Συμφωνω στα λεγομενα σου περι απαξιωσης απο τους ιδιους τους φοιτητες (ή μέρος αυτών). Όσον αφορά τις παρατάξεις ούτε εγώ τις γουστάρω για 1002 λογους που εχουμε παραθεσει , αλλα για τα παρακαλετα, τα μηνυματα και τις αντιγραφες ευθυνονται οι φοιτητες ως ατομα, και οχι το ''χαλαρό'' δημοσιο πανεπιστημιο...Τι σε κανει να πιστευεις οτι σε ιδιωτικα πανεπιστημια δε θα συμβαινουν αυτα; αν ειναι δεν ειναι καποιος απο καποιο κομμα που θα στελνει, θα είναι καποιος φίλος! Επισης αν ο καθηγητης πειθεται με δακρυβρεχτες ιστοριες και περναει αβερτα κοσμο, φαντασου ποσο ευκολα θα περνούσε τα μαθηματα ένας φοιτητής που πλήρωνε κιολας! Στο εξωτερικο δεν νοειται απ' όσο ξέρω, but this is Greece my friend.
Η λογική σου συμπίπτει με αυτους που απεγνωσμένοι απο τη διαφθορα και την ασυδοσια λησμονουν καταστασεις χουντας διοτι ''ετσι δε θα τολμαγε κανεις να καταχραστει δημοσιο χρημα, θα υπηρχε οργανωση και πειθαρχια στην κοινωνια, δε θα φοβοσουν το βραδυ μην σε κλεψουν μιας που θα υπηρχε αστυνομικος στο τετραγωνο σου κλπ κλπ''...Ναι, ισχυουν αυτα. αλλα θα ειχες χουντα, και οχι σαν σχημα λογου οπως το λεμε τωρα. (προφανως δε σε λεω χουντικο, ελπιζω να καταλαβαινομεθα). Καταννοω την αγανακτηση σου, μιας που συμφωνησα σε ολα αυτα που ειπες. Διαφερουμε όμως στο πώς προσεγγίζουμε τη λυση.
Ειμαι της αποψης οτι οταν κάτι εχει προβληματα προσπαθεις να το διορθωσεις, όχι να το καταργησεις. Φαντάσου λοιπόν πόσο ακόμα πιο άδικο θα ήταν αν υπήρχε ο συμφοιτητής σου που αντέγραφε στις εξετασεις την ιδια ωρα που πληρωνετε διδακτρα... Τότε να δεις τι τοίχους που θα γραφες.
Αν υπάρχει κάτι που πρεπει να γινει αμεσα για να παρουν πούλο πολλοί άσχετοι με το Πανεπιστημιο και ειναι και στις επισημες προτασεις μαλιστα, ειναι αυτο για τις limited φορες που μπορεις να δωσεις ενα μαθημα. Δηλαδή στις χ φορες που θα κοπεις απο ενα μαθημα, να διαγραφεσαι οριστικα. Ακραιο, αλλα τότε οι παραταξεις δεν θα ειχαν χρονο για μπουζουκια, εγώ δε θα λεγα ''σημερα βαριεμαι μωρε να παω, το δινω το Σεπτεμβριο'' και να απομυζούσα του δημοσιου χαρακτηρα και θα στρωνομουν να διαβασω αν ηθελα οντως πτυχιο ή με ενδιεφερε το αντικειμενο εν πασει περιπτωσει. Επισης, μηνυματα δε θα παιζαν για τον προηγουμενο λογο (γιατι αν ο δαπιτης ειναι 27 χρονων και χρωσταει 25 μαθηματα σιγα μην κοιταξει να σου στειλει). Πώς δεν το χα σκεφτει πιο πριν...
Παίζει να είναι τρελή λύση αυτό. Αναλογως τη δυσκολια του μαθηματος να έχεις και αντιστοιχες φορες που θα το δίνεις left.