Oι φοιτητες που για οποιοδηποτε λογο το θελουν ανοικτο μπαινουν στη Γ.Σ. και ψηφιζουν κατα της καταληψης.Οπως και εγω κανω οταν δεν βρισκω λογο να συνεχιζεται μια καταληψη.
Αν θεωρείς την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στις εκλογές της συνέλευσης καθοριστική και απόλυτη για το σύνολο των φοιτητών και εκπαιδευτικών (οι οποίοι καθηγητές νομίζω δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, έτσι δεν ειναι; ), τότε θα πρέπει να δεχτείς με τον ίδιο τρόπο την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στις εθνικές εκλογές και να αποδεχτείς την κυβέρνηση που επιλέχθηκε από μερικούς για όλους.
Νομιζω το παραπανω λυνει και τις υπολοιπες αποριες σου εκτος απο αυτη στη περιπτωση που εισαι υπαλληλος του πανεπιστημιου.
Ρώτησα για το αν είσαι δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος γενικά. Μπορείς να κλείσεις την υπηρεσία ή εταιρία για να δείξεις ότι "δεν αδιαφορείς και ότι είσαι κατά της κρατικής καταστολής"; Ο βέλτιστος τρόπος για να δείξεις αντίδραση, αν είσαι φοιτητής, είναι η κατάληψη της σχολής; Νιώθεις ότι δεν είσαι ελεύθερος να εκφράσεις την αντίδρασή σου εκτός του πανεπιστημιακού χώρου;
Βραζιλη δεν ειδες τι εγραψα μαλλον.Καταρχας μιλησα για υπερβολικη αστυνομια που ΕΜΕΝΑ(και ελπιζω και πολλων αλλων) δεν μου αρεσει.Οπως δεν μου αρεσουν και τα ολοκληρωτικα καθεστωτα.
Αλλα κατα κυριο λογο μιλησα για ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ.Κρυφους δηλαδη που ολοι ξερουμε ποιος ειναι ο σκοπος τους.Πορειες σπασιματα ρουφιανια προβοκατσιες.
Η προβοκάτσια είναι σίγουρα κατακριτέα. Κατα τ'άλλα, δεν έχω πρόβλημα να υπάρχουν αστυνομικοί στους δρόμους, στα γήπεδα, σε διαδηλώσεις, κλπ., αρκεί να μην προκαλούν και να επεμβαίνουν μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος για καταστροφές και τραυματισμούς. Όπως ακριβώς δεν έχω πρόβλημα να κυκλοφορούν οι αναρχικοί, κλπ στους δρόμους. Θέλω να μπορώ να περπατώ στο δρόμο, να πηγαίνω σε διαδηλώσεις, στο γήπεδο (που δέν πάω), κλπ. χωρίς να φοβάμαι ότι φάω πέτρα/καδρόνι/γκλομπ/κλπ στο κεφάλι από κάποιο χουλιγκάνι οποιουδήποτε "χώρου".
Οσο για τα γηπεδα δεν εχω γνωμη.Τους φανατικους οπαδους και περισσοτερο απο ολα τους οργανωμενους τους εχω πολυ χαμηλα.Και ειναι κριμα που πολλοι απο αυτους εχουν μπλεχτει και με τον ''χωρο'' κλπ.Μονο κακο κανουν.
Φροντίζετε να τους απομακρύνετε από τους κόλπους σας και να περιφρουρείτε τις πορείες σας;
Αυτό που αναφέρεις δεν είναι ελευθερία αλλά ασυδοσία. Διότι ύστερα θα σου πει ο άλλος: κι εγώ πρέπει να είμαι "ελεύθερος" να τα σπάω, εγώ πρέπει να έχω "ελευθερία" να σκοτώνω κι εγώ θέλω απόλυτη "ελευθερία" ώστε να βιάζω παιδιά....
Τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι παράνομα. Τους σχετικούς νόμους τους έφτιαξε μια κυβέρνηση μετά από εκλογές. Δέχεσαι τους νόμους; Δέχεσαι την εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση; Ή λειτουργείς μονάχα με τους νόμους της προσωπικής σου ηθικής;