Αποστολέας Θέμα: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους  (Αναγνώστηκε 129140 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
Απ: Η αποψη σας για τους ανυποτακτους
« Απάντηση #300 στις: 09/05/07, 10:17 »
Β) Δεν είναι θέμα αν σου τρέχουν ή δεν σου τρέχουν. Είναι το τί χάνεις και τί κερδίζεις. Στον στρατό δεν με απασχολεί αν θα επιβιώσω οικονομικά ή όχι, αλλά με απασχολεί το ότι θα χάσω τα χρήματα που θα έβγαζα αυτόν το χρόνο αλλά πάνω απ'όλα την επαγγελματική εξέλιξη.

Συμπέρασμα, αν ξοδέψω τα τρελά λεφτά για να πάρω μια καλή μόρφωση, ναι μου τρέχουν απο τα μπατζάκια. Όταν χάνω λεφτά και ξοδεύω για να επιβιώσω για 12 ανώφελους μήνες, ναι μαζεύω τα 5λεπτα απο το πάτωμα. Απλά τα πράγματα, είναι καθαρά θέμα κόστους/απόδοσης.

Ναι, αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι τα ιδιωτικά ΑΕΙ είναι επιλογή για όλους!

Εμενα που ποτε δεν μου τρεχαν τα λεφτα...επελεξα π.χ. δημοσια παιδεια και εφαγα τον καθηγητη "Θεο"(που δεν συνεβη ποτε κατι τετοιο αλλα λεμε).Ο Chris που ενδεχωμενως μπορει να εχει μια ανεση οικονομικη εχει αλλες επιλογες..και εχει αλλο πατημα να λεει στους αλλους οτι εχουν επιλογες.Δεν ισχυει αυτο για τον καθεναν βεβαια.
Αυτός, πως το έπιασε με τη πρώτη? Θα μου πείς, μεταξύ κατεργαρέων... (Αν και ο δικός σου χαρακτηρισμός ήταν πιο πιασάρικος...)

Τέσπα, Chris, στο είπε και ο Bassman, είχα πεί και γώ κάτι παρόμοιο:

Καλά κάνεις και τα πιστεύεις αυτά.Μην προσπαθείς όμως να μας πείσεις οτι είναι ο σωστός δρόμος.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος actr

• Ο μικρός Βελζεβούλης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • www.ektakta.gr
« Απάντηση #301 στις: 09/05/07, 10:44 »
Ειναι μεγαλο θρασος ομως,να ζει καποιος σε μια χωρα χωρις να προσφερει κ αυτος οτι εχουν προσφερει οι αλλοι και στην συνεχεια να θελει ιδια δικαιωματα και να υποβιβαζει αυτους που εχουν κανει θητεια.Επισης δεν ξερω αν ολοι οι ανυποτακτοι απαρνουνται την πατριδα τους λεγοντας οτι δεν θα πολεμησουν για αυτην.Εγω προσωπικα ομως τους ανυποτακτους(οχι τους εχοντες προβληματα υγειας σωματικης η ψυχολογικης) οι οποιοι εχουν ιδεολογια γραμμενη σε χαρτι υγειας τους θεωρω πολιτες 2ης κατηγοριας.
Μην το ψάχνεις ρε συ bassman, χτες με αφορμή τα βιντεάκια που ανέβασε ο Φρί έπεσε το μάτι μου σε ένα βίντεο φόρο τιμής προς το Σολωμό Σολωμού και σκέφτηκα για ποιες αρχές και για ποιά ιδανικά έδωσε τη ζωή του αυτός ο άνθρωπος. Αν αυτός λέγεται άνθρωπος τότε κάποια σημερινά ζώα πως θα πρέπει να λέγονται...
MasterNet - ανάπτυξη web εφαρμογών - δημιουργία διαδικτυακής εταιρικής ταυτότητας

