Αποστολέας Θέμα: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους  (Αναγνώστηκε 129179 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pinelopi

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • κι όμως δεν είναι μακριά...
    • Προφίλ
Απ: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους
« Απάντηση #125 στις: 30/04/07, 19:32 »
chris, η ανυποταξία είναι αδίκημα. Συμφωνούμε έστω σ' αυτό; Το ότι υπάγεται στην κατηγορία του πλημμελήματος που διαφοροποιεί τα πράγματα; Δεν είναι πταίσμα, δεν είναι κακούργημα, είναι πλημμέλημα. Σε βοηθάει να αποδεσμεύεσαι έναντι των υποχρεώσεών σου στο κράτος κάτι τέτοιο;
Το κράτος ορίζοντας την ανυποταξία ως πλημμέλημα ήδη τη διαφοροποιεί από ένα πταίσμα ή από ένα κακούργημα (εμπίπτουν στις κατηγορίες του Ποινικού Δικαίου και αυτά όπως και το πλημμέλημα) με τις αντίστοιχες ποινές.

Σαφώς κάποιοι νόμοι ήταν και είναι άδικοι (περισσότερο επιεικείς ή αυστηροί) κάτω από κάποιες σκοπιές και εποχές αλλά αλίμονο αν ο καθένας επέλεγε τις παραβάσεις του κατά το δοκούν. Ένα αλαλούμ θα γινότανε.
Όπως ανέφερα ξανά , θα έπρεπε να βασιστούμε στην αυστηρότητα της συνείδησης του κάθε πολίτη.
Δεν έκρινα πουθενά το δίκαιο ή όχι του νόμου έκρινα την παραβατική συμπεριφορά και την ελαφρότητα με την οποία κάθε τέτοια αντιμετωπίζεται.

fairy, πιστεύοντας ότι απάντησα και σε σένα με την απάντησή μου στον chris θα προσθέσω ότι η φοροδιαφυγή ήταν απλώς ένα παράδειγμα όπως και η θανάτωση δια λιθοβολισμού που χρησιμοποίησε ο chris. Καλό θα ήταν όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι να μην κοιτάμε το δάχτυλο.
Επίσης δε θυμάμαι να ανέφερα κάπου το αν επιθυμείς εσύ να αλλάξεις το νόμο ή όχι.
Η ερώτηση του ποστ ήταν απόλυτα κατανοητή, πίστεψέ με...

« Τελευταία τροποποίηση: 30/04/07, 20:33 από pinelopi »
όνειρο είναι να ουρλιάζουν χιλιάδες ναι απ' το λαρύγγι του όχι  (Κ.Δ.)

monalizagreen

• Επισκέπτης
« Απάντηση #126 στις: 30/04/07, 20:20 »

Chris2004 live your myth in Greece like Marietta......

έλεος όμως.....

:( :( :(
« Τελευταία τροποποίηση: 30/04/07, 20:26 από Monaliza »

Αποσυνδεδεμένος PoPey

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: 30/04/07, 20:22 »
Παιδια αραχτε ανυποτακτος εν καιρω ειρηνης ειναι πλημελημα

Ολοι ανυποτακτοι λιπον!

Τι να πουμε και εμεις oι ανυποτακτοι της χουντας ?:)

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #128 στις: 30/04/07, 21:51 »
Freemind επειδη απ'ότι καταλαβα με αυτά που εγραψες, λες ότι ενας ανυποτακτος είναι κατώτερος από εσενα και απαιτεί τον σεβασμό σου. Εσυ εχεις παρανομήσει ποτέ στην ζωή σου? Αν ναι τότε μην το παίζεις καλός, έντιμος και υπερανω απ'όλους,  πολίτης. Όλοι κάποια στιγμή παρανομήσαμε. Και μην μου πεις ότι οι παρανομίες που έχεις κάνει εσύ δεν είναι ίδιας βαρύτητας με αυτή γιατί αυτό είναι υποκειμενικό. Και δεν νομίζω ότι ο ανυπότακτος έχει βλάψει καπου την κοινωνία. Και δεν είδα πουθενά και απο κανέναν απάντηση στην εξης απλή ερώτηση

Που πιστεύετε ότι ενας ανυποτακτος βλάπτει την κοινωνια? Πως κάποιος με το να μην υπηρετησει προκαλεί κάποιο κακό στο κρατος, ή στους συμπολίτες του, ή σε καποιον τομέα της χώρας ?

Περιμενω απάντηση

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: 01/05/07, 01:06 »

Που πιστεύετε ότι ενας ανυποτακτος βλάπτει την κοινωνια? Πως κάποιος με το να μην υπηρετησει προκαλεί κάποιο κακό στο κρατος, ή στους συμπολίτες του, ή σε καποιον τομέα της χώρας ?

Περιμενω απάντηση

Παραμένει αδιάφορος όταν έρχεται η ώρα να αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις στη κοινωνία.
Συνειδητά, υιοθετεί στάση παρανομίας.

Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις κάτι κακό, για να υπάρξουν συνέπειες κάπου, μιλώντας γενικά. Πολλές φορές προβλήματα προκαλούνται απο το απλά να μήν κάνεις κάτι.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #130 στις: 01/05/07, 02:56 »
Παιδια αραχτε ανυποτακτος εν καιρω ειρηνης ειναι πλημελημα

Ολοι ανυποτακτοι λιπον!

