Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 826157 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #1400 στις: 12/08/07, 20:07 »
χμμ...εγω δεν την εχω αλλα δεν το βρισκω λογικο να μην υπαρχει καθολου εξουσια...αν και θελω να πιστευω οτι παλευω για να γινει πιο σωστη αυτη η εξουσια... (πως το ειπα ετσι :-\)

Αχ....

Αποσυνδεδεμένος George_JimMorrison

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Η εκδικηση μας θα ειναι το γελιο των παιδιων μας..
    • Προφίλ
« Απάντηση #1401 στις: 12/08/07, 20:22 »
Ρε μαγκες, αντι να την κραζετε, δεν της εξηγειτε καλυτερα τι εννοειτε;
...Lend me your ears and i will sing you a song and i 'll try not to sing out of key...
..oh i get by with a little help from my friends...

Αποσυνδεδεμένος tasos__

• Παλιός
  • linux rocks !
    • Προφίλ
« Απάντηση #1402 στις: 12/08/07, 22:16 »
Εγώ τουλάχιστον με τον λέω ότι θα ήθελα να ζήσω σε ένα κόσμο που θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς εξουσία ,ενοώ ότι η διαχείριση θα γίνεται χωρίς μόνιμη αντιπροσώπευση , δεν θα υπάρχει μια κεντρική βουλή όπου εκεί θα παίρνονται όλες οι αποφάσεις αλλά η εξουσία/διαχείριση θα είναι αποκεντρωμένη και διασπασμένη , θα υπάρχει μόνο μία στοιχιώδης γενική νομοθεσία και η ανάπτυξη της παιδείας επιστήμης θα γίνεται τοπικά , ανά κοινότητα . Βέβαια σε σοβαρά ζητήματα θα υπάρχει αντιπροσώπευση  (που δεν θα είναι μόνιμη αλλά θα εκλέγεται όταν υπάρχει ανάγκη από συνελεύσεις) .

Το θέμα είναι να έχει τη δυνατότητα ο καθένας να μπορεί να συμετέχει στη διοίκιση (και εκεί είναι το θέμα) . Σύμφωνα με τον μαρξ με πολύ λιγότερες από τις μισές ώρες εργασίας μπορεί κάποιος να έχει τα αναγκαία για να ζήσει , άρα από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει ο καταναλοτισμός που υπάρχει στο καπιταλισμό ο καθένας θα έχει πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο , οπότε άνετα θα μπορεί να ασχοληθεί με τα κοινά .

Καλό θα ήταν να μην υπάρχει η αίνια του χρήματος αλλά να βρεθούν άλλοι τρόποι ανταλαγής (αυτό βέβαια δεν ξέρω πώς θα γίνει  ::) ...) .

Η κοινωνία θα αναπτίσεται βάσει της συμβίωσης με το περιβάλλον και όχι του οικονομικού κέρδους .

Τα μέσα παραγωγής θα είναι εξ-ολοκλήρου κοινωνικοποιημένα και η διαχείριση θα γίνεται από εργατικά συμβούλια

Καπως έτσι πιστεώ ότι θα μπορούσε να οργανωθεί μια κοινωνία χωρίς την ύπαρξη εξουσίας . Αυτό βέβαια είναι καθαρά θεωριτικό , είναι ο απώτερος στόχος μιας θεωρίας/τρόπου ζωής . Βέβαια το βασικότερο είναι το πως θα φτάσουμε εκεί .

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #1403 στις: 12/08/07, 22:26 »
Καπως έτσι πιστεώ ότι θα μπορούσε να οργανωθεί μια κοινωνία χωρίς την ύπαρξη εξουσίας . Αυτό βέβαια είναι καθαρά θεωριτικό , είναι ο απώτερος στόχος μιας θεωρίας/τρόπου ζωής . Βέβαια το βασικότερο είναι το πως θα φτάσουμε εκεί .

Aυτό που κατα τη γνώμη μου δεν είναι εύκολα κατανοητό, οτι το σύστημα που περιγράφουν, είναι ιδιαίτερα εύθραυστο, αφού απαιτεί απο όλα τα μέλη της κοινωνίας κοινό τρόπο σκέψης πάνω στη οργάνωση του λαού, πράγμα Α-Δ-Υ-Ν-Α-Τ-Ο!!!

Σύμφωνα με τον μαρξ με πολύ λιγότερες από τις μισές ώρες εργασίας μπορεί κάποιος να έχει τα αναγκαία για να ζήσει , άρα από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει ο καταναλοτισμός που υπάρχει στο καπιταλισμό ο καθένας θα έχει πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο , οπότε άνετα θα μπορεί να ασχοληθεί με τα κοινά .
Εδώ το έχω απορία: Ποιά είναι τα αναγκαία? Και γιατί αυτά που θεωρεί ο διπλανός μου ως αναγκαία, να είναι και δικά μου αναγκαία?

Κοινώς η ερώτηση είναι: Γιατί δεν θα υπάρχει καταναλωτισμός? Ξαφνικά το ανθρώπινο γένος θα χάσει την επιθυμία του για αγαθά? Ακριβώς επειδή είναι τόσο θεωρητικό, είναι κάποια πράγματα, που δεν μπορούν να ρυθμιστούν...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1404 στις: 12/08/07, 23:51 »
χμμ...εγω δεν την εχω αλλα δεν το βρισκω λογικο να μην υπαρχει καθολου εξουσια...αν και θελω να πιστευω οτι παλευω για να γινει πιο σωστη αυτη η εξουσια... (πως το ειπα ετσι :-\)

Αχ....
αυτο λεω και εγω...αχχχχ... :P
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1405 στις: 13/08/07, 00:45 »

Aυτό που κατα τη γνώμη μου δεν είναι εύκολα κατανοητό, οτι το σύστημα που περιγράφουν, είναι ιδιαίτερα εύθραυστο, αφού απαιτεί απο όλα τα μέλη της κοινωνίας κοινό τρόπο σκέψης πάνω στη οργάνωση του λαού, πράγμα Α-Δ-Υ-Ν-Α-Τ-Ο!!!

