Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 826156 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PlasmaPool

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #2300 στις: 23/12/08, 16:18 »
Τι λετε μωρε?Λαικισμος στο επακρο κ θελετε να σας επικροτησουνε κιολας?
Ποσες φορες εχουνε κακοποιηθει ασχετοι απο τους "καλους" αστυνομους σας?(χωρις καν να αναφερω τις δολοφονιες κ διαφορες "εκπυρσοκροτισεις")
Ποσες φορες εχουνε αθωωθει οι "καλοι" αστυνομοι σας για τα εγκληματα που διεπραξαν?
Δυο μετρα κ δυο σταθμα?

Μονο οργη με γεμιζουν αυτα κ σε καμια περιπτωση συμπαθεια

Αποσυνδεδεμένος PSofia

• Περαστικός
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2301 στις: 23/12/08, 16:29 »
Νομιζω οτι δεν μπορουμε να αντιμετωπιζουμε τους μπατσους ξεχωριστα κατ'ατομο και με συναισθηματισμους
Τα ΜΑΤ μας αρεσει δεν μαρεσει αυτη τη στιγμη ειναι κατασταλτικος μηχανισμος του κρατους.
Αυτο πολυ απλα σημαίνει οτι η δουλεια τους ειναι να μας καταστειλλουν. Σκοπος τους η διαφυλαξη της ηρεμιας και της ειρηνης. Δικος μας σκοπος, το σταματημα αυτης της κανονικότητας, η αμφισβητηση και η εναντιωση με τετοιους θεσμους αλλα και με το ιδιο το κρατος.
Οι εντολες που εκτελουν αφορουν ακριβως σε αυτή την  καταστολη  διαδηλωτων και  πορειας.. και οι εντολες αυτες "ορια" δεν εχουν..
Ετσι λοιπον εκ φυσεως υπαρχει η εναντιωση στους μπατσους..και ξαναλεω όχι στο μητσο και τον μπαμπη,αλλα στο σωμα αυτο, ως θεσμο στην τελικη

Γιατι αυτο το σωμα προκειμενου να σε καταστειλει΄,ενεργει αδιστακτα.. θα σε λουσει με δακρυγονα και χημικα(και δεν θα αναφερθω στο ζητημα αυτο,που πολυ κακως το εχουμε πια σαν δεδομενο και δεν αντιδρουμε ),θα σε χλευασει,θα σε δειρει ανελεητα, δε θα διστασει και να σε σκοτωσει..Γιατι αυτο το σωμα φαινεται να αποτελειται απο γουρουνια και πειθηνια ατομα,ζωα που εκτελουν εντολες ανωτερων και ειναι ετοιμοι για ολα χωρις να υπολογιζουν τιποτα..Σε μια πορεια λοιπον,οπου συντελείται τελικα πολεμος μεταξυ διαδηλωτων και μπατσων,το ζητημα δε σηκωνει συναισθηματισμους.Ο θανατος σου , η ζωη μου..

Αν πχ δολοφονηθει ο κορκονεας ,δε θα λυπηθω καθολου..Αν δολοφονηθει ο κουγιας θα ειμαι σε αυτους που θα πουν συγχαρητηρια και αυτη τη στιγμη λεω που ειναι η 17Ν να βαλει μια ταξη :P..

Αν τωρα μπουμε στο τριπακι το αριθμητικο ποσοι μπατσοι εχουν σκοτωθει καθως "αμυνονταν" και ποσοι εχουν σκοτωθει απο μπατσο τα τελευταια 20 χρονια, η αναλογια στα νουμερα ειναι τρομακτικη..
οι ασχημες πολεις, ομορφα καιγονται

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

• Παλιός
  • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
    • Προφίλ
    • ixnilatis33
« Απάντηση #2302 στις: 23/12/08, 16:49 »
Η περαιτέρω έρευνα (αυτή η λιγοστή που χρειάζεται για να επαληθεύσεις μια είδηση), προσφέρει κι ένα άρθρο από το Έθνος υπό τον τίτλο

Mακάβριο ψέμα από τον πιστολέρο
Εμφανίζει ως νεκρό ένα συνάδελφό του ο οποίος είναι ζωντανός...