Τι να πουμε και εμεις oι ανυποτακτοι της χουντας ?:)

Νεο μελος Νο 2..που ολως τυχαιως συμμετεχει στο ψηφισμα..γραφτηκε ολως τυχαιως πριν 1-2 μερες..και ολως τυχαιως εχει ορθογραφικα λαθη οπως και το νεο μελος Νο1 που ψηφισε(αυτος που ειναι 46 χρονων κλπ..για οσους παρακολουθησαν το θεμα).Ωχ τι συμπτωση..ξερω και αλλον εναν που κανει ορθογραφικα λαθη οταν γραφει και ειναι και υπερ της ανυποταξιας.Ποιος να ειναι αραγε?Αηδια καταντησε...να γραφεται πολλες φορες ο ιδιος για να ψηφιζει.Η ψηφοφορια "κλειδωνει" ετσι και αλλιως δεν εχει νοημα αφου νοθευτηκε.
« Τελευταία τροποποίηση: 01/05/07, 03:00 από bassman...(keep rocking in your own way!) »
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #131 στις: 01/05/07, 10:53 »
Fairy, ο Isnogoοd δινει απαντηση στην ερωτηση σου.
Ο ανυποτακτος αγαπητη fairy, παιρνει τη θεση εργασιας σου επειδη δεν παει στρατο. Επισης παιρνει τη θεση εργασιας απο καποιον αλλον που πηγαινει στρατο. Επομενως δημιουργει μια κοινωνικη ανωμαλια. Και δεν ειναι μονο ενας, αλλα 90.000 ( αν θυμαμαι καλα τον αριθμο ). Φαντασου 90.000 ατομα να πετανε τις τσιχλες τους κατω στο δρομο. Απλο, γελοιο, αλλα παραδειγμα ικανο να σε κανει να καταλαβεις ακριβως τι εννοω.
Ουδεις αναμαρτητος, ομως μεχρι στιγμης δεν εχω παραβει καποιο νομο του κρατους. Δεν εχω τη διαθεση να το κανω και σε αλλες συζητησεις ( για τις οποιες χαρακτηριστηκα και ως φασιστας για τις αποψεις μου ) εκφραζω ξεκαθαρα τη διατηρηση του νομου.

Εαν ο καθενας σε αυτην την κοινωνια fairy αναιρουσε απο μονος του τους νομους επειδη δεν τον βολευαν, νομιζεις πως η κοινωνια με τη μορφη που την εχουμε σημερα θα υπηρχε? Ασε με να μαντεψω. Δεν θα λαβω ποτε απαντηση, γιατι ετσι το συνηθιζεις.
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος pascal.

• Δεν Είμαι Δικηγόρος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αυτό είναι η ζωή; Ε τότε, άλλη μια φορά!
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: 01/05/07, 18:42 »
Καταρχήν να πω ότι διαφωνώ με το να παίρνουμε πρωτοβουλίες και να καταργούμε (παρανομώντας) νόμους επειδή δε μας αρέσουν. Υπάρχει συγκεκριμένος δρόμος για να αλλάξει ένας νόμος. Όμως:

Ρε παιδιά, γιατί ο ανυπότακτος παίρνει τη θέση εργασίας σου, αφού και αν καταταγόταν κανονικά και απολυόταν πάλι δουλειά θα έψαχνε να βρει; (και εκ των πραγμάτων κάποια στιγμή θα έβρισκε)

Και αν ο ανυπότακτος παίρνει τη δική μου θέση τον ίδιο καιρό που εγώ κατατάσσομαι, αφήνει ταυτόχρονα ανοιχτή τη θέση κάποιου άλλου (αυτού που θα έπιανε αν έψαχνε δουλειά μετά την απόλυση). Λίγο μπερδεψιά αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ;

Και τέλος σας αφήνει και μια ανοιχτή θέση στο δημόσιο.
Όσα ξέρει η γυναίκα του κιθαρίστα δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #133 στις: 01/05/07, 23:14 »
Freemind Αυτο με την θέση εργασίας δεν το καταλάβα. Καραμελα το έχεις κάνει. Για ότι και να μιλάμε : "
Η θεση εργασιας και η θεση εργασιας" Τι σχεση έχει με αυτό το θέμα!!  :o
Αμαν! Το μονο που ξέρουμε εμεις οι ελληνες είναι να κανουμε παραπονα "Ο ξενος πτυχιουχος μου παίρνει την θέση, ο αλβανός μου παίρνει την θέση, ο ανυπότακτος μου παίρνει την θέση " Ελεος ρε παιδια! Καλά τα λόγια και η γκρίνια αλλά υπάρχει και η γνωστή παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!" Ολοι ξαφνικά συνομοτίσαν να μας φάνε τις θέσεις εργασίας...Θεωρίες συνομωσίας και φέξε μου και γλύστρισα

Εαν ο καθενας σε αυτην την κοινωνια fairy αναιρουσε απο μονος του τους νομους επειδη δεν τον βολευαν, νομιζεις πως η κοινωνια με τη μορφη που την εχουμε σημερα θα υπηρχε?

Αν οι νόμοι που "αναιρούσε ο καθενας" ήταν τέτοιας βαρύτητας δεν θα εμποδιζόταν η κοινωνία σε τίποτα

Ειδες σου απαντησα για να μην παραπονιέσαι

Και στο κατω κατω ρε παιδια, ξυπνήστε λίγο. !!!!!!!!!!!!!!!
Αυτοί που κατα κόρον παραβιάζουν τους νόμους είναι οι ίδιοι που τους επιβάλουν! 
Αλλα βέβαια, το μείζον θέμα που βλάπτει την ελληνική κοινωνία είναι οι ανυπότακτοι και όχι πχ ότι οι ίδιοι αυτοί που ασκούν την εξουσία, μας κλέβουν καθημερινα (βλ. ομολογα) , ότι οι ιδίοι αυτοί που "φυλάνε την πόλη" απο τους εγκληματίες πουλάνε πρέζα με το κιλό!Αυτοι είναι αθώοι.
Αυτοί, λοιπόν αξίζουν τον σεβασμό σου freemind ε ??