Σύμφωνα με τον μαρξ με πολύ λιγότερες από τις μισές ώρες εργασίας μπορεί κάποιος να έχει τα αναγκαία για να ζήσει , άρα από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει ο καταναλοτισμός που υπάρχει στο καπιταλισμό ο καθένας θα έχει πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο , οπότε άνετα θα μπορεί να ασχοληθεί με τα κοινά .
Εδώ το έχω απορία: Ποιά είναι τα αναγκαία? Και γιατί αυτά που θεωρεί ο διπλανός μου ως αναγκαία, να είναι και δικά μου αναγκαία?

Κοινώς η ερώτηση είναι: Γιατί δεν θα υπάρχει καταναλωτισμός? Ξαφνικά το ανθρώπινο γένος θα χάσει την επιθυμία του για αγαθά? Ακριβώς επειδή είναι τόσο θεωρητικό, είναι κάποια πράγματα, που δεν μπορούν να ρυθμιστούν...

Γιατι αδυνατο;; Και τωρα η τεραστια πλειοψηφια των μελων της ελληνικης κοινωνιας δεν εχει κοινο τροπο σκεψης πανω στην οργανωση του λαου; Δεν πιστευει στη Βουλη, στις εκλογες, στον θεσμο του πρωθυπουργου, της αστυνομιας, του στρατου;;;

Αναγκαια ειναι φαγητο, ρουχα, παιδεια.... και πολλα αλλα που δεν ειναι τοσο απαραιτητα..Ουκ επ αρτω ζησεται ανθρωπος που λεει και το Ευαγγελιο....

Η κοινωνια που περιγραφει ο τασος ειναι κοινωνια για χρηση, οχι για καταναλωση. Παραγει αυτα που της χρειαζονται για να επιβιωσει και να αναπτυχθει, στις ποσοτητες που της χρειαζονται. Δεν παραγει για να πουλησει περισσοτερο, οποτε να παραγει περισσοτερα κτλ κτλ κτλ. Και επισης ο καταναλωτισμος δεν ειναι μια κατασταση που υπαρχει στον ανθρωπο απο φυσικου του, οπως ειναι η πεινα κτλ. Δημιουργειται στην σημερινη δομη της κοινωνιας, με το ισχυον οικονομικο συστημα, οπως και η απληστια, οπως και πολλες αλλες ιδιοτητες που εχει σημερα ο ανθρωπος.
...Lend me your ears and i will sing you a song and i 'll try not to sing out of key...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1406 στις: 13/08/07, 04:03 »
Αναγκαια ειναι φαγητο, ρουχα, παιδεια.... και πολλα αλλα που δεν ειναι τοσο απαραιτητα..Ουκ επ αρτω ζησεται ανθρωπος που λεει και το Ευαγγελιο....
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: Πάρε εμένα απο τη μια, και έναν σοβαρό κιθαρίστα απο την άλλη. Αυτός μπορεί να θεωρήσει μιασ κιθάρα των 4.000€ αναγκαία, ενω εγώ όχι. Απο τη στιγμή όμως που εγώ θα δώ οτι ο άλλος έχει την υπερκιθάρα, είναι στην ανθρώπινη φύση μου, να θέλω και γω μια. Αρα θα δουλέψω παραπάνω. Δλδ, ενεργοποιείται μια αλυσιδωτή αντίδραση...

Η κοινωνια που περιγραφει ο τασος ειναι κοινωνια για χρηση, οχι για καταναλωση. Παραγει αυτα που της χρειαζονται για να επιβιωσει και να αναπτυχθει, στις ποσοτητες που της χρειαζονται. Δεν παραγει για να πουλησει περισσοτερο, οποτε να παραγει περισσοτερα κτλ κτλ κτλ. Και επισης ο καταναλωτισμος δεν ειναι μια κατασταση που υπαρχει στον ανθρωπο απο φυσικου του, οπως ειναι η πεινα κτλ. Δημιουργειται στην σημερινη δομη της κοινωνιας, με το ισχυον οικονομικο συστημα, οπως και η απληστια, οπως και πολλες αλλες ιδιοτητες που εχει σημερα ο ανθρωπος.
Μα ρε συ, έχει ήδη δημιουργηθεί! Η απληστία και ο καταναλωτισμός είναι ιδιότητες, που έχουν όμως εδραιωθεί στην κοινωνία. Ωραία και ρομαντικά αυτά που λέτε, αλλα ουτοπικά.Δεν μπορείς να αλλάξεις το σημερινό άνθρωπο που έχει αυτές τις συνήθειες, ούτε να του επιβάλλεις να τις αλλάξει. Γεγονός που μας γυρνάει σε αυτό που έλεγε ο Freemind μερικές σελίδες πρίν, οτι είναι ζήτημα Παιδείας. Το να περιμένεις οτι ο κόσμος θα απαλλαχθεί απο τις παραπάνω ιδιότητες, με τρόπους που εφαρμόζει το αναρχικό ή ψεύδοαναρχικό κίνημα είναι βλακώδες. Πρέπει να γίνει αντιληπτό κάποια στιγμή, οτι μπορεί ο καταναλωτισμός, και οι λοιπές "κακές" ιδιότητες έχουν ώς αίτιο το κράτος, αλλα αυτός που τις διατηρεί είναι ο καθημερινός άνθρωπος.

