πώς να αρχίσω τώρα...
διάβασα όλα τα ποστ, ονόματα όμως δν συγκράτησα..
Να ξεκαθαρίσω ότι τους τελευταίους 10 μήνες δν είμαι φοιτήτρια, αλλά νομίζω ότι δικαιούμαι να έχω αποψη.
Είμαι υπέρ της (μερικής) κατήργησης του ασύλου κ πραγματικά όσους μιλούν περι "κατήργησης του ελευθερου πνεύματος και των ιδεών" τους θεωρώ.. ρομαντικούς να το πω;; Γιατί όσο να το πεις, οι βιασμοί, οι μολότωφ, η διακίνηση ναρκωτικών, οι σκέψεις του "να περάσω μέσα απο το πανεπιστήμιο τώρα που έχει νυχτώσει για να κόψω δρόμο ή θα με κλέψουν λεφτά- κινητά κλπ κλπ κ γενικότερα δν ξέρω ΤΙ θα δω" "να αφήσω το αμάξι γιατί δν βρίσκω να παρκάρω ή θα το βρω μισό- δεν θα το βρω καθόλου", ΔΕΝ είναι ελεύθερη διακίνηση ιδεών!!!!
Το αν εγώ θέλω να εκφράσω τις ιδέες μου κ να τις διακινήσω, δε νομίζω πως έχει να κάνει με το άσυλο. Ίσως κάποτε να είχε να κάνει, πλέον όχι. Πολύ ρομαντζάδα για το τίποτα...
Ή να πω για το άλλο; Δλδ κάθε φορά που οι φοιτητές- απολυμένοι-δεν ξέρω ποιος κ γιατί θέλει να κάνει πορεία/διαδήλωση (κ μαγκιά του να την κάνει, δν με απασχολεί αυτό) να χωρίζεται η Θεσσαλονίκη στη μέση γιατί θα υπάρχουν το 90% των περιπτώσεων οι μπάχαλοι που θα τα κάνουν γυαλιά καρφιά κ γω που μένω Χαριλάου δν θα μπορώ να πάω στη φίλη μου που μένει Νεάπολη;; Κ γιατί να πληρώνω εγώ, οι γονείς μου, εσύ, οι γονείς σου τις καφρίλες αυτών;; Γιατί όσοι νομίζουν ότι όλα αυτά τα σπασμένα τα πληρώνουν οι κακοί μπατσούληδες και οι πολιτικοί είναι οικτρά γελασμένοι!!! εγώ κι εσείς τα πληρώνουμε απ την φορολογία αδέρφιααααααα!!! Κ στην τελική, οκ, αν σπάσω κάτι στο σπίτι μου να το πληρώσω γιατί γουσταρα κ το έσπασα! το να πληρώσω κάτι που έσπασε ο χ-ψ που μου το παίζει κ καλά αντιρρησίας κ μπάχαλος σόρι φίλε.. αν έχεις τα κότσαι πήγαινε σπάσε το σπίτι σου ή πήγαινε κάνε αυτά που θέλεις να κάνεις μπροστά στον "μπάτσο" κ μετά μην τρέχεις σαν κοριτσάκι να κρυφτείς στο "'ασυλο".. Η κάθε δράση έχει κ την αντίδραση της!
ουφ!
όσο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κάποιος παραπάνω είπε οτι τα βιβλία που θα πάρει δεν θα είναι κακογραμμένα, ούτε σημειώσεις του καθηγητή.. Φίλε μου, 4 χρονια στα ΤΕΙΘ, το 80% των βιβλίων που πέρναμε ήταν σημειώσεις του εκάστοτε καθηγητή ή δικό του βιβλίο. όσο για κακογραμμένα;; Να σου πετάγονται τα μάτια έξω κ να αναρωτιέσαι, τι θέλει να πει άραγε ο ποιητής;; Στραβός ειν' ο γιαλός για στραβά αρμενίζουμε;;
Κ γιατί όχι να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια; Δλδ γιατί να στερήσεις απο καποιον γονιό που πιθανώς θεωρεί ότι το ιδιωτικό είναι καλύτερο απο το δημόσιο να στείλει το παιδί του εκεί; Δλδ τα ιδιωτικά ΙΕΚ που ήδη υπάρχουν δν τα βλέπουμε;; αλλά όχι, μάλλον το όνομα "ΙΕΚ" δν μας ενοχλεί, το "ιδιωτικό πανεπιστήμιο" μας ακούγεται άσχημα..
Κ στην τελική, αν σκεφτεί κανείς πόσοι οικονομικοί πόροι φεύγουν απ το κράτος γιατί πολλοί φοιτητές σπουδάζουν στο εξωτερικό, μάλλον θα βολευε να είχαμε κι εμείς εδώ τέτοια πανεπιστήμια.
Τες πα, αυτά είχα να πω.
Καλή σας μέρα