Αυτο που καταστρεφεται(τελειωτικα και με σφραγιδα) αυτη τη στιγμη ειναι το δημοσιο πανεπιστημιο,ο χαρακτηρας του,,τα προγραμματα σπουδων,η ανεξαρτησια τους απο την σαπιλα των αγορων και η δυνατοτητα τους να βγαζουν οσο ηταν δυνατο ολοκληρωμενους ανθρωπους-επιστημονες και οχι εργαλεια(μαθημενα στην ελαστικη εργασια) που στην πρωτη κριση-υφεση-αναδιαρθρωση της αγορας πανε για αλλαγη.Η αλλαγη του ρολου του πανεπιστημιου σε ενα ακομα κολλεγιο δεν μου αρεσει.
Πάλι δεν αναφέρεις την αιτία! Δημιουργείς έναν αφορισμό ο οποίος μπορεί να είναι αλλά και μπορεί να μην είναι αληθής. Αυτός δεν είναι πολιτικός λόγος.
Επίσης η πρότασή σου εμπεριέχει ένα καταστροφικό πολιτικό σφάλμα. Πρόσεξε: "Αυτό που καταστρέφεται είναι η δυνατότητα του Πανεπιστημίου να βγάζει
ολοκληρωμένους ανθρώπους-επιστήμονες" Αφήνεις να διαφανεί ότι η ενδόμυχη άποψή σου είναι ότι "ολοκληρωμένοι άνθρωποι" βγαίναν μέχρι σήμερα μόνο από Πανεπιστήμια πράγμα το οποίο, ακόμα και αν είναι αληθές, σε φέρνει σε ρήξη με την πλειονότητα του κοινωνικού συνόλου (μη πτυχιούχους), τους οποίους κρίνεις ως μη ολοκληρωμένους (και άρα ανίκανους να σε κρίνουν?)
Η αλήθεια όμως είναι και ο καθένας γνωρίζει ότι η ολοκλήρωση ενός ανθρώπου επιτυγχάνεται μέχρι και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες βελτίωσης. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο άνθρωπος δεν ολοκληρώνεται. Απλά αποκτά εξειδίκευση.
Αυτό αποδεικνύεται αν ενδοσκοπήσεις και στον εαυτό σου. Λες κάπου παραπάνω: "Ε, τώρα, 21 χρονών είναι πως περιμένεις να μιλάνε. Δεν είναι δα και απόφοιτοι πολιτικών επιστημών!" Δηλ παραδέχεσαι ενδόμυχα ότι ο ολοκληρωμένος πολίτης είναι
μόνο ο εξιδεικευμένος απόφοιτος των πολιτικών επιστημών!!! Οπότε όχι μόνο άτομα 21 χρονών δεν μπορούν να έχουν πολιτική σκέψη και έκφραση αλλά και 41, αν δεν έχουν την παραπάνω εξειδίκευση.
Δεν μπορείς μετά να λες ότι ενδιαφέρεσαι ώστε τα Πανεπιστήμια να εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας (ως κίνημα εννοώ). Ποιές ανάγκες? Να αποδώσουν εξιδεικευμένους "φωστήρες" με απαξιωτικό λόγο για, και ταπεινωτικές πράξεις στο, κοινωνικό συνόλο? Αυτές είναι οι ανάγκες της κοινωνίας?
ΥΓ. Δεν αναφέρομαι στην συλλογιστική του συγγραφέα που παρέθεσες. Έχω τις αντιρρήσεις μου και τις έχω θέσει και δημοσίως. Αυτό που ψάχνω να βρω είναι αυτούσια κριτική, πολιτικό λόγο και προτάσεις του φοιτητικού κινήματος και όχι των κομματικών του ταγών και μεντόρων.