Αποστολέας Θέμα: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο  (Αναγνώστηκε 831002 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
Απ: Aστυνομία και αλητεία Μέρος 2ο
« Απάντηση #3100 στις: 09/10/09, 20:44 »
http://www.tvxs.gr/v22951
 Καποια απαντηση μπορεις να παρεις απο εδω..

Ωραια ξεκινησαμε..Κολωνακι να μαζεψουν καμια ασπρη γιατι δεν πανε? ::)(ζω σε ονειρο ::))
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #3101 στις: 09/10/09, 21:01 »
Η ανοιχτή επιστολή χρήστη του tvxs στον Χρυσοχοΐδη:

http://www.tvxs.gr/v22988
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης (Gear)

• Παλιός
  • Ψευδοπροφήτης
    • Προφίλ
    • Ψευδοπροφήτες
« Απάντηση #3102 στις: 09/10/09, 21:04 »
ερώτηση: είναι νόμιμη η σωματική έρευνα χωρίς ένταλμα?

Δυστυχώς ναι. Δες εδώ: http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=40157

Φυσικά καλό είναι να ξέρει κανείς τα δικαιώματά του, υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις
Ψευδοπροφήτες

το νέο E.P των Ψευδοπροφητών "τρέξε" είναι πλέον διαθέσιμο από το site μας.

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3103 στις: 09/10/09, 21:16 »
ευχαριστώ για τα λινκς....χρησιμότατα!...

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3104 στις: 09/10/09, 22:17 »
Πολύ καλά links, μπράβο! Θα έλεγα πως πρέπει να καρφιτσωθούν στο "Άνθρωπος και ζωή"!

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3105 στις: 10/10/09, 14:16 »
http://www.stokokkino.gr/Foteinopoulos.mp3/view
Ωραια κατασταση ε..
Βραζιλη καλα θα κανεις να ξανασκεφτεις αυτα που ειπες παραπανω..Επισης διαβασε το λινκ του gear. :)
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #3106 στις: 10/10/09, 15:49 »
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1089916 κραξτε οσο θελετε για την πηγη του λινκ, αλλα αξιζει να διαβασετε το συγκεκριμενο αρθρο.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος s.s.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3107 στις: 10/10/09, 16:10 »
Πάντως χθες ανέλπιστα για μένα μαζεύτηκε αρκετός κόσμος,αν εξαιρέσεις την μεσολογγίου, και στην πλατεία και στο παρκάκι.Πίστευα ότι ο περισσότερος κόσμος θα φοβόταν,κάτι τελείως λανθασμένο βέβαια.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3108 στις: 10/10/09, 16:29 »
Παντως σημερα 5 η ωρα οι κατοικοι εξαρχειων καλεσανε σε συγκεντρωση διαμαρτυριας στην πλατεια για την αστυνομοκρατια της περιοχης.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3109 στις: 11/10/09, 12:29 »
Εδω ενα ωραιο βιντεακι..
Τελικα οι επιχειρησεις σκουπα μηπως εχουν σκοπο την τρομοκρατια(γιαφκες) και οχι τα ναρκωτικα?(ψαχνω ακομα :P)
http://www.youtube.com/watch?v=yCOrzLQEus4
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3110 στις: 11/10/09, 14:07 »
Ακομα και σημερα στις 6 η ωρα το πρωι (οπου ηταν ακομα κοσμος στο λοφο του στρεφη λογω της χτεσινης συναυλιας του κενου δικτυου) κυκλοθηκε ο λοφος απο δελταδες και διμοιριες των ΜΑΤ χωρις προφανη λογο μεχρι τις 8 περιπου.

Αποσυνδεδεμένος s.s.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3111 στις: 11/10/09, 17:07 »
http://prezatv.blogspot.com/2009/10/blog-post_1472.html
Μετράει εν μέσω προεκλογικής περιόδου ή παραγράφεται?

