Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 826990 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #1300 στις: 30/07/07, 02:50 »
Μπα? Τωρα κρινεις μια ιδεολογια που δεν καταλαβαινεις; Θετικο αυτο!
Για πες μου καποιον που εχει ξαναπει αυτη την ιδεολογια, ωστε να δω απο που την δανειστηκα!
Παμε αργα αργα, γιατι πρεπει να εξηγει κανεις πολλες φορες κατι εδω.

Δεν υπαρχουν αυτη την στιγμη πανω απο 100 παιδαγωγοι που εχουν πιο φιλελευθερες ιδεες απο το μεσο ορο των παιδαγωγων? Εαν δεν κανεις τον κοπο να μιλησεις με παιδαγωγους, τοτε μην περιμενεις να κρινεις το κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο που λεω. Μιλαμε για ενα συστημα με πανω απο 10.000 παιδαγωγους αυτη την στιγμη στην Ελλαδα. Μαντεψε ποσο ευκολο ειναι το ποσοστο του 10% που λεω, να ειναι και παραπανω.
Βλεπεις, δεν εχετε μονο εσεις την τιμη να διαβαζετε βιβλια. Ο καθε ανθρωπος μπορει να εχει προσβαση σε αυτα και να αποκτα συνειδηση. Και δεν αναφερομαι μονο σε αναρχικα βιβλια.
Και σιγουρα ο καθε ανθρωπος σαν ΑΥΤΟΝΟΜΗ μοναδα ( κατι που δεν θα μαθετε ποτε οταν μαζευεστε ανα 100 και καιτε σαν προβατα ) μπορει να αποκτησει μια λογικη συνειδηση για την κοινωνια.

Συγνωμη που η ιδεολογια μου κινειται με ποσοστα. Οπως και να το κανουμε, εγω εχω την ικανοτητα να χρησιμοποιω τις πιθανοτητες και τη μαθημτικη προσεγγιση μιας κοινωνιας που εχει αναλυθει εδω και καιρο και δειχνει μια ανησυχητικη στασιμοτητα.
Εσεις, μονο για ποσοστο βενζινης μεσα σε μια μολοτωφ μπορειτε να μιλησετε...Και βεβαια και το ποσες τραπεζες εχετε καψει ( ή εχουν καψει ).

Μην περιμενεις να κατσω να αναλυσω πληρως την ιδεολογια μεσα σε ενα post. Οι παιδαγωγοι ειναι η μια οψη. Ειναι η αρχη. Εκει που "πλαθονται" μυαλα, πλαθεται και η συνειδηση του επομενου εργαζομενου σε ολους τους κλαδους. Και αυτος θα αναλαβει σαν "φαρος" να μεταφερει την ιδια συνειδηση στους υπολοιπους. Δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο ακουγεται. Απο τα ΜΜΕ, μεχρι τους εργατες ενος εργοστασιου ειναι εφικτο, εαν οι καταλληλοι ανθρωποι βρεθουν αναμεσα τους.

Εχει οργανωτικες  βασεις. Δεν λεω "ΝΤΟΥΥΥ, ΚΑΨΤΕ ΤΑ ΟΛΑ". Αυτο που κανετε εσεις πχ, δεν εχει καμια ουσια, αρα αποδεικνυει πως η οργανωτικη βαση των βανδαλισμων, απλα υπαρχει...για να υπαρχει...
Αντιθετως στη δικη μου ιδεολογια, φερνεις 100-200-300 ανθρωπους και χωρις βια, μεταλαμπαδευεις σκεψεις για μια καλυτερη κοινωνια. Δημιουργεις εναν ογκο απο ανθρωπους που ειναι εξυπνοι και ξερουν πως οι επομενες γενιες πρεπει να αφυπνιστουν με ακομα μεγαλυτερο ποσοστο...κ.ο.κ
Βεβαια, ξερω πως σε ενοχλει που η δικια μου ιδεολογια εχει ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ βαση και οχι ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΗ, αλλα τι να κανουμε ρε παιδια..Εαν θελετε να σπατε πραγματα, υπαρχουν και ωραια αντικειμενα μεσα στο σπιτι σας...

Η Κυβερνηση θα μορφωσει τους ανθρωπους αυτους χωρις να ξερει πως οι ιδεες τους ειναι φιλελευθερες. Σε μια υδροκεφαλη κυβερνηση με μεγαλα εσωτερικα προβληματα, νομιζεις πως ο ελεγχος ειναι επαρκης για τις συνειδησεις των ανθρωπων που δουλευουν μεσα της;
Το ξαναλεω...Μιλαμε για ενα συστημα που οσο το βαρας απ'εξω, τοσο δυναμωνει. Αντιθετως, εχει σαθρη εσωτερικη δομη, που μια ομαδα απο εξυπνους ανθρωπους με πιστευω και οργανωση, μπορει να το εκμεταλλευτει.

