Ο Zeppelin έχει δίκιο όσον αφορά στην ακτινογραφία. Οι μύες, τένοντες, σύνδεσμοι κλπ δεν φαίνονται σε μια ακτινογραφία. Για αυτό θα χρειαζόταν, αν όχι μαγνητική τομογραφία (μάλλον υπερβολικό από άποψη κόστους), τουλάχιστον ένα υπερηχογράφημα.
Θα διαφωνήσω όμως ως προς την κλινική εικόνα σε σχέση με την διάγνωση. Πολλές φορές τα συμπτώματα ή και το ιστορικό μπορεί να αποκαλύψουν πολύ περισσότερα πράγματα από οποιαδήποτε άλλη εξέταση. Είχα π.χ πρόσφατα έναν πελάτη που μετά το ιστορικό και μόνο ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι είχε κάκωση μηνίσκου, το οποίο και επιβεβαίωσα με ορισμένα τεστ. Εξάλλου μια 100% ασφαλής διάγνωση δεν είναι πάντα εφικτή, ακόμα και για μυοσκελετικές παθήσεις, γαιτί καμία εξέταση δεν έχει 100% ακρίβεια. Συνήθως πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα παραπάνω στοιχεία (ιστορικό, εξέταση, ακτινογραφίες ή άλλα διαγνωστικά μέσα) προκειμένου να καταλήξουμε σε μια διάγνωση. Τέλος δεν είμαι σίγουρος αν η επέμβαση που προτάθηκε στον Ηλία έχει απλά διαγνωστικό χαρακτήρα. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν έχω δει ποτέ κάποιον ο οποίος να έκανε επέμβαση στην άκρα χείρα μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθεί κάποια διάγνωση.
Όσο για τη φυσιοθεραπεία, φίλε Ηλία, θα μπορούσε να σε βοηθήσει αν είχες μια απλή κάκωση του τένοντα. Μάλιστα θα ήταν η ενδεδειγμένη αγωγή μετά από την οποία, αν δεν απέδιδε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα σκεφτόμασταν για χειρουργείο. Δυστυχώς σε ολική ρήξη απαιτείται επέμβαση γιατί ο τένοντας δεν θα θεραπευτεί από μόνος του. Ότι μέσα και αν έχει ένας φυσιοθεραπευτής, δεν μπορεί να κάνει έναν τένοντα που έχιε υποστεί ρήξη να "κολλήσει" με συντηρητική αγωγή. Και καλύτερα αυτή η επέμβαση να γίνει γρήγορα ώστε να μην έχεις άλλα προβλήματα στην πορεία. Επαναλαμβάνω, πάντα υπό την προϋποθεση ότι έχεις πράγματι ολική ρήξη του τένοντα.