Γιατι αδυνατο;; Και τωρα η τεραστια πλειοψηφια των μελων της ελληνικης κοινωνιας δεν εχει κοινο τροπο σκεψης πανω στην οργανωση του λαου; Δεν πιστευει στη Βουλη, στις εκλογες, στον θεσμο του πρωθυπουργου, της αστυνομιας, του στρατου;;;

Κοινό τρόπος σκέψης λέγεται όταν 2 κόμματα κονταροχτυπιούνται? Η, ας μην μείνουμε στα κομματικά, κοινό τρόπο σκέψεις έχει ένας με εισόδημα 10800 το χρόνο με έναν με εισόδημα 50000+ το χρόνο? Ή έχουν κοινό τρόπο σκέψης ένας πανεπιστημιακός, με έναν αγρότη που έβγαλε δημοτικό? Υπάρχουν ένα σωρό οπτικές γωνίες, απο όπου μπορεί κανείς να δεί, οτι διαφέρουμε στα πάντα!
Καλή και άγια η κοινωνία που προτείνεται παραπάνω, αλλα η εφαρμογή της είναι αδύνατη, γιατι ,ακριβώς επειδή στηρίζεται στο κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, γίνεται αυτόμάτος εύθραυστη! Δεν ισχυρίζομαι οτι το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι το ιδεατό, αλλα απο τη στιγμή που μιλάμε για πληθυσμούς της τάξης των 10,000,000 ατόμων, απο τη στιγμή που δεν εισάγεται ο παράγοντας του "κοινού τρόπου σκέψης" είναι πιο ρυθμιζόμενο
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος tasos__

• Παλιός
  • linux rocks !
    • Προφίλ
« Απάντηση #1407 στις: 13/08/07, 12:03 »
Κοιτα η κοινωνία που πολύ χοντρικά περιέγραψα είναι η ιδανική κοινωνία (για μένα τουλάχιστον) . Και το πως θα μπορέσει να λειτουργίσει μια τέτοια το ψάχνουν αιώνες , δεν πρόκειται εμείς σε μία κουβέντα να καταφέρουμε να λύσουμε τα προβλήματα αυτής της κοινωνίας  ;D .

Τα  αναγκαία για να ζήσει κάποιος είναι αυτά που καλύπτουν τις φυσικές του ανάγκες πρώτα πρώτα , δηλαδή : στέγη , τροφή , νερό , ρούχα . Τα αμέσως επόμενα είναι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παιδεία (γενικά η μόρφωση , οικολογική παιδεία , μουσική παιδεία κτλ ...) .  Και σιγά σιγά ακολουθούν οι υπόλοιπες ανάγκες του ανθρώπου .
Το πως δεν θα υπάρχει καταναλωτισμός είναι πολύ απλό πιστεύω . Η κοινωνία που ζουμε στηρίζεται στο κέρδος και μόνο , άρα υπάρχει ο ανταγονισμός μεταξύ των επιχειρήσεων κάθε κλάδου να δημιουργηθούν όλο και ελκηστικότερα αγαθά , τα οποία θα προωθούνται μέσω της διαφήμισης ( που πλέον είναι ολόκληρη επιστήμη για το πως θα εκμεταλευτείς τον καταναλωτή και όχι πως θα του γνωστοποιήσεις την ύπαρξη ενός προιόντος ) , η οποία στηρίζεται στα ΜΜΕ . Οπότε μας δυμιουργούνται συνεχώς καινούργιες (πολλές φορές ψευτικες) ανάγκες . Και όλα ξεκινάνε από την ύπαρξη του κέρδους , όταν μια κοινωνία δεν λειτουργεί έτσι είναι απόλιτα λογικό να μην υπάρχεί καταναλωτισμός (πιστεύω) .

Και ο άνθρωπος έγινε άπλιστος όταν ανακάληψε την υπεροχή του σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώα . Οταν καταλάβει ότι ένα ζώο είναι και αυτός όπως όλα τα υπόλοιπα , ίσως κάτι καταφέρει (ενοώ δηλαδή όταν καταλάβει ότι πρέπει να σέβεται ακόμα και τη μίγα γιατί και αυτή ένα ζώο είναι όπως ο ίδιος) . Ισως γίνει λιγότερο καταστροφικός για ότι βρίσκεται γύρω του , είτε είναι άλλος άνθρωπος είτε φυτό είτε ζώο .

Τέσπα , το θέμα αυτή τη στιγμή είναι όχι το τι πιστεύουμε θεωριτικά αλλά πρακτικά το πως μπορούμε να δράσουμε .

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1408 στις: 13/08/07, 16:15 »
Το πως δεν θα υπάρχει καταναλωτισμός είναι πολύ απλό πιστεύω . Η κοινωνία που ζουμε στηρίζεται στο κέρδος και μόνο , άρα υπάρχει ο ανταγονισμός μεταξύ των επιχειρήσεων κάθε κλάδου να δημιουργηθούν όλο και ελκηστικότερα αγαθά , τα οποία θα προωθούνται μέσω της διαφήμισης ( που πλέον είναι ολόκληρη επιστήμη για το πως θα εκμεταλευτείς τον καταναλωτή και όχι πως θα του γνωστοποιήσεις την ύπαρξη ενός προιόντος ) , η οποία στηρίζεται στα ΜΜΕ . Οπότε μας δυμιουργούνται συνεχώς καινούργιες (πολλές φορές ψευτικες) ανάγκες . Και όλα ξεκινάνε από την ύπαρξη του κέρδους , όταν μια κοινωνία δεν λειτουργεί έτσι είναι απόλιτα λογικό να μην υπάρχεί καταναλωτισμός (πιστεύω) .
Ευχαριστώ, δεν χρειάζομαι μαθήματα marketing, προτιμώ επιχειρήματα στο αν είναι εφικτή η παραπάνω κοινωνία.

Και γω σου έχω ήδη γράψει οτι μπορεί να φταίει το κράτος το κέρδος και η ρουφιάνα η καινωνία, αλλα ο άνθρωπος είναι αυτός που διατηρεί αυτή τη λογική. Και για αυτό το λόγο, η ιδανική κοινωνία, που έχει θεοποιηθεί τώρα, θα είναι εφικτή, μόνο όταν αλλάξουν κάποια μυαλα. Και δεν μιλώ για τους πολιτικούς.Μιλάει για σένα, εμένα, το γείτονα κλπ,κλπ. Επειδη αυτό όμως δεν είναι κάτι που δεν γίνεται απο τη μια μέρα στην άλλη, αλλα θέλει γενιές ανθρώπων, όπως έχει ήδη αναφερθεί, βασικός στόχος, και πυρήνας είναι η Παιδεία.

Απο κει και πέρα είναι απλή η απορία μου: Το αναρχικό κίνημα είναι σε θέση να καταλάβει οτι η αλλαγή που επιζητά θέλει χρόνο για να γίνει, ή συνεχίζει να πιστεύει οτι καίγοντας και καταστρέφοντας θα έρθει η αλλαγή?

