Αποστολέας Θέμα: Πανεπιστημιακό άσυλο  (Αναγνώστηκε 196490 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ...παίζει να είμαι εγώ το μαύρο πρόβατο εδω μέσα..
    • Προφίλ
Απ: Πανεπιστημιακό άσυλο
« Απάντηση #150 στις: 19/10/07, 23:30 »
Λοιπόν, επειδή εγώ λεφτά πολλά δεν έχω άρα μάλλον είμαι βλάκας να σου κάνω μια απλή ερώτηση, αν το στουρνάρι δεν γράψει 10 και δεν περάσει πουθενά, τι θα κάνεις; Θα το αφήσεις έτσι; Όχι! Ή θα το γράψεις σε ιδιωτικό ή θα το στείλεις έξω όπου ξαφνικά τα 6000$ είναι αστείο ποσό ή θα το κάνεις βοσκό ή θα το βάλεις να ξαναδώσει (Εδώ πέφτουν τρελά γέλια). Δώσε μου μια σοβαρή απάντηση αυτή τη φορά σε παρακαλώ.
Recordings!! Make your demo..

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: 20/10/07, 00:07 »
Συμφωνω στο οτι τα πανεπιστημια φανταζουν γελοια με ολο αυτο το συστημα της κομματοποιησης(πολιτικοποιηση πρεπει να υπαρχει φρη..) που για πολλους ειναι πιο σημαντικο και απο την ιδια τη σχολη..Πολλες απο αυτες μαλιστα δεν προσφερουν τιποτα πραγματικα..Δεν φερουν ουτε ,εστω στα λογια, καποια ιδεολογια ωστε να ταυτιστη..Ειναι παρεες φοιτητων που διασκεδαζουν τα Π/ΣΚ...

Επίσης τα μεγαλύτερα ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια που λειτουργούν στον βωμό του κέρδους είναι και αυτά από τα οποία βγαίνουν οι πιο κορυφαίοι επιστήμονες ανά τομέα. Το γεγονός ότι ένα πανεπιστήμιο είναι ιδιωτικό και πρέπει να πληρώσεις για να σπουδάσεις εκεί δεν απαξιώνει την ποιότητα της δουλειάς του σε καμιά περίπτωση. Αυτοί που βγαίνουν από εκεί μέσα είναι όλοι αστέρια. Ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Το ότι πληρώσανε για να πάρουνε πτυχίο δεν τους υποβαθμίζει. Διδάσκονται από τους καλύτερους για να γίνουν οι καλύτεροι.
Και επειδή τα περισσότερα ελληνικά πανεπιστήμια για 1002 λόγους είναι για τα μπάζα, ας ανοίξει κι εδώ κανένα ιδιωτικό αν και νομίζω, που μακάρι να βγω ψεύτης, ότι αν είναι και τα ιδιωτικά ελληνικής καταγωγής δε θα κάνουν καμιά δουλειά της προκοπής..
Ο ελιτισμος σε ολο το μεγαλειο εδω περα.Οσο περισοστερα πληρωσετε τοσο καλυτεροι θα γινεται..Ουτε τηλεοραση να γοραζαμε δηλαδη..Και μιλαμε για παιδεια..

Μα γιατι φυγαμε απο το θεμα μας?Ασυλο..
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: 20/10/07, 00:14 »
Εντάξει, η κουβέντα ξέφυγε μην το ψάχνεις. Αλλά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τουλάχιστον τα μεγάλα ιδιωτικά ξένα πανεπιστήμια δεν λειτουργούν καθόλου με γνώμονα το πόσα τους δίνεις. Ψάξε κάπου να διαβάσεις για τον τρόπο αξιολόγησης των φσπουδαστών σε αυτούς τους οργανισμούς και θα δεις ότι τελικά δεν αγοράζουν πτυχία, αγοράζουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πτυχία.

Αποσυνδεδεμένος Joevaicci

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Τα πάντα Riff...
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: 20/10/07, 00:42 »
ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΕΗΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ!!!
''My advice to aspiring guitarists? -Always wear sunblock and use a condom!'' - Steve Vai

Αποσυνδεδεμένος fenderiarhs

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #154 στις: 20/10/07, 00:44 »
αν συμφωνω λεει........1000 φορες συμφωνω...οπως επισης συμφωνω η συντεχνια των (συγκεκριμενων) πανεπιστημιακων που πηραν εδρα με τον τροπο που την πηραν (βλεπε νομο του 82) επιτελους να αρχισει να δουλευει και μια δυο ωριτσες την ημερα, οπως συμφωνω να ανοιξει η πανεπιστημιακη καριερα και για ατομα μη συγγενικα (η συνουσιαζομενα) με το καθηγητικο κατεστημενο......οπως επισης και να παψει το αισχρο και εκβιαστικο καθεστως της εκλογης τους απο τους φοιτητες...........εχουν περασει 30 χρονια απο το Πολυτεχνειο και ακομα πληρωνουμε τα σπασμενα του........Αλλα σορρυ, ξεχασα σε ποια χωρα ζουμε.....στην τελευταια κομμουνιστικη δημοκρατια του πλανητη.....

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: 20/10/07, 01:02 »
στον απο πανω που λεει περι σπασμενα δεν καταλαβα...παρακαλω πολυ να κανει αναπτυξη παραγραφου :P..
για τους λοιπους που λενε για ιδιωτικα πανεπιστημια..περι γιγαντισμου στην τριτοβαθμια εκπαιδευση ξερουν;..ή ολα ειναι ωραια αρκει να εχεις ενα πτυχιο και δεν τους νοιαζει τπτ αλλο..και οχι μονο αυτο..αυτο ειναι η κυρια ερωτηση..παμε και σε μια υποσημειωση...περι δωρεαν παιδεια ξερουν;...τι εννοει ο ποιητης στο βιβλιο "Συνταγμα" με αυτην την φραση:Ελευθερη και δωρεαν παιδεια για ολους.."
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: 20/10/07, 01:22 »
αν συμφωνω λεει........1000 φορες συμφωνω...οπως επισης συμφωνω η συντεχνια των (συγκεκριμενων) πανεπιστημιακων που πηραν εδρα με τον τροπο που την πηραν (βλεπε νομο του 82) επιτελους να αρχισει να δουλευει και μια δυο ωριτσες την ημερα, οπως συμφωνω να ανοιξει η πανεπιστημιακη καριερα και για ατομα μη συγγενικα (η συνουσιαζομενα) με το καθηγητικο κατεστημενο......οπως επισης και να παψει το αισχρο και εκβιαστικο καθεστως της εκλογης τους απο τους φοιτητες...........εχουν περασει 30 χρονια απο το Πολυτεχνειο και ακομα πληρωνουμε τα σπασμενα του........Αλλα σορρυ, ξεχασα σε ποια χωρα ζουμε.....στην τελευταια κομμουνιστικη δημοκρατια του πλανητη.....