Αλλα ξέρω, δεν θα πάρω ποτέ απάντηση!...
« Τελευταία τροποποίηση: 01/05/07, 23:17 από -hurted- fairy »

Αποσυνδεδεμένος Chris2004

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: 02/05/07, 00:30 »
@Bassman, αν αυτός ο ένας που γράφτηκε για να ψηφήσει ήταν υπέρ της άποψής σου, πολύ αμφιβάλλω αν θα παραπονιόσουν. Ξέρεις πολλοί απλά ψάχνουν στο Google τη λέξη 'κατάργηση θητείας, ανυποταξία κτλ'. Βλέπουν τη συζήτηση και γράφονται μόνο για να συμμετάσχουν σε αυτό το Thread. Απο την άλλη ναι μπορεί να είναι κάποιος με 2ο και 3ο user name...εσύ είσαι όμως πολύ σίγουρος γι'αυτό που λές.

Στο θέμα μας τώρα.

Άφησα λίγο την συζήτηση να δώ πώς θα εξελιχθεί χωρίς να παρέμβω. Αυτό που διαπίστωσα είναι το εξής.

Ο ανυπότακτος σας ενοχλεί για τους παρακάτω λόγους.

1. Επειδή παραβιάζει τον νόμο τυπικά...χωρίς βέβαια να έχει ιδιαίτερη ουσία η παραβίαση. Αν παρκάρεις παράνομα (όπως η μισή Αθήνα) περισσότερο κακό κάνεις στην κοινωνία.

2. Επειδή λέτε καταλαμβάνει μια θέση εργασίας ενός άλλου...ενώ απελευθερώνει μια θέση στο δημόσιο παράλληλα.

3. Επειδή νιώθετε αδικημένοι που εσείς είστε εντάξει με τις υποχρεώσεις σας και αυτοί όχι.

Δεν είδα πουθενά να λέει κανείς ότι ανησυχεί για την άμυνα της χώρας που τόσοι πολλοί δεν πατάνε. To οποίο είναι και η ουσία του ζητήματος.
Όπως νιώθετε αδικημένοι λοιπόν εξ'αιτίας του ανυπότακτου, δεν νιώθετε αδικημένοι που είστε υποχρεωμένοι επειδή γεννηθήκατε άνδρες σε 12 μήνες ΑΝΟΥΣΙΑΣ θητείας, να καταπατούνται καθημερινά τα δικαιώματά σας εκει μέσα και να σας φέρονται σαν σκουπίδια;

Ειλικρινά απορώ.

@Μεταβαρόνος...δεν το διάβασες καλά το Ad hominem.
« Τελευταία τροποποίηση: 02/05/07, 00:34 από Chris2004 »
Ζήσε τον μύθο σου στην ελλάδα ως ανυπότακτος...
http://www.omhroi.gr

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: 02/05/07, 01:02 »
Moυ αρέσει που απο κάθε ποστ, "παίρνεις" αυτά που θές.

1.Σε αυτό είχες πάρει την απάντησή σου:
...δημιουργει μια κοινωνικη ανωμαλια. Και δεν ειναι μονο ενας, αλλα 90.000 ( αν θυμαμαι καλα τον αριθμο )...
Ακόμα και αν παραβλέπαμε το γεγονός οτι είναι κάτι το τυπικό, παίρνει άλλη διάσταση με τέτοια νούμερα.

2.Το επιχείρημα της κατάληψης της θέσεως ήταν δικό σου, που ήθελες να προλάβεις μην σου πάρουν τη θέση

3.Δεν είναι οτι νιώθουμε αδικημένοι. Είναι οτι προσπαθείς να μας πείσει οτι ο δρόμος που διάλεξες είναι ο σωστός, και οτι όλοι εμείς είμαστε προβατάκια.

Δεν είδα πουθενά να λέει κανείς ότι ανησυχεί για την άμυνα της χώρας που τόσοι πολλοί δεν πατάνε. To οποίο είναι και η ουσία του ζητήματος.

ΑΡ ΓΙΟΥ ΤΖΟΚΙΝΓΚ ΡΕ? Όταν το λέγανε, και συ απαντούσες οτι όλες οι γειτονικές χώρες έχουν καταργήσει τη θητεία?
Τέσπα, βρήκα ένα:
Αν γίνει πόλεμος δηλαδή εσύ η αυθεντία θα έχεις όλες τις γνώσεις να προστατέψεις τα πάτρια εδάφη?
Ή μήπως τότε θα περιμένεις από τα "θύματα" που πάνε φαντάροι να το κάνουν για σένα?
Συνεχίζω...
Όπως νιώθετε αδικημένοι λοιπόν εξ'αιτίας του ανυπότακτου, δεν νιώθετε αδικημένοι που είστε υποχρεωμένοι επειδή γεννηθήκατε άνδρες σε 12 μήνες ΑΝΟΥΣΙΑΣ θητείας, να καταπατούνται καθημερινά τα δικαιώματά σας εκει μέσα και να σας φέρονται σαν σκουπίδια;

Αφού ΔΕΝ έχεις πάει, πως είσαι τόσο σίγουρος οτι είναι έτσι?
Απο ιστορίες? Και γω ξέρω παιδια που περνάνε μια χαρά, τι με αυτό?

Παρουσιάζεις το στρατό σαν κάτι ταινίες στο σινεμά (μαλλον γιατι αυτή είναι η μόνη σου επαφή με το στρατό...)
« Τελευταία τροποποίηση: 02/05/07, 01:12 από Μεταβαρόνος Isnogood »
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: 02/05/07, 01:19 »
Δεν πήρα απο κανένα πόστ τίποτα...γιατί πολύ απλά δεν έκανα παράθεση.