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3112 στις: 11/10/09, 19:28 »
Η πλακα ειναι που μετα απο λιγο καιρο που θα ξαναγινουν αναλογες συζητησεις περι αστυνομιας καταστολης και λοιπων κανεις δεν θα εχει ανοιξει τα λινκς και θα πρεπει να ξαναποσταρονται. :D
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος zeromancer

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3113 στις: 11/10/09, 21:01 »
δεν ειναι μονο η ταυτοποιηση στοιχειων αλλα ειναι ο τροπος που τον κανουν...λες και εχουν πιασει τον παπα απο τα αρχ**ια...σε γνωστο μου "πιτσιρικι"(15 χρονων) τον ρωτησε ο αστυνομικος"εχεις τιποτα μαυρο πανω σου?"(παρε ερωτηση...και  αν ειχε θα στο ελεγε ε?) και οταν αυτος του απαντησε "ναι τα κορδονια μου" ο μπατσος(γιατι περι μπατσου μιλαμε)βγηκε απο το αμαξι πηγε προς το μερος του και του ειπε"τωρα να σου σπασω το κεφαλι κωλοπαιδο.κτλκτλ"
Και καποιος θα πει οτι ηταν ασεβης ο μικρος...ναι αλλα ας δουμε και την αντιδραση του "μεγαλου επαγγελματια"
Και αυτο ειναι το λιγοτερο.ολοι εχουμε αναλογα και πολυ πιο σοβαρα παραδειγματα.
Μας εχει μεινει παντως κουσουρι απο την χουντα η αστυνομοφοβια....

« Τελευταία τροποποίηση: 11/10/09, 21:05 από zeromancer »
GARFIELD FOR PRESIDENT

εκατομμυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος...φαε κ εσυ σκατα!!!

People should not be afraid of their governments,governments should be afraid of their people

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3114 στις: 12/10/09, 12:13 »
Σωστος..Η αστυνομοφοβια και η αστυνομολατρεια ομως..Ξερεις οταν βλεπουμε το οργανο αισθανομαστε ασφαλεις..Και αυτο δεν ισχυει μονο για τον δρομο..Ισχυει για παντου..Θελουμε εναν πανω απο το κεφαλι μας..Ειτε ειναι ηγετης,ειτε αφεντικο..οτιδηποτε..
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος juliad

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Μωρά μου είστε τα θαύματα που μου χουνε προσφέρει
    • Προφίλ
« Απάντηση #3115 στις: 12/10/09, 12:18 »
Ωστόσο τυχαίνει να ελέγχει συνεχώς ταυτότητες ατόμων που παρευρίσκονται σε συγκεκριμένο χώρο, σα να πρόκεται για καμιά φωλιά εγκληματιών...

Αν στατιστικώς εμφανίζονται περισσότερα κρούσματα εγκληματικότητας σε κάποιες περιοχές, είναι λογικό να υπάρχει περισσότερη αστυνόμευση σε αυτές. Έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο;

Βρε Βραζίλη ,η εκληματικότητα σε αυτές τις περιοχές μειώνεται με την αστυνόμευση όμως ;

Γιατί είναι πάμπολα τα κρούσματα διευθαρμένων αστυνομικών που απλά προειδοποιούν τους κάθε είδους εμπόρους -με το αντίτιμο φυσικά- να φεύγουν την κατάλληλη στιγμή .

Είναι επίσης πάμπολες οι φορές που ενώ σαπίζουν στο ξύλο τον Τάδε -γιατί άνθρωποι είναι κι αυτοί και πρέπει να "ξεδίνουν"που και που -,
δίπλα ο Δείνα κάνει την δουλειά του ανενόχλητος ..

Για να μην μιλήσω για πολιτικούς -η πρόσφατη εμπειρία μας το έχει δείξει- που πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης εμπορων ναρκωτικών ,ενω η αστυνομία κάνει επιχειρήσεις "σκούπας" σε πλατείες .

Δηλαδή ,καλή είναι η θεωρία αλλά στην πράξη γίνεται τίποτα;
Απο περιέργεια υπάρχω
και απο καραγκιοζλίκι

Αποσυνδεδεμένος zeromancer

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3116 στις: 12/10/09, 13:20 »
Σωστος..Η αστυνομοφοβια και η αστυνομολατρεια ομως..Ξερεις οταν βλεπουμε το οργανο αισθανομαστε ασφαλεις..Και αυτο δεν ισχυει μονο για τον δρομο..Ισχυει για παντου..Θελουμε εναν πανω απο το κεφαλι μας..Ειτε ειναι ηγετης,ειτε αφεντικο..οτιδηποτε..