"Δεν φτάνει που σκότωσε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, δεν φτάνει που θεώρησε περιττό να ζητήσει και στο απολογητικό του υπόμνημα «συγνώμη», δεν φτάνει που προσπάθησε και νεκρό να «σκοτώσει» το αγόρι, ρίχνοντας... λάσπη στην ηθική του υπόσταση -κατηγορώντας το για «αποκλίνουσα συμπεριφορά»-, τώρα στην προσπάθειά του να γλιτώσει τη φυλακή, εμφανίζει συνάδελφό του ζωντανό ως... νεκρό!

Ξεπέρασε κάθε όριο ο 37χρονος ειδικός φρουρός της Αστυνομίας Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος προκειμένου να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα του καθήκοντος και ως θύμα «σκοπιμότητας των ΜΜΕ και όχι ανεξάρτητων δημοσιογράφων», όπως αναφέρει, χρησιμοποιεί ένα... μακάβριο ψέμα!...

Στην αίτηση αποφυλάκισής του, επικαλείται μεταξύ άλλων την περίπτωση του 24χρονου αστυνομικού Παναγιώτη Τομαρά, για τον οποίον αναφέρει ότι «... μόλις προχτές «έσβησε», ενάμιση χρόνο μετά τη βίαιη επίθεση που είχε δεχτεί, όταν μαζί με τον συνάδελφό του, βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή γύρω από το γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό και τριάντα τουλάχιστον άτομα, του αντιεξουσιαστικού χώρου προέβησαν σε βιαιοπραγίες εναντίον τους, με σιδερολοστούς, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίες και επέφεραν στον άτυχο ήρωα αστυνομικό βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τον περιήγαγαν σε μόνιμη κωματώδη κατάσταση και τελικώς οδήγησαν στην άδικη απώλειά του, χωρίς όμως στη δική του περίπτωση τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να κάνουν, έστω και μια μικρή αναφορά στο περιστατικό, τιμώντας τη μνήμη του».

Οπως, όμως δήλωσε στο «Εθνος» ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, ο αστυνομικός Παναγιώτης Τομαράς ζει και σιγά σιγά ξεπερνάει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο 37χρονος ειδικός φρουρός, στην οποία, μεταξύ άλλων, εμφανίζει ως νεκρό έναν συνάδελφό του που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε επεισόδια το 2007.

Το ίδιο ψέμα επικαλείται και ο δεύτερος αστυνομικός, Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για συνέργεια στην αποτρόπαιη πράξη του Κορκονέα και κατέθεσε και αυτός χτες προσφυγή στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, με την οποία ζητάει την αποφυλάκισή του, για τους ίδιους λόγους..."

Ναι, έμαθα και εγώ πως είναι ψέμα ...
Αλλά είναι η πρώτη φορά που χάρηκα ένα ψέμα.
Γιατί το παιδί θα μπορούσε να μήν ζούσε (κατά τύχη ζεί)
ή να έμενε για όλη του την ζωή φυτό.

Δηλαδή πρέπει να δούμε άλλον ένα άνθρωπο νεκρό με την στολή του αστυνομικού,
για να καταλάβουμε οτι και οι μπάτσοι και οι κουκουλοφόροι
και οι αναρχικοί και οι... είναι άνθρωποι μέσα από εμάς;

Τί πρέπει δηλαδή να γίνει  για να καταλάβουμε οτι
δεν χτυπάω το σύστημα με το να  πετάω πέτρες στον διπλανό μου, και να καίω την περιουσία του.
Απλά εκτονώνομαι και κάνω το σύστημα δυνατότερο.

Η αλλαγή που ψάχνετε θα έρθει από μέσα μας
με την παιδεία και την συνείδηση που αυτή θα φέρει,
και πιστέψτε με, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πάρει πολύ χρόνο.
Αν αρχίσουμε τώρα ίσως να το δούμε στα εγγόνια μας.

