Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 856213 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος morpheas

• Παλιός
    • Προφίλ
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #2925 στις: 11/04/09, 23:16 »
Συλλήψεις μαθητών στο κέντρο της αθήνας, ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!

Απρίλιος 2009
Σε ποια δημοκρατική χώρα οι αστυνομικοί στο δρόμο συλλαμβάνουν με χειροπέδες πολίτες και μάλιστα παιδιά, χωρίς εξήγηση, χωρίς να έχουν δώσει αφορμή για το παραμικρό, δηλαδή χωρίς κανέναν απολύτως λόγο; Στην Ελλάδα γίνεται. Στην Αθήνα του σήμερα! Απρίλιος 2009.
Μέσα στη βία και την τρομοκρατία που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, ακούγοντας καθημερινά για τρομοκρατικές επιθέσεις, δολοφονίες, ληστείες κλπ, δε μας έφτανε ο φόβος για τους κακοποιούς, έχουμε τώρα να φοβόμαστε και τους αστυνομικούς! Να σου ορμάνε ξαφνικά εκεί που περπατάς ανυποψίαστος, να σου τσαλαπατούν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά σου, υποχρεώνοντάς σε να πέσεις κάτω στο βρώμικο δρόμο (και να χρειάζεσαι μετά απολύμανση χεριών και ρούχων) και σαν κοινό εγκληματία να σου φορούν χειροπέδες και να σε προσάγουν στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα για ανάκριση! Όλα αυτά χωρίς λόγο και αιτία! Στα καλά καθούμενα. Και να μην έχουν ούτε εξήγηση να σου δώσουν.
Σάββατο 4/4/2009 βράδυ, προς Κυριακή. Μια παρέα μαθητών Λυκείου (2 της Α΄, 1 της Β΄ και 2 της Γ΄ τάξης) βαδίζουν προς Ομόνοια, για να πάρουν το μετρό.
Φτάνοντας στην Πλατεία Κοτζιά, ακούνε σειρήνες και βλέπουν 4-5 περιπολικά να καταφθάνουν και να κάνουν το γύρο της πλατείας.
Τα παιδιά δε δίνουν σημασία και συνεχίζουν να προχωρούν. Μεταξύ των οδών Λυκούργου-Σταδίου-Αιόλου, τους περικυκλώνουν τα περιπολικά, σταματούν, πετάγονται έξω αστυνομικοί και αρχίζουν να φωνάζουν στους 5 μαθητές «κάτω, κάτω». Τους υποχρεώνουν να καθήσουν κάτω στο δρόμο. Το ίδιο και άλλους δυο νεαρούς που περπατούσαν πιο πέρα. Τα παιδιά ξαφνιάζονται. Ρωτούν τι συμβαίνει. Καμμιά απάντηση. Μετά από λίγο οι ατυνομικοί τους λένε να σηκωθούν με τα χέρια πίσω. Τους περνάνε χειροπέδες!!! Μα τι έκαναν; Αναρωτιούνται. Περπατούσαν στο δρόμο. Είναι έγκλημα αυτό; Είναι τόσο επικίνδυνοι αυτοί οι περιπατητές, που πρέπει να τους βάλουν χειροπέδες; Απαγορεύεται το περπάτημα; Αποτελεί δημόσιο κίνδυνο;
Τους βάζουν στα περιπολικά και τους μεταφέρουν και τους 7 στο Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί τους βγάζουν τις χειροπέδες και τους βάζουν σε μια αίθουσα να περιμένουν. Τα 5 παιδιά, μαζί με τους 2 νεαρούς και έναν άλλο που συνέλαβαν κάπου αλλού.
Μετά από λίγο έφεραν και 2 αλλοδαπούς, τους οποίους όμως άφησαν αμέσως ελεύθερους, αφού είδαν τα χαρτιά τους. (Γιατί άραγε; Συνήθως το αντίθετο συμβαίνει). Στους Έλληνες μαθητές, παρόλο που και οι 5 είχαν αστυνομική ταυτότητα επάνω τους, ζήτησαν τα στοιχεία τους τουλάχιστον 5 διαφορετικοί αστυνομικοί. Επίσης τους ρώτησαν αν είχαν «ζαμπόν». Κάτι που τα παιδιά δεν κατάλαβαν και χαμογέλασαν, απαντώντας ότι δεν είχαν.
Δεν τους έκαναν άλλες ερωτήσεις ούτε και σωματικό έλεγχο. Προς τι λοιπόν αυτή η σύλληψη με χειροπέδες και η βίαιη προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα; Εξακρίβωση στοιχείων; Γιατί δε ζητήθηκε στο δρόμο η επίδειξη ταυτότητας;

