Σας περικαλάω ρε παιδιά, δώστε τα φώτα σας... Λίγη ακόμη απόγνωση, λίγο ακόμη μπέρδεμα και λίγες ακόμη αντικρουόμενες απόψεις και θα το παρατήσω το θέμα "μαθαίνω μπάσο"... και δε θέλω με τίποτα... 
Deja vu!
Εεε... προφανώς πρέπει να βρεις κάποιον φίλο/γνωστό/καθηγητή μπάσσου ο οποίος θα σου πει τη γνώμη του για κάθε ενδεχόμενη αγορά! Εννοώ, μην περιμένεις από πωλητή να σου πει πως αυτό κάνει ή όχι για σένα- αντίθετα, βόλτα στα μαγαζιά με φίλο που
παίζει μπάσσο, και δοκιμή on site!
Τα links που έδωσες: Προσωπικά, εγώ πρότεινα σε έναν φίλο μου το πρώτο cort που έδειξες, γιατί μου έκατσε καλά στο χέρι, και 2ον η τιμή στην Ελλάδα ήταν παρόμοια με αυτή on-line παραγγελίας από εξωτερικό. Όχι πως τα άλλα υστερούν ντε και καλά. Α, τα ESP δεν τα ξέρω καθόλου, ενώ τα Yamaha είναι ενδιαφέροντα, αλλά όχι από Ελλάδα.
To Squier αρέσει σε διάφορους, απλά εμένα δε με τρελαίνει. Έπαιξα επίσης με ένα Ibanez, νομίζω κατώτερο μοντέλο από αυτό που έχεις link, αλλά ήταν το λιγότερο ευκολόπαιχτο (!). Ίσως έφταιγαν οι φθηνές stainless steel χορδές!
Πάντως έχε υπόψη πως δεν έχει και πολύ νόημα να ακολουθείς τυφλά τις συμβουλές των άλλων, ιδίως όταν γίνονται δογματικοί ως προς το τι να πάρεις. Δεν υπάρχει κάποια σταθερά η οποία χρησιμοποιείται για να κατατάξει τα όργανα σε καλή ή κακή αγορά, ή στην περίπτωση σου σε κατάλληλο ή όχι για αρχάριο.
Ό,τι και να πάρεις, επ' ουδενί δεν πρόκειται να "μετανιώσεις"- άλλωστε, σκέψου πως οι απαιτήσεις σου αυτή τη στιγμή (δεν ξέρω τι ηλικία έχεις βέβαια) είναι τέτοιες που δεν παίζουν ρόλο οι λεπτές αποχρώσεις στις διαφορές στο ήχο αυτών των οργάνων.
Θα αργήσει πολύ να έρθει η στιγμή που θα αρχίσεις να διαμορφώνεις άποψη σχετικά με τα του ήχου, αλλά και τότε πιθανόν να αναλώνεσαι σε ανούσιες αναζητήσεις κτλ. Οκ, ξέφυγα.
Λοιπόν, εσένα ποιο σου αρέσει;