@YmiRLinG: Πριν ξεκινήσω, επέτρεψέ μου να σου πω πως σχόλια του τύπου: "Κόψε τον πολύ Άδωνι και την Καθημερινή, κάνει κακό", κατα την άποψή μου είναι ένας (προφανώς ελαφριάς μορφής) "λιθοβολισμός". Και όταν κάποιος προκειμένου να απαντήσει σε εμένα κάνει αναφορές σε ανθρώπους που θεωρεί "φασίστες" τότε προσπαθώντας να κάνει έναν ατυχή παραλληλισμό θέλει έμμεσα να κατηγορήσει κι εμένα ως "φασίστα". Πρόκειται απλώς λοιπόν για μια απλή επισήμανση και όχι "ηλίθια" μεθοδολογία ισχυροποίησης των θέσεών μου ή οτιδήποτε άλλο. Λες και αν με έβριζες εσύ ή ο οποιοσδήποτε ευθέως, κάτι θα γινόταν! Λες και δε ξέρω να υπερασπίζομαι τις θέσεις μου. Τι τα γράφω τότε όλα αυτά τα "σεντόνια" εδω μέσα; Απλά θα κλαιγόμουν και θα φώναζα τους συντονιστές να σας κάνουν "ντα"!!!

¨Ελα λοιπόν... δεν είναι η πρώτη φορά που συζητάμε μεταξύ μας!!
Τέλος πάντων.. ας δεχθώ πως τα παντα είναι καλοπροαίρετα και δεν υπήρξε κανένας λιθοβολισμός για να πάμε και παρακάτω...
1. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ και η ΕΡΕΥΝΑ δε συνιστούν τμήμα του παραγωγικού ιστού; Γίνονται απλά για να γίνονται; Δεν εφαρμόζονται πουθενά στην πράξη; Και αυτά τα 2 δε χρειάζονται ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ προκειμένου να πραγματοποιηθούν; Όσο για το "τι είπα" και "τι είπες", απλά θα χάσουμε χρόνο πάνω σε αυτό. Μάλλον έχεις παρεξηγήσει τα λεγόμενά μου αλλα δε χάλασε και ο κόσμος...
2. Με το προηγούμενο διπλό μου post απαντώ τουλάχιστον σε τρείς και όχι μόνο σε εσένα. Άρα δε χρειάζεται να απολογείσαι (με την καλή έννοια) για τα πάντα. Απο εκεί και πέρα, αν η κοινωνική ηθική απαιτεί σήμερα εν έτει 2011 την κατάργηση του ασύλου, ποιό είναι το πρόβλημα; Πλην όμως, μίλησα εγώ για κατάργηση του "ασύλου ιδεών" μέσα στο Πανεπιστήμιο; ΟΧΙ! Όπως οι ιδέες έχουν άσυλο σε ολόκληρη την κοινωνία, έτσι θα πρέπει να έχουν και στο Πανεπιστήμιο. Και όπως η αστυνομία μπορεί να επεμβαίνει κατα την τέλεση παράνομων και κακουργηματικών πράξεων σε ολόκληρη την επικράτεια, έτσι πρέπει να επεμβαίνει και στο Πανεπιστήμιο. Απλό δεν είναι; Και κλείνω αυτή την παράγραφο λέγοντάς σου πως η διαφορά μας μάλλον είναι πάνω στο ΤΙ σημαίνει "παραγωγικός ιστός". Για εσένα μάλλον σημαίνει "καπιταλιστική κρεατομηχανή". Για εμένα σημαίνει κάτι άλλο πολύ πιο δημιουργικό, ή πιο "ιδεαλιστικό" αν θες.. . Γι'αυτό εγώ την εξειδίκευση όπως ΚΑΙ την παραγωγή γνώσης ΚΑΙ τη διεξαγωγή έρευνας τα θεωρώ ουσιώδη και βασικά στοιχεία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της σύνδεσής της με τον παραγωγικό ιστό, αλλα ΟΧΙ παιδεία!
3. Φαντάζομαι πως για κάποιον αριστερό αναποτελεσματική αριστερά= κακή αριστερά. Δεν το είπα με την έννοια κακός=pure evil!!!

Αφού όμως το ΚΚΕ δεν έχει διδαχθεί κάτι απο το παρελθόν του γιατί δε συμπεριφέρεται με την περισσή βία που το χαρακτήρισε την περίοδο '42-'49 (όπως εύχεται ανοιχτά κι ενίοτε επιχειρεί σε σαφώς μικρότερο βαθμό η λοιπή αριστερά); Κάτι θα έχει διδαχθεί... το τι μπορεί να είναι αυτό ευχαρίστως να το συζητήσουμε, αν και πάλι θα είμαστε εκτός θέματος... Το σίγουρο είναι πάντως οτι το ΚΚΕ με τη στάση που επιδεικνύει, χαίρει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης απο το λαό σε σχέση με την υπόλοιπη αριστερά...
4. Πάμε και στα περι του Αδώνιδος και εμού. Σχολίασα κυρίως το "αντιαριστερός" γιατί αυτή την άποψη την ακούω πολύ συχνά και με εκνευρίζει αφάνταστα. Όπως επίσης (σχολιάζω τώρα) και το "εθνικιστής". Διότι και απο αυτό είμαι (αρκεί να ξέρουμε ακριβώς ΤΙ σημαίνει "εθνικισμός" και όχι τον (και πάλι) αριστερίζων ορισμό περί "εθνικιστής=ρατσιστής=φασίστας=νεοναζί" κλπ. Φαντάζομαι δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία αριστερών (τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω).
Απο εκεί και πέρα, το ΤΙ είναι "φασισμός", ΠΟΙΟΣ είναι "φασίστας" και ΠΟΙΑ τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ μεγάλο θέμα και αν και όχι παντελώς άσχετο με αυτό που συζητούμε, η κουβέντα μας θα πάρει τελείως άλλες διαστάσεις! Ας το αφήσουμε εδώ και αν θες το συζητάμε σε άλλο θέμα όπως του αρμόζει