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #302 στις: 09/05/07, 10:48 »
Επιμενω πως η αυτοκτονια αποτελει ενα κοινωνικο φαινομενο. Η προδιαθεση για αυτοκτονια μπορει να ενισχυεται κατω απο διαφορες ψυχολογικες καταστασεις, ομως οσο αγχωνεται ενας αυτοχειρας στο στρατο, αλλα τοσο ( και περισσοτερο ) αγχωνεται και σε εναν εργασιακο χωρο.
Παρολαυτα, κανεις δεν μετραει τις αυτοκτονιες μεσα στον εργασιακο χωρο, παρα μονο τις αυτοκτονιες στο στρατο. Κανεις επισης δεν μετραει τις δηλητηριασεις απο εστιατορια ( αλλα και σπιτικα φαγητα ), παρα μονο τις δηλητηριασεις μεσα στον στρατο.
Ε, με 2 μετρα και 2 σταθμα μην περιμενετε να στηριχτει κανενα σοβαρο επιχειρημα. Η αθροιστικη παρουσιαση των προβληματων του στρατου δεν δειχνει πως ολοι οσοι πανε εχουν μεγαλυτερη πιθανοτητα να γινουν αυτοχειρες, σε σχεση με τους ελευθερους πολιτες. Επομενως, η επιχειρηματολογια της αυτοκτονιας και της "καταπιεσης" δεν δικαιωνει κανεναν που δηλωνει ανυποτακτος για αυτες τις αιτιες!

- Αν ειναι να αυτοκτονησει καποιος εργαζόμενος, δεν θα το κάνει την ώρα εργασίας, θα το κάνει στο σπίτι του ή σε έναν άλλο κατάλληλο χώρο.
- Αν κάποιος πάθει τροφική δηλητηρίαση, δεν μπορεί εύκολα να αποδείξει οτι το έπαθε σε κάποιο εστιατόριο (μπορεί να έφαγε/ήπιε κάτι νωρίτερα ή αργότερα, κάπου αλλού). Αν την έπαθε στο σπίτι του, ας προσέχει να ακολουθεί κανόνες υγιεινής ή/και να ελέγξει από που ψώνισε.

Ο στρατευμένος ζει όλη μέρα και νύχτα στο στρατόπεδο, άρα ότι κάνει και ότι πάθει κατά τη διάρκεια της θητείας του θα είναι εκεί μέσα, και δεν έχει δικαίωμα επιλογής.

Άρα, σκέψου λίγο περισσότερο πριν δώσεις παραδείγματα για 2 μέτρα και 2 σταθμά.

Παιδιά σόρι αλλά προσωπικά χειρότερη κακομεταχείριση έτυχα στο πανεπιστήμιο με τον κάθε κομπλεξικό "καθηγητή" να κόβει όποιον δε γουστάρει τη μούρη του, να περνάει όποιους τον γλύφαν και όποιες του κάναν τα γλυκά ματάκια. Στο στρατό τουλάχιστον άμα τρώγαμε καψόνι το τρώγαμε όλοι. Αφού λοιπόν μόνο ο στρατός πιστεύουν κάποιοι ότι είναι καταπάτηση δικαιωμάτων κλπ κλπ κλπ ε με συγχωρείτε αλλά τον προτιμώ!

Το οτι υπάρχουν πολλά στραβά σε αυτόν τον πλανήτη, δεν σημαίνει οτι μπορούμε να παραβλέψουμε κάποια άλλα επιλεκτικά.
Πχ. μερικοί καπνιστές λένε: "τόση μόλυνση υπάρχει από τα αυτοκίνητα κλπ., το τσιγάρο συγκριτικά δεν είναι τίποτα(?!), άρα δικαιολογούμαι να καπνίζω"

Εμενα που ποτε δεν μου τρεχαν τα λεφτα...επελεξα π.χ. δημοσια παιδεια και εφαγα τον καθηγητη "Θεο"(που δεν συνεβη ποτε κατι τετοιο αλλα λεμε).Ο Chris που ενδεχωμενως μπορει να εχει μια ανεση οικονομικη εχει αλλες επιλογες..και εχει αλλο πατημα να λεει στους αλλους οτι εχουν επιλογες.Δεν ισχυει αυτο για τον καθεναν βεβαια.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, το αν καποιος θα παει σε ιδιωτικό ΑΕΙ είναι επιλογή του. Ή θα πάρει λεφτά από τον μπαμπά, ή θα δουλέψει σαν σκλάβος ή θα πουλήσει το ένα του νεφρό, κλπ. Το να παει στο στρατό, είναι υποχρέωση. Μην μπερδεύετε τα πράγματα.

Το θέμα τελικά είναι να πείσει η μία πλευρά την άλλη για την βαρύτητα των επιχειρημάτων της με ελπίδα να μεταδώσει την άποψή της; Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ! Αρα, αν θέλετε, συνεχίστε την συζήτηση περί των προβλημάτων του στρατού και του κράτους (ειδικότερα σε ότι αφορά στους ανυπότακτους, όπως λέει ο τίτλος), και όχι με ανούσια και εριστική συζήτηση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και απόλυτη αρνητικότητα στην αντίκρουση επιχειρημάτων.

