Nameless θα συμφωνήσω με αρκετά από αυτά που γράφεις.Ένας άνθρωπος που φτάνει στην αυτοκτονία (όχι βέβαια ο ίδιος πια σαν φυσική παρουσία,αλλά σαν αξία μιας προσωπικότητας που έφυγε),αλλά και οι δικοί του άνθρωποι,το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν θα ήταν μέσα σε όλη αυτή τη δυστυχία να προστεθεί και ο χαρακτηρισμός δειλός...Μεγάλη κουβέντα έτσι κι αλλοιώς το τι σημαίνει θάρρος και τι δειλία...Θα διαφωνήσω όμως ,στο ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν ανάλογες εμπειρίες ,δεν μπορούν να καταλάβουν.Συνήθως αυτός που έχει τη καλύτερη άποψη για ένα θέμα ,είναι αυτός που έχει απόσταση από αυτό,συναισθηματικά εννοώ και έτσι μπορεί να δει ,λίγο πιο καθαρά ,κάποια πράγματα.Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι θέμα προσωπικότητας,παιδείας αλλά και ανασφάλειας.Εγώ πιστεύω ότι έστω για μια φορά,έστω και σε φαντασιακό εντελώς επίπεδο ,η συντριπτική πλειοψηφία έχει σκεφτεί τον θάνατο ,σαν "διέξοδο" από κάτι που την βασάνιζε.Το να χαρακτηρίζει κάποιος εύκολα τον αυτόχειρα ως δειλό,είναι και μια "ασπίδα",μια άμυνα για τον φόβο του ότι θα μπορούσε και αυτός να το επιχειρήσει μία μέρα...Ο θάνατος είναι το "έσχατο μέσο",που χρησιμοποιεί ένας άνθρωπος και την ευθύνη σίγουρα δεν την έχει ο ίδιος,αλλά και όλοι αυτοί που με τον α' ή β' τρόπο ,βάλανε το "λιθαράκι" τους.Εγώ έχω μία άποψη πάνω στυο ζήτημα,η οποία μπορεί να μην σε ενδιαφέρει κιόλας,αλλά θα τη πω.Πιστεύω λοιπόν ότι η αυτοκτονία είναι άρνηση του Θεού πάνω απ'όλα.Ο αυτόχειρας δεν πιστεύει ότι η ζωή του δεν του ανήκει ,αλλά ανήκει στο δημιουργό του.Αν το πίστευε αυτό δεν θα είχε φτάσει στο τελευταίο "σκαλοπάτι" της απελπισίας.Δεν ξέρω πραγματικά ,ούτε έναν άνθρωπο που πιστεύει και έχει αυτοκτονήσει,ότι και να του'χει συμβεί.Αλλά ξέχνα το Θεό αν θέλεις.Πάντα υπάρχουν τρόποι "διαφυγής",ότι κι αν συμβαίνει,απλά έχουμε ανάγκη από υποστήριξη και αν δεν την βρούμε,τότε θέλει πολύ μεγάλη δύναμη,να "ξεφύγεις" μόνος σου.Εγώ δεν "κακίζω" κανέναν που δεν την βρήκε αυτή τη δύναμη,ούτε τον λέω δειλό.Κακίζω όμως όλους αυτούς που ήταν κοντά του και δεν κάνανε τίποτα να βοηθήσουν...