Αν ψάχνετε μιά λύση που να αποδώσει τώρα αμέσως στο τσάκα - τσάκα,
απλά βαράτε όπως οι μύγες στο τζάμι.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.
¨οταν λέω "χάρηκα ένα ψέμα"
εννοώ πως χάρηκα τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε
και όχι για τον χτυπημένο αστυνομικό οκ?
https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος Jimi Pap

• Παλιός
  • Make music,not priests!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2303 στις: 23/12/08, 16:49 »
Γιατι καποιοι πρεπει να τα βλεπετε τα πραγματα τοσο μονοπλευρα...αναρρωτιεμαι οι ιδιοι τι θα λεγατε αν καποιος γονιος σας,η ακομα χειροτερα καποιο παιδι σας ηταν "μπατσος".Αλλα ετσι ειναι ο Ελληνας.Βλεπει τα πραγματα με παρωπιδες,μονο απο την απ'εξω πλευρα,και εκφερει γνωμη μονο εαν ξερει οτι θα συμφωνησουν και αλλοι μαζι του.Οχλος που λεει κι ο faser.Εμεις ολοι,οι δηθεν ευαισθητοποιημενοι,κρινουμε και κατακρινουμε παντα οτι δε μας αγγιζει αμεσα,οταν ομως το προβλημα ειναι στην πορτα μας κανουμε μοκο.

Προσωπικα,θα εδινα ευχαριστως τα συγχαρητηρια μου σε καποιον που θα εβγαινε με ενα δικαννο και θα καθαριζε καναδυο αληταραδες που θα πηγαιναν να του καψουν το μαγαζι ή το σπιτι.Γιατι οπως λεει και το ρητο,η ελευθερια σταματα εκει που ξεκινα η ελευθερια του αλλου.

Αποσυνδεδεμένος jimmy 1916

• Παλιός
    • Προφίλ
    • spicy rice
« Απάντηση #2304 στις: 23/12/08, 16:54 »

Αν πχ δολοφονηθει ο κορκονεας ,δε θα λυπηθω καθολου..Αν δολοφονηθει ο κουγιας θα ειμαι σε αυτους που θα πουν συγχαρητηρια και αυτη τη στιγμη λεω που ειναι η 17Ν να βαλει μια ταξη :P..

"Απόψεις" σαν την παραπάνω θα ήταν εξαιρετικά αστείες για τη βλακεία τους, αν δεν ήταν και εξαιρετικά επικίνδυνες. Αυτές οι ηλιθιότητες και τα κομπλεξ του '44 και του '67 μας κρατήσαν πίσω ως χώρα. Πάρτε το χαμπάρι, δεν υπάρχει πλεον ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ. Αν οι παππούδες σας κ οι γονεις σας βασανίστηκαν από τη μια η την άλλη πλευρά δε με αφορά καθόλου, έχουμε 2008 for fuck's sake! Περιμένω έναν μοντ να επέμβει για το παραπάνω ποστ παραυτα.

Αποσυνδεδεμένος kronus

• Παλιός
  • peace sells, but who's buying it???
    • Προφίλ
« Απάντηση #2305 στις: 23/12/08, 16:55 »
εγώ θα ήθελα από αυτό το ποστ να εκφράσω γενικότερα την γνώμη μου για τον κλάδο της αστυνομίας(κ προτού συνεχίσω να σας πω ότι στο σόι μου έχω δύο αξιωματούχους της ελ.ας)

μιλάμε για έναν κλάδο θεωρητικά ανανεομένο από την μετεμφυλιακή εποχή. Για έναν κλάδο που πρέπει να προστατεύει τον κόσμο κ να μην χρησιμοποιεί πυροβόλα όπλα εναντίον του. Για έναν κλάδο που "νταραβερίζεται" με τα μεγάλυτερα κακοποιά στοιχεία. Για έναν κλάδο που είναι ανεξάρτητης αρχής. Για έναν κλάδο που πρεσβεύει την ηθική των ημερών που υφισταται, κ πολλά άλλα ακόμα..