Μετά από τρία τέταρτα με μια ώρα, άφησαν τους μαθητές να φύγουν, χωρίς να δώσουν καμμία εξήγηση γιατί τους συνέλαβαν και χωρίς να ζητήσουν στοιχειωδώς συγγνώμη για την ταλαιπωρία μέσα στη νύχτα, την ψυχική οδύνη και την αναστάτωση που τους προκάλεσαν.
Τι εξήγηση να δώσουν; Ότι τα συλλάβανε για να έχουν να επιδείξουν έργο; Συλλαμβάνουμε τα παιδάκια τα ακίνδυνα, γιατί φοβόμαστε τους πραγματικούς τρομοκράτες, τους ληστές, τους κακοποιούς, τους επικίνδυνους; Τα παιδάκια άβγαλτα και αθώα, τρομοκρατημένα, δεν τόλμησαν ούτε να διαμαρτυρηθούν ούτε να ζητήσουν εξηγήσεις. Έκαναν αδιαμαρτύρητα ό,τι τους είπαν. Έτσι δεν έδωσαν αφορμή για να χειροδικήσουν και να τα κακοποιήσουν, οπότε τουλάχιστον γλυτώσαμε μιαν άλλη ζαρντινιέρα ή να θρηνήσουμε έναν άλλο Αλέξη.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
1.
Με ποιο δικαίωμα οι αστυνομικοί υποχρέωσαν τα παιδιά να πέσουν κάτω στο δρόμο;
2.
Με ποιο δικαίωμα τους έβαλαν χειροπέδες;
3.
Αν ήθελαν εξακρίβωση στοιχείων:
- γιατί δεν ζήτησαν απλά τις ταυτότητες των παιδιών να τις ελέγξουν επί τόπου;
- γιατί δεν ζήτησαν ευγενικά από τα παιδιά να τους ακολουθήσουν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων;
4. Έχει δικαίωμα η αστυνομία να συλλαμβάνει απλούς πολίτες χωρίς εξήγηση και να τους οδηγεί δέσμιους στο Τμήμα;
5. Αφού επρόκειτο για ανήλικα παιδιά, γιατί το Αστυνομικό Τμήμα δεν ενημέρωσε τους γονείς για τη σύλληψη;
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

* Στα σχολεία απαγορεύεται η σωματική τιμωρία και η άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας στους μαθητές.

* Οι ίδιοι αυτοί μαθητές επιτρέπεται να δέχονται σωματική και ψυχολογική βία εκτός σχολείου;

* Αν κάποιος εκπαιδευτικός υποχρέωνε μαθητές να καθήσουν κάτω στο προαύλιο, για τιμωρία, θα πέρναγε ΕΔΕ, παρόλο που ο εκπαιδευτικός θα το είχε κάνει για κάποιο λόγο, π.χ. για να μην χτυπιούνται μεταξύ τους.

* Στην προκειμένη περίπτωση, οι μαθητές δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα. Τιμωρούνται χωρίς καν να έχουν δώσει την παραμικρή αφορμή. Οι αστυνομικοί δεν πρέπει να περάσουν ΕΔΕ; Μόνο οι εκπαιδευτικοί κρίνονται και τιμωρούνται;

Y.γ.Αν το έχει βάλει κάποιος άλλος, ζητώ συγγνώμη..
« Τελευταία τροποποίηση: 11/04/09, 23:24 από morpheas »

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2926 στις: 12/04/09, 11:46 »
Αν και ο τροπος που ειναι γραμμενο το κειμενο δεν μ αρεσει το γεγονος ειναι που μετραει.
Να δουμε αισθανεστε πιο ασφαλεις με ολα αυτα?Σας αρεσει να σας σταματανε καθε τρεις και λιγο για εξακριβωσεις κλπ η να σας συμβει κατι αναλογο με το περιστατικο μονο και μονο επειδη ξερετε πως ειστε αθωοι?
Τωρα κλουβες στην Ακαδημια και 3Χ στη Χαριλαου Τρικουπη...Συγχαρητηρια. :-X
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #2927 στις: 12/04/09, 11:52 »
Τώρα θα πω κάτι σαν σαραντάρης που είμαι αλλά τελικά η ουσία είναι ότι έχει χαθεί το μέτρο ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ και δεν ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση...Την μεγαλύτερη ανασφάλεια μου τη δημιουργεί πάντως η αστυνομία γιατί τελεί εντελώς σε πανικό και αυτό το βλέπουμε καθημερινά.Και ο πανικός είναι εκείνη η κατάσταση που το μόνο αποτέλεσμα που θα φέρει , είναι κι άλλα θύματα.
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος morpheas