Απλά ανέφερα ότι μου έχει μείνει απο τα τελευταία 10-15 ποστ, και αυτά που γράφεις δεν λένε το αντίθετο.

Όσο για το ΔΕΝ έχω πάει και δεν ξέρω...έλεος πιά...

Αφού δεν ξέρεις ότι στην Αιθιοπία πεθαίνουν απο υποσιτισμό...που ξέρεις ότι λένε αλήθεια;
Αφού δεν έχεις πάει στο Ιρακ, που ξέρεις ότι εκει κάτω σφάζονται
Αφού δεν έχεις πάει στην Παλαιστήνη, που ξέρεις ότι εκεί κάτω γίνεται της κακομοίρας;
Αφού δεν έχεις φάει σκατα, που ξέρεις ότι δεν θα σου αρέσουν;
Αφού δεν είχες ομοφυλοφυλική σχέση, που ξέρεις ότι δεν θα σου αρέσει;
Αφού δεν έχεις πεθάνει απο το Κάπνισμα ακόμα, πού ξέρεις ότι σκοτώνει.
Αφού δεν έχεις γίνει αλκοολικός ακόμα, πού ξέρεις ότι γίνεται εθιστικό;
Αφού δεν έβαλες το χέρι σου στη φωτιά που το ξέρεις ότι θα σε κάψει.

Θες κι'άλλα παραδείγματα;

Η πλειοψηφία όσων έχουν πάει φαντάροι έχουν και άσχημες εμπειρίες και το θεωρούν ανούσιο. Πάρα πολλοί στρατιωτικοί υποστηρίζουν το ίδιο. Για να γνωρίζεις πράγματα δεν είναι ανάγκη να τα ζήσεις, ΕΙΔΙΚΑ στην εποχή της ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ που ζούμε.

Δεν με ενδιαφέρει που ξέρεις παιδιά που περνάνε καλά...χαίρω πολύ, και αυτοί που κάνουν θητεία σπίτι τους καλά περνάνε. Με ενδιαφέρουν αυτοι που ΔΕΝ περνάνε καλά, οι οποίοι είναι και η πλειοψηφία.

Δεν μου απάντησες όμως στο πιό ουσιώδες.

Δεν νιώθεις αδικημένος που για 12 μήνες υποχρεούσαι να βαράς προσοχή στον κάθε άχρηστο, να υπακούς την κάθε παράλογη εντολή, να γλύφεις τον κάθε μλκα και να σου συμπεριφέρονται σαν ζώο/σκλάβο;
Όλα τα παραπάνω χωρίς ουσία και χωρίς λόγο αφού ούτως ή άλλως δεν προσφέρεις τίποτα στην άμυνα της χώρας.
« Τελευταία τροποποίηση: 02/05/07, 01:45 από Chris2004 »

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #137 στις: 02/05/07, 01:48 »
@Bassman, αν αυτός ο ένας που γράφτηκε για να ψηφήσει ήταν υπέρ της άποψής σου, πολύ αμφιβάλλω αν θα παραπονιόσουν. Ξέρεις πολλοί απλά ψάχνουν στο Google τη λέξη 'κατάργηση θητείας, ανυποταξία κτλ'. Βλέπουν τη συζήτηση και γράφονται μόνο για να συμμετάσχουν σε αυτό το Thread. Απο την άλλη ναι μπορεί να είναι κάποιος με 2ο και 3ο user name...εσύ είσαι όμως πολύ σίγουρος γι'αυτό που λές.

Στο θέμα μας τώρα.

Άφησα λίγο την συζήτηση να δώ πώς θα εξελιχθεί χωρίς να παρέμβω. Αυτό που διαπίστωσα είναι το εξής.

Ο ανυπότακτος σας ενοχλεί για τους παρακάτω λόγους.

1. Επειδή παραβιάζει τον νόμο τυπικά...χωρίς βέβαια να έχει ιδιαίτερη ουσία η παραβίαση. Αν παρκάρεις παράνομα (όπως η μισή Αθήνα) περισσότερο κακό κάνεις στην κοινωνία.

2. Επειδή λέτε καταλαμβάνει μια θέση εργασίας ενός άλλου...ενώ απελευθερώνει μια θέση στο δημόσιο παράλληλα.

3. Επειδή νιώθετε αδικημένοι που εσείς είστε εντάξει με τις υποχρεώσεις σας και αυτοί όχι.

Ειλικρινά απορώ.

@Μεταβαρόνος...δεν το διάβασες καλά το Ad hominem.