Ζουμε στην Ελλαδα..Ο φακελος γινεται με πολυ αργους ρυθμους. Δεν ειναι αργα εαν ξεκινησουμε απο τωρα. Εξαλλου, ακομα και στο Οργουελικο περιβαλλον, ο ηρωας ειναι φακελωμενος και εργαζομενος της Δημοσιας Αρχης. Παρολαυτα, ανακαλυπτει πως μεσα στη Δημοσια αρχη, οι ανθρωποι μπορουν να κρυψουν συνειδησεις και να δωσουν αλλες εντυπωσεις. Ειπαμε, ο ελεγχος ειναι επιπονος για το συστημα...Γι'αυτο και παρουσιαζονται τοσα προβληματα.

Ειδες που κανεις παντα το λαθος "ΝΤΟΥ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΤΣΕΙ"? Ποιος μιλησε για αμεση εφαρμογη της ιδεολογιας! Κοιτα αγορακι μου, εγω θελω να πετυχει με πλανο 100 χρονων. Οχι να καψω τους ανθρωπους που συμμετεχουν στην ιδεολογια. Η αλλαγη στα ΜΜΕ μπορει να γινει απλα, με υπευθυνους σε θεσεις κλειδια ( Αρχισυνταξια, Υπευθυνοι Παραγωγης, κλπ ). Σκεψου λιγο πριν πεταξεις την πατατα, μονο και μονο για να πεις κατι.

Μεσα στον οριζοντα των 150-200 χρονων μπορουν να συμβουν πολλα. Ομως η ελληνικη κοινωνια ειναι στασιμη τα τελευταια 100 χρονια εαν το καλοσκεφτεις. Περα απο τις εξωτερικες διαταραχες ( πολεμοι, προσφυγες, κλπ ) δεν εχει αποδωσει κατι καινουριο. Μετα την μεταπολιτευση μαλιστα, ειμαστε απαραδεκτα στασιμοι.
Επωφελουμαι απο αυτη την στασιμοτητα, που κατα 99% θα διατηρηθει ( το 1% μπορει να ειναι οποιοσδηποτε εξωτερικος παραγοντας ) για να αντλησω τη σιγουρια για την ιδεολογια.

Με λιγα λογια, μιλαμε για μια ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ιδεολογια, που θα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ τα οπλα του συστηματος και θα δημιουργησει σταθερες βασεις για μια φιλελευθερη και καλα οργανωμενη κοινωνια.

Παμε ξανα στην ερωτηση:

Εαν οντως θελετε τοσο αμεση αλλαγη της κοινωνιας, γιατι επιμενετε σε εναν τυπο βιας που δεν εχει οδηγησει σε καμια επανασταση του λαου;
Τι πετυχατε καιγοντας το συμβολο τραπεζα;
Τι πετυχατε καιγοντας το συμβολο περιπολικο;

Δηλαδη εσεις σε λιγοτερο απο 50 χρονια θα φερετε αλλαγη?

Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1301 στις: 30/07/07, 04:02 »
Και γω ρε φρη οταν σου ειπα για εναλακτικες δρασεις αναρχικων με προβολες ταινιων με αντιπληροφορηση με χωρους δωρεαν προσβασης στο ιντερνετ με με με χιλια δυο εσυ γιατι δεν τα σχολιασες? Δεν σε καταλαβαινω. Δηλαδη οτι γινει ρπεπει να γινει μεσα στο συστημα. Το συστημα σε διαβρωνει. Αμα μπεις μεσα σε ενα σαπιο συστημα θα σαπισεις. Ειναι βεβαιο οπως λες και εσυ με μαθηματικη ακριβεια και απο που ειναι φανερο? Απο την στασιμοτητα τοσων χρονων. Χανεις τον χρονο σου αν νομιζεις οτι αναρχια=βια. Χανεις τον χρονο σου αν νομιζεις οτι οι μονες δρασεις αναρχικων στην ελλαδα ειναι καμμενες τραπεζες. Και θα μου πεις γιατι δεν βλεπεις αλλες? Γιατι δεν προκειται να τις δεις σε διαφημισεις στηντηλεοραση....
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1302 στις: 30/07/07, 04:25 »
Σου απαντησα Roufous για ολα αυτα..Και οχι μονο μια φορα...
Ποσα ατομα ερχονται σε αυτες τις προβολες..Ποσα ΝΕΑ ατομα στρατολογουνται; Και ποσα απο αυτα ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ή δεν ερχονται για το χαβαλε...