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #2928 στις: 12/04/09, 12:32 »
To κείμενο το έχει γράψει η μητέρα ενός απο τα παιδιά που προσαγάγανε!

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2929 στις: 12/04/09, 14:57 »
Το έχω αναφέρει πολλές φορές .Νομίζει κανείς ότι οι συνεχόμενες αντιπαραθέσεις των ίδιων ατόμων στα περίπου ίδια θέματα ,προσφέρει κάτι ,ή μπορεί να πείσει κάποιον άλλο να αλλάξει άποψη ;

Το 'χω παρατηρήσει κι εγώ: Όποτε αναφέρω μια εξαιρετική γνώμη και ιδέα για κάποιο θέμα ευθύς πετάγονται καναδυοτρείς ως μαϊντανοί και αντιπαραθέτουν απόψεις. Σαν δεν ντρέπονται να έχουν και προσωπική γνώμη και αντίθετη με την δική μου! Ανεπίτρεπτο!

Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι εδώ είναι αίθουσα συζητήσεων, δεν κάνουμε διάλογο! Θα σας παρακαλούσα να εφειστήσετε την προσοχή σας στο εξής: Στα θέματα που λαμβάνω μέρος μπορεί ελεύθερα να έχει κάποιος ιδία άποψη, αρκεί να συμφωνεί με την δική μου!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2930 στις: 12/04/09, 15:03 »
σοφος ο παππους; αμα δεν κανουμε συζητηση ποιος ο λογος να μιλαμε; και το συγκεκριμενο θεμα εχει πολλες σελιδες συζητησεων επειδη ειναι σχετικα επικαιρο!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2931 στις: 12/04/09, 18:09 »
Το έχω αναφέρει πολλές φορές .Νομίζει κανείς ότι οι συνεχόμενες αντιπαραθέσεις των ίδιων ατόμων στα περίπου ίδια θέματα ,προσφέρει κάτι ,ή μπορεί να πείσει κάποιον άλλο να αλλάξει άποψη ;
Έκανα  θέμα μέσα στο θέμα γιατί είναι και το μόνο που δεν έχουμε συζητήσει. Ανάλογα με την ιδεολογία μας και τα πιστεύω μας ποιά ακριβώς αστυνομία πιστεύουμε ότι χρειάζετε; Χρειάζεται να υπάρχει η καθόλου; Με ποιές προυποθέσεις; Ποιά είναι τα πιστεύω μας σε ζητήματα συμπεριφοράς απέναντι στο πολίτη;Όχι άλλες καταγγελίες, αλλά προτάσεις παρακαλώ.Ποιά η γνώμη μας για ζητήματα χρήσης των όπλων; Ποιά η γνώμη μας για ζητήματα οργάνωσης της αστυνομίας; Για την κομματικοποίηση τι γνώμη έχετε; Το αμερικάνικο μοντέλο όπου η αστυνομία ανήκει στους δημάρχους κάθε περιοχής πως το βλέπετε;
Είναι πάρα πολλά τα ζητήματα που δεν έχουμε θίξει πέρα από στείρες καταγγελίες και θεωρητικές ιδεολογικές αντιπαραθέσεις. Πρακτικά τι θέλουμε από την Ελληνική αστυνομία;

