Διαφωνω Costantine. Θες να πεις δηλαδη οτι ανεξαρτητα απο το πολιτικο συστημα που επικρατει η συμπεριφορα των ανθρωπων παραμενει η ιδια?

Οταν ζεις σε ενα καπιταλιστικο συστημα θα εισαι ανταγωνιστικος και ''αχορταγος'', οταν ζεις σε ενα κομμουνιστικο καθεστως θα εισαι ισος με τους αλλους (ταξικα) αρα ο ανταγωνισμος παυει να υπαρχει.. σε αναρχικο συστημα τα ιδια..

Θελω να πω οτι ο ανθρωπος δεν γεννιεται ''κακος'', αλλα σιγουρα γινεται η μαλλον τον κανουν ''κακο''.