πλεον αρχιζουμε να νοιωθουμε και ανασφαλεις σαν να εχουμε κανει κατι.οπως λεει και το αρθρο που ανεβασε ο  king η αστυνομια εχει και το πεπονι και το μαχαιρι.
GARFIELD FOR PRESIDENT

εκατομμυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος...φαε κ εσυ σκατα!!!

People should not be afraid of their governments,governments should be afraid of their people

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #3117 στις: 13/10/09, 10:24 »
Παντως σημερα 5 η ωρα οι κατοικοι εξαρχειων καλεσανε σε συγκεντρωση διαμαρτυριας στην πλατεια για την αστυνομοκρατια της περιοχης.

Οι ίδιοι δεν ήταν (ή σε άλλη περιοχή, δεν θυμάμαι) που κάποτε διαμαρτυρόντουσαν για την μη αστυνόμευση;

Βρε Βραζίλη ,η εκληματικότητα σε αυτές τις περιοχές μειώνεται με την αστυνόμευση όμως ;

Λογικό δεν είναι να μειώνεται; Ποιός θα διαπράξει παράνομη πράξη μπροστά σε αστυνομικό;

Γιατί είναι πάμπολα τα κρούσματα διευθαρμένων αστυνομικών που απλά προειδοποιούν τους κάθε είδους εμπόρους -με το αντίτιμο φυσικά- να φεύγουν την κατάλληλη στιγμή .

Είναι επίσης πάμπολες οι φορές που ενώ σαπίζουν στο ξύλο τον Τάδε -γιατί άνθρωποι είναι κι αυτοί και πρέπει να "ξεδίνουν"που και που -,

Για να μην μιλήσω για πολιτικούς -η πρόσφατη εμπειρία μας το έχει δείξει- που πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης εμπορων ναρκωτικών ,ενω η αστυνομία κάνει επιχειρήσεις "σκούπας" σε πλατείες .

Εδώ είναι τα δύσκολα: Να φτιαχτεί μια αστυνομία που να αποτελείται από αδιάφθορους ανθρώπους που έχουν ως μόνο στόχο να προστατεύσουν τους πολίτες και να φροντίσουν την τήρηση των νόμων που έφτιαξαν αδιάφθοροι πολιτικοί.
Το ότι η αστυνομία έχει πρόβλημα ...συμπεριφοράς, δεν σημαίνει ότι σαν ιδέα είναι άχρηστη. Βέβαια πρέπει να καταγγέλουμε τα κακώς κείμενα και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, αλλά παράλληλα ας πούμε μπράβο σε ανθρώπους και ενέργειες που πραγματικά αξίζουν. Συμφωνώ ότι πιθανόν να υπάρχει μια εθνική ή/και διεθνής συνομωσία για την ελαχιστοποίηση των ελευθεριών του πολίτη, αλλά δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις. Π.χ. ο αστυνομικός που θα τρέξει να πιάσει αυτόν που μας άρπαξε το πορτοφόλι αξίζει ένα μπράβο, άσχετα αν ο υπουργός ή/και η κυβέρνηση ή/και η Ε.Ε. ή/και η παγκοσμιοποίηση είναι διεφθαρμένοι. Και από την άλλη, αν ένας αστυνομικός μας εξυβρίσει, πρέπει να καταγγελθεί, άσχετα από το τι κυβέρνηση έχουμε και τι πρεσβεύει. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι συγκεκριμένη και στοχευμένη, όχι "όποιον πάρει ο χάρος" (στυλ: όλοι οι μπάτσοι είναι γουρούνια, κλπ).

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3118 στις: 13/10/09, 11:31 »

Οι ίδιοι δεν ήταν (ή σε άλλη περιοχή, δεν θυμάμαι) που κάποτε διαμαρτυρόντουσαν για την μη αστυνόμευση;

1)Λογικό δεν είναι να μειώνεται; Ποιός θα διαπράξει παράνομη πράξη μπροστά σε αστυνομικό;