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #2932 στις: 12/04/09, 18:28 »
-Καλυτερη και συνεχης εκπαιδευση των αστυνομικων υπαξιωματικων και αξιωματικων.
-Αυστηρα κριτηρια προσληψης τοσο σωματικα οσο ψυχολογικα.Ενας αστυνομικος πρεπει να ειναι σε αριστη φυσικη κατασταση αλλα και ψυχολογικα υγιης.
-Επανεξεταση καθε χρονο σε ψυχοτεχνικα αλλα και οσον αφορα την φυσικη κατασταση
-Καμερες στα περιπολικα και παντου ετσι ωστε να καταγραφονται ολων των ειδων οι αξιοποινες πραξεις.Ετσι προστατευεται και πολιτης και ο αστυνομικος.
-Καλυτερος εξοπλισμος.Οι εγκληματιες ειναι μια ζωη ενα βημα μπροστα απο την αστυνομια η οποια εχει ελαττωματικα περιπολικα,αλεξισφαιρα,ελλειψη αλεξισφαιρων φυλακιων σε φυλασσομενους στοχους.
-Αυστηροτατες πειθαρχικες ποινες σε αστυνομικους που ενεργουν αξιοποινες πραξεις.Ενας αστυνομικος πρεπει πρωτα ο ιδιος να ειναι υποδειγμα νομοταγη πολιτη και αναλογως οταν παρανομει να τιμωρειται παραδειγματικα και οπως οριζει ο νομος και οχι να υπαρχει ελαστικοτητα-κατι τετοιο παντα προκαλει και δικαιολογημενα την κοινη γνωμη.
-Σωστη κατανομη του προσωπικου.Δεν νοειται να φυλανε δημοσιογραφους και πρωην υπουργους τοσοι αστυνομικοι.Αμα ηταν να ετσι να ειχαμε και και 5-6 αστυνομικους σε καθε γειτονια να φυλανε κ τους πολιτες.Και αυτοι το ιδιο δικαιωμα να αισθανονται και ειναι ασφαλεις εχουν.
« Τελευταία τροποποίηση: 12/04/09, 19:25 από bassman(sticky fingers!) »
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος s.s.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2933 στις: 12/04/09, 18:58 »
Ωπ τι παίχτηκε εδώ ρε παιδιά?

Λοιπόν σχετικά με κάποιες απόψεις που διατυπώθηκαν ότι έχει καταντήσει βαρετή αυτή η συνεχής αντιπαράθεση,μια από τα ίδια κλπ. θα ήθελα να αναρωτηθώ τι forum θέλουν μερικοί.
Ένα forum που η εκάστοτε αντιπαράθεση θα περικλείεται σε φράσεις του στυλ ''μα ναι φίλε μου έχεις ένα δίκιο αλλά αν μου επιτρέπεις...","χίλια συγνώμη αν διακρίνεις μια υποψία διαφωνίας στα λόγια μου αλλά ίσως είμαι περισσότερο υπέρ στο να..." ή ένα forum που από τις εκάστοτε διαφωνίες (θερμές ή άνευρες) θα μπορεί κάποιος να εξετάσει ένα ζήτημα και από τις 2 πλευρές?
Έλεος το "αστυνομία και αλητεία" είναι ένα από τα τελευταία πραγματικά ενδιαφέροντα θέματα που έχουν μείνει στο kithara(εξαιρώ τις "δικές μας συνθέσεις κλπ") και αφού έχει κοπεί προ πολλού ο χαβαλές που κάνανε ορισμένα παιδιά πολύ καλά,κυρίως σε καδοθέματα,ας αφήσουμε να εξελιχτεί το συγκεκριμένο θέμα που κάποιοι πιστεύω ότι μπορούν να κερδίσουν από αυτό.
Και όσο για αυτό που λέχτηκε ότι γράφουν οι ίδιοι και οι ίδιοι δεν νομίω να απαγόρεψε κανείς σε κάποιον να συμμετέχει σε αυτό το θέμα.O constantinM ας πούμε δεν θυμάμαι να είχε κανει κάποιο post αλλά μόλις έγραψε έγινε συζήτηση πάνω στις απόψεις του(ασχέτως το πώς σχολιάστηκανν,θετικά ή αρνητικά)

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2934 στις: 13/04/09, 13:04 »
Aν οι αποψεις που διατυπωνουμε σας φαινονται τρολ οκ τι να πω....Ισως δεν ξερετε να συζητατε και να διατυπωνετε αποψεις..Τουλαχιστον τον τελευταιο καιρο δεν ειναι κανεναν να τρολαρει εδω μεσα.. ???..Ισως βεβαια δεν γουσταρετε αυτα που γραφουμε..Δικο σας προβλημα εννοειται.

-Καμερες στα περιπολικα και παντου ετσι ωστε να καταγραφονται ολων των ειδων οι αξιοποινες πραξεις.Ετσι προστατευεται και πολιτης και ο αστυνομικος.

