Χρειαζεται να του αποδειξουμε πως αξιζει τον κοπο να πιστεψει σε ολα αυτα και να τα ενστερνιστει μεσα του, επειδη ειναι Ελληνας!
Αυτο περι ελευθερομυαλου...
Τωρα σε αναγνωριζω και δεν εκανα λαθος στις εκτιμησεις μου. Απλα καμια φορα ο γραπτος λογος σε οδηγει στην παρεξηγηση.
Ναι κι εγω συμφωνω οτι το θεμα παιδειας στην ελλαδα ειναι επειδη η παιδεια δεν ανηκει στους φορεις της. Αλλα φιλε μου ποιοι ειναι οι φορεις της? Αυτοι που το συστημα τους τοποθετησε οπως τους τοποθετησε για να το υπηρετουν? Αλλωστε τοχω ξαναπει. Το συστημα της διδασκαλιας σε αυτο τον τοπο ειναι η διδασκαλια του συστηματος.
Δικιο εχεις και σωστα μιλας και να σου πω πανε χρονια που δεν ειμαι πια φοιτητης και δεν μπορω πια ναχω γνωμη, γι αυτο και δεν συμμετεχω σε αντιστοιχες συζητησεις. Εδω ομως το θεμα για μενα ειναι αλλο η τουλαχιστον ετσι το εξελαβα, αν εκανα λαθος δεν τοχω και πολυ να ..ξεστρατευτω χαχαχαχα.
Κι οσο για το βιβλιο της Στ Δημοτικου να σου πω την αποψη μου. Δεν γινεται σ αυτους τους τοσο δυσκολους καιρους στα πλαισια ανομων συμφωνιων και εξυπηρετησης σχεδιων χωρις ταυτοτητα και εθνικη συνειδηση (δυστυχως πολλοι πολιτικοι μας ενστερνιζονται τετοιες αποψεις απ ολα τα κομματα εκτος απο το ΚΚΕ) δεν γινεται και δεν το αντεχω το ξαναλεω να ακυρωνει η καθε κυρα Κατινα που την βαλανε καθηγητρια να ξαναγραφει την Ιστορια μας "τοις κεινων ρημασι πειθομενη". (δεν ειμαι ανορθογραφος θηλυκο προσωπο)
Δεν αντεχεται φιλε μου αν κατεχεις κι εχεις φαει τα νιατα σου στα πεδια της Ιστορίας να σουρχεται απο το πουθενα μια διεθνιστρια να σου ακυρωνει ολοκληρο το παρελθον. Και σε τελευαταια αναλυση οφειλουμε να απαντησουμε στο ερωτημα ποια Ελλαδα θελουμε. Αρκετα την χαρισαμε με προσχημα την προοδευτικοτητα. Κουραστηκαμε πια να μας οδηγουν στην πληρη αποσυνθεση θυματα μιας υποκουλτουρας που μοναδικο σκοπο εχει στην ηδονη του τιποτα, στην καταναλωτικη μανια και στην χαρα του λαιφσταιλ και του διεθνισμου, μιας παγκοσμιοποιημενης αντιληψης χαβαλεδων κι ανεμελων αιωνιων εφηβων. Αυτες τις μεθαδονες τους τις χαριζω κι οταν πανε και μου καταργουν και την εννοια του κρυφου σχολειου γιατι λεει δεν αποδεικνυεται ιστορικα, αυτες τις κυρα κατινες τις λυπαμαι κι ολους οσους με τον οβολο μου σαν φορολογουμενου πολιτη αυτης της χωρας συνεδραμαν ωστε να ακυρωθει η ιστορικη μνημη και ακυρωνοντας αυτην να ειναι εφικτες οι συμφωνιες στο Αιγαιο και οπου αλλου.
Αν ολους εσας τους πιο νεους αυτα δεν σας ενοχλουν, πειτε το μας να το ξερουμε τουλαχιστον. Αν ηδη περασε το μηνυμα οτι στο βωμο ολων των προσφερομενων παγκοσμιοποιημενων αγαθων, τα χαριζουμε ολα αρκει να μπορουμε ανεμελα να βαραμε τα ντεφια μας και να διασκεδαζουμε
εμεις που δεν συμφωνουμε και οργιζομαστε οφειλουμε να το γνωριζουμε.
Γιατι για μενα το κρυφο σχολειο του παππου αυτο το νοημα εχει. Να μαθαινεις τις αξιες οταν το συστημα δεν σου το επιτρεπει. Και το πιο τραγικο με τα χρηματα σου κι επειδη τους ψηφισες να σου ακυρωνουν ολοκληρο το παρελθον. Αν αυτο ειναι εθνικισμος, αν αυτο ειναι στενομυαλια, αν δεν αξιζει ναχεις ιστορικη μνημη, αν δεν μας λεει τιποτε η γαλανολευκη, αν ο γεωπολιτικος μας ρολος δεν ειναι κατανοητος,αν αν αναν αν, ε λοιπον ας κιθαριζουμε τοτε μοναχα κι αυτο οσοι μπορουμε..........