αντ' αυτού

έχουμε έναν κλάδο επί το πλείστον κολλημένο στο '50. Έναν κλάδο που όχι μονο δεν προστατεύει τους πολίτες αλλά καταστρέφει περιουσίες όταν θέλει να κάνει προβοκάτσια, που χρησιμοποιεί πυροβόλα όπλα, τα οποία "εκπυρσοκροτούν". Εναν κλάδο που έγινε ρεζίλι από τον πάσαρη, ο οποίος έκοβε βόλτες στην ελλάδα, από τον παλαιοκώστα, ο οποίος κόβει βόλτες στην ελλάδα, που κάνει μεταγωγές μεταναστών με αυτά τα προσφιλή στον κόσμο φορτηγάκια datsun, ενώ σε μια άλλη μεταγωγή στον έβρο ο κατάδικος έφυγε με αυτοκίνητο κα..... Μιλάμε για έναν κλάδο ο οποίος έχει κολλητηλίκια με διάφορους πολιτευτικούς ή ακόμα κ αντιπολιτευτικούς κύκλους-με το αζημείωτο φυσικα- κ για έναν κλάδο που προωθεί κ εκδικιτικό συναίσθημα...

πλέον στις μέρες μας η ελ.ας. είναι ένα σώμα ασφαλείας το οποίο αποτελείται ή από διάφορους κολλημένους(όπως ο γιουτζήν τακλμπέρυ) ή από πολλά "παιδάκια" που πήγαν μέσω πανελληνίων λόγω του στάνταρ μισθολογίου.. πρακτικώς επικύνδινες κ οι δύο ομάδες.. εδώ τηλεφωνείς σε ένα αστυνομικό τμήμα να καταγγείλεις μια συμπλοκή στον δρόμο κ "άμεσα καταυθάνουν" μετά από κανά μισάωρο από φόβο μήπως φάνε καμιά ξώφαλτση.. μην θίξουμε κ τα γεγονότα με τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής...........

οποιος εντάσεται σε ένα τέτοιο σώμα πρέπει να γνωρίζει από πριν το τι τον περιμένει, ότι δεν είναι σώμα γραφείου, να έχει συνείδηση κ ηθική.. αν το όργανο το οποίο καλείται να προωθεί το δίκαιο κάνει χίλια-δυο άλλα τότε μην περιμένεις πολλά.. εγώ δεν ζητώ να μην υπάρχει αστυνομία αλλά να υπάρχει σωστή αστυνομία κ όχι σώμα νομίμων τραμπούκων...

όσο για την ανακοίνωση αυτή, από ότι φαίνεται είναι ψευδής.. όποιος σκέφτηκε να την αναμοχλεύσει αυτήν την εποχή πρέπει να συναγωνίζεται πυγμαίο-νήπιο σε εξυπνάδα.. ο λόγος; προσωπικά εμένα μου θυμίζει το σκηνικό με την νέα διαφήμιση του υπουργείου οικονομικών: μετά τα τόσα οικονομικά σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί σου λένε πως αν δεν έχεις φορολογική συνείδηση δεν θα μπορούν να αναβαθμιστούν σχολεία κ νοσοκομεία λόγω ελλειψης ρευστού από την φοροδιαφυγή... γελοίο.. οι άνθρωποι έχουν θράσος.. κ βρίσκουν πάνω μας κ πατάνε..

παρεπιπτόντως, δεν έχω δει ποτέ μου κανένα πρωτοπαλήκαρο της ελ.ας. να κάνει προσαγωγές σε κάτι τύπους που είναι σαν δίμετρες/δίφυλλες ντουλάπες με καδρόνια, αλλά πάντα σε κάτι "χαμίνια" ή σε τίποτα πρεζόνια, κοριτσάκια κ παιδάκια που δεν μπορούν να προβάλλουν αντίσταση, μόνο για να δικαιολογήσουν τον μισθό τους(όπως κ οι τροχονόμοι κόβουν κλήσεις πριν τα χριστούγενα αβ'ερτα, για να βγάλουν το "δώρο")

κ τι ζητώ; έστω για μια φορά να δουλέψουν σωστά οι θεσμοί στην ελλάδα.. όχι να καταργηθεί το σώμα αλλά αν είναι να λειτουργεί να να λειτουργεί ως πρέπει..