Και ο άνθρωπος έγινε άπλιστος όταν ανακάληψε την υπεροχή του σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώα . Οταν καταλάβει ότι ένα ζώο είναι και αυτός όπως όλα τα υπόλοιπα , ίσως κάτι καταφέρει (ενοώ δηλαδή όταν καταλάβει ότι πρέπει να σέβεται ακόμα και τη μίγα γιατί και αυτή ένα ζώο είναι όπως ο ίδιος) . Ισως γίνει λιγότερο καταστροφικός για ότι βρίσκεται γύρω του , είτε είναι άλλος άνθρωπος είτε φυτό είτε ζώο .
Λιγότερο καταστροφικός? Μιλάμε σοβαρά τώρα? Έρχονται μέλη του φόρουμ, μιλάνε για το τί τρομερή χαρά είναι να καίνε τράπεζες, και ξαφνικά μας έπιασε η καούρα για τη φύση? Εκτός αν κάνω λάθος, και κατακρίνεις αυτές τις κινήσεις του αναρχικού ή ψευδοαναρχικού χώρου*

* Επιδή βαρέθηκα να το γράφω συνέχεια: Αναρχικό Ή ΨευδοΑναρχικός Χώρος=ΑΗΨΑΧ.

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1409 στις: 13/08/07, 17:38 »
* Επιδή βαρέθηκα να το γράφω συνέχεια: Αναρχικό Ή ΨευδοΑναρχικός Χώρος=ΑΗΨΑΧ.

Α.. τωρα θα μιλαμε και με κωδικους!!

Και επειδη μου εχει δημιουργηθει η απορια, γιατι βλεπω οτι εσεις εδω δημιουργειται και χωρους, θελω να μου πεις τα ποια ειναι η ιδεολογια του ψευδοαναρχικου χωρου (του αναρχικου χωρου την ξερω)

Αχ....
αυτο λεω και εγω...αχχχχ... :P

Amylo, και εγω θα αγωνιζομαι μια ζωη για να κανω τον Bush καλυτερο ανθρωπο..!#$

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1410 στις: 13/08/07, 17:50 »
* Επειδή βαρέθηκα να το γράφω συνέχεια: Αναρχικός Ή ΨευδοΑναρχικός Χώρος=ΑΗΨΑΧ.
Α.. τωρα θα μιλαμε και με κωδικους!!

Και επειδη μου εχει δημιουργηθει η απορια, γιατι βλεπω οτι εσεις εδω δημιουργειται και χωρους, θελω να μου πεις τα ποια ειναι η ιδεολογια του ψευδοαναρχικου χωρου (του αναρχικου χωρου την ξερω)

Το οτι σε όλο το πόστ, αυτή ήταν η μόνη σου απάντηση μου λέει πάρα πολλά... Ψευδοαναρχικός χώρος κατ'αρχάς δεν χαρακτηρίζεται απο κάποια ιδεολογία, πλήν του "τα σπάμε έπειδή είναι αντίσταση". Είναι τα άτομα τα οποία πιστεύουν\νομίζουν οτι είναι αναρχικοί, χωρίς όμως να ξέρουν τη βασική ιδεολογία που ισχυρίζεσαι οτι ξέρεις. Αυτό κατα τη γνώμη μου. Κυρίαρχες λέξεις στο λεξιλόγιο: Καπιταλισμός, γουρούνια, σύστημα, μολότωφ..Οποιαδήποτε πρόταση δεν περιλαμβάνει αυτές τις λέξεις θεωρείται προσβολή, και ο ένοχος πάει στα Goody's σε δημόσια θέα...

Τέσπα, το πιάνεις το νόημα. Παρόλα αυτά θα το εκτιμούσα περισσότερο αμα διάβαζες και σχολίαζες το ουσιώδες μέρος του προηγούμενου πόστ μου...

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1411 στις: 13/08/07, 18:14 »
Ψευδοαναρχικός χώρος κατ'αρχάς δεν χαρακτηρίζεται απο κάποια ιδεολογία, πλήν του "τα σπάμε έπειδή είναι αντίσταση". Είναι τα άτομα τα οποία πιστεύουν\νομίζουν οτι είναι αναρχικοί, χωρίς όμως να ξέρουν τη βασική ιδεολογία

Αμα δεν ξερεις την βασικη ιδεολογια τοτε απλα δεν εισαι αναρχικος, ΟΧΙ εισαι ψευδοαναρχικος. Δηλαδη αμα καποιος μισει και δεν θελει τους μαυρους χωρις να εχει διαβασει την εθνικοσοσιαλιστικη θεωρια, τοτε λεγεται ψευτοναζιστης??

Τωρα το υπολοιπο post, τι να το σχολιασω? Αυτη ειναι η αποψη σου, οτι δεν γινεται να αλλαξει η σημερινη κατασταση με ανατρεπτικα μεσα.. Ειτε το πιστευεις ειτε οχι..

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1412 στις: 13/08/07, 18:32 »
Αμα δεν ξερεις την βασικη ιδεολογια τοτε απλα δεν εισαι αναρχικος, ΟΧΙ εισαι ψευδοαναρχικος. Δηλαδη αμα καποιος μισει και δεν θελει τους μαυρους χωρις να εχει διαβασει την εθνικοσοσιαλιστικη θεωρια, τοτε λεγεται ψευτοναζιστης??

1)Αμα νομίζει οτι είναι ναζιστής, και νομίζει οτι συμπεριφέρεται ώς τέτοιος, ναι, θα τον έλεγα (εγώ) έτσι.
2) Ψευδο- όχι ψευτο-
3) Με κάθε επιφύλαξη, χωρις να είμαι σίγουρος, το βιβλίο για το ναζισμό, έχει τίτλο, σαν το επιφώνημα που κάνει κάποιος όταν πέσει απο το ποδήλατο... "Α!! Ο αγκών μου!"