Επιτέλους και κάποιος που μιλάει έξω απ' τα δόντια. Σ' αυτά τα σημεία ακριβώς οφείλεται το χάλι μας το μαύρο, κι όχι στο άσυλο.

Amylo, αυτά τα περί "δωρεάν παιδείας" τα έχουμε ξαναπεί και ξανακούσει επανειλημένως μην το κουράζουμε το θέμα...

Πόσα έδωσε ο μπαμπάκας σου για να μπεις στο Πανεπιστήμιο, να μάθεις μια ξένη γλώσσα, μουσική πιθανώς και χορό και πόσα δίνει ένας Δανός ένας Γάλλος ή ένας Αμερικάνος "καπιταλιστής" για το ίδιο θέμα? Όπως λέει κι ο pa... το ποσό των 6000 ή και 12.000$ φαντάζει αστείο!

Αμάν πια, όλοι διαπλεκόμενοι στον ίδιο ιστό ασυδοσίας!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: 20/10/07, 01:28 »
Μα η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν υποχρεώνει κανέναν να πληρώσει. Όποιος θέλει πάει. Δε σε υποχρεώνει κανείς. Και στην τελική αφού τα δημόσια πανεπιστήμια είναι όπως είναι, γιατί να μην ιδρυθούν και 10-20 ιδωτικά για να πηγαίνουν αυτοί που γουστάρουν να τα σκάσουν και να μένουν στην χώρα τους από το να φεύγουν τα παιδιά ντουζίνες για το εξωτερικό;

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: 20/10/07, 01:49 »
στην πρωτη ερωτηση δεν απαντησε κανεις..γιατι αραγε;.. ::)
τεσπα..πρωτον ειναι κοροίδια να βαζουν βαση για να κρινουν τους ¨σκαρτους¨και τους μη και ταυτοχρονα να φτιαχνουν ιδιωτικα..νομιζω οτι ολοι καταλαβαινετε τι θελω ν απω,και δευτερον με το που φτιαξουν ιδιωτικα ποιο παιδακι θα κατσει να διαβασει για να περασει...το κριτιριο δεν θα ειναι ο βαθμος πλεον αλλα το χρημα..-ναι ολοι προσκυνουμε το χρημα πλεον,ναι το χρημα ειναι η θρησκεια μας πλεον-...και τριτον ποιος ο λογος να μπυον ιδιωτικα;..για να αναβαθμηστει η δημοσια τριτοβαθμια οπως μας ελεγαν και μας ξαναελεγαν περσυ;...ναι το ειδα ποσο αναβαθμηστηκε και η δωρεαν υγεια με τα ιδιωτικα νοσοκομεια, ναι ειδα και το ποσο αναβαθμηστηκε και η πρωτοβαθμια και η δευτεροβαθμια παιδεια..ναι τελικα εχετε δικιο τα ιδιωτικα ειναι το μελλον..εχετε δικιο το χρημα ειναι το μελλον..οχι αισθηματα πλεον οχι αξιες και ιδανικα..μονο χρημα...μας αρχισαν λαου-λαου...πρωτα τα ξενογλωσσα φροντηστηρια μετα τα φροντηστηρια που πλεον ακομα και παιδια απο γυμνασιο και δημοτικο πηγαινουν  φροντηστηριο...εγω λεω να μην υπαρχει τπτ πλεον δημοσιο..δε βλεπετε την καταντια του δημοσιου..εμπρος σε μια Ελλαδα με πολιτισμο αντι "την αρχαια ελλαδα","πουλημενη ελλαδα"...εγω λεω να κανουμε και ιδιωτικη βουλη...δεν βλεπετε την καταντια της βουλής σημερα..που καινε τα φρουρια απεξω...αμα ηταν ιδιωτικη θα γινοταν αυτο;!... :P
« Τελευταία τροποποίηση: 20/10/07, 01:51 από Amylo »
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: 20/10/07, 01:57 »
Γιατί? Γιατι είναι αυτονόητο! Τα ιδιωτικά θα υποβαθμίσουν τα πτυχία μας! Θα προκαλέσους νοινωνικό διχασμό!!! Και το χειρότερο απο όλα?
Θα κλέψουν όλα τα κορδόνια απο τα παπούτσια μας!!!!!!!!!!!

Η αλήθεια είναι οτι αν και δεν είμαι αντίθετος στα ιδιωτικά (ουτε σύμφωνος) γενικά, είμαι της αποψης οτι τα ιδιωτικά δεν κάνουν για την Ελλάδα που έχουμε τώρα.Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα μέχρι να είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο.