(άσχετο, αλλά ακούσατε την πρόταση του καρατζαφέρη για τις κουκούλες;; δηλαδή όταν κάποιος κυκλοφορεί με μακό που έχει ενσωματωμένη κουκούλα, ο μπάτσος αλά μπαϊρακτάρη επόχή, θα κυκλοφορεί με μια ψαλίδα κ θα την κόβει;;;;; ::))
Let the sun beat down upon my face, stars will fill my dream, I'm the traveller of both time& space to be where I have been-Kashmir, Led Zeppelin

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2306 στις: 23/12/08, 16:58 »
Θα αμφισβητησω το οτι ζει απο τυχη ο αστυνομικος.Αν 30 ατομα τα βαλανε με 2 κ ειχανε σκοπο να τους σκοτωσουνε δε νομιζω να βρισκανε ιδιαιτερη δυσκολια στο να τα καταφερουνε.

• Παλιός
    • Προφίλ
    • ixnilatis33
« Απάντηση #2307 στις: 23/12/08, 17:10 »
Γιατι καποιοι πρεπει να τα βλεπετε τα πραγματα τοσο μονοπλευρα...αναρρωτιεμαι οι ιδιοι τι θα λεγατε αν καποιος γονιος σας,η ακομα χειροτερα καποιο παιδι σας ηταν "μπατσος".Αλλα ετσι ειναι ο Ελληνας.Βλεπει τα πραγματα με παρωπιδες,μονο απο την απ'εξω πλευρα,και εκφερει γνωμη μονο εαν ξερει οτι θα συμφωνησουν και αλλοι μαζι του.Οχλος που λεει κι ο faser.Εμεις ολοι,οι δηθεν ευαισθητοποιημενοι,κρινουμε και κατακρινουμε παντα οτι δε μας αγγιζει αμεσα,οταν ομως το προβλημα ειναι στην πορτα μας κανουμε μοκο.

Προσωπικα,θα εδινα ευχαριστως τα συγχαρητηρια μου σε καποιον που θα εβγαινε με ενα δικαννο και θα καθαριζε καναδυο αληταραδες που θα πηγαιναν να του καψουν το μαγαζι ή το σπιτι.Γιατι οπως λεει και το ρητο,η ελευθερια σταματα εκει που ξεκινα η ελευθερια του αλλου.

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται...
διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας,
διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, 
την παρανομία ως ελευθερία,
την αναίδεια του λόγου ως ισότητα 
και την αναρχία ως ευδαιμονία (- δημοκρατία)» 

Ισοκράτης

Αποσυνδεδεμένος faidra__

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2308 στις: 23/12/08, 17:13 »

Απλα εγω μιλησα οτι το γεγονος δεν ειναι το ιδιο.Και φυικα δεν φοβαμαι να πω οτι η οργη μου για τη δολοφονια του παιδιου ειναι μεγαλυτερη απο αυτο το γεγονος .Το οποιο ξαναλεω δεν ειμαστε σιγουροι οτι ισχυει.Σας λεω οτι ειχε ξαναβγει πριν μερικες ημερες.

Πώς γίνεται "η οργή σου" να είναι μεγαλύτερη για το θάνατο ενός αθώου από το θάνατο ενός άλλου αθώου? Α ναι, ξέχασα, ο άλλος έκανε το λάθος να μπει στην αστυνομία.. Αν δε φοβάσαι να το πεις να μη φοβάσαι και να τα ακούσεις.