Εδώ είναι τα δύσκολα: Να φτιαχτεί μια αστυνομία που να αποτελείται από αδιάφθορους ανθρώπους που έχουν ως μόνο στόχο να προστατεύσουν τους πολίτες και να φροντίσουν την τήρηση των νόμων που έφτιαξαν αδιάφθοροι πολιτικοί.
Το ότι η αστυνομία έχει πρόβλημα ...συμπεριφοράς, δεν σημαίνει ότι σαν ιδέα είναι άχρηστη.2) Βέβαια πρέπει να καταγγέλουμε τα κακώς κείμενα και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, αλλά παράλληλα ας πούμε μπράβο σε ανθρώπους και ενέργειες που πραγματικά αξίζουν. Συμφωνώ ότι πιθανόν να υπάρχει μια εθνική ή/και διεθνής συνομωσία για την ελαχιστοποίηση των ελευθεριών του πολίτη, αλλά δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις. Π.χ. ο αστυνομικός που θα τρέξει να πιάσει αυτόν που μας άρπαξε το πορτοφόλι αξίζει ένα μπράβο, άσχετα αν ο υπουργός ή/και η κυβέρνηση ή/και η Ε.Ε. ή/και η παγκοσμιοποίηση είναι διεφθαρμένοι. Και από την άλλη, αν ένας αστυνομικός μας εξυβρίσει, πρέπει να καταγγελθεί, άσχετα από το τι κυβέρνηση έχουμε και τι πρεσβεύει.3) Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι συγκεκριμένη και στοχευμένη, όχι "όποιον πάρει ο χάρος" (στυλ: όλοι οι μπάτσοι είναι γουρούνια, κλπ).
1)Aν μιλαμε για τους πορτοφολαδες τοτε ναι ισχυει αυτο που λες.Εδω μιλαμε για εγκληματικοτητα ομως.Εκτος αν δεν θυμαμαι καλα και αν στην Σωκρατους/Ευριπιδου/Σοφοκλεους λογω της αστυνομευσης δεν υπαρχει εμποριο ναρκωτικων και ανθρωπων.Η αν στα Εξαρχεια μετα και στις αλλες περιοχες μετα τις επιχειρησεις σκουπες δεν συνεχιζεται το προηγουμενο σκηνικο.

2)Αν καταλαβα καλα δηλαδη πρεπει να χειροκροτησουμε την αστυνομια για την τελευταια της πραξη επειδη καθαρισε τα Εξαρχεια(???)..

3)Συμφωνω στο οτι πρεπει να κινητοποιουμαστε με καταγγελειες κλπ αλλα παραλληλα να μη χανουμε το δασος και να βλεπουμε το ρολο της αστυνομιας ως θεσμο που ειαι η προασπιση των συμφεροντων καποιων σε βαρος καποιων αλλων.

Συγκεκριμενα τωρα στην επιχειρηση για τα Εξαρχεια δεν νομιζω να διαφωνει κανεις οτι ηταν
1)Μια κινηση εντυπωσιασμου και επιδειξης δυναμης της νεας κυβερνησης(το απλο)
2)Το πρωτο βημα μια σειρα κινησεων εκφοβισμου του κοσμου και συμμορφωσης με οτι θελουν να περασουν.Σε φαση ''να ξερετε οτι αν πηγαινετε Εξαρχεια ή αν διαδηλωνετε η οτιδηποτε μπορει να βρεθειτε να περασετε τη νυχτα στο τμημα,να φατε ξυλο κλπ''..Αλλωστε ολα αυτα τα σκηνικα θυμιζουν ιδιαιτερα τα γεγονοτα και τις επιχειρησεις που γινοταν στα mid-80s στα Εξαρχεια απο το Πασοκ παλι.