Τωρα το υπολοιπο post, τι να το σχολιασω? Αυτη ειναι η αποψη σου, οτι δεν γινεται να αλλαξει η σημερινη κατασταση με ανατρεπτικα μεσα.. Ειτε το πιστευεις ειτε οχι..
Δλδ σε αυτή τη κουβέντα μπαίνεις για να βρείς τα ψεγάδια στους ορισμούς που έχουν δωθεί? Αμα θέλεις να σε πάρουν στα σοβαρά να μιλάς με επιχειρήματα σε ουσιώδη ζητήματα. Και απο τη στιγμή που υποστηρίζεις οτι ενέργειες όπως κάψιμο τραπεζών, ρίψη μολότωφ, ή δεν ξέρω γώ τί άλλα είναι:
ανατρεπτικα μεσα
θέλω να μου πείς:
Είναι ανατρεπτικά, επειδη είναι ενέργειες πέρα απο τις συνηθισμένες, ή επειδή υπάρχει η πεποίθηση οτι θα ανατρέψουν τη παρούσα τάξη των πραγμάτων? Αν είναι το 2ο, σχετικά με την ανατροπή, πως ακριβώς θα γίνει αυτό, χωρις την υποστήριξη του λαού? Γιατι κακά τα ψέματα, όσα και να καούν, αν δεν υπάρχει ο λαός στο πλάϊ δουλειά δεν γίνεται..

Αν δεν έχει ςαπάντηση σε αυτό, πάει να πεί οτι αυτόματα δέχεσαι την άποψη μου στα
ανατρεπτικα μεσα
η οποία είναι οτι δεν έχουν ουσία, τουλάγχιστον στον αγώνα που διατυμπανίζουν οτι κάνουν οι αναρχικοί... Στην ανακύκλωση το συζητάμε..

Αποσυνδεδεμένος tasos__

• Παλιός
  • linux rocks !
    • Προφίλ
« Απάντηση #1413 στις: 13/08/07, 19:01 »
Παράθεση
Ευχαριστώ, δεν χρειάζομαι μαθήματα marketing, προτιμώ επιχειρήματα στο αν είναι εφικτή η παραπάνω κοινωνία.

Σου απάντησα για ποιον λόγο πιστεύω ότι υπάρχει υπερκαταναλωτισμός . Αν δεν κατάλαβαίνεις τι λέω δικό σου πρόβλημα και όχι δικό μου .

Παράθεση
Λιγότερο καταστροφικός? Μιλάμε σοβαρά τώρα? Έρχονται μέλη του φόρουμ, μιλάνε για το τί τρομερή χαρά είναι να καίνε τράπεζες, και ξαφνικά μας έπιασε η καούρα για τη φύση? Εκτός αν κάνω λάθος, και κατακρίνεις αυτές τις κινήσεις του αναρχικού ή ψευδοαναρχικού χώρου*

Τώρα θες να σχολιάσω αυτά που λες ? Μας δουλεύεις ? Σου είπε κανένας για τρομερή χαρά του να καις τραπεζες κτλ ?  Ο αναρχικός μάχεται την αστική κοινωνία όχι ότι βλέπει μπροστά του , ξεκόλα . Σε λίγο θα μας πεις το άλλο τραγικό που ακούστηκε ότι "αφού οι αναρχικοί βάζουν φωτιά στις πόλεις,γιατί να μην βάζουν και στα δάση ? Αρα μπορεί και αυτοί να τα καίνε." . Και αυτός που κάνει ότι κάνει νομίζεις ότι θα χει καμια όρεξη να χει μπλεξίματα με μπάτσους απλά για να χει μερικές "ευχάριστες" στιγμές ?

Και δεν κατατάσω τον ευατό μου στους αναρχικούς , αν και με πολλά συμφωνώ , διαφωνώ με κάποια κινήσεις τους κτλ . Δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ/απολογιθώ για τους αναρχικούς , ότι λέω περι κοινωνίας,φύσης κτλ είναι η δικιά μου ιδεολογία και δεν με νοιαζει ποιος συμφωνεί ή διαφωνεί .
Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι με το να κάψουν τα πάντα θα αλλάξει ο κόσμος , είναι δικαίωμα τους να το πιστεύουν .
« Τελευταία τροποποίηση: 13/08/07, 19:14 από tasos18 »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1414 στις: 13/08/07, 19:21 »
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: Πάρε εμένα απο τη μια, και έναν σοβαρό κιθαρίστα απο την άλλη. Αυτός μπορεί να θεωρήσει μιασ κιθάρα των 4.000€ αναγκαία, ενω εγώ όχι. Απο τη στιγμή όμως που εγώ θα δώ οτι ο άλλος έχει την υπερκιθάρα, είναι στην ανθρώπινη φύση μου, να θέλω και γω μια. Αρα θα δουλέψω παραπάνω. Δλδ, ενεργοποιείται μια αλυσιδωτή αντίδραση...

Κοινό τρόπος σκέψης λέγεται όταν 2 κόμματα κονταροχτυπιούνται? Η, ας μην μείνουμε στα κομματικά, κοινό τρόπο σκέψεις έχει ένας με εισόδημα 10800 το χρόνο με έναν με εισόδημα 50000+ το χρόνο? Ή έχουν κοινό τρόπο σκέψης ένας πανεπιστημιακός, με έναν αγρότη που έβγαλε δημοτικό? Υπάρχουν ένα σωρό οπτικές γωνίες, απο όπου μπορεί κανείς να δεί, οτι διαφέρουμε στα πάντα!
Καλή και άγια η κοινωνία που προτείνεται παραπάνω, αλλα η εφαρμογή της είναι αδύνατη, γιατι ,ακριβώς επειδή στηρίζεται στο κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, γίνεται αυτόμάτος εύθραυστη! Δεν ισχυρίζομαι οτι το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι το ιδεατό, αλλα απο τη στιγμή που μιλάμε για πληθυσμούς της τάξης των 10,000,000 ατόμων, απο τη στιγμή που δεν εισάγεται ο παράγοντας του "κοινού τρόπου σκέψης" είναι πιο ρυθμιζόμενο

