Καταρχάς, για αυτό το αποτέλεσμα που ζητάς, πρέπει να κάνεις το ανάποδο νομίζω..
Έχω βάλει medium χορδές στη κλασσική και είχαν διαφορετικό ήχο, απο τις συνηθισμένες 9ρες...
Θα έχουν τελείως άλλη αντίσταση στο χέρι, και το μόνο αποτέλεσμα που θα έχεις, θα είναι πιέζεσαι να παίζεις ασυναίσθητα στις μαλακές χορδές....Ή θα τρελαίνεσαι κάθε φορά που θα κάνεις bend...
Αλλα πέρα απο αυτά, πρέπει να λάβεις υπόψιν σου το εξής:Κάθε φορά που παίζεις κιθάρα, το χέρι σου "εκπαιδεύεται" στο να βάζει την ελάχιστη δ'υναμη που χρειάζεται στα δάχτυλα. Έχω προσέξει στο δικό μου χέρι ότι,όταν παίζω κάτι που ξέρω,όταν πιέζω τη χορδή "πιάνει" μεν στο τάστο, αλλα δεν ακουμπάει στο ξύλο της ταστιέρας. Και αυτό γιατι το χέρι μου έχει μάθει την αντίσταση των χορδών και βάζει την απαραίτητη δύναμη, για να μην τρίξει η χορδή.
Όταν κάποιος αλλάξει το είδος των χορδών που χρησιμοποιεί, υπάρχει μια μεταβατική περίοδος, ώστε να μάθει το χέρι.
Άν λάβουμε υπόψιν ότι οι χορδές δεν είναι τεντωμένο συρματόπλεγμα ,αλλα μελετημένα νήματα, και σχεδιασμένα να εμφανίζουν συγκεκριμένη αντίσταση στα δάκτυλα,είτε σε bend είτε σε απλό πάτημα χορδής, θα καταλάβεις ότι το να έχεις διαφορετικά είδη χορδών στη ίδια κιθάρα,είναι κάτι το οποίο μπορεί, να επηρεάσει αρνητικά το παίξιμό σου....