Για αυτο το κλασικο μετρο καμια αποδειξη ομως δεν εχουμε οποτε καλυτερα ας μην το παιρνουμε ως δεδομενο.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #2935 στις: 13/04/09, 14:43 »
Για τπτ δεν εχουμε αποδειξη σε αυτο τον κοσμο.Ολα ειναι σχετικα...
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2936 στις: 13/04/09, 16:57 »
Aν οι αποψεις που διατυπωνουμε σας φαινονται τρολ οκ τι να πω....Ισως δεν ξερετε να συζητατε και να διατυπωνετε αποψεις..Τουλαχιστον τον τελευταιο καιρο δεν ειναι κανεναν να τρολαρει εδω μεσα.. ???..Ισως βεβαια δεν γουσταρετε αυτα που γραφουμε..Δικο σας προβλημα εννοειται.
+1...αν καποιοι δεν τους αρεσουν να βλεπουν μελη του φορουμ να συζητανε με οποιο υφος, το ορθο θα ηταν να μην ανοιγουν καν το θεμα να το διαβασουν...
Με φαινεται οτι καποιοι τρελενονται για γκρινια... ::)
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2937 στις: 13/04/09, 19:34 »
Εγώ πάντως επειδή έχω βαρεθεί τον καταγγελτικό λόγο, που άλλωστε τον ακούω παντού, δεν μου χρειάζετε να χάνω άλλο χρόνο.Ότι κι αν παθαίνουμε το παθαίνουμε απ'το ότι περιχαρακωνόμαστε πίσω από δοξασίες τις περισσότερες φορές που τις βαφτίζουμε απόψεις.
Η δικιά μου άποψη και όχι δοξασία είναι ότι την αστυνομία την χρειαζόμαστε στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.Πιθανότατα σε μιά αναρχική κοινωνία δεν θα την είχαμε ανάγκη.Σε αυτό το σύστημα όμως την έχουμε ανάγκη και έχουμε περισσότερο ανάγκη να υπάρξουνε αλλαγές στο τρόπο που λειτουργεί.Για αυτές τις αλλαγές πρέπει να φωνάζουμε και όχι για τα καθημερινά περιστατικά τα οποία δεν θα πάψουνε ποτέ να υπάρχουν , αν δεν αλλάξουμε εμείς μυαλά. Αν σταματήσουμε να έχουμε την ίδια παθητική στάση τότε κάτι μπορεί να πάει καλύτερα. Ακόμα και αυτοί που είναι στους δρόμους και κάνουνε πορείες και εννίοτε και βανδαλισμούς κάποιοι από αυτούς, δεν προσφέρουν τίποτα.Αν μπορούσε αυτός ο τρόπος να λειτουργήσει θα είχε λειτουργήσει χρόνια τώρα.Εκ του αποτελέσματος λοιπόν κρίνω ότι οι πολίτες πλέον θα πρέπει να στραφούν προς άλλου τύπου αντιδράσεις. Και για μένα αυτό σημαίνει το εξής βασικό και πρωταρχικό. Χρησιμοποιήστε τους νόμους, κυνηγήστε μέχρι τέλους μέσα από ένδικα μέσα και μέσα από συλλόγους και κινήσεις πολιτών, όλους αυτούς που παρανομούν. Είτε λέγονται αστυνομικοί, είτε υπουργοί, είτε δημοσιογράφοι, είτε οτιδήποτε. Ακριβώς επειδή οι κρατούντες λειτουργούν με το προκάλλυμα των νόμων, μόνο με τους νόμους μπορείτε να περιορίσετε την αυθαιρεσία τους.Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης είναι το γήπεδο της Α.Ε.Κ .130 πολίτες της Ν.Φιλαδέλφειας σταμάτησαν το σχέδιο για το "τέρας" που ήθελε να φτιάξει ο Γρανίτσας.Κι ας με πειράζει που είμαι Αεκτζής.Όσες πορείες και αν έκαναν , όσα χημικά και αν έτρωγαν από τα ΜΑΤ , αν δεν είχαν πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τώρα η Α.Ε.Κ θα είχε γήπεδο και η Ν.Φιλαδέλφεια θα είχε καταστραφεί. Όλα τα άλλα για μένα είναι από ανώφελα έως ύποπτα.Αυτά με την αστυνομία και την αλητεία και καλό Πάσχα και καλά μυαλά σε όλους μας.

