Άντε πάλι... Βάζω στοίχημα πως μέχρι το άλλο Σάββατο θα έχουμε ξαναγυρίσει στον Εμφύλιο
Νέος νόμος Διαμαντοπούλου/άρθρο 3/παράγραφος 2: "Σε περίπτωση τέλεσης ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ πράξεων, ισχύει η κοινή νομοθεσία". Αυτή είναι η περιβόητη κατάργηση του ασύλου...
Αν είναι τώρα να αρχίσουμε τον "πόλεμο των links" να παραθέσω κι εγώ καμια 20ριά απο δαύτα, με καταστροφές, βανδαλισμούς, εγκληματικές ενέργειες, φίμωση (ως και "χτίσιμο") ανθρώπων εντός του ασύλου για να τελειώνουμε...
Αν κάποιος πιστεύει πως το κράτος δε θα εφαρμόσει σωστά αυτή την παράγραφο του νόμου, θα πρέπει να εξηγήσει α) γιατί το ίδιο αυτό παράνομο κράτος εφάρμοζε μέχρι πριν μια εβδομάδα τον προηγούμενο νόμο και σεβόταν το άσυλο ενώ τώρα θα αρχίζει τις αυθαιρεσίες; β) Γιατί αυτό το καταπιεστικό κράτος δεν συλλαμβάνει όλους τους αριστερούς/ αναρχικούς και όλα τα παρακλάδια σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια οπου και δεν υπάρχει άσυλο αλλα και ΟΠΟΤΕ συλλάβει κανέναν την επόμενη ημέρα αυτός είναι έξω; Ποιός το εμποδίζει;
Όσο για τους ανθρωπολόγους, ας μου εξηγήσει κάποιος ποια η αντιμετώπιση που δέχθηκε ο Α. Πουλιανός ερχόμενος στην Ελλάδα (αφού είχε αποδείξει την ανθρωπολογική σχέση μεταξύ αρχαίων-νέων Ελλήνων) απο τις "προοδευτικές" δυνάμεις του τόπου; Δε θέλω τώρα να ανοίξουμε νέα συζήτηση περι ανθρωπολογίας, θέλω απλά να πω πως όταν κάποια ομάδα (μικρή ή μεγάλη) πολιτών θεωρεί δικαίωμα ή και υποχρέωση της να μη σέβεται τις αντίθετες απόψεις (έχω αναφέρει και άλλα παραδείγματα στα οποία ΔΕΝ πήρα επίσης καμία απάντηση), αυτόματα "νομιμοποιεί" και το κράτος να μη σέβεται και αυτό με τη σειρά του τις όποιες αντίθετες απόψεις.
Διότι η Δημοκρατία είναι ένας διαρκής, καθημερινός αγώνας απο καθέναν μας ξεχωριστά. Δεν είναι μια δουλειά που εξουσιοδοτήσαμε (ή μάλλον "προσλάβαμε" με σύμβαση ορισμένου χρόνου) 300 ανθρώπους να την κάνουν για εμάς και εμείς να μην ασχολούμαστε καθόλου.. Ακόμα και το πιο μικρό παράπτωμα (πχ. να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου πάνω σε πεζοδρόμιο, πόσο μάλλον να κομματιάζεις το πεζοδρόμια και να πετάς τα κομμάτια στις βιτρίνες των καταστημάτων) αυτόματα καταλύει τη Δημοκρατία και επιτρέπει στο κράτος να συμπεριφερθεί και αυτό με ασέβεια απέναντι στην ίδια Δημοκρατία.. Είτε το θέλουμε είτε όχι, το κράτος πηγάζει απο τους πολίτες και την ανάγκη τους να δημιουργήσουν ένα "μηχανισμό" θεσμών και ανθρώπων που θα εξασφαλίζουν τη λειτουργία του, που θα έχει την απαιτούμενη δύναμη (κράτος) να παρέχει ελευθερία και ασφάλεια σε αυτούς! Δεν είναι ένα "τέρας" που προσγειώθηκε απο άλλο γαλαξία στη Γη για να καταπιέσει το ανθρώπινο είδος!!
¨Αρα το κράτος (σε Δημοκρατικά καθεστώτα) και το πολιτικό σύστημα είναι ο "καθρέπτης" της κοινωνίας. Αν δε σου αρέσει όμως το είδωλο που βλέπεις, δε σπάς τον καθρέπτη. Απλά σουλουπώνεσαι ο ίδιος!
Κοινώς, αν θες το κράτος να σέβεται τους νόμους, θα πρέπει πρώτα απ'όλα να τους σέβεσαι εσύ ο ίδιος. Αν εσύ καταπατάς τους νόμους συνειδητά για να χτυπήσεις το κράτος, τότε το κράτος θα νομοθετήσει και θα εφαρμόσει τους νόμους αυτούς για να χτυπήσει εσένα! So simple

Δηλαδή ακόμα και δίκιο να έχουν οι φοιτητές, το έχουν χάσει αυτό το δίκιο τους πολύ πριν ψηφιστεί ο νέος νόμος. Απλά τώρα ήλθε και η επικύρωσις!
Αν τώρα είχαμε Πανεπιστήμια τα οποία λειτουργούσαν ομαλά και ειρηνικά με απόλυτο σεβασμό στην ελευθερία διακίνησης ΟΛΩΝ των ιδεών και με ένα φοιτητικό κίνημα που προστάτευε την ελευθερία και τη νομιμότητα εντός των Πανεπιστημίων χωρίς να χρειάζεται τη συμβολή της αστυνομίας (ακόμα περιμένω να ακούσω τι είχε γίνει στο παρελθόν απ'αυτού ή τι προτάσεις έγιναν απο την Πανεπιστημιακή κοινότητα στη συζήτηση του νομοσχεδίου προκειμένου να διατηρηθεί το άσυλο ώς είχε)) και παρ'όλα αυτά ερχόταν το κράτος να νομοθετήσει απο το πουθενά υπέρ της εισόδου της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, τότε κι εγώ θα ήμουν μαζί με τον YmiRLinG ή τον Kiratzoharris ή τον Profoskin. Θα ήταν ένα εξόφθαλμα δικτατορικό μέτρο. Τώρα όμως;;;
Αν πάλι είναι όντως ένα δικτατορικό μέτρο... ποιός ευθύνεται; Το κακό και καταπιεστικό κράτος ή και η ίδια η Πανεπιστημιακή κοινότητα που έδωσε όοολα τα απαραίτητα πατήματα ατην εξουσία;
Διότι όπως είχε πει και ο Χ. Τρικούπης (αν θυμάμαι καλά): "Για τις δικτατορίες ευθύνονται πρωτίστως εκείνοι που τις προκαλούν και μετά αυτοί που τις εκτελούν"...