Αλλα σας παρακαλώ...Όχι συνέχεια στα άκρα...
.δηλαδη αμα εμενα η οικογενεια μου δεν εχει να πλερωσει τα 60000$ που θελει καθε χρονο το κωλο χαρβαρντ τι κανω?παω να γινω βοσκος?
Αυτά είναι...Η απορριψη απο το Χάρβαρντ πολλών μελλοντικών επιστημόνων επειδή τους λείπαν 5cents, τους προκάλεσε κατάθλιψη, και λόγο της κοινωνικής κατακραυγής αποφάσισαν να πάνε να βόσκουν πρόβατα... Σύνηθες πλέον το φαινόμενο ΕΜΟ-βοσκών να περιδιαβαίνουν τις κοιλάδες και τα βουνά ψάχνοντας για σήμα στο λάπτοπ, για να μπούν στο ίντερνετ και να δούνε τις τόσες άλλες επιλογές που υπάρχουν πέραν του Θεικού Χαρβαρντ...ΑΝ και κακά τα ψέματα φίλοι μου...Κάνενα άλλο ανεπιστήμιο δεν προσφέρει πτυχίο+αθανασία+οικόπεδο στον Ολυμπο...Μόνο το Χαρβαρντ... Αλλιώς το τρίπτυχο πρόβατο-μαλλί-σκ@τό...

για τους λοιπους που λενε για ιδιωτικα πανεπιστημια..περι γιγαντισμου στην τριτοβαθμια εκπαιδευση ξερουν;..ή ολα ειναι ωραια αρκει να εχεις ενα πτυχιο και δεν τους νοιαζει τπτ αλλο..και οχι μονο αυτο..αυτο ειναι η κυρια ερωτηση..
Για εξήγησε λίγο τί ρωτάς...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος MakisSRV

• Παλιός
  • Thor the mighty...Other bands play MANOWAR kill
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: 20/10/07, 02:14 »
Constantine είσαι πολύ σωστός...

πρωτον ειναι κοροίδια να βαζουν βαση για να κρινουν τους ¨σκαρτους¨και τους μη και ταυτοχρονα να φτιαχνουν ιδιωτικα..

καθόλου κοροιδια δεν είναι.Αν πας και βγάλεις 5,είσαι άξιος για να σπουδάσεις? Μην τρελαθούμε.

τριτον ποιος ο λογος να μπυον ιδιωτικα;..για να αναβαθμηστει η δημοσια τριτοβαθμια οπως μας ελεγαν και μας ξαναελεγαν περσυ;...ναι το ειδα ποσο αναβαθμηστηκε και η δωρεαν υγεια με τα ιδιωτικα νοσοκομεια, ναι ειδα και το ποσο αναβαθμηστηκε και η πρωτοβαθμια και η δευτεροβαθμια παιδεια..ναι τελικα εχετε δικιο τα ιδιωτικα ειναι το μελλον..εχετε δικιο το χρημα ειναι το μελλον..οχι αισθηματα πλεον οχι αξιες και ιδανικα..μονο χρημα...μας αρχισαν λαου-λαου...πρωτα τα ξενογλωσσα φροντηστηρια μετα τα φροντηστηρια που πλεον ακομα και παιδια απο γυμνασιο και δημοτικο πηγαινουν  φροντηστηριο...εγω λεω να μην υπαρχει τπτ πλεον δημοσιο..δε βλεπετε την καταντια του δημοσιου..εμπρος σε μια Ελλαδα με πολιτισμο αντι "την αρχαια ελλαδα","πουλημενη ελλαδα"...εγω λεω να κανουμε και ιδιωτικη βουλη...δεν βλεπετε την καταντια της βουλής σημερα..που καινε τα φρουρια απεξω...αμα ηταν ιδιωτικη θα γινοταν αυτο;!... :P

Μην μου λες για αισθήματα και αξίες και ιδανικά.Όλοι δηλαδή αυτοί που πάνε και φωνάζουν για το ένα και το άλλο θέλουν τα ιδανικά ε?Ε ρε κάτι αστεία...Οι περισσότεροι από αυτούς πατάνε 5 ώρες την εβδομάδα σε μαθήματα και τις υπόλοιπες ανοίκουν στο Σ.Φ.Φ. (Σύλλογο Φραπεδοφώρων Φοιτητών).Αλλά βέβαια,αυτοί όλοι είναι ''αγωνιστές'' και μάχονται κατά του κράτους.ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕΕΕΕΕ,Θα τρελαθούμε.Αστείοι τύποι.Βαριούνται να παρακολουθήσουν μάθημα και μόλις ακούσουν για πορεία είναι όλοι μέσα.Όσο για τα ιδιωτικά,τουλάχιστον εκεί θα γίνεται και μάθημα, όχι καθε 3 και λίγο καταλήψεις επειδή η ΠΚΣ το ένα της βρωμάει το άλλο της ξινίζει.
Αν πραγματικά όλοι ήθελαν να τελειώσουν τις σπουδές τους θα ήταν στην τάξη και στο αμφιθέατρο.Και στην τελική, αυτός που είναι καλός και έχει τα προσόντα δεν χάνεται ΠΟΤΕ.

σε αυτο το θεμα η αποψη μου ειναι απολυτη και αδιαλλακτη.δεν το συζηταω καν.οι υποστηρικτες των ιδιωτικων πανεπιστημιων ειναι ρατσιστες με λεφτα.οποιοι παλι ειναι υποστηρικτες χωρις να τα χουν τα φραγκα ειναι απλουστατα βλακες

Mε αυτές εδω τις λακαμίες γελάνε μέχρι και τα ντουβάρια του σπιτιού μου.
« Τελευταία τροποποίηση: 20/10/07, 13:21 από MakisSRV »
Ηλεκτρικής κιθάρας μαθήματα παραδίδονται. Ανάλυση Rock/Blues/Metal/Funky τεχνοτροπίας, σύμφωνα με σύγχρονες τεχνικές.Ear training,soloing,αυτοσχεδιασμός.Εκμάθηση θεωρίας.Περιοχές:Aιγάλεω,Νίκαια,Κορυδαλλός,Περιστέρι,Χαιδάρι.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #161 στις: 20/10/07, 08:43 »
Πραγματικο αγωνα εχουν να κανουν οι παραταξεις απο τη χουντα...Απο τοτε, μεχρι τωρα, κανουν επαναστασεις ανευ αιτιας και λογου, για το θεαθηναι και τον εγωισμο τους..Αντε στο καλο προτεινω εγω, για να ησυχασουμε ολοι μας...
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος fenderiarhs

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: 20/10/07, 11:44 »
      α, ναι πως μου διεφυγε......πεταμα με τις κλωτσιες εξω απο οποιαδηποτε πανεπιστημιακο χωρο οποιασδηποτε κομματικης νεολαιας, πολιτικης παραταξης και των συναφων ....οποιος νιωθει πολιτικοποιημενος επειδη βρισκεται κατω απο την σκεπη ενος πολιτικου σχηματισμου μπορει να το κανει εκτος παν/μιου....δοξα τω Θεο κομματα και κομματικες νεολαιες υπαρχουν....