Λοιπον.Αμα ειχε νοθευτει το αποτελεσμα υπερ μας παλι θα διαμαρτυρομουν και θα εσβηνα και το θεμα.Ως προς το επιχειρημα της Αμυνας,ο actr αν δεν απατωμαι ειπε οτι το 20% του στρατου αποτελειται απο τους μονιμους και χρειαζονται οπωςδηποτε οι φανταροι.Επισης το ειπαν και αλλοι οτι αμα γινει πολεμος οτι χρειαζονται και οτι χρειαζεται η υπαρξη στρατου επειδη οι γειτονες μας ειναι λιγο βαρβαροι.Αυτα για την αμυνα.Μαλλον οπως λεει και ο Μεταβαρονος σου αρεσει να παραβλεπεις πραγματα και να κρατας οτι σε συμφερει.
  Η παραβαση νομου ξεκιναει απο το να πεταξει κανεις ενα χαρτι στο δρομο μεχρι και να κανει ενα εγκλημα.Συχνα κανεις δεν τιμωρειται οπως πρεπει γιατι ζουμε σε κρατος ασυδοσιας.Για πετα ενα χαρτι κατω στην Γερμανια.Το λιγοτερο θα σου πει ενας περαστικος.."κυριε..κατι σας επεσε".
  Πραγματι ελευθερωνεις μια θεση εργασιας στο δημοσιο.Ε δεν θα μπορουσε να αντιμετωπιστει ισοτιμα ενας ανυποτακτος μς τους αλλους.Δεν μπορουμε να τα ισοπεδωνουμε και ολα.Απο την αλλη..με το να υπαρχουν ανυποτακτοι ομως δεν διευκολυνεται η κατασταση.
     Στο στρατο μπορει να τυχει να φερθουν σε καποιον αδικα.Ειναι ενα συχνο φαινομενο.Ας μην τα δραματοποιουμε ομως.Πολυ χειροτερα μου εχουν φερθει εξω σε δουλειες.Και στην τελικη σε μια δουλεια τα αφεντικα φερονται στον μεσο εργαζομενο σαν σκουπιδι και τον πετανε και στον δρομο(βλεπε εγκυες γυναικες,οικογενειαρχες κ οχι μονο).Στον στρατο δεν ειναι κ τοσο τραγικα τα πραγματα.Αμα κανεις απλα αυτα που πρεπει δεν εχεις κανενα προβλημα.Λιγο υπομονη θελει μονο.
  Ναι..με ενοχλει το οτι εγω πηγα στρατο και αλλοι δεν πανε με το ετσι θελω.Βεβαια ισως πιο πολυ να με ενοχλει οτι δεν τιμωρουνται.Το να μην μπορουν να πανε στο δημοσιο για μενα ειναι πολυ λιγο.Το αισθημα του δικαιου ειναι πολυ εντονο ως προς αυτο το θεμα.
  Το κυριοτερο που με ενοχλει..μιας κ εχω γνωρισει κ εναν ανυποτακτο ο οποιος ειναι μελος του κιθαρα αλλα εχει χαθει εδω και λιγο καιρο ειναι το εξης.Ενταξει ρε αδερφε..επελεξες να μην πας.Δικαιωμα σου να κανεις οτι θες και να υποστεις τις συνεπειες.Γυρνας ομως ρε φιλε με επιχειρηματολογια οτι δεν θεωρεις την Ελλαδα πατριδα σου?Και οτι εσυ θα σηκωθεις να φυγεις?Υστερα μας την λες και απο πανω οτι ειμαστε σκοταδιστες..και παμε την Ελλαδα πισω?Δλδ το αλλο παλικαρι που γνωρισα ειχε μια ουσιαστικη επιχειρηματολογια και δεν το επαιζε και μεγιστος.Εσυ απ την αλλη...τι να πω.Αν και δεν πιστευεις στην πατριδα..μαλλον εισαι κλασσικος Ελληναρας...
It's all about the Groove!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: 02/05/07, 01:50 »
Πλειοψηφία? Ωραία λέξη αυτή... Στο προηγούμενο ποστ, όλοι οι άντρες, περνάνε άσχημα στο στρατό:
....δεν νιώθετε αδικημένοι που είστε υποχρεωμένοι επειδή γεννηθήκατε άνδρες σε 12 μήνες ΑΝΟΥΣΙΑΣ θητείας, να καταπατούνται καθημερινά τα δικαιώματά σας εκει μέσα και να σας φέρονται σαν σκουπίδια;

Σε αυτό το ποστ μόνο η πλειψηφία:
..Η πλειοψηφία όσων έχουν πάει φαντάροι έχουν και άσχημες εμπειρίες και το θεωρούν ανούσιο. Πάρα πολλοί στρατιωτικοί υποστηρίζουν το ίδιο. Για να γνωρίζεις πράγματα δεν είναι ανάγκη να τα ζήσεις, ΕΙΔΙΚΑ στην εποχή της ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ που ζούμε.

Να δούμε πόσοι θα μείνουν μετα...Για να μην αναφέρω, οτι απο τη στιγμή που μιλάς για πλειοψηφίες,θα έπρεπε να παραθέσεις και καμιά σχετική στατιστική...

Δεν νιώθεις αδικημένος που για 12 μήνες υποχρεούσαι να βαράς προσοχή στον κάθε άχρηστο, να υπακούς την κάθε παράλογη εντολή, να γλύφεις τον κάθε μλκα και να σου συμπεριφέρονται σαν ζώο/σκλάβο;

ΧΑΧΑΧΑ!!!!! Να σου θυμήσω οτι δουλεύεις σε ιδιωτική εταιρία? ;D ;D ;D ;D

Αφού όμως παραδέχτηκες οτι το θεωρείς πλειοψηφία ακόμα και η ερώτηση αρχίζει να χάνει... Προσπαθώ να σου πώ οτι έχεις δεί το στρατό σαν μεσαιωνικό βασανιστήριο...Έλεος, αμα ήταν όπως τα λες, θα είχαν ξεσηκωθεί όλες οι μανάδες των φαντάρων και θα είχανε διαλύσει τα στρατόπεδα! :D :D :D

Όλα τα παραπάνω χωρίς ουσία και χωρίς λόγο αφού ούτως ή άλλος δεν προσφέρεις τίποτα στην άμυνα της χώρας.

Για να συνεισφέρεις στην αμυνα δεν χρειάζεται μόνο να είσαι εκπαιδευμένος. Καμιά φορά αρκεί το να φαίνεσαι εκπαιδευμένος. Μπορεί να μην έχουμε τους απίστευτους κομμάντο, κατα τη γνώμη σου, (εγω, δεν ξέρω αν έχουμε ή όχι) αλλα το θέμα είναι οτι καμιά φορά φτάνει να φαίνεται ότι έχουμε.

Αυτά τα γράφω, γιατι ούτε εγώ ούτε εσυ είμαστε ικανοί να κρίνουμε το τί είναι αναγκαίο,και τί όχι στην άμυνα μιας χώρας

Και να σε προλάβω ,πριν μου πείς οτι το κράτος μας "βασανίζει" 12 μήνες για φιγούρα, θα σου πώ απλά οτι δεν πρέπει να πηγαίνουμε στο ένα άκρο ή στο άλλο.

