Πρώτα απ'όλα, εγώ ιστεύω πως και οι δύο περιπτώσεις που ανέφερες, δεν είναι αυτό που λέμε ακριβό... Τα 300 ευρώ είναι μια πολύ φτηνή λύση, και τα 800 ευρώ μια ...λιγότερο φτηνή λύση που όμως θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα και στο άκουσμα και στο παίξιμο.
Η άποψή μου για το θέμα (κρίνοντας από τον εαυτό μου) είναι οτι για αρχή παίρνεις μια καλή κιθάρα και ένα καλό ενισχυτή τόσο καλά (και ακριβά) ωστε να μην αρχίσουν να σου σπάνε τα νεύρα με το που αρχίσεις να μαθαίνεις και οι απαιτήσεις σου μεγαλώνουν.
Με αυτό το σετ, μένεις για καιρό, βελτιώνοντας τον ήχο σου με κάποια πεταλιέρα ή πεταλάκια τα οποία επίσης είναι τόσο ποιοτικά ωστε να μη σε απογοητεύσουν αμέσως.
Μετά από κάποιο καιρό, θα έχεις μάθει καλή κιθάρα και θα ξέρεις αρκετά πράγματα γύρω από τα εφέ, θα έχεις στο μυαλό σου τον ιδανικό ήχο που θα θέλεις να έχεις, και θα ξέρεις πολύ καλύτερα από τωρα να κρίνεις κιθάρες, ενισχυτές, εφέ κλπ.
Έτσι θα ξέρεις τί σου χρειάζεται για να φτιάξεις τον ήχο σου, άρα όταν θα πάς μετά από κάποια χρόνια να δώσεις πολλά λεφτά (κάποια χιλιάρικα ίσως) για ένα ακριβό και πολύ καλό εξοπλισμό θα κάνεις σωστές επιλογές.
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες για τους λόγους που ένας αρχάριος είναι καλό να ξεκινάει με φτηνό εξοπλισμό, και προσθέτω ακόμα έναν σημαντικό λόγο:
Τα ακριβά μηχανήματα, κιθάρες, ενισχυτές, δύσκολα μπορεί κανείς να τα ταξινομίσει σε καλύτερα και χειρότερα... Ο καθένας παίρνει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο στο χέρι και στο αυτί. Αν θέλεις να σκάσεις, ας πούμε δύο χιλιάρικα για κιθάρα, και πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο κιθάρες, πρέπει να έχεις άποψη και να ξέρεις τί θες από την κιθάρα σου. Δε μπορείς να είσαι αρχάριος και να δίνεις τόσα λεφτά για εξοπλισμούς που δεν μπορείς να αντιληφθείς και να εκτιμήσεις τα λεπτά χαρακτηριστικά τους.
αυτά... ελπίζω να βοήθησα