Και επειδη περι ασυλου ο λογος.....ναι η αληθεια ειναι πως το προβλημα του Ελληνικου παν/μιου δεν ειναι το ασυλο. Ομως ειναι κατι το οποιο εχει παψει προ πολλου να εξυπηρετει το λογο για τον οποιο θεσπιστηκε (και ευτυχως δηλαδη μια και εχει εδραιωθει η προβληματικη μεν, αλλα δημοκρατια δε στη χωρα μας) και πλεον ειτε το θελουμε ειτε οχι  ο ρολος του ειναι η παροχη ατιμωρησιας σε καθε φοιτητη που δεν τον ενδιαφερει η φοιτηση η σε καθε εξωπανεπιστημιακο δηθεν αναρχοαυτονομο.... Η αληθεια ειναι αυτη και τα υπολοιπα ειναι παρλαπιπες των Τσιπρων και των Αλαβανων.....

Επιπλεον επειδη ειπωθηκαν πολλα περι ιδιωτικων παν/μιων.......Κανονικα αυτη η συζητηση θα ηταν περιττη....αν τα δημοσια πανεπιστημια ειχαν λυσει τα προβληματα τους δε θα χρειαζονταν καν να μιλαμε για ιδιωτικα.....επειδη δεν βλεπω ομως στο αμεσο (η και μακρινο )μελλον καποια αχτιδα φωτος , δεν εχω αντιρρηση να δοκιμαστει και αυτη η λυση....Υπαρχει η αντιληψη πως με ενα 15% του ΑΕΠ στην παιδεια θα λυθουν ολα δια μαγειας.....δυστυχως και αυτο ειναι ενα αλλο μεγαλο λαικιστικο ψεμα....πολυ πριν τη χρηματοδοτηση ειναι αλλα αυτα που θα φτιαξουν την παιδεια.......υπαρχουν πραγματα τα οποια εχουν μηδενικο οικονομικο κοστος: Οταν επιτελους οι "καθηγηταδες" αποφασισουν να κανουν αυτο για το οποιο πληρωνονται, να παραγουν δηλαδη ερευνητικο εργο (μονο το Παν/μιο Κρητης εχει να επιδειξει κατι......ολα τα υπολοιπα ασχολουνται ακομα με τον εργατοπατερισμο, τον συνδικαλισμο και τον προσεταιρισμο των φοιτητικων νεολαιων και των αντιστοιχων ψηφων), οταν οι φοιτητες αποβαλουν την δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια τους (σε αυτο δε φταινε βεβαια αποκλειστικα οι ιδιοι), και οταν επιτελους το ιδιο το συστημα βρει τροπους να επιβραβευσει ολους εκεινους που δουλευουν και να εξοβελισει τους αραχτους τοτε ας συζητησουμε και για τη χρηματοδοτηση....

Αποσυνδεδεμένος giorgos_z

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: 20/10/07, 11:54 »
σε αυτο το θεμα η αποψη μου ειναι απολυτη και αδιαλλακτη.δεν το συζηταω καν.οι υποστηρικτες των ιδιωτικων πανεπιστημιων ειναι ρατσιστες με λεφτα.οποιοι παλι ειναι υποστηρικτες χωρις να τα χουν τα φραγκα ειναι απλουστατα βλακες

Και περιμένεις να σου απαντήσει ή να σε πάρει κανένας στα σοβαρα, όταν αυτογελοιοποιήσαι έτσι?  ::)  ::)
Ας κάνω όμως μια προσπάθεια, δε ξέρεις καμιά φορα..

Καταρχάς όλο σου το "κείμενο" ήταν ένα παραλήρημα ημιμάθειας. Σχεδόν κάθε πρότασή σου, έχει και από ένα λάθος στοιχείο/ψέμα.

τα 60000$ που θελει καθε χρονο
Που το είδες αυτό το νούμερο? Ψάξε καλύτερα πριν μιλήσεις.

το κωλο χαρβαρντ
Το "κωλο χαρβαρντ" είναι έτη φωτός μπροστά από το δικό σου ελληνικό παν/μιο, και το κοιτάς με τα κυάλια.

παω να γινω βοσκος?
Γιατί, ποιος σου είπε πρώτον ότι θα σε δεχόταν το Harvard ούτως ή άλλως? Δεύτερον, αμα θες όντως να σπουδάσεις, πας και σε κάποιο άλλο.
Αλλα ίσως έχεις συνδυάσει το παν/μιο με φραπέ και άραγμα και παράλληλα ψευδαισθήσεις πέρι δωρεαν ποιοτικής παιδείας.

ο αμερικανικο συστημα ειναι νταβαντζιλικι των πλουσιων αφου μονο οσοι εχουν τα γκαφρα σπουδαζουν
Ξέρεις πόσοι φοιτητές υπάρχουν στα αμερικανικά παν/μια? Για ρίξε μια ματιά.
Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί ανιψιοί του Bill Gates βρε παιδί μου...Κοίτα να δεις..

οι απολυτοι ταξικοι φραγμοι και ο απολυτος φασισμος δηλαδη
Wow. Εντυπωσιαστήκαμε τώρα.. Η κατοχή των Γερμανών ήταν χάδι μπρστά σε αυτό.