Θα σταθω μονο εδω γιατι μαλλόν εχουμε μπερδεψει λιγάκι τα πραγματα.Σαφώς προκαλεί λύπη μια ζωή που κινδυνευει ανεξαρτητα από οποιαδηποτε κατηγοριοποιηση που μπορει να υφισταται λογω επαγγελματος.Αυτό νομίζω υπαγορευεί ο κοινός νους που είναι απαλλαγμένος απο φανατισμούς.Και σαφώς αυτο που έχει σημασία δεν είναι αν η είδηση είναι ψευδής ή όχι,αλλά το γεγόνος καθ αυτό, και σίγουρα υπαρχόυν και καλοί και κακοί,έδω όμως ξεκινάνε οι λεπτές γραμμούλες.Εκφράζω λοιπόν τα παρακάτω ερωτήματα:Άλήθεια κατα πόσον μπορούμε να δεχόμαστε με ελαφια καρδια την πραγματικότητα "παντού υπαρχουν καλοί και κακοί"σε ένα επαγγελμα που είναι υπευθυνο για την ασφάλεια του πολίτη,που το πληρωνουμε απο τις τσεπες μας,που υποτίθεται ότι ζωντας σε ένα δημοκρατικό κράτος έμεις το καθορίζουμε;Εγω προσωπικα δεν το ανεχομαι,τοσο σε ενα τετοιο επαγγελμα οσο και σε αλλα καθοριστικά για την ζωή του ανθρωπου.Πως φτανουμε στο σημειο ώρες ώρες να αισθανομαστε ότι ζούμε σε ένα τρομοκρατικό κράτος με εξουσία αστυνομιάς και ότι κινούμαστε σε ένα νόμο δικαιού που επιβάλλει ενά τέτοιο σώμα,δίκαιο που ειλικρίνα μου θυμίζει ώρες ώρες το παράλογο στην δίκη του Καφκα;΄Μπορώ να γραφώ ώρες αντιστοιχά ερωτήματα που δεν εχει κι αξιά,σε αυτό που θέλω να καταλήξώ και θετοντάς ως βάση τα παραπανω ερωτηματα είναι οτί δικαίως προκαλεί την οργή ο θάνατος ενός παιδιού από ένα συμβολό που προασπίζεται την ασφαλεία του(καταλαβαίνει κανείς την μεγιστη αντίφαση αραγε μεταξύ του υποτιθέμενου ρόλου και του ουσιαστικού ρόλου,ξερετε πόσοι ανθρωποι κουβαλάν μικροτερής βαρύτητας βεβαια αλλα αντιστοιχου περιεχομενού βιώματα;),δεν τιθεται λοιπόν θέμα συγκρισής με έναν ανθρώπο ο οποίος ουσιαστικά και συνειδητά επιλέγει ένα επάγγελμα το όποιο του προσφέρει επαγγελματική αποκαταστασή εφ όρού ζωής όμως γνώριζει ότι η η σωματική ακεραιοτητά δεν είναι εξασφαλισμένη(ειδικά αν κάνει σωστά την δουλειά του),και πριν παρεξηγηθώ θα πώ οτι αυτό φυσικά δεν νομιμοποιεί το οτιδηποτε,ουτε δικαιολογει οποιαδηποτε σωματικη βλαβη καποιου αστυνομικου,είναι όμως κάτι που δεν θα πρέπε να μας φαινεταί ανήκουστο εφόσον κινείται αναμεσα σε εγκληματίες(γιατι και αυτοί που τον ξυλοκοπήσαν εγκληματίες είναι),αυτή την φτωχή σκέψη κάνω εγω και θα ήθελα να μου πεί κάποιος πόσο ταυτοσημα του φαίνονται εν τέλει τα περιστάτικα;Προσωπικα δεν βλεπω καμια σχεση παρα μόνη την εκμεταυλευση(οπως εχει αναφερθει και παραπανω)της σωματικης υγείας ενος αστυνομικού για εξυπηρέτηση καποιου σκοπού,καθώς και της ψυχικής υγείας των οικείων του και του ιδιου.

Αποσυνδεδεμένος kronus

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #2309 στις: 23/12/08, 17:18 »

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται...
διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας,
διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, 
την παρανομία ως ελευθερία,
την αναίδεια του λόγου ως ισότητα 
και την αναρχία ως ευδαιμονία (- δημοκρατία)» 

Ισοκράτης

μία μικρή σημείωση μόνο.. δημοκράτια, όπως ιδανικά την φανταζόμαστε, ούτε έχουμε ούτε υπήρξε ποτέ σε αυτόν τον τόπο.. τα μοναδικά μέρη όπου είχαμε άμεση, καθαρή κ διάφανη δημοκρατία είναι κάτι περιοχές όπως η Κριστιάνια στην Κοπεγχάγη κοινοβιακού χαρακτήρα..
Let the sun beat down upon my face, stars will fill my dream, I'm the traveller of both time& space to be where I have been-Kashmir, Led Zeppelin