Εαν εγω ειμαι προκατελειμενος σε μια ιδεολογια που ηδη υφισταται και μας εχει δειξει πως δεν μπορει να κανει τη διαρφορα, τοτε εσεις που κρινετε μια ιδεολογια που δεν εχει υπαρξει ακομα και δεν εχετε δει το εργο της, τι ειστε;

Εγω χανω το χρονο μου; Τι αλλαξε λοιπον ΓΕΝΙΚΑ το αναρχικο κινημα τα τελευταια 5 χρονια στην Ελλαδα; Μιλαω πλεον γενικα και για ολες τις "εξορμησεις" που περιλαμβανει η ιδεολογια ( ακομα και η βια δηλαδη ).

Αμα μπεις μεσα σε ενα σαπιο συστημα με ορεξη να δουλεψεις ( κατι που μαλλον δεν ξερετε σαν ορισμο ) μπορεις να κανεις πολλα περισσοτερα. Και εαν προσεξες εγω αναφερθηκα απο το πρωτο επιπεδο "επιθεσης"..Δηλαδη την Παιδεια, τη διαμορφωση του επομενου κυματος νεολαιας, κλπ..

Να φερω ενα παραδειγμα;
Στην Ρωσσια μπορει ο Πουτιν να ετοιμαζεται να πει "γεια" στο προεδρικο αξιωμα, ομως απο πισω του εχει αφησει μια τεραστια οργανωση νεολαιας που θα συνεχισει το εργο του.
Οριστε μια μορφη της ιδεολογιας μου...Αν και κατακριτεα βεβαια!
Κακα τα ψεμματα, η κοινωνικη ομαδα που επηρρεαζεται πιο ευκολα και μπορει να δημιουργησει κατι καινουριο, ειναι η νεολαια.
Επιλεξτε λοιπον, τον συντηρητισμο των προβολων ( το κανει και η GreenPeace αυτο, ετσι παιδια; ) και των φυλλαδιων ( ειδες τι καλο παιδι που ειμαι; Δεν ανεφερα την καταστροφη και τον βανδαλισμο ) ή την απαρχη μιας νεας σκεψης μεσα στην νεολαια...

Και ξαναρωτω:

Εαν οντως θελετε τοσο αμεση αλλαγη της κοινωνιας, γιατι επιμενετε σε εναν τυπο βιας που δεν εχει οδηγησει σε καμια επανασταση του λαου;
Τι πετυχατε καιγοντας το συμβολο τραπεζα;
Τι πετυχατε καιγοντας το συμβολο περιπολικο;

Δηλαδη εσεις σε λιγοτερο απο 50 χρονια θα φερετε αλλαγη?

( μην ξεχνας πως εσυ και ο pND μιλησατε για συμβολα, αρα επιτρεπεται να χρησιμοποιω και αυτη τη μορφη..ε..αναρχιας )
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1303 στις: 30/07/07, 11:31 »
Για πες μου καποιον που εχει ξαναπει αυτη την ιδεολογια, ωστε να δω απο που την δανειστηκα!

Με λιγα λογια, μιλαμε για μια ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ιδεολογια, που θα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ τα οπλα του συστηματος και θα δημιουργησει σταθερες βασεις για μια φιλελευθερη και καλα οργανωμενη κοινωνια.

Freemind, αναρωτιέμαι αν σοβαρολογείς ή αν κάνεις πλάκα.

Αν σοβαρολογείς πάντως έχω να σου αναφέρω πως απλά έχεις "ανακαλύψει τον τροχό"! Αυτός ακριβώς, φίλε μου, είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το σύγχρονο κοινωνικό σύστημα. Και έχω την δυνατότητα να σου αναφέρω καμμιά δεκαριά "ρομαντικούς" φιλοσόφους που το έχουν περιγράψει εδώ και καιρό, αλλά και σύγχρονους.

Η ερώτηση είναι: για ποιον λόγο, αφού αυτό το σύστημα ήδη λειτουργεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και με μαθηματική βεβαιότητα θα επιφέρει μια "καλά οργανωμένη κοινωνία" επικρατεί αυτό το μπάχαλο? Η απάντηση που δίνουν τα "φωτισμένα" μυαλά είναι απλή: Διότι βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο στην οποία θα επέλθει η μαζική "συμμόρφωση" του κοινωνικού ιστού ώστε το σύστημα να λειτουργήσει χωρίς εμπόδια στο μέλλον.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των διαφορετικών φορέων του συστήματος δημιουργούν χαοτικές συνθήκες, οι οποίες είναι ακόμα αδύνατον να αναλυθούν με ακρίβεια.