ειμαστε η μονη χωρα στην ευρωπη που εχει τετοια δημοσια πανεπιστημια
Είσαι σίγουρος? Για ξαναψάξτο το ζήτημα..  ::)

η μονη χωρα στην ευρωπη που εχει τετοια δημοσια πανεπιστημια ειναι τιμη για μας
Βέβαια, είναι τιμή μας που έχουμε τέτοια δημόσια παν/μια. Που τα περισσότερα από αυτά κοιτάζουν τα παν/μια των υπολοίπων ανεπτυγμένων χωρών, με το κυάλι.. ::)

καθε μερα γινονται μαχες για την καλυτερευση των σχολων
Βέβαια. Εδώ και πολλά χρόνια. Και τα αποτελέσματα αυτών των μαχών, είναι πασιφανή.. ::)
Η ποιότητα της παιδείας μας έχει αυξηθεί κατακόρυφα όλα αυτά τα χρόνια.
Να' ναι καλά οι μάχες.

πραγμα καθολου ευκολο
Ναι. Φραπές και αμπελοφιλοσοφία όλη μέρα και τακτική πορεία μια φορά την εβδομάδα. Ασύγκριτης δυσκολίας πράγματα.

επειδη η εκαστοτε κυβερνηση δεν κανει κατι για να καλυτερευσει
Ότι και να κάνει η κυβέρνηση, και 15% του ΑΕΠ να δώσει, άμα δεν αλλάξει η νοοτροπία του έλληνα φοιτητή, μια από τα ίδια θα είναι για τα επόμενα 100 χρόνια.

για να τα κονομησει και αυτη με τις αδειες
Γι' αυτό λοιπον θέλει η κυβέρνηση ιδιωτικά παν/μια!  Εντυπωσιάστηκα με την βαθιά πολιτική ανάλυσή σου.

αλλα και ο καθε μαγκας που θα μοιραζει πτυχια τοις μετρητοις.
Όταν αυτός που πήρε το πτυχίο του τις μετρητοίς από τον μάγκα όμως, θα ξέρει τα 4πλά από εσένα, επειδή εσύ θα έχεις κάνει τα εξάμηνα δίμηνα για να "αγωνιστείς", μπορεί και σε ξυπνήσει απότομα η πραγματικότητα του έξω κόσμου.

ΥΓ: Πάω να φορέσω την μεταξωτή λευκή κουκούλα μου των $2,000 και να κυνηγήσω κανέναν έγχρωμο, ώστε να τιμήσω τον τίτλο μου! (ρατσιστής με λεφτά)  ;D ;D
Ο giorgos_k με ανακάλυψε, σπουδαίο λαγωνικό!  8)  :P
ειχε 4σελιδο αφιερωμα η le monde μεσω της ελευθεροτυπιας την κυριακη που περασε για τα επιχειρηματικα πανεπιστημια που θελουν μερικοι σαν και σενα...τραβα διαβασε το και μετα πες μου,εξυπνακια που λες που τα ξερω.οποτε μη μου την μπαινεις σε θεματα που ξερω καλυτερα,πολυτεχνειο τελειωνω και αυτα ειναι ζητηματα που με αφορουν.αμα εσυ μαγκα εχεις φραγκα τραβα σπουδασε αμερικα και στο λ.α οκ?και θα μας πεις ποσοι φτωχοι εχουν την ευκαιρια να πανε στο χαρβαρντ,που τοσο προσκυνας, και ποσοι πανε στο καθε τυχαιο επαρχιακο πανεπιστημιο του κωλου για να καταληξουν εργατες μετα διπλα στους μεξικανους και πορτορικανους στα εργοστασια...αφου λοιπον παραδεχεστε πολλοι εδω μεσα ''οκ ας εχουμε ιδιωτικα και αυτοι που τα χουν να πανε'' αυτο ειναι που σας διαφοροποιει σας κανει ρατσιστες απεναντι στους υπολοιπους που δεν εχουν να τα δωσουν για να παρουν το πτυχιακι τοις μετρητοις.
αντε και χαιρετισματα στη νεα δημοκρατια ρομπα
Κάθε σου ώρα κ'ένα λουλούδι σου τραγουδάει μέσα στην καρδιά
Ο χρόνος σου είναι η μουσική που πηγάζει απο μέσα σου βαθιά

