εγώ θα ήθελα από αυτό το ποστ να εκφράσω γενικότερα την γνώμη μου για τον κλάδο της αστυνομίας(κ προτού συνεχίσω να σας πω ότι στο σόι μου έχω δύο αξιωματούχους της ελ.ας)
μιλάμε για έναν κλάδο θεωρητικά ανανεομένο από την μετεμφυλιακή εποχή. Για έναν κλάδο που πρέπει να προστατεύει τον κόσμο κ να μην χρησιμοποιεί πυροβόλα όπλα εναντίον του. Για έναν κλάδο που "νταραβερίζεται" με τα μεγάλυτερα κακοποιά στοιχεία. Για έναν κλάδο που είναι ανεξάρτητης αρχής. Για έναν κλάδο που πρεσβεύει την ηθική των ημερών που υφισταται, κ πολλά άλλα ακόμα..
αντ' αυτού
έχουμε έναν κλάδο επί το πλείστον κολλημένο στο '50. Έναν κλάδο που όχι μονο δεν προστατεύει τους πολίτες αλλά καταστρέφει περιουσίες όταν θέλει να κάνει προβοκάτσια, που χρησιμοποιεί πυροβόλα όπλα, τα οποία "εκπυρσοκροτούν". Εναν κλάδο που έγινε ρεζίλι από τον πάσαρη, ο οποίος έκοβε βόλτες στην ελλάδα, από τον παλαιοκώστα, ο οποίος κόβει βόλτες στην ελλάδα, που κάνει μεταγωγές μεταναστών με αυτά τα προσφιλή στον κόσμο φορτηγάκια datsun, ενώ σε μια άλλη μεταγωγή στον έβρο ο κατάδικος έφυγε με αυτοκίνητο κα..... Μιλάμε για έναν κλάδο ο οποίος έχει κολλητηλίκια με διάφορους πολιτευτικούς ή ακόμα κ αντιπολιτευτικούς κύκλους-με το αζημείωτο φυσικα- κ για έναν κλάδο που προωθεί κ εκδικιτικό συναίσθημα...
πλέον στις μέρες μας η ελ.ας. είναι ένα σώμα ασφαλείας το οποίο αποτελείται ή από διάφορους κολλημένους(όπως ο γιουτζήν τακλμπέρυ) ή από πολλά "παιδάκια" που πήγαν μέσω πανελληνίων λόγω του στάνταρ μισθολογίου.. πρακτικώς επικύνδινες κ οι δύο ομάδες.. εδώ τηλεφωνείς σε ένα αστυνομικό τμήμα να καταγγείλεις μια συμπλοκή στον δρόμο κ "άμεσα καταυθάνουν" μετά από κανά μισάωρο από φόβο μήπως φάνε καμιά ξώφαλτση.. μην θίξουμε κ τα γεγονότα με τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής...........
οποιος εντάσεται σε ένα τέτοιο σώμα πρέπει να γνωρίζει από πριν το τι τον περιμένει, ότι δεν είναι σώμα γραφείου, να έχει συνείδηση κ ηθική.. αν το όργανο το οποίο καλείται να προωθεί το δίκαιο κάνει χίλια-δυο άλλα τότε μην περιμένεις πολλά.. εγώ δεν ζητώ να μην υπάρχει αστυνομία αλλά να υπάρχει σωστή αστυνομία κ όχι σώμα νομίμων τραμπούκων...
όσο για την ανακοίνωση αυτή, από ότι φαίνεται είναι ψευδής.. όποιος σκέφτηκε να την αναμοχλεύσει αυτήν την εποχή πρέπει να συναγωνίζεται πυγμαίο-νήπιο σε εξυπνάδα.. ο λόγος; προσωπικά εμένα μου θυμίζει το σκηνικό με την νέα διαφήμιση του υπουργείου οικονομικών: μετά τα τόσα οικονομικά σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί σου λένε πως αν δεν έχεις φορολογική συνείδηση δεν θα μπορούν να αναβαθμιστούν σχολεία κ νοσοκομεία λόγω ελλειψης ρευστού από την φοροδιαφυγή... γελοίο.. οι άνθρωποι έχουν θράσος.. κ βρίσκουν πάνω μας κ πατάνε..
παρεπιπτόντως, δεν έχω δει ποτέ μου κανένα πρωτοπαλήκαρο της ελ.ας. να κάνει προσαγωγές σε κάτι τύπους που είναι σαν δίμετρες/δίφυλλες ντουλάπες με καδρόνια, αλλά πάντα σε κάτι "χαμίνια" ή σε τίποτα πρεζόνια, κοριτσάκια κ παιδάκια που δεν μπορούν να προβάλλουν αντίσταση, μόνο για να δικαιολογήσουν τον μισθό τους(όπως κ οι τροχονόμοι κόβουν κλήσεις πριν τα χριστούγενα αβ'ερτα, για να βγάλουν το "δώρο")
κ τι ζητώ; έστω για μια φορά να δουλέψουν σωστά οι θεσμοί στην ελλάδα.. όχι να καταργηθεί το σώμα αλλά αν είναι να λειτουργεί να να λειτουργεί ως πρέπει..
(άσχετο, αλλά ακούσατε την πρόταση του καρατζαφέρη για τις κουκούλες;; δηλαδή όταν κάποιος κυκλοφορεί με μακό που έχει ενσωματωμένη κουκούλα, ο μπάτσος αλά μπαϊρακτάρη επόχή, θα κυκλοφορεί με μια ψαλίδα κ θα την κόβει;;;;;

)