Και επειδη υπαρχουν 2 κομματα;; Αν εξαιρεσουμε το γεγονος οτι λενε τα ιδια, θα μπορουσαν να υπαρχουν και 102. εσυ ειχες γραψει οτι ειναι αδυνατο ολοι να εχουν στο μυαλο τους εναν τροπο οργανωσης της κοινωνιας. Και σου απαντω, οτι ασχετα απο την πολιτικη του καθενος, και το ενα και το αλλο κομμα, και ο αγροτης και ο πανεπιστημιακος, εχουν σημερα στο μυαλο τους (σε μια τεραστια πλειοψηφια) εναν συγκεκριμενο τροπο οργανωσης της κοινωνιας: δημοκρατια, ελευθερη αγορα κτλ κτλ. Αλλο πραγμα ειναι τα κομματα.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1415 στις: 13/08/07, 20:26 »
Και επειδη υπαρχουν 2 κομματα;; Αν εξαιρεσουμε το γεγονος οτι λενε τα ιδια, θα μπορουσαν να υπαρχουν και 102. εσυ ειχες γραψει οτι ειναι αδυνατο ολοι να εχουν στο μυαλο τους εναν τροπο οργανωσης της κοινωνιας. Και σου απαντω, οτι ασχετα απο την πολιτικη του καθενος, και το ενα και το αλλο κομμα, και ο αγροτης και ο πανεπιστημιακος, εχουν σημερα στο μυαλο τους (σε μια τεραστια πλειοψηφια) εναν συγκεκριμενο τροπο οργανωσης της κοινωνιας: δημοκρατια, ελευθερη αγορα κτλ κτλ. Αλλο πραγμα ειναι τα κομματα.

Αλήθεια, ποιά είναι αυτή η τεράστια πλειοψηφία? Υπάρχει επίσημη έρευνα?

Ρε, συ, δεν προσπαθώ να σου τη πώ, απλά προσπαθώ να εξηγήσω οτι στο προτεινόμενο σύστημα, δεν αρκεί η "τεράστια πλειοψηφία" αλλα παραπάνω. Το τί έχουν στο μυαλό τους αφετέρου, πρέπει να θέλουν να το εφαρμόσουν. Εγώ π.χ. ξέρω τι πρέπει να κάνω για να τελειώσω τη σχολή μου γρήγορα. Το θέμα όμως είναι αν το κάνω.

Δημοκρατία, και ελεύθερη αγορά, δεν είναι "τρόποι οργάνωσης" αλλα "ιδιότητες-χαρακτηριστικά" της κοινωνίας. Όλοι τα θέλουμε αυτά, αλλα πάντα τρωγώμαστε στους "τρόπους οργάνωσης", τους τρόπους δλδ που θα αποκτηθούν αυτά...

Τα κόμματα ήταν ένα παράδειγμα, για την διαφορετικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε κάποια πράγματα...

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1416 στις: 13/08/07, 20:29 »

Τώρα θες να σχολιάσω αυτά που λες ? Μας δουλεύεις ? Σου είπε κανένας για τρομερή χαρά του να καις τραπεζες κτλ ?  Ο αναρχικός μάχεται την αστική κοινωνία όχι ότι βλέπει μπροστά του , ξεκόλα . Σε λίγο θα μας πεις το άλλο τραγικό που ακούστηκε ότι "αφού οι αναρχικοί βάζουν φωτιά στις πόλεις,γιατί να μην βάζουν και στα δάση ? Αρα μπορεί και αυτοί να τα καίνε." . Και αυτός που κάνει ότι κάνει νομίζεις ότι θα χει καμια όρεξη να χει μπλεξίματα με μπάτσους απλά για να χει μερικές "ευχάριστες" στιγμές ?

Ρε Τασσο, δεν ηξερες τι χαρα ειναι να κινδυνευεις ανα πασα στιγμη να βρεθεις στην φυλακη με την αναλογη ''περιποιηση'' ? Αλλα τι να κανουμε αυτα ειναι τα επιχειρηματα του Μεταβαρόνου Isnogood και αλλων... που θελει να τα σχολιασουμε κιολας...

Τωρα οσο αναφορα τον αναρχικο χωρο μια ομαδα μπορει να διαφωνει με μια αλλη σε καποια θεματα ενεργειων, δρασεων κλπ.. τιποτα δεν ειναι απολυτο σε αυτα τα θεματα.. το μονο απολυτο ειναι ο στοχος καθε αναρχικου για μια ελευθερη κοινωνια..

1)Αμα νομίζει οτι είναι ναζιστής, και νομίζει οτι συμπεριφέρεται ώς τέτοιος, ναι, θα τον έλεγα (εγώ) έτσι.

Ωραια.. εγω νομιζω οτι ειμαι ο πρωθυπουργος της ελλαδας.. αρα απο δω και περα θα με λες ψευδοπρωθυπουργο
« Τελευταία τροποποίηση: 13/08/07, 20:35 από pNd »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1417 στις: 13/08/07, 20:41 »
Σου απάντησα για ποιον λόγο πιστεύω ότι υπάρχει υπερκαταναλωτισμός . Αν δεν κατάλαβαίνεις τι λέω δικό σου πρόβλημα και όχι δικό μου .
Όχι είναι δικό σου πρόβλημα γιατί εσύ δεν γίνεσαι κατανοητός, όχι εγώ.Η απαντησή μου ήταν οτι και να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, δεν θα εξαλειφθεί ο υπερκαταναλωτισμός. Η εξάλειψη αυτή είναι κάτι που με προσπάθεια, θα γίνει 2 γενεές μετά. Και το όλο σκεπτικό κινείται στο πόσο εφικτή είναι η κοινωνία που αναφέρεις. Αμα θές να φτιάξουμε ένα thread στο οποίο θα λέμε πως θα κάναμε το κόσμο ωραίο. ;)

Καταρχάς, μην υποθέτεις ποιο θα είναι το επόμενο πράγμα που μπορεί να πώ, γιατι τότε δεν θα κάνουμε κουβέντα αλλα χειρομαντία. Δεν ισχυρίστηκα οτι το κάνουν απο ευχαρίστηση. Αυτό που λέω είναι οτι το κάνουν με τη ψευδαίσθηση οτι ο κόσμος θα γίνει καλύτερος. Αυτό που απαντάω, είναι οτι ακόμα και σε ένα υποθετικό σενάριο, οπου αυτό πετυχαίνει και πέφτει η εξουσία, τα χαρακτηριστικά της καπιταλιστικής κοινωνίας,μ θα υπάρχουν ακόμα μέσ στον άνθρωπο, και αυτό θα είναι πλήγμα για την αναρχία