Αποσυνδεδεμένος WINNIE

• Θαμώνας
  • sometimes,there's a time you must say "goodbye"..
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: 20/10/07, 12:39 »
πώς να αρχίσω τώρα...
διάβασα όλα τα ποστ, ονόματα όμως δν συγκράτησα..
Να ξεκαθαρίσω ότι τους τελευταίους 10 μήνες δν είμαι φοιτήτρια, αλλά νομίζω ότι δικαιούμαι να έχω αποψη.
Είμαι υπέρ της (μερικής) κατήργησης του ασύλου κ πραγματικά όσους μιλούν περι "κατήργησης του ελευθερου πνεύματος και των ιδεών" τους θεωρώ.. ρομαντικούς να το πω;; Γιατί όσο να το πεις, οι βιασμοί, οι μολότωφ, η διακίνηση ναρκωτικών, οι σκέψεις του "να περάσω μέσα απο το πανεπιστήμιο τώρα που έχει νυχτώσει για να κόψω δρόμο ή θα με κλέψουν λεφτά- κινητά  κλπ κλπ κ γενικότερα δν ξέρω ΤΙ θα δω" "να αφήσω το αμάξι γιατί δν βρίσκω να παρκάρω ή θα το βρω μισό- δεν θα το βρω καθόλου", ΔΕΝ είναι ελεύθερη διακίνηση ιδεών!!!!
Το αν εγώ θέλω να εκφράσω τις ιδέες μου κ να τις διακινήσω, δε νομίζω πως έχει να κάνει με το άσυλο. Ίσως κάποτε να είχε να κάνει, πλέον όχι. Πολύ ρομαντζάδα για το τίποτα...
Ή να πω για το άλλο; Δλδ κάθε φορά που οι φοιτητές- απολυμένοι-δεν ξέρω ποιος κ γιατί θέλει να κάνει πορεία/διαδήλωση (κ μαγκιά του να την κάνει, δν με απασχολεί αυτό) να χωρίζεται η Θεσσαλονίκη στη μέση γιατί θα υπάρχουν το 90% των περιπτώσεων οι μπάχαλοι που θα τα κάνουν γυαλιά καρφιά κ γω που μένω Χαριλάου δν θα μπορώ να πάω στη φίλη μου που μένει Νεάπολη;; Κ γιατί να πληρώνω εγώ, οι γονείς μου, εσύ, οι γονείς σου τις καφρίλες αυτών;; Γιατί όσοι νομίζουν ότι όλα αυτά τα σπασμένα τα πληρώνουν οι κακοί μπατσούληδες και οι πολιτικοί είναι οικτρά γελασμένοι!!! εγώ κι εσείς τα πληρώνουμε απ την φορολογία αδέρφιααααααα!!! Κ στην τελική, οκ, αν σπάσω κάτι στο σπίτι μου να το πληρώσω γιατί γουσταρα κ το έσπασα! το να πληρώσω κάτι που έσπασε ο χ-ψ που μου το παίζει κ καλά αντιρρησίας κ μπάχαλος σόρι φίλε.. αν έχεις τα κότσαι πήγαινε σπάσε το σπίτι σου ή πήγαινε κάνε αυτά που θέλεις να κάνεις μπροστά στον "μπάτσο" κ μετά μην τρέχεις σαν κοριτσάκι να κρυφτείς στο "'ασυλο".. Η κάθε δράση έχει κ την αντίδραση της!
ουφ!
όσο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κάποιος παραπάνω είπε οτι τα βιβλία που θα πάρει δεν θα είναι κακογραμμένα, ούτε σημειώσεις του καθηγητή.. Φίλε μου, 4 χρονια στα ΤΕΙΘ, το 80% των βιβλίων που πέρναμε ήταν σημειώσεις του εκάστοτε καθηγητή ή δικό του βιβλίο. όσο για κακογραμμένα;; Να σου πετάγονται τα μάτια έξω κ να αναρωτιέσαι, τι θέλει να πει άραγε ο ποιητής;; Στραβός ειν' ο γιαλός για στραβά αρμενίζουμε;;
Κ γιατί όχι να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια; Δλδ γιατί να στερήσεις απο καποιον γονιό που πιθανώς θεωρεί ότι το ιδιωτικό είναι καλύτερο απο το δημόσιο να στείλει το παιδί του εκεί; Δλδ τα ιδιωτικά ΙΕΚ που ήδη υπάρχουν δν τα βλέπουμε;; αλλά όχι, μάλλον το όνομα "ΙΕΚ" δν μας ενοχλεί, το "ιδιωτικό πανεπιστήμιο" μας ακούγεται άσχημα..
Κ στην τελική, αν σκεφτεί κανείς πόσοι οικονομικοί πόροι φεύγουν απ το κράτος γιατί πολλοί φοιτητές σπουδάζουν στο εξωτερικό, μάλλον θα βολευε να είχαμε κι εμείς εδώ τέτοια πανεπιστήμια.
Τες πα, αυτά είχα να πω.
Καλή σας μέρα
« Τελευταία τροποποίηση: 20/10/07, 12:42 από WINNIE »
"Η αγάπη, μετριέται με ό,τι μπορεί να απαρνηθεί κανείς για χάρη της.. Ακόμη και την ίδια την αγάπη..."   ΟΜΑΡ ΚΑΓΙΑΜ

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: 20/10/07, 13:27 »
Constantine είσαι πολύ σωστός...

πρωτον ειναι κοροίδια να βαζουν βαση για να κρινουν τους ¨σκαρτους¨και τους μη και ταυτοχρονα να φτιαχνουν ιδιωτικα..

καθόλου κοροιδια δεν είναι.Αν πας και βγάλεις 5,είσαι άξιος για να σπουδάσεις? Μην τρελαθούμε.
ναι ενω αν πληρωσουν ειναι πολυ αξιοι...

τριτον ποιος ο λογος να μπυον ιδιωτικα;..για να αναβαθμηστει η δημοσια τριτοβαθμια οπως μας ελεγαν και μας ξαναελεγαν περσυ;...ναι το ειδα ποσο αναβαθμηστηκε και η δωρεαν υγεια με τα ιδιωτικα νοσοκομεια, ναι ειδα και το ποσο αναβαθμηστηκε και η πρωτοβαθμια και η δευτεροβαθμια παιδεια..ναι τελικα εχετε δικιο τα ιδιωτικα ειναι το μελλον..εχετε δικιο το χρημα ειναι το μελλον..οχι αισθηματα πλεον οχι αξιες και ιδανικα..μονο χρημα...μας αρχισαν λαου-λαου...πρωτα τα ξενογλωσσα φροντηστηρια μετα τα φροντηστηρια που πλεον ακομα και παιδια απο γυμνασιο και δημοτικο πηγαινουν  φροντηστηριο...εγω λεω να μην υπαρχει τπτ πλεον δημοσιο..δε βλεπετε την καταντια του δημοσιου..εμπρος σε μια Ελλαδα με πολιτισμο αντι "την αρχαια ελλαδα","πουλημενη ελλαδα"...εγω λεω να κανουμε και ιδιωτικη βουλη...δεν βλεπετε την καταντια της βουλής σημερα..που καινε τα φρουρια απεξω...αμα ηταν ιδιωτικη θα γινοταν αυτο;!... :P

Μην μου λες για αισθήματα και αξίες και ιδανικά.Όλοι δηλαδή αυτοί που πάνε και φωνάζουν για το ένα και το άλλο θέλουν τα ιδανικά ε?Ε ρε κάτι αστεία...Οι περισσότεροι από αυτούς πατάνε 5 ώρες την εβδομάδα σε μαθήματα και τις υπόλοιπες ανοίκουν στο Σ.Φ.Φ. (Σύλλογο Φραπεδοφώρων Φοιτητών).Αλλά βέβαια,αυτοί όλοι είναι ''αγωνιστές'' και μάχονται κατά του κράτους.ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕΕΕΕΕ,Θα τρελαθούμε.Αστείοι τύποι.Βαριούνται να παρακολουθήσουν μάθημα και μόλις ακούσουν για πορεία είναι όλοι μέσα.Όσο για τα ιδιωτικά,τουλάχιστον εκεί θα γίνεται και μάθημα, όχι καθε 3 και λίγο καταλήψεις επειδή η ΠΚΣ το ένα της βρωμάει το άλλο της ξινίζει.
Αν πραγματικά όλοι ήθελαν να τελειώσουν τις σπουδές τους θα ήταν στην τάξη και στο αμφιθέατρο.Και στην τελική, αυτός που είναι καλός και έχει τα προσόντα δεν χάνεται ΠΟΤΕ.