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: 02/05/07, 02:16 »
Καλά συγκρίνεις τον στρατό με δουλειά σε ιδιωτική εταιρία; Έλεος....

Συγκρίνεις τα 8€ τον μήνα με τους ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ μισθούς εκεί έξω.

Συγκρίνεις τις συνθήκες εργασίας στον Στρατό με τις συνθήκες σε γραφεία;

Σαν εργαζόμενος έχεις δικαιώματα...σαν φαντάρος όχι...ανήκεις στο κράτος

Δεν σου αρέσει ο εργοδότης σου; ο Χώρος, οι συνάδελφοι; Γεία σας....
Δεν σου αρέσει ο δοικητής, οι υπαξιωματικοί,οι συνάδελφοι; Τον μπούλο...

Στην δουλειά εξελίσσεσαι επαγγελματικά αλλά και ως άνθρωπος...στον στρατό πας πίσω και στα 2.

Στη τελική ρώτησα αν ΕΣΕΝΑ σε ενοχλεί που θα σου φέρονται 12 μήνες σαν σκουπίδι, θα ζείς σε αθλιότατες και επικίνδυνες συνθήκες υγειηνής, θα ριψοκινδυνεύεις αρκετές φορές την ζωή σου απο εντολές αδιάφορων αξιωματικών.
(Εκτός αν είσαι βυσματίας).
Εκτός των άλλων θα χάσεις κάθε επαφή με τα ενδιαφέροντά σου και την επαγγελματική εξέλιξή σου. Επίσης όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι ανταγωνιστικότεροι απο σένα στην αγορά εργασίας επειδή χάνεις αυτόν το χρόνο.

Όλα αυτά δεν σε ενοχλούν;

Αποσυνδεδεμένος Too Late

• Επισκέπτης
  • **
  • Visions of greed you wallow
    • Προφίλ
« Απάντηση #140 στις: 02/05/07, 02:50 »
Ολόκληρη κουβέντα για 12 μήνες που στη τελική 10 είναι.Τι να πουνε και οι παλιότεροι που τραβάγανε 32,και με καψώνια όχι γοπινκ και 10 κάμψεις.
Link it to the world
Link it to yourself!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: 02/05/07, 03:08 »
Καλά συγκρίνεις τον στρατό με δουλειά σε ιδιωτική εταιρία; Έλεος....
Συγκρίνεις τα 8€ τον μήνα με τους ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ μισθούς εκεί έξω.
Δηλαδή για λεφτά τα ανέχεσαι αυτά?

Δεν σου αρέσει ο εργοδότης σου; ο Χώρος, οι συνάδελφοι; Γεία σας....
Δεν σου αρέσει ο δοικητής, οι υπαξιωματικοί,οι συνάδελφοι; Τον μπούλο...

Να σε ρωτήσω:
Είπες οτι δεν πήγες στρατό για να πιάσεις δουλειά? (Εκτός των άλλων)
Είπες οτι οι ευκαιρίες για δουλειά λιγοστεύουν?

Πως θα πείς το "Αντε γειά"?? Να ξέρουμε τί λέμε,οκ?

Σαν εργαζόμενος έχεις δικαιώματα...σαν φαντάρος όχι...ανήκεις στο κράτος

Στη τελική ρώτησα αν ΕΣΕΝΑ σε ενοχλεί που θα σου φέρονται 12 μήνες σαν σκουπίδι, θα ζείς σε αθλιότατες και επικίνδυνες συνθήκες υγειηνής, θα ριψοκινδυνεύεις αρκετές φορές την ζωή σου απο εντολές αδιάφορων αξιωματικών.
(Εκτός αν είσαι βυσματίας).
Εκτός των άλλων θα χάσεις κάθε επαφή με τα ενδιαφέροντά σου και την επαγγελματική εξέλιξή σου.
Σε ξαναρωτάω και γώ: Νομίζεις οτι είναι κανα μεσαιωνικό βασανιστήριο, ή φοβάσαι μη σου φύγει κανας πόντος? Λυπήσου με δλδ....

Και για να απαντήσω: Καταρχάς, η ερώτηση είναι άτοπη. Ο στρατός, δεν είναι έτσι. Σου είπα:
Έλεος, αμα ήταν όπως τα λες, θα είχαν ξεσηκωθεί όλες οι μανάδες των φαντάρων και θα είχανε διαλύσει τα στρατόπεδα! :D :D :D
Μην υπερβάλλουμε χωρίς λόγο.

Τωρα,
το αν με ενοχλεί, να υπακούσω το νόμο,
αν με ενοχλεί να φύγω απο τα φουστάνια της μάνας μου,
αν με ενοχλεί να εκπαιδευτώ για το ενδεχόμενο, να προστατέψω αποτελεσματικά το σπίτι μου,
αν με ενοχλεί να μπορώ να κοιτάξω το κάθε εργοδότη (που δίνει λεφτά, μην το ξεχνάμε) στα μάτια όταν μου ζητήσει χαρτί απο το στρατο, αυτό είναι άλλη ιστορία....

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: 02/05/07, 03:13 »
Ομολογώ ότι αριστοτεχνικά αποφεύγεις να απαντήσεις την ερώτησή μου....την απάντησή μου την πήρα πάντως οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίσω αφού φοβάσαι να απαντήσεις....

Αν νομίζεις ότι δεν είναι έτσι ο στρατός...έχεις να βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων...(εκτός αν είσαι βυσματίας)...καληνύχτα.