Και δεν κατατάσω τον ευατό μου στους αναρχικούς , αν και με πολλά συμφωνώ , διαφωνώ με κάποια κινήσεις τους κτλ . Δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ/απολογιθώ για τους αναρχικούς , ότι λέω περι κοινωνίας,φύσης κτλ είναι η δικιά μου ιδεολογία και δεν με νοιαζει ποιος συμφωνεί ή διαφωνεί .
Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι με το να κάψουν τα πάντα θα αλλάξει ο κόσμος , είναι δικαίωμα τους να το πιστεύουν .
Αν εδν σε ένοιαζε, δεν θα απαντούσες.
Ναι είναι δικαίωμά τους να το πιστεύουν, όταν όμως το εφαρμόζουν, τότε έχουμε πρόβλημα...

Κοίτα Τάσο (?) μάλλον παραανέβασα τους τόνους με το
, παραήταν εριστικό. Αυτό που προσπαθώ μέσα απο αυτή τη κουβέντα είναι να δώσω μια πιο σφαιρική άποψη για το τί σημαίνουν αυτά που λέγονται..

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1418 στις: 13/08/07, 20:46 »
Τωρα οσο αναφορα τον αναρχικο χωρο μια ομαδα μπορει να διαφωνει με μια αλλη σε καποια θεματα ενεργειων, δρασεων κλπ.. τιποτα δεν ειναι απολυτο σε αυτα τα θεματα.. το μονο απολυτο ειναι ο στοχος καθε αναρχικου για μια ελευθερη κοινωνια..
Ακριβώς!!Το μόνο κοινό είναι ο στόχος!!! Αν δεν μπορούν οι αναρχικοί μόνοι τους να τα βρούνε στο τρόπο, πως περιμένουν να ρίξουν το πολίτευμα, να οργανώσουν μια χώρα, και να πείσουν 10.000.000 λαό οτι έχουν δίκιο?

Ωραια.. εγω νομιζω οτι ειμαι ο πρωθυπουργος της ελλαδας.. αρα απο δω και περα θα με λες ψευδοπρωθυπουργο
Καταρχάς, μπράβο που θυμήθηκες το "δ". Όταν συμπεριφερθείς ώς τέτοιος, θα σε αποκαλέσω, μη φοβάσαι. Μέχρι τότε θα το εκτιμούσα αν δεν μου έδινες οδηγίες για το τί να κάνω.

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1419 στις: 13/08/07, 21:07 »
Μου φαινεται οτι σπαταλας πιο πολυ ωρα για να βρεις κανενα ορθογραφικο λαθος, παρα για να βρεις κανενα σοβαρο επιχειρημα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1420 στις: 13/08/07, 21:12 »
Ακριβώς!!Το μόνο κοινό είναι ο στόχος!!! Αν δεν μπορούν οι αναρχικοί μόνοι τους να τα βρούνε στο τρόπο, πως περιμένουν να ρίξουν το πολίτευμα, να οργανώσουν μια χώρα, και να πείσουν 10.000.000 λαό οτι έχουν δίκιο?

Αυτό σου κάνει?

Μου φαινεται οτι σπαταλας πιο πολυ ωρα για να βρεις κανενα ορθογραφικο λαθος, παρα για να βρεις κανενα σοβαρο επιχειρημα
Απολύτως φυσιολογικό μου φαίνεται, αφου στα ποστ σου
Α)Δεν υπάρχουν επιχειρήματα...
Β)Είναι περίεργο να βλέπεις τέτοια λάθη απο κάποιον που λέει οτι έχει διαβάσει τόσα πολλά...
« Τελευταία τροποποίηση: 13/08/07, 21:15 από Μεταβαρόνος Isnogood »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1421 στις: 13/08/07, 21:55 »

Αλήθεια, ποιά είναι αυτή η τεράστια πλειοψηφία? Υπάρχει επίσημη έρευνα?

Ρε, συ, δεν προσπαθώ να σου τη πώ, απλά προσπαθώ να εξηγήσω οτι στο προτεινόμενο σύστημα, δεν αρκεί η "τεράστια πλειοψηφία" αλλα παραπάνω. Το τί έχουν στο μυαλό τους αφετέρου, πρέπει να θέλουν να το εφαρμόσουν. Εγώ π.χ. ξέρω τι πρέπει να κάνω για να τελειώσω τη σχολή μου γρήγορα. Το θέμα όμως είναι αν το κάνω.

Δημοκρατία, και ελεύθερη αγορά, δεν είναι "τρόποι οργάνωσης" αλλα "ιδιότητες-χαρακτηριστικά" της κοινωνίας. Όλοι τα θέλουμε αυτά, αλλα πάντα τρωγώμαστε στους "τρόπους οργάνωσης", τους τρόπους δλδ που θα αποκτηθούν αυτά...

Τα κόμματα ήταν ένα παράδειγμα, για την διαφορετικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε κάποια πράγματα...

Διαφωνω. Σημερα, παγκοσμιως σχεδον, κυριαρχει το καπιταλιστικο συστημα, ετσι δεν ειναι; Ειναι ενας τροπος οργανωσης της κοινωνιας, ασχετως διαφορων απο χωρα σε χωρα και διαφορετικων αποψεων μεσα σε καθε χωρα ξεχωριστα. Κανω λαθος;
Εγω δεν τα θελω παντως....την ελευθερη αγορα, την δημοκρατια την θελω αλλα με τελειως διαφορετικη εννοια απο αυτη που εχει τωρα.

Αποσυνδεδεμένος pNd

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1422 στις: 13/08/07, 22:28 »

Αυτό σου κάνει?