ολο αυτοι παντως που θελουν ιδιωτικα μονο και μονο για να βρουν δουλεια δεν εχουν ιδανικα,κοιτα τι γραφει ο μεταβορονος πιο πανω...εδω υπαρχει προβλημα με τα δημοσια πανεπιστημια..φαντασου τι προβλημα θα δημιουργηθει στην αγορα εργασιας και δεν μιλω καν για τα πτυχια..μιλησαν αλλλοι για μενα
Αντι να λετε για ιδιωτικα και τι γινετε στο εξωτερικο,που δεν υπαρχει μετρο συγκρισης, γιατι δεν λετε πως θα "φιαχτει" η δημοσια παιδεια...

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: 20/10/07, 13:44 »
Όταν διαβάζω αυτό:
πολυτεχνειο τελειωνω και αυτα ειναι ζητηματα που με αφορουν.
και μετά αυτό:
ποσοι φτωχοι εχουν την ευκαιρια να πανε στο χαρβαρντ,που τοσο προσκυνας, και ποσοι πανε στο καθε τυχαιο επαρχιακο πανεπιστημιο του κωλου για να καταληξουν εργατες μετα διπλα στους μεξικανους και πορτορικανους στα εργοστασια...
Είναι σαν να λες οτι το Πολυτεχνείο που περήφανος πάς ανήκει στη κατηγορία "τυχαίο επαρχιακό πανεπιστήμιο του κώλου". Για να  μάθουμε πρώτα να μιλάμε λίγο πιο ήρεμα...

Λοιπον, ξαναλέω, έχει γίνειο βαρετή αυτή η σύγκριση των άκρων "Ή χαρβαρντ, ή πανεπιστημια του κ΄λου"

Αν θελετε να θεωρείστε σοβαροι συνομιλητές, στηρίξτε τα λόγια σας με επιχειρήματα, όχι με εκφραστικές υπερβολές
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: 20/10/07, 14:02 »

Αντι να λετε για ιδιωτικα και τι γινετε στο εξωτερικο,που δεν υπαρχει μετρο συγκρισης, γιατι δεν λετε πως θα "φιαχτει" η δημοσια παιδεια...

Nαι η μεγαλομανια του Ελληνα να γινει αμερικανος...Γιατι να θελουμε να γινουμε Αμερικη και να μην γινουμε Ιταλια δηλαδη?Εκει ειναι δωρεαν τα πενπιστημια και εχει μερικα απο τα καλυτερα της Ευρωπης.Συμφωνω με την Αμυλο.Που ειδατε βελτιωση δηλαδη?Σας αρεσει η ιδιωτικη περιθαλψη???Η μηπως σας αρεσει η δημοσια ετσι οπως εχει καταντησει?

@Μακις srv τουλααχιστον αυτοι που λες εστω και θεωρητικα εχουν καποιες αξιες και ιδανικα ενω καποιοι αλλοι που ομως δεν τους κολλαμε τα γνωστα προσωνυμια(κωλοαριστεροι,ηλιθιοι,κολλημενοι,μπαχαλοι κλπ) εχουν παραταξεις μονο και μονο να διευκολυνουν το εργο της κυβερνησης να πινουν φραπεδεις και να διασκεδαζουν στα κλαμπ..

@fenderiarhs Οποιος θελησει λιγο το βλεπει..Τα δημοσια πανεπιστημια στην Ελλαδα δεν εχουν λυσει τα προβληματα τους επειδη καποιοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να τα λυσει.Για αυτο το λογο κρατανε την παιδεια σε αυτην την αθλια κατασταση..Συμφεροντα...Αλλα που να τα δουμε εμεισς κοιταμε τον καπιταλισμο ως σωτηρα....
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: 20/10/07, 16:21 »
Κιράτζο, και στην Ιταλία υπάρχουν ιδωτικά Πανεπιστήμια εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Βέβαια άλλα είναι για να σου δίνουν πτυχίο και άλλα για να σε μάθουν. Το που θα προσπαθήσεις να πας το αποφασίζεις εσύ. Όπως βέβαια και οι εργοδότες είναι που θα αποφασίσουν ποιον θα προσλάβουν.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: 20/10/07, 16:32 »
Κιράτζο, και στην Ιταλία υπάρχουν ιδωτικά Πανεπιστήμια εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Βέβαια άλλα είναι για να σου δίνουν πτυχίο και άλλα για να σε μάθουν. Το που θα προσπαθήσεις να πας το αποφασίζεις εσύ. Όπως βέβαια και οι εργοδότες είναι που θα αποφασίσουν ποιον θα προσλάβουν.
ναι οκ..γινεται στην ιταλια..ασε ομως τις ξενες χωρες...αιτιολογηστε επιτελους γιατι ειναι σωστο να υπαρχουν στην ελλαδα....μην μας λετε και εκει εγινε και εκει εγινε..και αυτο ειναι παραδειγμα..οχι εγω δεν θεωρω ορθα τα παραδειγματα..πες τε μας επιχειρηματα..γιατι στην ελλαδα ειναι σωστο να δημιουργηθουν ιδιωτικα πανεπιστημια.