Αποσυνδεδεμένος faidra__

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2310 στις: 23/12/08, 17:22 »
κ τι ζητώ; έστω για μια φορά να δουλέψουν σωστά οι θεσμοί στην ελλάδα.. όχι να καταργηθεί το σώμα αλλά αν είναι να λειτουργεί να να λειτουργεί ως πρέπει..

και οσον αφορα την παραπανω προταση γιατι τωρα την ειδα θα συμφωνησω απολυτα με τον προλαλησαντα  kronus κι γενικοτερα με τον κειμενο του.Αν και το βρισκω μια ουτοπικη επιδιωξη......

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2311 στις: 23/12/08, 17:26 »
Δυστυχως το δηθεν αποσπασμα απο τον ισοκρατη ειναι μαιμου κ σιγουρα καθολου τυχαιο καθως πολλοι ακουγοντας κατι ειπωμενο στα αρχαια κατι παθαινουν.
« Τελευταία τροποποίηση: 23/12/08, 17:29 από PlasmaPool »

• Παλιός
    • Προφίλ
    • ixnilatis33
« Απάντηση #2312 στις: 23/12/08, 17:36 »
Δυστυχως το δηθεν αποσπασμα απο τον ισοκρατη ειναι μαιμου κ σιγουρα καθολου τυχαιο καθως πολλοι ακουγοντας κατι ειπωμενο στα αρχαια κατι παθαινουν.

Για λέγε ...  ::)

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2313 στις: 23/12/08, 17:39 »
Η βια φερνει βια... απλο ειναι παιδια... και συνηθως η εξουσια (με οποια μορφη και να εχει) μπορει να χρησιμοποιει την βια "νομιμα".
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος kronus

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #2314 στις: 23/12/08, 17:39 »
δεν είναι "μαϊμού".. απλώς αντί να γίνει η καταγράμμα μετάφρασή του έγινε μια ελευθερώτατη απόδοση με σημεία όπου η μετάφραση δίνει την θέση της στον σχολιασμό (βλέπε: ευδαιμονία=δημοκρατία)

άλλωστε κ ο Ισοκράτης εξυπηρετούσε διάφορους πολιτικούς σκοπούς της εποχής του.. όπως για παράδειγμα στον λόγο που εκφώνησε στο β' συνέδριο της Κορίνθου, όπου κάνει λόγο για την ενωμενη ελλάδα(υπό το σκίπτρο του βασιλιά των μακεδόνων φιλίππου β', όμως), εκπροσωπούσε άλλα πολιτικά συμφέροντα, φιλομακεδονικά(χμ... πολύ επικίνδυνη η τελευταία φράση στις μέρες μας :-\)..

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2315 στις: 23/12/08, 17:40 »
http://www.sarantakos.com/isocrat.htm

http://www.sarantakos.com/isocratfin.htm

Οπως κ να χει δεν μπορει κανεις παρα να αντιμετωπισει με καχυποψια την συγκεκριμενη αποδοση κ ειδικοτερα τις  εξτρα φρασεις που περιεχει
« Τελευταία τροποποίηση: 23/12/08, 17:46 από PlasmaPool »

• Παλιός
    • Προφίλ
    • ixnilatis33
« Απάντηση #2316 στις: 23/12/08, 17:52 »
http://www.sarantakos.com/isocrat.htm

http://www.sarantakos.com/isocratfin.htm

Οπως κ να χει δεν μπορει κανεις παρα να αντιμετωπισει με καχυποψια την συγκεκριμενη αποδοση κ ειδικοτερα τις  εξτρα φρασεις που περιεχει

Παράθεση
Οἱ γὰρ κατ' ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ' ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ' ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ' ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.