Προφητικά και μέσω εμπνεύσεως σκεπτόμενος θα αναφέρω ότι το πρόβλημα θα λυθεί παντελώς όταν πλέον η ζωή στην Γη θα μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα σε προστατευμένο περιβάλλον (δεν θα πάρει πολύ καιρό αυτό, πιθανώς οι περισσότεροι συνομιλητές να καταφέρουν να το ζήσουν), οπότε ο "φιλελευθερισμός" και η αποδοχή των κοινών νέων αξιών θα αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση.

Μ' αυτόν τον τρόπο το ανθρώπινο είδος θα καταφέρει επιτέλους να ζήσει πολιτισμένα και αξιοπρεπώς, σύμφωνα με τις πανανθρώπινες αξίες.  ;D

Βέβαια πριν σκεφτούμε όλα αυτά θα έπρεπε να σκεφτούμε: Τι σημαίνει φιλελευθερισμός? Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας καλά οργανωμένης κοινωνίας? Διότι αν η αντιμετώπισή μας σ' αυτές τις έννοιες είναι υποκειμενική τότε δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να καταλήξουμε σ' ένα κοινό σχέδιο δράσης, και παρόλο που απ' τα βάθη της καρδιάς μου επιθυμώ να σ' ακολουθήσω σ' αυτήν την κίνηση, δεν θα το κάνω, δίοτι γνωρίζω εκ προϊμίου ότι θα είναι αποτυχημένη!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1304 στις: 30/07/07, 12:17 »
Papou, σοβαρολογω.
Συμφωνω απολυτα ως προς το οτι η κοινωνια μας προχωραει σε ενα μεταβατικο σταδιο αναμορφωσης. Ειμαι κατα της αμεσης αλλαγης του κοινωνικου συστηματος, μιας και κατι τετοιο θα δημιουργουσε ενα τεραστιο χαος.
Και ως ειρηνιστης, δεν πιστευω πως η Βια μπορει να αλλαξει ομαλα μια κοινωνια και να φερει στη θεση της ενα νεο σταθερο συστημα.
Και αυτο που λες για τα χρονια που θα χρειαστουν για να συμβει η ολικη αναμορφωση, ειμαι απολυτα συμφωνος και το αναφερω κι εγω. Δεν περιμενω απο τη μια μερα στην αλλη να συμβει κατι τετοιο, ομως θα ηθελα να συμμετασχω ωστε να συμβει. Νομιζω πως αυτο λεγεται συλλογικη επανασταση και οχι επανασταση λιγων ζωων με βενζινη.

Δυστυχως δεν εχω διαβσει καποιο μοντερνο φιλοσοφο. Αντιθετως, προτιμω πιο επιστημονικα μυαλα, οπως τον Ισαακ Ασιμωφ, που μεσω των λογοτεχνηματων του αποδειξε πως η συλλογικοτητα και η υπομονη ειναι το πιο σημαντικο πραγμα για την καλυτερευση μιας κοινωνιας, ειτε μιλαμε για το μελλον, ειτε για το παρον.

Παντως συμφωνουμε απολυτα για την κοινωνικη αλλαγη χωρις βια.

DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος hipy

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1305 στις: 30/07/07, 13:14 »
Επιτέλους κάποιος κάνει γόνιμη κριτική στους αναρχικούς(αναφέρομαι στον freemind και δεν ειρωνεύομαι).Καλό είναι οι αναρχικοί που βρίσκονται στο φόρουμ να ακούν και να δέχονται την κριτική που τους ασκείται για να μπορούν να εξελιχθούν σαν άνθρωποι και σαν πολιτικά υποκείμενα και όχι να εθελοτυφλούν σε προβλήματα που είναι λογικό να δημιουργούνται σε συλλογικά εγχειρήματα.

Papou και Freemind εχετε απόλυτο δίκιο,η κοινωνία δεν θα αλλάξει αν δεν υπάρξει αυθόρμητη συλλογικοποιήση χωρίς διαμεσολαβήσεις και ειδικούς.

Από την άλλη,το πως πιστέυει ο καθένας ότι θα έρθει αυτή η αλλάγή είναι ξεκάθαρα υποκειμενικό και ο καθένας πρέπει να αναγνωρίζει στον άλλον την προσπάθεια για κοινωνική ανατροπή,αλλαγή,ελευθερία.