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: 02/05/07, 04:05 »
Προφανως δεν πηγες, γιατι είσαι κότα :P

Καλά κάνω και είμαι κότα φιλαράκο μου. Δεν ριψοκινδυνεύω την ζωή μου για τον κάθε καραγκιόζη εκεί μέσα. Το αίμα που ορκίζεστε να χύσετε...για μένα είναι εξαιρετικά πολύτιμο.  Είναι δικαίωμα του καθενός να είναι κότα, να φοβάται για την ζωή του, να τρέχει πίσω απο την μαμά κτλ. Εσύ που είσαι μάγκας πήγαινε να πάρεις την πόλη.

Αποσυνδεδεμένος Jimi Pap

• Παλιός
  • Make music,not priests!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: 02/05/07, 07:34 »
Μια χαρα παιδια ειναι οι ανυποτακτοι.Οσο αδικο ειναι καποιοι να πηγαινουν στρατο και καποιοι οχι,αλλο τοσο αδικο ειναι σε μια χωρα μπουρδελο αλλοι να κανουν ο,τι παρανομο γουσταρουν(πολιτικοι λαμογια που ειναι 200 κιλα απο αυτα που τρωνε,γιατροι που παιρνουν φακελακια,εστιατορες γεματοι κατσαριδες,ζιταδες που κανουνε σουζες,δημοσιογραφοι που τα παιρνουν,παραδικαστικα κυκλωματα,επιχειρηματιες χωρις αδειες λειτουργιας,καλλιτεχνες που φοροδιαφευγουν κλπ κλπ κλπ κλπ)και αλλοι να ειναι "τυφλα" νομοταγεις!Και μη μου πειτε οτι οσα αναφερω ειναι μειοψηφιες διοτι μαλλον πλειοψηφια αποτελουν τα παραπανω φαινομενα στην ενδοξη Ελλαδα του Σωκρατη και του Πλατωνα!

Οταν θα παω σε ενα νησι το καλοκαιρι και ο πονηροβλαχος θα με κατακλεψει,οταν 5 τραμπουκοι θα με σπασουν στο ξυλο και οι μπατσοι θα ειναι αφαντοι,οταν θα περασει ο ελληναρας με την εξατμιση και την τερμα μουσικη με 300 και θα με σκοτωσει εγω μετα δεν θα ειμαι μαλακας εαν ειμαι νομοταγης;Και δεν λεω οτι θα βγω εξω να σκοτωνω,απλα δεν θα παω στον Ε.Σ. για να μου διδαξουν πως να ειμαι βρωμιλος και πως να ακουω τους μουστακαληδες καραβαναδες να μου φερονται σαν σκουπιδι.

Καλα κανουν τα παιδια και δεν πανε στρατο να πεταξουν ενα χρονο απο τη ζωη τους για το χαος που ονομαζεται Ελλαδα!Και οσοι εχουν τη δυνατοτητα ας φυγουν εξω κι ας μεινουν εδω μονο ο Κωστακης κι ο Γιωργακης να κυβερνουν ο ενας τον αλλο.Διοτι στην Ελλαδα ολοι κλαιμε αλλα ολοι Γιωργακη και Κωστακη ψηφιζουμε,και μετα δεν φταιμε εμεις αλλα αυτοι που κυβερνουν.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #145 στις: 02/05/07, 08:35 »
Μερικοί από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση έχουν παρασυρθεί από την ένταση της συζήτησης και φτάνουν σε λεκτικές ακρότητες και απόλυτους χαρακτηρισμούς σε μια ανούσια προσπάθεια να περάσουν την άποψη τους στον άλλον. Ανούσια, γιατί ο καθένας έχει λίγο ή πολύ κατασταλαγμένες απόψεις που δεν θα αλλάξουν με μερικά μηνύματα αντίθετης/διαφορετικής ιδεολογίας σε ένα φόρουμ.

Έχετε μπλέξει το κράτος, την πατρίδα, τους νόμους, την πολιτική, την χρησιμότητα του στρατού, τις συνθήκες στο στρατό, την αγορά εργασίας, την οικονομία, τις διαφορές των δύο φύλων, κλπ. σε μια άνοστη σαλάτα. Αν θέλετε να κάνετε μια νόστιμη σαλάτα, μην ανακατεύετε ότι υλικά βρείτε μπροστά σας. Διαλέξτε προσεκτικά αυτό που έχετε να πείτε, και όχι σε υπερβολικές ποσότητες.
Δεν νομίζω οτι βασικά αντιλέγει κανείς οτι υπάρχουν προβλήματα σε όλα ανεξαιρέτως από τα παραπάνω. Αλλά μερικοί, θέλοντας να υποστηρίξουν με περισσότερο πάθος την άποψή τους, βλέπουν τα πράγματα μονόπλευρα και εκφράζονται με φανατικές εκφράσεις.

Πάνω απ'όλα, σεβασμός στον συνομιλητή σας και στην άποψή του. Αποδεχτείτε ότι στο συγκεκριμένο θέμα (τουλάχιστον) και οι δύο πλευρές έχουν κάποιο δίκιο, σε κάποια σημεία (λίγα ή πολλά, ανάλογα με την υποκειμενική σας γνώμη)

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #146 στις: 02/05/07, 09:13 »
Freemind Αυτο με την θέση εργασίας δεν το καταλάβα. Καραμελα το έχεις κάνει. Για ότι και να μιλάμε : "
Η θεση εργασιας και η θεση εργασιας" Τι σχεση έχει με αυτό το θέμα!!  :o
Αμαν! Το μονο που ξέρουμε εμεις οι ελληνες είναι να κανουμε παραπονα "Ο ξενος πτυχιουχος μου παίρνει την θέση, ο αλβανός μου παίρνει την θέση, ο ανυπότακτος μου παίρνει την θέση " Ελεος ρε παιδια! Καλά τα λόγια και η γκρίνια αλλά υπάρχει και η γνωστή παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!" Ολοι ξαφνικά συνομοτίσαν να μας φάνε τις θέσεις εργασίας...Θεωρίες συνομωσίας και φέξε μου και γλύστρισα