ΓΜΤ. είναι η δεύτερη φορά που την παθαίνω με τέτοιου είδους "μεταφράσεις"
και μάλιστα με τον Ισοκράτη που δεν έκατσα ποτέ μου να διαβάσω.

Η πρώτη φορά είναι αυτή που λένε πως λέει οτι
"Έλληνες είναι όσοι μετέχουν την Ελληνικής παιδείας",
πράγμα ψευδές.

Ευχαριστώ PlasmaPool

Αποσυνδεδεμένος juliad

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Μωρά μου είστε τα θαύματα που μου χουνε προσφέρει
    • Προφίλ
« Απάντηση #2317 στις: 23/12/08, 18:04 »

Ακριβώς η ίδια τύφλωση .
Απο περιέργεια υπάρχω
και απο καραγκιοζλίκι

Αποσυνδεδεμένος kronus

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #2318 στις: 23/12/08, 18:58 »

αυτήν ακριβώς την ατάκα είχε πει στο β' συνέδριο της κορίνθου, όπως έγραψα κ σε προηγούμενο ποστ, η οποία εξυπηρετούσε άλλα συμφέροντα ;)

Αποσυνδεδεμένος Jimi Pap

• Παλιός
  • Make music,not priests!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2319 στις: 23/12/08, 19:13 »
Juliad,αυτο που ειπα δεν απορρεει απο καμιας μορφης τυφλωση.Επιβεβαιωνεις αυτο που ανεφερα,πως καποιοι πολυ ευκολα κρινουν τις καταστασεις απο την απ εξω.Για πες μου εσυ λοιπον,αν καποιοι τραμπουκοι ερθουν να σου καψουν το μαγαζι η το σπιτι (πραγματα δηλαδη απο τα οποια εξαρταται αμεσα η ζωη και η υπαρξη σου) τι θα κανεις?

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #2320 στις: 23/12/08, 19:19 »
@jim pap
αυτο το επιχειρημα οπως και ολα τα επιχειρηματα του στυλ "αν ηταν το παιδι σου", "αν ηταν η αδερφη σου", "αν ηταν η μανα σου" ειναι τουλαχιστον βλακωδη. Ας σταματησουμε να τα παπαγαλιζουμε πραγματικα δεν βγαζει πουθενα.

Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Παλιός
    • Προφίλ
    • ixnilatis33
« Απάντηση #2321 στις: 23/12/08, 19:21 »

αυτήν ακριβώς την ατάκα είχε πει στο β' συνέδριο της κορίνθου, όπως έγραψα κ σε προηγούμενο ποστ, η οποία εξυπηρετούσε άλλα συμφέροντα ;)

Όχι, δεν είχε πεί αυτό, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
http://www.sartzetakis.gr/points/glossa_simaia211001.html

;)

• Παλιός
    • Προφίλ
    • ixnilatis33
« Απάντηση #2322 στις: 23/12/08, 19:24 »
@jim pap
αυτο το επιχειρημα οπως και ολα τα επιχειρηματα του στυλ "αν ηταν το παιδι σου", "αν ηταν η αδερφη σου", "αν ηταν η μανα σου" ειναι τουλαχιστον βλακωδη. Ας σταματησουμε να τα παπαγαλιζουμε πραγματικα δεν βγαζει πουθενα.

Δεν βγάζει πουθενά ...

Αποσυνδεδεμένος kronus

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #2323 στις: 23/12/08, 19:27 »

Όχι, δεν είχε πεί αυτό, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
http://www.sartzetakis.gr/points/glossa_simaia211001.html

;)
το ίδιο ακριβώς λέει.. παρατήρησε λίγο καλύτερα το συντακτικό κ την μετάφραση από αρχαία σε νέα ελληνικά της λέξης "φαίνεται" ;)

Αποσυνδεδεμένος Dr Bluz (G.K.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2324 στις: 23/12/08, 19:40 »

Nα σαι καλα... Ακριβως το ιδιο πιστευω!
Εχουμε γινει του οχλου, δεν ξερουμε ποιος μενει διπλα μας, δε μας νοιαζει ποιος ζει και ποιος πεθαινει... Αν το δικανο ειναι και κανας μπαζουκας ακομα καλυτερα...