Αν μου κανει? Αφου λες ασχετα πραγματα τι να μου κανει.. δηλαδη επειδη καποιοι αναρχικοι μπορει να διαφωνουν σε μερικα πραγματα σημαινει οτι δεν εχουν δικιο για να πεισουν τον λαο?? Η καταπιεση του κρατους που ειναι και ενα απο τα αιτια του ξεσηκομου του λαου διαγραφεται επειδη υπαρχουν διαφορετικες αποψεις??

Απολύτως φυσιολογικό μου φαίνεται, αφου στα ποστ σου
Α)Δεν υπάρχουν επιχειρήματα...
Β)Είναι περίεργο να βλέπεις τέτοια λάθη απο κάποιον που λέει οτι έχει διαβάσει τόσα πολλά...

Καλα εκανα και εγω τραγικο λαθος αντι για ψευδοαναρχικοι, εγραψα ψευτοαναρχικοι

Σιγνομυ, δαιν θα τω αιπαναλαβο

« Τελευταία τροποποίηση: 13/08/07, 22:30 από pNd »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1423 στις: 14/08/07, 01:08 »
Εγω δεν τα θελω παντως....την ελευθερη αγορα, την δημοκρατια την θελω αλλα με τελειως διαφορετικη εννοια απο αυτη που εχει τωρα.
Και καλά κάνεις. Εφόσον είσαι αντίθετος με το υπάρχον σύστημα, μαζί σου. Τόση ώρα, δεν ήμουν ποτέ αντίθετος σε αυτό. Στους τρόπους αλλαγής του συστήματος διαφωνώ, με κάποιες απόψεις που ακούστηκαν εδώ.
Διαφωνω. Σημερα, παγκοσμιως σχεδον, κυριαρχει το καπιταλιστικο συστημα, ετσι δεν ειναι; Ειναι ενας τροπος οργανωσης της κοινωνιας, ασχετως διαφορων απο χωρα σε χωρα και διαφορετικων αποψεων μεσα σε καθε χωρα ξεχωριστα. Κανω λαθος;
Το λάθος κατα την άποψή μου, είναι οτι στην οργάνωση που αναφέρει η Αναρχία, απαιτείται κοινή συναίνεση όλων των μελών της κοινωνίας. Αμα εγώ λόγου χάρη θελήσω κάτι πέρα απο τα αναγκαία, αυτομάτως χαλάει αυτή η οργάνωση. Το καπιταλιστικό σύστημα, δεν έχει μέσα τον ανθρώπινο παράγοντα τόσο έντονα. Για αυτό το λόγο δεν μπορείς να τη συγκρίνεις με το καπιταλισμό. Η σύγκριση που κάνω αφορά τη σταθερότητα, και καλώς ή κακώς, ο καπιταλισμός, είναι σταθερός.

Αν μου κανει? Αφου λες ασχετα πραγματα τι να μου κανει.. δηλαδη επειδη καποιοι αναρχικοι μπορει να διαφωνουν σε μερικα πραγματα σημαινει οτι δεν εχουν δικιο για να πεισουν τον λαο?? Η καταπιεση του κρατους που ειναι και ενα απο τα αιτια του ξεσηκομου του λαου διαγραφεται επειδη υπαρχουν διαφορετικες αποψεις??
Δεν είπα κάτι τέτοιο. Αυτό που είπα, αν διάβαζες πιο προσεκτικά, ήταν ότι οι αναρχικοί έχουν ένα κοινό στόχο. Όταν όμως οι τρόποι που προτείνονται για τη πραγματοποίηση του στόχου, διαφέρουν, τότε, η όποια δύναμη αλλαγής υπάρχει χάνεται. Γιατί? Γιατι τα 1000 άτομα π.χ. δεν δρούνε ως μια ομόδα, αλλα σαν 4 των 250, η κάθεμία με το τρόπο της. Και τότε ο στόχος δεν πραγματοποιείται. Για να μήν φτάσω σε σημείο να πώ οτι αργά ή γρήγορα υπάρχει και το ενδεχόμενο να στραφεί η μία εναντίον της άλλης.

Καλα εκανα και εγω τραγικο λαθος αντι για ψευδοαναρχικοι, εγραψα ψευτοαναρχικοι
Σιγνομυ, δαιν θα τω αιπαναλαβο
Και γω θα προσπαθήσω να μην επαναλάβω το λάθος να πιστεύω οτι μπορείς να συζητήσεις.

Όλο το πόστ ήταν είτε παραποίηση αυτών που λέω είτε ειρωνεία...

Αποσυνδεδεμένος tasos__

• Παλιός
  • linux rocks !
    • Προφίλ
« Απάντηση #1424 στις: 14/08/07, 10:48 »
Καλύτερα να ηρεμίσουμε λίγο .
Απλέ Μεταβαρόνε το θέμα για μένα είναι κατά πόσο μια ρεφορμιστική στάση μπορεί να επιφέρει συμαντικά αποτελέσματα . (Δηλαδή κατά πόσο μπορεί το σύστημα ν αλλάξει "εκ των έσω" και όχι με ευθεία αντιπαράθεση/πόλεμο) .
Επίσης πιστεύω ότι όσο θα υπάρχει εξουσία θα υπάρχει και διαφθορά . Σαφώς και πρέπει ο κόσμος να αλλάξει νοοτροπία παγκοσμίως , αλλιώς δεν πετυχαίνουμε τίποτα . Και σοσιαλισμός/κομουνισμός δεν μπορεί να υπάρξει σε μία χώρα που γύρω της λειτουργούν βάσει του ανταγονισμού γιατί θα γίνει όπως με τόσες χώρες που είχαν ""σοσιαλισμό"" οι οποίες ήταν απομονωμένες , κλειστά σεινορα κτλ .

Σχετικά με το πως μπορεί να συνειδιτοποιηθεί κόσμος τώρα ... Πιστεύω ότι η οικολογική καταστροφή και η οικονομική αστάθεια θα καταφέρουν να συνειδιτοποιήσει ένα μέρος του κόσμου . (Ηδη στο τσακ τη γλείτωσαν πριν μερικές μέρες όταν η παγκόσμια τράπεζα έδωσε ρευστό για να μην υπάρξει κατάρευση του τραπεζικού συστήματος επειδή μεγάλο μέρος των δανείων δεν πληρονόταν).