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: 20/10/07, 16:37 »
Για να μην πηγαίνουν τα παιδιά που δεν περνάνε πουθενά και τα παιδιά που θέλουν το κάτι παραπάνω στην Ιταλία για σπουδές.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: 20/10/07, 16:53 »
Amylo, ο λόγος που πρέπει να αλλάξει το Ελληνικό Σύνταγμα είναι ότι έχουμε αποδεχθεί το Ευρωπαϊκό και είμαστε υποχρεωμένοι να εναρμονιστούμε. Οπότε όλα τα περαιτέρω είναι λόγια για εσωτερική κατανάλωση. Στο θέμα της Παιδείας τα κόμματα που ενίστανται το πράττουν διότι θέλουν κι αυτά να πάρουν κομάτι από την πίτα που ανοίγεται μπροστά τους - και είναι και ανθυγειινή, με πολλά λιπαρά και πλούσια κρέμα γάλακτος. Όταν το πάρουν θα δεις ότι θα πάψουν να φωνάζουν.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν γίνεται καμμιά ουσιαστική συζήτηση για την βελτίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Είναι ήδη καμένο χαρτί κι έτσι κι αλλιώς ο ρόλος των Ελλήνων Πολιτών στην ΕΕ έχει καθοριστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Παροχείς υπηρεσιών χαμηλής δυναμικότητας, οι οποίες δεν χρειάζονται κάποιο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Όποιος δεν επιθυμεί αυτήν την κατάταξη απευθύνεται σε άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.

Αυτά με πολύ απλά λόγια και περιληπτικότατα.

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: 20/10/07, 17:00 »
Για να μην πηγαίνουν τα παιδιά που δεν περνάνε πουθενά και τα παιδιά που θέλουν το κάτι παραπάνω στην Ιταλία για σπουδές.
ε τοτε αντι να εισαι υπερ των ιδιωτικων πανεπιστημιων γιατι δενεισαι υπερ του να μην υπαρχουν πλεον πανελληνιες και να περνανε ολοι σε σχολες;...και δσεν θα χωνει ακι ο μπαμπακας το χερι στην τσεπη...
παπου ξερεις τι μου λες;...επειδη τα κομματα φωναζουν για να μην αναθεωρηθει το συναταγγμα αυτο σημαιβνει οτι πρεπει να αναθεωρηθει για να μην περασει στα "κουμουνια"...η ευρωπη εχει αλλες δυναμικες,και φυσικα το επιπεδο δεν ειναι το ιδιο...εναπαραδειγμα θα σου πω..σε αλλα κρατη τα πανεπηστιμια που διδασκουν χημεια δεν κανουν μαθηματικα,που σημαινει φευγει ενα βαρος απο τους φοιτητες,αλλα απο αλλες γνωσεις πανψω στη χημεια ειναι ελλειπης......και σου ξανα λεω..ξερεις τι σημαινει γιγαντισμος στην τριτοβαθμια εκπαιδευση;...σημαινει οτι το μεγαλο πληθος των φοιτητων και των πτυχιουχων δημιουργει προβλημα στην αγορα εργασιας..το θεμα δεν ειναι να παρεις ενα πτυχιο για να το παρεις...
παιρνετε παραδειγμα την ευρωπη..μονο στα ιδιωτικα πανεπιστημια ομως γιατι εκει σας συμφερει...

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: 20/10/07, 17:08 »
Γιατί αν καταργηθούν οι πανελλήνιες ο καθένας θα μπαίνει σε όποια σχολή θέλει και έτσι πολλά τμήματα θα κλείσουν και άλλα θα έχουν τόσους πολλούς φοιτητές που δε θα ξέρουν τι να τους κάνουν. Πέρα του ότι ο κάθες χαμένος αργόσχολος μπορεί να πηγαίνει ιατρική, αρχιτεκτονική χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις και να δεις τι μπάχαλο θα δημιουργηθεί στα πανεπιστήμια μετά. Θα ήταν πολύ καλό να καταργηθούν οι πανελλήνιες αλλά το κράτος ακόμα δεν έχει υποδομές για μια τέτοια κίνηση. Και στο κάτω κάτω με κάποιον τρόπο πρέπει να ξεχωρίζουμε αυτούς που διαβάζουν από τους άλλους που δεν διαβάζουν. Δεν είμαι υπέρ των πανελληνίων σε καμία περίπτωση απλά πιστεύω ότι με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα οι πανελλήνιες είναι ο ιδανικός τρόπος για την εισαγωγή των νέων στα πανεπιστήμια. Ίσως με κάποια μετατροπή αυτού του θεσμού οι πανελλήνιες να αποκοτύσαν έναν πιο διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα αλλά και πάλι δεν μπορείς να αφήσεις τα πανεπιστήμια ανοιχτά στον καθέναν. Υποτίθεται ότι εκεί μέσα μπαίνεις να για να βγεις απιστήμονας. Δεν μπορεί να μπαίνει ο καθένας λοιπόν. Και λέγοντας ότι δεν μπορεί να μπαίνει ο καθένας δεν κάνω διάκριση σε παιδιά έξυπνα και χαζά, αλλά σε παιδιά μελετηρά και τεμπέλικα.

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: 20/10/07, 17:11 »
Αυτος που δεν περναει πουθενα γιατι να παει σε πανεπιστημιο? ???..Το οτι δεν περασε δειχνει οτι ισως δεν του παει το πανεπιστημιο... :-\..Θα το ξαναπω..Πρεπει ολοι να γινουν επιστημονες?Αυτοι που θελουν το κατι παραπανω οπως λες ειναι μια μειοψηφια και οπως φαινεται εχουν αφθονο το χρημα να το χωνουν σε καλα πανεπιστημια Αμερικη και Αγγλιας.Για αυτους ομως πρεπει αν την παθει η πλειοψηφια? :-X

Παπου συμφωνω στο οτι αργα η γρηγορα θα γινει αυτο αφου ειναι ηδη αποφασισμενο.
Στην Ιταλια μπορει να υπαρχουν ιδιωτικα αλλα ακομα και ανθρωποι που φευγουν απο δω πανε και σπουδαζουν στα δημοσια τους.Κατι σημαινει αυτο..

Και για να φτιαξουμε και λιγο το κλιμα παρτε και αυτο..Για πλακα ειναι ε μην αρχισετε..http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Σπουδάζει_μπίζνες_αντμινιστΟέσιον_στην_Αγγλία
TOMATOSE MOVIE