Σιγουρα δεν ειναι κινηση για να μειωθει η εγκληματικοτητα και για να αισθανεται στην ουσια πιο ασφαλης ο καθενας..Δεν μπορω να καταλαβω πως γινετια να διαφωνει καποιος σε αυτο. ???
« Τελευταία τροποποίηση: 13/10/09, 11:33 από Kiratzoharris »
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #3119 στις: 13/10/09, 12:04 »
Kiratzoharris,
Ηξερα εκ των προτέρων ότι πιθανότατα να παρεξηγηθούν τα λόγια μου, ιδίως από ανθρώπους με πάθος (ας μη πω φανατισμό), αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα για αυτό.
Σε αυτά που μου σχολιάζεις, θα πω μόνο 2 λέξεις:
1) Μίλησα γενικά/θεωρητικά για την σχέση αστυνόμευσης και μείωσης εγκληματικότητας. Για συγκεκριμένα παραδείγματα πιθανόν να μιλήσω αργότερα.
2) Δεν υπονόησα πουθενά ότι "καθάρισαν τα Εξάρχεια" και ότι "έγινε καλή δουλειά" στη συγκεκριμένη περίπτωση.
3) Αν ξεκινάς με το σκεπτικό "να βλεπουμε το ρολο της αστυνομιας ως θεσμο που ειαι η προασπιση των συμφεροντων καποιων σε βαρος καποιων αλλων", τότε δεν υπάρχει μεταξύ μας κοινός τόπος συζήτησης. Προσωπικά, προτιμώ να επισημαίνω τα προβλήματα, οργανωτικά, κοινωνικά, κλπ. (και να τα διορθώνω αν/όπου μπορώ), χωρίς να τα μηδενίζω όλα.
« Τελευταία τροποποίηση: 13/10/09, 12:06 από Βραζίλης »

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3120 στις: 13/10/09, 12:32 »
Παθος οχι..διαφορετικη ιδεολογια ναι..Αλλωστε τα λογια μου δεν περιεχουν καμια επιθετικοτητα προς εσενα.
3)Μα αυτο δεν ειναι καποια δικια μου θεωρηση αλλα η αληθεια ειτε την διαβασεις απο τον Μαρξ ειτε ομως και πο νεοκλασικους θεωρητικους.Ο θεσμος της αστυνομιας υπαρχει για να προστατευει τους υπολοιπους θεσμους που εχουν δημιουργηθει/επιβληθει μεσα στο υπαρχον συστημα.Τουτεστιν ιδιοκτησια μεσων παραγωγης,μισθωτη εργασια,σχεσεις καπιταλιστικης/εργατικης ταξης κλπ..
Με λιγα λογια δεν σου προβαλω την προσωπικη μου αποψη που λεει οτι στη κοινωνια οπως ειναι σημερα χρειαζεται η αστυνομια αλλα σε μια κοινωνια οπως επρεπε να ειναι η αστυνομια θα ηταν αχρηστη.Τελος με τα θεωρητικα ομως γιατι δεν σχολιαζεις και τις επισημανσεις μου απο κατω?Το ''δεν υπαρχει κοινος τοπος συζητησης'' ειναι καπως αφοριστικο δεν βρισκεις?

TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #3121 στις: 13/10/09, 12:47 »
Βραζίλη, θεωρείς οτι η εγκληματικότητα στα Εξάρχεια είναι μεγαλύτερη απο αυτή στην Ομόνοια-Μεταξουργείο, και στη περιοχή Μενάνδρου-Σωκράτους-Σοφοκλέους?
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης (Gear)

• Παλιός
  • Ψευδοπροφήτης
    • Προφίλ
    • Ψευδοπροφήτες
« Απάντηση #3122 στις: 13/10/09, 12:57 »
Χθές το βράδυ γυρνώντας σπίτι κατά τις 23:15 άκουσα κάτι θορύβους στην Ιπποδρομίου (Θεσσαλονίκη) και πήγα να δω τι γίνεται. Είδα 5 άτομα, να κλωτσάνε έναν, φωνάζοντας "που το πέταξες κωλόπαιδο", "θα σε γ**ήσουμε" και λοιπά κοσμητικά επίθετα. Μετά από κάνα λεπτό, ένα λευκό αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά με αριθμό ΒΟΙ 2713 εμφανίζεται, βγάζει φάρο, παίρνουν σηκωτό τον έναν που ανέφερα, με μπουνιές τον χώνουν στο αυτοκίνητο (ενώ είχε ήδη χειροπέδες) και στην δικιά μου την ένσταση που είπα "τι τον βαράτε, έχει δικαιώματα ότι και να 'χει κάνει" εισέπραξα ένα φιλικότατο "βούλωσέ το εσύ"!

Όσο για το τί έκανα για το γεγονός; Αν μη τι άλλο, θεώρησα χρέος μου ως πολίτης και πήρα ένα τηλέφωνο την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος (2310 531916) και ανέφερα επώνυμα το γεγονός και αν χρειαστεί θα το καταθέσω και ενόρκως.