Freemind πιστεύω ότι ο χαρακτηρισμός ζώα με βενζίνη είναι απαράδεκτος,μπορείς να μην συμφωνείς με την πρακτική αλλά ο στόχος πιστεύω ότι είναι ίδιος,όλοι θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι.

Θέλει προσπάθεια από όλες τις μεριές η αλλάγή που επιθυμεί ο περισσότερος κόσμος.Δεν έχουμε το δικαίωμα να κατακρίνουμε ριζοσπαστικές πρακτικές όποιες κι αν είναι αυτές,όμως έχουμε το απόλυτο δικάιωμα να τις κρίνουμε και πρέπει πάντα τα αισθητήριά μας να είναι ανοιχτά σε καινούρια πράγματα και ιδέες

Από τα λίγα πράγματα που μας έχει αφήσει η αλλοτρίωση της μητρόπολης είναι να ονειρευόμαστε.Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το προβληματικό κάποιος να πιστεύει σε ουτοπίες.Ποιος ορίζει τι είναι ουτοπικό και τι όχι.Ας αφήσουμε τους τσακωμούς και ας εκμεταλλευτούμε την απόλυτη ελευθερία λόγου που προσφέρει αυτό το φόρουμ, πάντα πρέπει να ξεκινάς από oπου συμφωνείς και μετά να αναλύειες τις διαφωνίες σου .Αν ξεκινάς απο την διαφωνία τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι όλα θα χαθούν.

MAKE LOVE NOT WAR
« Τελευταία τροποποίηση: 30/07/07, 13:21 από hipy »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1306 στις: 30/07/07, 13:23 »
Συμφωνω απολυτα και ζηταω συγνωμη για τους χαρακτηρισμους.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1307 στις: 30/07/07, 14:40 »
Συμφωνώ κι εγώ, αλλά θέλω να σας ρωτήσω: Για ποιον λόγο θέλουμε να επιφέρουμε αλλαγή στην κοινωνική δομή, ή ακόμα και στους συνανθρώπους μας? Η απαίτηση για αλλαγή σε οποιοδήποτε επίπεδο δείχνει αν μη τι άλλο υπεροψία από αυτόν που το απαιτεί. Επίσης δείχνει την διάθεσή του για επιβολή και εξουσία.
Αν το διερευνούσαμε λίγο πιο βαθειά δεν νομίζω ότι θα θέλαμε πραγματικά να αλλάξουμε κανέναν σύμφωνα με τα δικά μας μέτρα εκτός αν επιθυμούσε ο ίδιος ν' αλλάξει αυτόβουλα.

Εκτός και αν συμφωνήσουμε σε γενικές αρχές συμπεριφοράς και συνεργασίας. Αλλά αυτό δεν αποτελεί τίποτε άλλο από την ηθική.

Hipy, ο στόχος δεν είναι ο ίδιος. Το έχουμε αναλύσει πολλές φορές, μην το κουράζουμε περισσότερο. Μ' αυτήν την λογική όμως θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο στόχος των ΗΠΑ στο Ιρακ, της Ρωσίας στο Αζερμπαιτζάν, της ΕΕ στην Γιουκοσλαβία και των ανταγωνιστικών οικονομιών στο περιβάλλον είναι ο ίδιος οπότε δεν πρέπει να κρίνουμε κανέναν.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1308 στις: 30/07/07, 14:55 »
Papou, κακα τα ψεμματα, οι ανισοτητες μιας κοινωνιας δεν ειναι ηθικο ζητημα; Σαφως και πρεπει να υπαρχει μια συγκεκριμενη γραμμη για το πως θελουμε την κοινωνια και πως θα φτασουμε σε αυτη την κοινωνια, αλλιως δεν καταληγουμε πουθενα.
Πιστευω, με τις ελαχιστες γνωσεις που εχω, πως ο ανθρωπος σαν ον δεν μπορει να φτασει την ουτοπικη κοινωνια της ισοτητας. Εκτος εαν συμβουν αλλαγες σε βιολογικο επιπεδο, που θα επιτρεψουν σε πιο φωτισμενα μυαλα να αναγνωρισουν πως μια κοινωνια ισοτητας, ειναι και η καλυτερα ωφελημενη κοινωνια.
Προσωπικα, δεν πιεσα κανεναν να αλλαξει με τη βια. Αυτοβουλο πλασμα πριν την εκπαιδευση του, δυσυχως δεν υπαρχει. Γι'αυτο αναφερομαι συνεχως στην Παιδεια και στους παιδαγωγους του σημερα.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1309 στις: 30/07/07, 20:47 »
Aνοίγεις ένα πολύ μεγάλο και ενδιαφέρον θέμα freemind. Είναι κρίμα να το συνεχίσουμε σ' αυτήν την θέση.