Πρόσεχε γιατί σε άλλο πολύ γνωστό thread για αυτά ακριβώς γκρινιάζετε και φωνάζετε εδώ και καμπόσους μήνες...
« Τελευταία τροποποίηση: 02/05/07, 09:22 από King Lui »
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #147 στις: 02/05/07, 09:17 »

Μα ΠΟΣΕΣ εκατομμύρια φορές πρέπει να σου πούμε ότι ΔΕΝ είναι έτσι??? Αγύριστο κεφάλι βρε παιδί μου....Αυτά που λες μπορεί να συμβαίνουν τις πρώτες μέρες της θητείας σου ή να είναι περιπτώσεις όπως τέτοιες μπορούν να τύχουν οπουδήποτε από το δημοτικό σχολείο μέχρι εκεί που θα δουλεύεις.
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #148 στις: 02/05/07, 10:32 »
Και στο κατω κατω ρε παιδια, ξυπνήστε λίγο. !!!!!!!!!!!!!!!
Αυτοί που κατα κόρον παραβιάζουν τους νόμους είναι οι ίδιοι που τους επιβάλουν! 
Αλλα βέβαια, το μείζον θέμα που βλάπτει την ελληνική κοινωνία είναι οι ανυπότακτοι και όχι πχ ότι οι ίδιοι αυτοί που ασκούν την εξουσία, μας κλέβουν καθημερινα (βλ. ομολογα) , ότι οι ιδίοι αυτοί που "φυλάνε την πόλη" απο τους εγκληματίες πουλάνε πρέζα με το κιλό!Αυτοι είναι αθώοι.
Αυτοί, λοιπόν αξίζουν τον σεβασμό σου freemind ε ??

Αλλα ξέρω, δεν θα πάρω ποτέ απάντηση!...

Ευχαριστω για την αφυπνιση που τοσο απλοχερα προσφερεις! :D
Ομως, επειδη το προβλημα σου ειναι με την εξουσια και κυριως την εκτελεστικη, δεν ειναι αναγκη εσυ ως πολιτης να καταργεις οποιοδηποτε νομο που θετει η νομοθετικη εξουσια!
Και οπως ειδες αρκετα ατομα της εκτελεστικης εξουσιας τιμωρηθηκαν οπως επρεπε, για τη χρηση χημικων και υπερβολικης βιας!
Οι αντιεξουσιαστες που σπανε τα αστυνομικα τμηματα πχ, ειναι νομιμοι? Δεν αποτελουν προβλημα της κοινωνιας? Ακομα και σαν πληρωμενοι "βαβουρηδες", δεν υπονομευουν τους νομους?
Δεν ειναι μονο οι ανυποκτακτοι, ομως οι ανυποτακτοι ειναι ενα μερος του προβληματος! Δεν γινεται να τα λυσουμε ολα συγχρονως, ομως δεν γινεται να αφηνουμε και τα επιμερους προβλημτα αλυτα, επειδη ο καθενας θεωρει ως πρωτευοντα αλλα!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

• Ο Αιρετικός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα,η τρομερή μας η λαλιά
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: 02/05/07, 11:22 »
Ρε σεις, ο στρατός δεν είναι κολλέγιο θηλέων.
Ασφαλώς και η στρατιωτική εκπαίδευση είναι σκληρή, όπως θα 'πρεπε. Για την ακρίβεια, απ' ότι ακούω, τώρα τελευταία ο στρατός είναι τόσο soft και light που θα πρέπει να είσαι τελείως ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ για να λες πως "ζορίζεσαι" και "τυραννιέσαι" από την βαρβαρότητα του στρατού.
Τι πάει να πει: "δε θέλω να πάω φαντάρος";
Σιγά μη σε ρωτήσουμε, ρε φίλε!
Αυτός είναι ο νόμος, έτσι προστάζουν οι νόμοι και το σύνταγμα του κράτους μας.
Πρώτα θα πας και θα επιτελέσεις το ΚΑΘΗΚΟΝ σου, όπως το ορίζει η πολιτεία, και μετά, αν θες, δραστηριοποιήσου πολιτικά και πάλεψε για την κατάργηση της θητείας, για την κατάργηση του στρατού, για την κατάργηση των συνόρων, για ό,τι θες τέλος πάντων. Κι άμα είσαι πειστικός, μπορεί να σε ακολουθήσουν πολλοί, οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθείς ΕΣΥ στη θέση να φτιάχνεις τους νόμους και να 'χεις την ευθύνη της πατρίδας μας, οπότε θα σου πω εγώ...πόσα απίδια βάζει ο σάκος!
Σου "στερεί" η 12μηνη θητεία τη δυνατότητα της επαγγελματικής σου αποκατάστασης και σταδιοδρομίας;!
Μα, κανονικά, βρε φουκαρά, στη σημερινή ιστορική και κοινωνικοπολιτική συγκυρία, σαν ανυπότακτος, αρνησίπατρις, δεν θα έπρεπε να έχεις ούτε καν πολιτικά δικαιώματα!
Αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει αν εμείς, οι νεογραικύλοι, είχαμε ένα δράμι μυαλό μέσα στο κεφάλι μας.
Και τώρα, δε φτάνει που προκλητικά διαφημίζεις τον ωχαδερφισμό και τον ατομικισμό σου, αλλά μας παριστάνεις και τον τιμητή από πάνω!
Ε ρε βρεμένη σανίδα που χρειαζόσασταν μερικοί όταν ήσασταν μικροί!
Γιατί τώρα...είναι αργά!
Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος.