Έτσι όπως έχουμε καταντήσει θα έπρεπε να υπάρχει και ένας ψυχολόγος σε κάθε αστυνομικό τμήμα αλλά όχι μόνο...Σε κάθε σχολείο για να παρακολουθεί μαθητές και καθηγητές, στα λεωφορεία για να βλέπει τους οδηγούς, όπου γενικά υπάρχει κράτος δηλαδή και εμπλοκή με τους πολίτες.Τα πρώτα μου συμπεράσματα από όλο αυτό που ζήσαμε και αυτή είναι απλά η άποψή μου είναι τα εξής:
α) Έγινε ένας φόνος που όλα δείχνουν ότι ήταν εκ προθέσεως.Πιστεύω ότι θα είναι η πρώτη φορά που ένας αστυνομικός που τον διέπραξε, δεν θα πέσει στα μαλακά.Αν και βέβαια, μπορεί να επικαλεστεί το "ακαταλόγιστο" και αν το καταφέρουν οι δικηγόροι του να το περάσουν θα έχουμε νέο κύκλο αμφισβήτησης και ίσως βίας.
β) Με αφορμή αυτόν τον φόνο έγιναν τα χειρότερα έκτροπα που έχουμε ζήσει σαν κοινωνία. Με σημαία την "κρατική βία"(κατά την άποψή μου δεν υπήρξε τέτοια το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ βράδυ του φόνου, απλά ένα μεμονωμένο περιστατικό). Οι αιτίες βρίσκονται στην ιστορία της Ελλάδας τα τελευταία 65 περίπου χρόνια. Γενιές ανθρώπων γαλουχήθηκαν με απόψεις πολωτικές. Μεγάλωσαν οι μεν με το "Μπάτσοι,γουρούνια.δολοφόνοι" και οι δε με τους "Ανθέλληνες, αναρχικούς, κομμουνιστοσυμμορίτες". Η πιο ακραία μορφή των πρώτων, συμμετείχε στα έκτροπα και η πιο ακραία μορφή των δεύτερων, στη καταστολή τους και στα "καουμπουλίκια".
γ) Δεν υπήρξε κανένας σεβασμός στον νεκρό. Ακόμα και η κηδεία του έγινε ευκαιρία αιματοκυλίσματος.
δ) Τα πολιτικά κόμματα που απαρτίζουν τη κοινοβουλευτική δημοκρατία μας, απέτυχαν στο να κρατήσουν μια κοινή στάση απέναντι σε αυτούς που κατέστρεψαν περιουσίες και βύθισαν στο "πένθος" εκατοντάδες συμπολίτες μας χριστουγεννιάτικα. Όσοι έχετε κάποια ηλικία αυτό το καταλαβαίνετε πιο εύκολα γιατί εσείς ξέρετε καλύτερα από κάποιους άλλους τι σημαίνει να έχεις οικογένεια που εξαρτάται από εσένα. Αυτό γιατί κάποια στιγμή δέχθηκα ειρωνικά σχόλια του στυλ " ε καλά ας μην φάνε φέτος γαλοπούλα". Αυτή θα μπορούσε να είναι η ιστορική φράση του πλούσιου αντι εξουσιαστή, κατά το " παντεσπάνι" της Μαρίας Αντουανέττας και ο νοών νοείτω...
ε) Τέλος η δημοκρατία, το καλύτερο σύστημα κατ'εμέ για να λειτουργήσει ειρηνικά και να προοδεύσει η κοινωνία και τα μέλη της, αποδείχθηκε ότι έχει λυσσασμένους εχθρούς, είτε στη τάξη των αντιεξουσιαστών, είτε στη τάξη των ΜΑΤ. Η γνωστή θεωρία του κύκλου. Άκρα αριστερά και άκρα δεξιά στο τέλος εφάπτονται και γίνονται το ίδο πράγμα. Ένας φασισμός και μια προσπάθεια επιβολής διά της βίας των απόψεων του.
Αυτά πιστεύω εγώ, και αυτά ευτυχώς πιστεύουν πάνω κάτω και οι περισσότεροι δημοκρατικοί πολίτες, που επειδή δεν κάνουν φασαρίες και δεν βγάζουν κορώνες, αυτή τη στιγμή περιμένουν απλά να τελειώσει ο χαμός για να αρχίσουν πάλι με τη δουλειά τους και τη καθημερινότητά τους να στηρίζουν αυτόν τον έρημο το τόπο, να καθαρίσουν τα πεδία των μαχών και να διδάξουν στα παιδιά τους, ότι η "βία φέρνει μόνο βία" από όπου και εάν προέρχεται και το ότι "μάχαιραν έδωκες, μάχαιραν θα λάβεις". Αν όχι στο σώμα σου, σίγουρα στη ψυχή σου με την έννοια του επηρεασμού του ψυχισμού σου, αλλά και με την μεταφυσική έννοια (άποψή μου πάλι).