Για την ανισότητα (=διαφορετικότητα) των ανθρώπων συμφωνώ απολύτως. Εξάλλου η απαίτηση για κοινωνία ισότητας δεν είναι απλώς ουτοπία, είναι πλάνη. Η ισονομία όμως μπορεί κάλιστα να γίνει στόχος.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1310 στις: 31/07/07, 01:15 »
Ισονομια με βια και φυλλαδια ομως δεν αποκτιεται. Ουτε με προβολες και 100-200 ατομα μαζεμενα σε ενα χωρο. Εστω και αυτη την ουτοπικη ισονομια που δεν θα ζησουμε ποτε εμεις.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος hipy

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1311 στις: 31/07/07, 01:36 »

Hipy, ο στόχος δεν είναι ο ίδιος. Το έχουμε αναλύσει πολλές φορές, μην το κουράζουμε περισσότερο. Μ' αυτήν την λογική όμως θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο στόχος των ΗΠΑ στο Ιρακ, της Ρωσίας στο Αζερμπαιτζάν, της ΕΕ στην Γιουκοσλαβία και των ανταγωνιστικών οικονομιών στο περιβάλλον είναι ο ίδιος οπότε δεν πρέπει να κρίνουμε κανέναν.

Tο τράβηξες από τα μαλλιά.Όταν εγω κι εσύ θέλουμε να ζήσουμε ελέυθεροι δεν έχουμε τον ίδιο στόχο?Τι ανακατεύεις δολοφόνους?

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1312 στις: 31/07/07, 02:01 »

Tο τράβηξες από τα μαλλιά.Όταν εγω κι εσύ θέλουμε να ζήσουμε ελέυθεροι δεν έχουμε τον ίδιο στόχο?Τι ανακατεύεις δολοφόνους?
την ιδια απορεια εχω... ::)
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1313 στις: 31/07/07, 09:21 »
Freemind, είναι στο χέρι μας να επιφέρουμε ισονομία. Μπορούμε να αρχίσουμε από απλές εκφάνσεις του συστήματος για να πείσουμε για την ειλικρίνειά μας. Ας πούμε, από αυτό το φόρουμ. Ή από την αίθουσα διδασκαλίας.

Amylo & hipy, όπως λέτε κι εσείς, η πρόθεση είναι αυτή που έχει σημασία και όχι το αποτέλεσμα. Τα παιδάκια με τις βενζίνες, παρόλο που πετάνε πυροτεχνήματα έχουν την εντύπωση ότι πετάνε βόμβες ( :D) και λόγω της αδυναμίας από μέρους τους θέσης ορισμών νομίζουν ότι το παιχνίδι με την αστυνομία ονομάζεται βία!

Κάποιος που θέλει να πετάξει μια βόμβα και να εξασκήσει βία (έστω κι αν παραμυθιάζεται) παρουσία άσχετου και "άμαχου" πληθυσμού είναι εν δυνάμει δολοφόνος και δεν διαφέρει σε τίποτα ως προς την πρόθεση από τους μηχανισμούς που προανάφερα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην επικοινωνία με τον "άμαχο" πληθυσμό. Παρόλο που το σύστημα παίζει μαζί τους και σπάει πλάκα αφήνει να διαχέεται η απατηλή εντύπωση ότι είναι πραγματικοί τρομοκράτες με τέτοια οργάνωση και ικανότητες που κανείς δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει εκτός και αν πάρει δραστικά αντιδημοκρατικά μέτρα.

Αυτό είναι και ένα απλουστευμένο παράδειγμα της υποχθόνιας δράσης μηχανισμών που εκμεταλεύονται τις λειτουργίες και τα μέσα της κοινωνίας ως μοχλούς για την επίτευξη του στόχου τους.

Παράλληλα μ' αυτά ας θυμηθούμε τον τρόπο με τον οποίο φέρεται το σύστημα στους πραγματικούς εχθρούς του. Αυτό σημαίνει ότι όλοι εμείς που καθόμαστε άνετα και αναπαυτικά στις καρέκλες μας και λέμε λόγια, δεν είμαστε εχθροί του αλλά όργανά του. Ή πιο μαλακά, είμαστε μέρη του συστήματος και μ' αυτήν την ιδιότητα πρέπει να αυτοπροσδιοριζόμαστε και από αυτήν την βάση να καθορίζουμε τις κινήσεις μας.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1314 στις: 31/07/07, 10:26 »
Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με τις αποψεις σου papou. Ιδιαιτερα για τον τομεα της Παιδειας, που αποτελει το νευραλγικο σημειο ελεγχου της κοινωνιας.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος hipy

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1315 στις: 31/07/07, 14:47 »

Παράλληλα μ' αυτά ας θυμηθούμε τον τρόπο με τον οποίο φέρεται το σύστημα στους πραγματικούς εχθρούς του. Αυτό σημαίνει ότι όλοι εμείς που καθόμαστε άνετα και αναπαυτικά στις καρέκλες μας και λέμε λόγια, δεν είμαστε εχθροί του αλλά όργανά του. Ή πιο μαλακά, είμαστε μέρη του συστήματος και μ' αυτήν την ιδιότητα πρέπει να αυτοπροσδιοριζόμαστε και από αυτήν την βάση να καθορίζουμε τις κινήσεις μας.
Δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς σ'αυτό που λες,αλλά μέχρι ένα σημείο.Ναι είμαστε όργανα του συστήματος,αλλά δεν χάνουμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται για να ξεφύγουμε απο αυτό,έστω και εικονικά.

Από την κουβέντα που κάνουμε μέχρι την μουσική που γράφουμε.Μικρές στιγμές ελεθερίας.Όταν παίζω μουσική δεν υπάρχει ούτε εξουσία,ούε σύστημα ούτε τίποτα.Είναι κάτι που δεν μπορεί να μου στερήσει κανείς και κάτι το οποίο επιδιώκω,ίσως και να επιτίθομαι σε όσα προανέφερα.

Πιστεύω ότι υποβιβάζεις ακόμα και τον εαυτό σου,με αυτά που είπες.Δεν είμαι στον καναπέ μου όταν αγώνιζομαι για την ακεραιότητα ενός δάσους ή μιας παραλίας και τελικά το καταφέρνω.Δεν κάθομαι στον καναπέ μου όταν η θλίψη για την νεκρή φύση μετουσιώνεται σε μουσική και αυτή εποικοινωνείται και άλλα πολλά

Καλό είναι να είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας,αλλα πρέπει να αναγνωρίζουμε μερικά πράγματα.

Θέλω να πιστεύω ότι ο καναπές μου είναι άθικτος ;D

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1316 στις: 31/07/07, 16:20 »
Φίλε hipy, αν θέλω να μάθω να ασκώ κριτική ο εαυτός μου είναι ο πρώτος που θα κρίνω, κι αν θέλω ν' αλλάξω τον κόσμο θα πρέπει ν' αλλάξω πρώτα τον εαυτό μου.

Έχεις δίκιο, δεν ήταν σωστή η γενίκευση από μέρους μου, διόρθωσέ τα λόγια μου μετασχηματίζοντάς τα σε πρώτο ενικό.

Αποσυνδεδεμένος George_JimMorrison

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Η εκδικηση μας θα ειναι το γελιο των παιδιων μας..
    • Προφίλ
« Απάντηση #1317 στις: 03/08/07, 21:53 »
Μαλιστα..Χαιρομαι για την διευκρινιση...
Παμε στο επομενο αποσπασμα καθιστικων επαναστατων.
Μ'αρεσει που δεν θετεις πουθενα την αποψη σου ξεκαθαρα παντως...Πολιτικος θα γινεις.

Να μην λεμε και οτι θελουμε.....

http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Kropotkin

και ασε καλυτερα τους χαρακτηρισμους για ατομα που μαλλον η πρωτη φορα που ακουσες το ονομα τους ηταν εδω. Ακου καθιστικων επαναστατων.... Αν ειναι αυτος επαναστατης του καναπε, για πες μου εναν αληθινο να μαθουμε και εμεις οι καναπεδιαρηδες....
...Lend me your ears and i will sing you a song and i 'll try not to sing out of key...
..oh i get by with a little help from my friends...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1318 στις: 03/08/07, 22:05 »
Η πλακα ειναι πως δεν αναφερομουν στο ατομο του Κορποτκιν ( καλυτερα δεν διαβαζετε λιγο ελληνικη ιστορια, γιατι τα εχετε κανει αχταρμα? ) αλλα στους αναγνωστες του επι του forum.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1319 στις: 03/08/07, 22:16 »
Καλα ο freemind νομιζει οτι ολοι καθονται

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1320 στις: 03/08/07, 22:30 »
Μακαρι να νομιζα απλα...
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος George_JimMorrison

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Η εκδικηση μας θα ειναι το γελιο των παιδιων μας..
    • Προφίλ
« Απάντηση #1321 στις: 03/08/07, 22:31 »
Βασικα εγω θελω πραγματικα να ακουσω τι πιστευεις οτι πρεπει να κανουμε για να μην ειμαστε του καναπε. Και ξεκαθαριζω οτι δεν θα απολογηθω για κανεναν αναρχικο, αντιεξουσιαστη η οτιδηποτε αλλο αυτου του χωρου. Δεν ανηκω σε αυτον, απλα αναγνωριζω το εργο του και δεχομαι πολλες αποψεις του.)
...Lend me your ears and i will sing you a song and i 'll try not to sing out of key...
..oh i get by with a little help from my friends...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1322 στις: 03/08/07, 22:44 »
George, δεν αναζητω απο κανεναν "αναρχικο-αντιεξουσιαστη" να απολογηθει, διοτι σε αυτο το forum μονο κατα ιδεολογια και φιλοσοφια καποιοι δηλωνουν αναρχικοι και αντιεξουσιαστες. Οποτε θα ηταν αδικο να απολογηθει καποιος εκτος του χωρου. Εδω εγω παλευα για να δειξω πως η αναρχια αποδοκιμαζει τη βια και επεσαν να με φανε.

Η εκφραση "επαναστατες του καναπε" αφορα ατομα που εξεθεσαν αποψεις βιας, καταστροφων και βανδαλισμων σαν να τις εχουν κανει οι ιδιοι, ομως παω ενα σιγουρο στοιχημα πως ολα αυτα τα βλεπουν απο την τηλεοραση και η παρουσια τους σε ορισμενες διαδηλωσεις δεν τους αναγει σε "αυθεντιες" του ειδους. ;)
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1323 στις: 03/08/07, 23:19 »
Μακαρι να νομιζα απλα...

Ναι... το αστειο ειναι οτι εισαι και σιγουρος

Εδω εγω παλευα για να δειξω πως η αναρχια αποδοκιμαζει τη βια και επεσαν να με φανε.

Ρε freemind, κανε μου μια χαρη.. κατσε διαβασε λιγο (οχι πολυ) Μπακουνιν και μετα ελα να μου πεις περι βιας.. σορρυ που θα στο πω αλλα εισαι λιγο ασχετος  ωστε να μιλας για αναρχια, χωρις να εχεις διαβασει μερικα βασικα πραγματα π.χ. βιβλια Μπακουνιν, Κροποτκιν κ.α. Οταν τα διαβασεις ξανα ελα
« Τελευταία τροποποίηση: 03/08/07, 23:21 από pNd »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1324 στις: 03/08/07, 23:32 »
Σου παρεθεσα κι εγω ενα κειμενο, το οποιο το ειχε παραθεσει με την σειρα της η chcome. Μαλλον κανετε τον κοπο να διαβαζετε ο.τι σας πλασαρουν τοσο ευκολα για να σας στρατολογησουν, αλλα οχι αυτα που ισως σας ανοιξουν τα ματια λιγο περισσοτερο..
Θελεις να ξανακανω τις ιδιες ερωτησεις? Σε συμφερει? Προσεξε..

Τι πετυχε το ψευδοαναρχικο κινημα σας τα τελευταια 5 χρονια;

Εαν οντως θελετε να αλλαξετε την κοινωνια τοσο γρηγορα, τοτε γιατι δεν την αφυπνιζετε με αλλους τροπους, παρα μονο με βανδαλισμους και βια; Ναι ναι, ειπε και ο Roufous μερικες αλλες δραστηριοτητες, που παραμενουν για λιγους, διοτι ο κοσμος φοβαται να ερθει. Μην ρωτησετε γιατι..Απλα την επομενη φορα οταν θα πεταχτει η πρωτη μολοτωφ, αναλογιστειτε τις συνεπειες.

Αφου υπαρχει το "περιβοητο" ιδεολογικο υποβαθρο, γιατι ατομα που εχουν μιλησει εδω με δυσκολια μπορουν να εκφρασουν καποια ιδεα και παντα καταληγουν σε αναρθρες εκφρασεις επαναστασης και κοινωνικης αλλαγης? Αυτο δεν ειναι επανασταση του καναπε? Και του PC..

Και εδω ειναι Ελλαδα..γιατι καθε φορα η συζητηση γυριζει σε λαους με προϊστορια στις επαναστασεις και ντε και καλα πρεπει να εχει και ο ελληνικος λαος την ιδια θεληση;

« Τελευταία τροποποίηση: 03/08/07, 23:33 από freemind »
DreamCatcher