Οι παραταξεις με τη σημερινη μορφη ειναι κατα μεγαλο βαθμο η μονη συλλογικοτητα που μπορει να υπαρξει στο ελληνικο πανεπιστημιο σημερα αφου η κοινωνια ολοκληρη ειναι βαμμενη σε τετοιο βαθμο!Βαμμενη ουτε καν με ιδεολογιες αλλα με κομματα!Σε μικρο βαθμο υπαρχουν και συλλογικοτητες οπως προανεφερα αλλα το ξαναλεω που ειναι ανεξαρτητες φαινομενικα απο κομματα.Τετοιες υπαρχουν ακομα και στα αμερικανικα πανεπιστημια(ενταξει δεν μιλαμε για Ιταλια,Γαλλια)..
Εδώ η άποψή μου είναι αντίθετη. Πιστεύω ότι εφόσον δεν υπήρχαν παρατάξεις θα ήταν πολλοί περισσότεροι οι φοιτητές που θα ασχολούνταν με φλέγοντα θέματα. Αντίθετα τώρα είναι πάρα πολλοί αυτοί που αδιαφορούν διότι με το που μπήκαν στην σχολή είδαν αυτή την κατάσταση και ξενέρωσαν (είμαι και εγώ ένας απ'αυτούς). Ειδικά αν σκευτείς πως τα άτομα που βρίσκονται σε κάποια παράταξη (ανεξαρτήτως ποιας), με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο "βολεύονται" αξιοποιώντας τις συνδέσεις τους (και αν νομίζετε ότι αυτά ισχύουν μόνο για ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, κάνετε λάθος).
Δεν βλεπω να διαφωνουμε πουθενα..Αλλο πραγμα λεω εγω αλλο λες εσυ.Δεν διαφωνω ομως οτι οτι πολλοι ξενερωνουν με την παραταξιακη κατασταση που επικρατει..Ομως αυτος δεν ειναι λογος για να μην αγωνιστεις η μαλλον ειναι ο ευκολος λογος για να πεις ''εγω χεστηκα για ολα''..Μπορεις να αγωνιστεις η εστω να ξερεις τι συμβαινει τι γινεται στ πανεπιστημιο και χωρις να εισαι σε παραταξη..
Για αλλη μια φορα ξαναλεω..Bassman..ειδες κανενας απο μας να υποστηριζει τις φοιτητικες παραταξεις?ΤΟ θεμα περι αυτων το ανοιξε ο freemind που το συνεδεσε αυθαιρετα με ολα τ αλλα που λεμε..
Παμε στα γρηγορα τωρα
_Γιατι τοση υποτιμηση στους φοιτητες που δεν εργαζονται?Και εγω αν ειχα περασει επαρχια θα δουλευα αλλα αφου περασα στην Αθηνα και εχω μειωμενα εξοδα εχω θεσει ως προτεραιοτητα μου τη σχολη.ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΩ.Πραγμα που σημαινει και παρακολουθηση και διαβασμα..Παραλληλα υπαρχουν και τα διαφορα περιεφεριακα οπως οι ξενες γλωσσες..Δεν τα πηραμε ολοι στο λυκειο αυτα..Η δουλεια μου ειναι οι σπουδες μου εν προκειμενω και νομιζω οχι εμενα αλλα πολλων απο αυτους που λιγο πολυ επιπλητεις(να το ξαναπω για να μην αρχισουμε..δεν μιλαω εκ μερους παραταξεων)..
_Οι συνελευσεις δεν ειναι συμβουλια εταιριων.Ειναι συλλογικη διαδικασια που ομως αντικορουνται επιχειρηματα και συμφεροντα..Και συμμετεχει πολυς κοσμος..Λογικο ειναι να υπαρχουν τσακωμοι φωνες και καβγαδες..Εδω στο κιθαρα που συζηταμε περι ανεμων και υδατων υπαρχουν αυτα..Το αν αυτα που λεγονται στις συνελευσεις ειναι μ**** το συζηταμε(μικροπολιτικα,κομματικιες διαφωνιες κλπ)..
Η μειοψηφια κλεινει τη σχολη οταν ο κοσμος δεν μπαινει στις συνελευσεις..Λαθος του κοσμου ισως?Εκτος αυτου η συνελευση εχει ενα καταστατικο που λεει οτι αν δεν μαζευτει ενας αριθμος ατομων δεν γινεται..Αν παραβενεται αυτο συμφωνω οτι η καταληψη δεν εχει βαση.Σε μας παντως οποτε δεν ειχε επαρκεια δεν γινοταν.
_Χωρις να ξερω επ ακριβως αυτες τις ενεργειες περι καψιμο καλπων κλπ και τους λογους για τους οποιους εγιναν παρατηρω οτι απο τη μια ολοι βριζουμε παραταξεις,θελουμε να τις διωξουμε απο τις σχολες κλπ αλλα οταν γινουν τετοιες ενεργιες μιλαμε για τρομοκρατια,τραμπουκισμους και αλλα τετοια..Παρατηρηση κανω δεν ξερω ουτε το γεγονος ουτε παιρνω θεση..
_Να σε προστατεψει ποιος απο τι?Οπως λες ουτε σε παραταξεις ησουν ουτε τιποτα..Κατα τη γνωμη μου αθωοι φοιτητες δεν θα την πληρωσουν ποτε και απο κανεναν(τουλαχιστον με τον τροπο που εννοεις)..Αν τωρα ανηκεις σε καμια ΔΑΠ ή απο την αντιθετη ΕΑΑΚ ξερω εγω δεν χρειαζεσαι παλια κανεναν για να σε προστατεψει..Επιλογη σου ειναι να κανεις οτι κανεις.
Λες και καποια σωστα ομως
..Μια μικρογραφια της ελληνικης κοινωνιας και εκει μεσα.Δολοπλοκιες...διαφθορα..και που κ που καποιοι αληθινοι ιδεολογοι που οντως θελουν να προσφερουν..αλλα τους τρωει στο τελος το σαπιο συστημα.
*...αφου μεγαλωσα ομως και μπηκα για τα καλα στην "μηχανη του κιμα" αναθεωρησα πολλες αποψεις.
*Αυτο συνεβει σε σενα παρακαλω μη το γενικοποιεις..Και κατα δευτερον μη το θεωρουμε κα κατι καλο αυτο..Αλλοιωση του ανθρωπου ειναι..Εκτος αυτου υπαρχουν παρα πολλοι ανθρωποι που μπηκαν στη μηχανη του κιμα και την πολεμησαν και διατηρησαν και τις ιδεες του και ολα..
4 εξαμηνα τα εχασες επειδη χαθηκαν παρα πολλα μαθηματα λογω καταληψεων?2 χρονια δηλαδη?περιεργο..
Ε ενταξει ολα τα αλλα ειρωνικα και καυστικα περι ''επαναστατων'' και ανθρωπους που τρωνε τα λεφτα του μπαμπα επειδη σπουδαζουν(ακουσον σκουσον

αντι να μπουν στη μηχανη του κιμα απο τα 18) τα χουμε φαει στη μαπα στο φορουμ και δεν τους δινω πια καμια σημασια..Ο καθενας κρινεται απο λογια και κυριως πραξεις οποτε..
sneaky οταν τελειωσεις τη σχολη σου ομως και θα πας να δουλεψεις με τα ευελικτα ωραρια,μηδεν συμβασεις,10ωρα με αμοιβες 8ωρου κλπ θα εισαι ευχαριστημενος φανταζομαι.