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2938 στις: 13/04/09, 20:24 »
Χρησιμοποιήστε τους νόμους, κυνηγήστε μέχρι τέλους μέσα από ένδικα μέσα και μέσα από συλλόγους και κινήσεις πολιτών, όλους αυτούς που παρανομούν. Είτε λέγονται αστυνομικοί, είτε υπουργοί, είτε δημοσιογράφοι, είτε οτιδήποτε. Ακριβώς επειδή οι κρατούντες λειτουργούν με το προκάλλυμα των νόμων, μόνο με τους νόμους μπορείτε να περιορίσετε την αυθαιρεσία τους.Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης είναι το γήπεδο της Α.Ε.Κ .130 πολίτες της Ν.Φιλαδέλφειας σταμάτησαν το σχέδιο για το "τέρας" που ήθελε να φτιάξει ο Γρανίτσας.Κι ας με πειράζει που είμαι Αεκτζής.Όσες πορείες και αν έκαναν , όσα χημικά και αν έτρωγαν από τα ΜΑΤ , αν δεν είχαν πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τώρα η Α.Ε.Κ θα είχε γήπεδο και η Ν.Φιλαδέλφεια θα είχε καταστραφεί.
+1....
είναι και δική μου άποψη αυτή....

Αποσυνδεδεμένος Arg0

• The Downstroker
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι συναυλιάς... τι να κάνουμε?
    • Προφίλ
« Απάντηση #2939 στις: 14/04/09, 00:21 »
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τον Macmisia.

If we are here not to do
What you and I wanna do
And go forever crazy with it
Why the hell are we even here?

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2940 στις: 14/04/09, 02:49 »
Εκ του αποτελέσματος λοιπόν κρίνω ότι οι πολίτες πλέον θα πρέπει να στραφούν προς άλλου τύπου αντιδράσεις. Και για μένα αυτό σημαίνει το εξής βασικό και πρωταρχικό. Χρησιμοποιήστε τους νόμους, κυνηγήστε μέχρι τέλους μέσα από ένδικα μέσα και μέσα από συλλόγους και κινήσεις πολιτών, όλους αυτούς που παρανομούν. Είτε λέγονται αστυνομικοί, είτε υπουργοί, είτε δημοσιογράφοι, είτε οτιδήποτε.
Οι υπουργοι/βουλευτες εχουν βουλευτικη ασυλια.
Μηνυσεις σε αστυνομικους εχουν γινει

Αποσυνδεδεμένος SneakySneaky

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2941 στις: 14/04/09, 03:09 »
Ο Macmisias έχει δίκιο.  Δεν υπάρχει νόημα στην κατάργηση της αστυνομίας,  η "αναρχική" κοινωνία είναι πολύ μακριά από αυτή που ζούμε,  επομένως πρέπει να καλυτερέψουμε την ήδη υπάρχουσα. 0:)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2942 στις: 14/04/09, 09:38 »
Εκ του αποτελέσματος λοιπόν κρίνω ότι οι πολίτες πλέον θα πρέπει να στραφούν προς άλλου τύπου αντιδράσεις. Και για μένα αυτό σημαίνει το εξής βασικό και πρωταρχικό. Χρησιμοποιήστε τους νόμους, κυνηγήστε μέχρι τέλους μέσα από ένδικα μέσα και μέσα από συλλόγους και κινήσεις πολιτών, όλους αυτούς που παρανομούν. Είτε λέγονται αστυνομικοί, είτε υπουργοί, είτε δημοσιογράφοι, είτε οτιδήποτε.
Οι υπουργοι/βουλευτες εχουν βουλευτικη ασυλια.
Μηνυσεις σε αστυνομικους εχουν γινει
Οι υπουργοί-βουλευτές, έχουν ασυλία, αλλά και οι ασυλίες αίρονται και προανακριτικές γίνονται ( όπως αυτή την εποχή με την υπόθεση Παυλίδη).Από εκεί και πέρα δεν αποκλείουμε και το ενδεχόμενο κάποιος που κατηγορείτε να είναι και αθώος...Εγώ μιλάω για τη στάση του πολίτη και τη μορφή αντίδρασής του.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2943 στις: 14/04/09, 11:52 »
Χρησιμοποιήστε τους νόμους, κυνηγήστε μέχρι τέλους μέσα από ένδικα μέσα και μέσα από συλλόγους και κινήσεις πολιτών, όλους αυτούς που παρανομούν.

Πολύ σωστό. Η συλλογική θαραλέα επώνυμη εναντίωση είναι το μόνο μέσον αντίδρασης που έχει ο πολίτης αλλά και το καλύτερο που υπάρχει. Για πολλούς λόγους.

Από την άλλη το μόνο που ζητά ο πολίτης του κόσμου ανεξαρτήτως ιδεολογίας (Χριστιανός, Μουσουλμάνος, Καπιταλιστής, Μαρξιστής κλπ) από κάθε αρχή και θεσμοθετημένο όργανο είναι απλά να εφαρμόζει τους νόμους της πολιτείας. Η κακή εφαρμογή βέβαια γίνεται όχι μόνο στην ενεργητική καταστρατήγηση των νόμων αλλά και κυρίως στην παθητική απραξία.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2944 στις: 14/04/09, 13:38 »
Καταγγελιες για γιατρους που παιρνουν φακελακια γινονται, για αστυνομικους που πετανε (ληγμενα) χημικα ανευ λογου γινεται, για δημοσιους υπαλληλους που ζητανε λαδωμα γινεται. Για τους πολιτικους που ειπες, η αρση της ασυλιας γινεται πολυ σπανια, απο τα 800 περιπου αιτηματα μεσα στα μεταπολιτευτικα χρονια, εχουν γινει μονο τα 17 αποδεκτα. Αναρωτιεμαι ομως αν ολα αυτα  ειναι δουλεια του κρατους με τους ελεγκτικους μηχανισμους που ΘΑ 'πρεπε να διαθετει, και οχι δουλεια του πολιτη, οπως γινεται στα πολιτισμενα κρατη.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης (Gear)

• Παλιός
  • Ψευδοπροφήτης
    • Προφίλ
    • Ψευδοπροφήτες
« Απάντηση #2945 στις: 14/04/09, 13:46 »
υπουργοί-βουλευτές, έχουν ασυλία, αλλά και οι ασυλίες αίρονται και προανακριτικές γίνονται

Η ασυλία των βουλευτών δεν αίρεται σχεδόν ποτέ. Όσο για το θέμα των προανακριτικών, να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση που φανεί ότι κάποιος υπουργός είναι εμπλεκόμενος, η διαδικασία παγώνει και δένονται τα χέρια της δικαιοσύνης. Είναι στην ουσία άθλιο αν το σκεφτεί κανείς σοβαρά. Ειλικρινά εγώ έχω φτάσει στο σημείο που σκέφτομαι ότι απλά το χάσαμε το τρένο. Είμαστε σαν μια οποιαδήποτε αφρικανική δικτατορία, απλά το έχουμε μπερδέψει περισσότερο ώστε να μη φαίνεται με τη μία.
Ψευδοπροφήτες

το νέο E.P των Ψευδοπροφητών "τρέξε" είναι πλέον διαθέσιμο από το site μας.

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2946 στις: 14/04/09, 13:49 »
Με βαση ολα τα παραπανω που λετε υποθεσεις οπως αυτη Παυλιδη,Βατοπεδιου και τοσες τοσες αλλες που τον τελευταιο καιρο πεσαν σαν βροχη επρεπε να μας ειχαν κανει καλυτερο κρατος..Ειδατε κατι τετοιο?Πιο βασικο ειδατε να λυνεται καμια απο αυτες τελικα?
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος TheMaC

• Θαμώνας
    • Προφίλ
    • my YouTube channel
« Απάντηση #2947 στις: 14/04/09, 14:00 »
φτανει ρε μαγκες 120 σελιδες με αυτη την ιστορια γραψατε μουσικο φορουμ ειναι αυτο γραψτε κατι για μουσικη...
Saint gone astray with a scepter and a gun

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #2948 στις: 14/04/09, 14:01 »
Ρε παιδια τα ενδικα μεσα ειναι κατι που αποδεδειγμενα στην ιστορια λειτουργει σπανια, δυσκολα και συνηθως με εξλαστηρια θυματα. Ακομα και στις μεγαλες δικες που συγκλονισαν τον κοσμο, η κατασταση την οποια πραγματευονταν δεν αλλαξε. Απλως πετυχαν την καταδικη καποιου μεγαλοκαρχαρια. Αλλα αφηστε που υπαρχει και το αλλο, για την χρηση ενδικων μεσων χρειαζεσαι ΛΕΦΤΑ. Και συνηθως πολλα. Και οταν κυνηγας κατι μεγαλο συνηθως θα εχει πιο πολλα λεφτα απο σενα. Τωρα αν φτασεις σε βουλευτικα κλιμακια, απλως δνε θα κανεις τιποτα. Για μενα το καλυτερο μεσω αντιδρασης αυτη τη στιγμη ειναι η αντιπληροφοριση, να ενημερωνεται ο κοσμος απο τον κοσμο και οχι απο τα ΜΜΕξαπατησης. Απο κει και περα ο καθενας μπορει να αντιδρασει με οποιον τροπο πιστευει καλυτερο, δεν υπαρχει απολυτος τροπος αντιδρασης.

φτανει ρε μαγκες 120 σελιδες με αυτη την ιστορια γραψατε μουσικο φορουμ ειναι αυτο γραψτε κατι για μουσικη...
Αν δεν σου αρεσει να συζηταμε αποψεις μην απαντας ρε φιλε και μην λες την δικια σου αποψη. Εδω ειναι ενα thread με πολυ συγκεκριμενο περιεχομενο και προφανως οχι μουσικο.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2949 στις: 14/04/09, 14:10 »
υπουργοί-βουλευτές, έχουν ασυλία, αλλά και οι ασυλίες αίρονται και προανακριτικές γίνονται

Η ασυλία των βουλευτών δεν αίρεται σχεδόν ποτέ. Όσο για το θέμα των προανακριτικών, να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση που φανεί ότι κάποιος υπουργός είναι εμπλεκόμενος, η διαδικασία παγώνει και δένονται τα χέρια της δικαιοσύνης. Είναι στην ουσία άθλιο αν το σκεφτεί κανείς σοβαρά. Ειλικρινά εγώ έχω φτάσει στο σημείο που σκέφτομαι ότι απλά το χάσαμε το τρένο. Είμαστε σαν μια οποιαδήποτε αφρικανική δικτατορία, απλά το έχουμε μπερδέψει περισσότερο ώστε να μη φαίνεται με τη μία.
Με βαση ολα τα παραπανω που λετε υποθεσεις οπως αυτη Παυλιδη,Βατοπεδιου και τοσες τοσες αλλες που τον τελευταιο καιρο πεσαν σαν βροχη επρεπε να μας ειχαν κανει καλυτερο κρατος..Ειδατε κατι τετοιο?Πιο βασικο ειδατε να λυνεται καμια απο αυτες τελικα?
Καταγγελιες για γιατρους που παιρνουν φακελακια γινονται, για αστυνομικους που πετανε (ληγμενα) χημικα ανευ λογου γινεται, για δημοσιους υπαλληλους που ζητανε λαδωμα γινεται. Για τους πολιτικους που ειπες, η αρση της ασυλιας γινεται πολυ σπανια, απο τα 800 περιπου αιτηματα μεσα στα μεταπολιτευτικα χρονια, εχουν γινει μονο τα 17 αποδεκτα. Αναρωτιεμαι ομως αν ολα αυτα  ειναι δουλεια του κρατους με τους ελεγκτικους μηχανισμους που ΘΑ 'πρεπε να διαθετει, και οχι δουλεια του πολιτη, οπως γινεται στα πολιτισμενα κρατη.
Άλλο πράγμα ο καταγγελτικός λόγος μέσα από παράθυρα τηλεοράσεων και μέσα από διαδηλώσεις και άλλο πράγμα η δικαστική οδός.Ένα είναι αυτό. Για τις ασυλίες έχεις δίκιο απλά τα τελευταία χρόνια οι άρσεις γίνονται πιο συχνά. Για τις εξεταστικές και τις προανακριτικές έχω να πω πως κάποτε απλά απορρίπτονταν συλήβδην. Τώρα μόνο και μόνο ότι γίνονται δεκτές αποτελεί πρόοδο. Τέλος το Βατοπέδι είναι στη Δικαιοσύνη άσχετα αν βρέθηκαν ή όχι ευθύνες για τον Ρουσόπουλο (που στο κάτω κάτω υπάρχει και το ενδεχόμενο όσο αχώνευτος κι αν είναι και όποια εντύπωση έχει η διαμορφωμένη κοινή γνώμη, να μην έχει τελικά συμμετοχή) και η υπόθεση Παυλίδη είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε στην προανακριτική της Βουλής οπότε οψόμεθα...
Τέλος αφού έχουμε διαπιστώσει ότι το Κράτος δεν λειτουργεί σωστά και ότι δεν είμαστε "Ευρώπη" , πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες τι να γίνει...