[...]
#1. Και βέβαια πρέπει να μου παρουσιάσεις αποδείξεις. Διότι και βέβαια σε συμφέρει να παραδεχθείς πως το άσυλο καταπατούνταν και πριν την κατάργησή του. Διότι έτσι το επιχείρημα "να δείτε τι θα κάνουν τώρα που δεν υπάρχει άσυλο" αποκτά άλλη δυναμική. Αλλιώς, θα μείνουμε στο οτι εσύ θα λές πως "οι μπάτσοι απλώς θα φιμώσουν τις προοδευτικές δυνάμεις του Πανεπιστημίου" και εγώ θα λέω πως "η αστυνομία απλώς θα πατάξει το έγκλημα και την παρανομία εντός του Πανεπιστημίου".
#2. Δυστυχώς δε μπορούμε να λέμε στη Δημοκρατία πως οι μη συμμετέχοντες φέρουν απλώς κάποια ας πούμε ηθική ευθύνη για τη μη συμμετοχή τους. ΟΛΟΙ είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν! Το ίδιο ισχύει και για τα Πανεπιστήμια. Είναι αδιανόητο σε μια Δημοκρατία, τις αποφάσεις να τις λαμβάνει η πλειοψηφία της μειοψηφίας! Και θα έπρεπε να υπάρχουν αυστηροί κανόνες που να λύνουν το ζήτημα.
Δε μου απάντησες όμως στο άλλο: Δικαιούται μια ΓΣ (έστω και με απόλυτη πλειοψηφία επι του συνόλου των φοιτητών) να καταλάβει ένα Πανεπιστήμιο, εμποδίζοντας την ελεύθερη διακίνηση αυτών που θέλουν να σπουδάσουν-διδάξουν; Είναι Συνταγματικό δικαίωμα του φοιτητή να πάει στο Πανεπιστήμιο, να παρακολουθήσει τα μαθήματα και να εξεταστεί; Αν ναι, ποιός μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα έστω και αν αυτός οι φοιτητής είναι ένας ανάμεσα σε 1000; Δε μπορείς να καταργήσεις το Σύνταγμα με εσωτερικές φοιτητικές διαδικασίες, απλά δε γίνεται. Αν θέλουν οι φοιτητές ας κατέβουν σε αποχή. Και σε αυτή την περίπτωση το σύστημα θα πιεστεί, μόνο που εκεί οι μόνοι που θα χάνουν τις εξεταστικές και τα εξάμηνα είναι οι απέχοντας και μάλλον αυτό δε συμφέρει κάποιους που ως λύση θεωρούν πάντα την κατάληψη. Ίσως γιατί αυτοί ΔΕΝ είναι και τόσοι πολλοί όσοι θέλουν να φαίνονται...
#3. Δε νομίζω πως σε "έπιασα" και πολύ εδώ πέρα (μάλλον φταίει πως δεν έχω πάει στο Πανεπιστήμιο

). Αυτό που κατάλαβα είναι πως έχουμε διαφορετική θεώρηση όσον αφορά στο θέμα των "αντικαταληψιών". Εγώ εν μέρει συμφωνώ με αυτά που έγραψες πιο πάνω, εν μέρει όχι. Εσύ πάλι θεωρείς πως οι αντικαταληψίες είναι ακριβώς οι ίδιοι όπως και παλιότερα, απλά τώρα προβάλλονται περισσότερο απο τα ΜΜΕ (έχουν και τη στήριξη του facebook;;; ). Δεν έχεις όμως δίκιο. Έχω κι εγώ τη δική μου ενημέρωση
Πλην όμως επέτρεψέ μου να σου πω κάτι στο οποίο δεν πιστεύω πως θα διαφωνήσεις, τουλάχιστον έντονα. Θεωρώ πως θα ήταν πολύ καλύτερα να έχει κάνει η κυβέρνηση (η όποια κυβέρνηση) μια συνάντηση με την Πανεπιστημιακή κοινότητα ρωτώντας: "Τι μπορείτε να κάνετε ΕΣΕΙΣ ως κοινότητα για να περιφρουρήσετε το Πανεπιστήμιο απο φαινόμενα παρανομίας; Μπορείτε να εξασφαλίσετε την ευνομία εντός του Πανεπιστημίου; Αν ναι, κάν'τε τις ενέργειές σας και φέρτε αποτελέσματα! Αν όχι, τότε λυπάμαι πολύ, αλλα θα καταργήσω το άσυλο και θα αναλάβω ΕΓΩ να κάνω αυτό που δε μπορείτε ΕΣΕΙΣ" Αυτό μάλλον θα ήταν Δημοκρατικότερο και θα έδινε έστω και για τους τύπους μια ευκαιρία στην Πανεπιστημιακή κοινότητα να αποδείξει πως μπορεί να διασφαλίσει την ευνομία χωρίς να χρειάζεται την κρατική παρέμβαση. Δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν έγινε κάποια συζήτηση επ'αυτού (εκτός και αν κάνω λάθος) αλλα κανείς φοιτητής-καθηγητής δε μπόρεσε να αντιληφθεί πως όσο συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση στα Πανεπιστήμια, θα ερχόταν αναπόφευκτα και η κατάργηση του ασύλου και μάλιστα ασυζητητί! και ρωτώ: Πως το τόσο έμπειρο απο αγώνες φοιτητικό κίνημα δε μπόρεσε να αντιληφθεί αυτό το απλό;
Όσο για το ΚΚΕ δεν έχω να πω κάτι: Ας απολογηθεί πρώτα για άλλες και άλλες περιπτώσεις αλλαγής στάσης του συνολικά στην 90+χρονη ιστορία του και ας συζητήσουμε μετά για το τί έκανε ή δεν έκανε στα Πανεπιστήμια το '06, το '07 ή το '11, Αν και... με συγχωρείτε... δεν έχει και πολύ άδικο που δε θέλει να συμπράξει τουλάχιστο με το ΣΥΡΙΖΑ και τις διάφορες συνιστώσες του που άλλες θέλουν αντίσταση με γκαζάκια και μολότωφ και άλλες θέλουν αντίσταση με "βραδιές αυτοοργανωμένης ποίησης και μετα-θεατρικού παιχνιδιού"!!!! Γιατί μπορεί να μην έχω πάει στο Πανεπιστήμιο αλλα αυτές τις αηδίες τις έχω δει με τα ματάκια μου σε υπο κατάληψη Πανεπιστήμιο!!!