Αυτή είναι η αστυνομία μας, μη γελιέστε, αύριο μπορεί να είστε εσείς στη θέση αυτού του ενός. Δε λέω ότι ο άνθρωπος είναι αθώος, μπορεί να είναι ο χειρότερος παιδεραστης/φονιάς/βιαστής που υπάρχει. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει δικαιώματα.

edit: Ιπποδρομίου στο κέντρο, ανάμεσα στη Σβόλου με Τσιμισκή, συγκεκριμένα έξω από το κτήριο Ιστορίας του Δ. Θεσσαλονίκης (εκείνο που ξαναχτίστηκε μετά το σεισμό του 78)
« Τελευταία τροποποίηση: 13/10/09, 13:43 από Gear »
Ψευδοπροφήτες

το νέο E.P των Ψευδοπροφητών "τρέξε" είναι πλέον διαθέσιμο από το site μας.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #3123 στις: 13/10/09, 13:22 »
Καμία παρεξήγηση μεταξύ μας, φίλε Κιράτζο, εγώ απλά έκανα ένα σχόλιο για να αμβλύνω λίγο την απολυτότητα των απόψεων που εκφράστηκαν μέχρι τώρα. Συμφωνώ ότι σε μια ουτοπική κοινωνία (κατά Μαρξ, κλπ) η αστυνομία δεν θα ήταν απαραίτητη. Όμως, στις οικονομικά ανεπτυγμένες κοινωνίες (κυρίως, και όχι μόνο) η αστυνομία είναι απαραίτητη λόγω εγκληματικότητας (που πηγάζει από το ανεπτυγμένο αίσθημα και επιθυμία ιδιοκτησίας, χρήματος, κλπ, κλπ). Τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ, και εδώ κολλάει το "δεν υπαρχει κοινος τοπος συζητησης". Συμφωνώ επίσης ότι η εξουσία μπορεί, λιγότερο ή περισσότερο, να χρησιμοποιεί την αστυνομία ως όργανο επιβολής νόμων που θέτει προς συμφέρον της. Αλλά νομίζω ότι αν αρχίσουμε και πλατιάζουμε ψάχνοντας αίτια και αφορμές, θα μιλάμε για κοινωνία, πολιτική, οικονομία, ηθική, ιστορία, ανθρωπολογία, κ.ά., και κάθε ένα από αυτά τα θέματα είναι ανεξάντλητα, φαντάσου όλα μαζί. Ας προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε σε πιο συγκεκριμένα πράγματα για να μη βγαίνουμε εκτός θέματος της παρούσας συζήτησης.

Βραζίλη, θεωρείς οτι η εγκληματικότητα στα Εξάρχεια είναι μεγαλύτερη απο αυτή στην Ομόνοια-Μεταξουργείο, και στη περιοχή Μενάνδρου-Σωκράτους-Σοφοκλέους?

Νομίζω πως όχι, αλλά τι σχέση έχει αυτό; Αν πάνε και στις περιοχές που αναφέρεις, θα είναι όλα ΟΚ; ή μήπως εννοείς να πάνε μόνο στις άλλες και όχι στα Εξάρχεια;

Όσο για το τί έκανα για το γεγονός; Αν μη τι άλλο, θεώρησα χρέος μου ως πολίτης και πήρα ένα τηλέφωνο την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος (2310 531916) και ανέφερα επώνυμα το γεγονός και αν χρειαστεί θα το καταθέσω και ενόρκως.

Μπράβο για την κίνηση αυτή. Θα'θελα να μας πεις επίσης πως σε αντιμετώπισαν, αν θα σου απαντήσουν εγγράφως και αν θα σε ενημερώσουν για τυχόν εξελίξεις.

Αποσυνδεδεμένος Arg0

• The Downstroker
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι συναυλιάς... τι να κάνουμε?
    • Προφίλ
« Απάντηση #3124 στις: 13/10/09, 13:29 »

Θα επικροτήσω κι εγώ την αντίδραση αυτή και ειλικρινά πιστεύω ότι αν υπήρχαν περισσότεροι άνρθωποι που θα έπρατταν έτσι σε ανάλογη περίπτωση θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.
If we are here not to do
What you and I wanna do
And go forever crazy with it
Why the hell are we even here?