Πείτε μου και το άλλο, για να'χουμε να λεμε: ;)
Αν ο στρατός γίνει προαιρετικός (δια νόμου), οι υπέρμαχοι του θα συνεχίσετε να μιλάτε για υποχρέωση (ηθική έστω) των πολιτών για να πάνε και να εκπαιδευτούν 12 μήνες (ή παραπάνω, όπως παλιά) ώστε να είναι έτοιμοι για την υπεράσπιση της πατρίδας αν χρειαστεί;

Να ξέρουμε δηλαδή αν οι διαφωνίες σας έχουν ως βάση την νομική ή ηθική υποχρέωση του πολίτη.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #303 στις: 09/05/07, 10:59 »
Εγω θα συνεχισω να ειμαι υπερ της υποχρεωτικης θητειας Βασιλη. Απο την στιγμη που θα γινει προαιρετικη-εθελοντικη, τοτε απλα δεν θα εχω το δικαιωμα να πεισω με προπαγανδα κανεναν να παει, μιας και οι νομοι της κοινωνιας προστατευουν το δικαιωμα του καθε πολιτη να αποφασιζει ελευθερα συμφωνα με τους νομους. Ομως τωρα εχουμε υποχρεωτικη θητεια και δεν ανεχομαι απο κανεναν "ωχαδερφιστη" να προσπαθει με προπαγανδα να προσηλυτισει και αλλους να ακολουθησουν το παραδειγμα του. Δεν του το επιτρεπει κανενας νομος!

Βασιλη, οσον αφορα το χωρο εργασιας, να σου θυμισω το μεγαλο κραχ στην Αμερικη. Οι ανθρωποι απο τα παραθυρα των εταιριων πηδαγαν. Επισης, να σου θυμισω την αυτοκτονια του υπευθυνου της Hellas Feries, που εγινε στο ιδιο του το γραφειο. Σαν κοινωνικο φαινομενο η αυτοκτονια δεν περιοριζεται σε καποιο χωρο. Γινεται παντου και αφορα μονο τον αυτοχειρα η αποφαση για το που θα την κανει!

Οσον για το θεμα της δηλητηριασης. Ο Chris εδωσε μια εικονα του στρατου στην οποια καθε μερα ολοι παθαινουν δηλητηριασεις και γαστρεντεριτιδες. Εγω λεω, πως οσες πιθανοτητες εχεις να παθεις δηλητηριαση απο ενα μαγαζι, τοσες εχεις και να παθεις μεσα στο στρατο. Δεν ειναι αναγκη να εισαι υποχρεωμενος να τρως ενα φαγητο για να το παθεις, ουτε να εισαι περιορισμενος σε ενα χωρο για να αποκτησεις μια ωραια δηλητηριαση. Και ποιος σου λεει, πως το "φαγητο" της μαμας δεν ηταν χαλασμενο. Μπορει κανεις να το πει με σιγουρια αυτο?
Αρα, αλλο ενα επιχειρημα προπαγανδας απο τους ανυποτακτους δεν στεκει λογικα. Εκτος αν οσοι βρισκονται εδω και εχουν παει ηδη στρατο, πρεπει να αισθανονται τυχεροι γιατι ανηκουν στο 2% που δεν επαθε δηλητηριαση!

Τα 2 μετρα και 2 σταθμα σκεφτομαι και προσπαθω να αποφυγω την προπαγανδα βαρυτατων εκφρασεων για τον στρατο. Παρολαυτα, με λυπη βλεπω πως η προπαγανδα αυτη πειθει.
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #304 στις: 09/05/07, 11:15 »
Πείτε μου και το άλλο, για να'χουμε να λεμε: ;)
Αν ο στρατός γίνει προαιρετικός (δια νόμου), οι υπέρμαχοι του θα συνεχίσετε να μιλάτε για υποχρέωση (ηθική έστω) των πολιτών για να πάνε και να εκπαιδευτούν 12 μήνες (ή παραπάνω, όπως παλιά) ώστε να είναι έτοιμοι για την υπεράσπιση της πατρίδας αν χρειαστεί;

Να ξέρουμε δηλαδή αν οι διαφωνίες σας έχουν ως βάση την νομική ή ηθική υποχρέωση του πολίτη.

Είναι όπως στην ταινία "Οι αδιάφθοροι". Ο Έλιοτ Νες κυνηγούσε τον Αλ Καπόνε και τα λαθραία ποτά γιατί έτσι ήταν ο νόμος. Στην τελευταία σκηνή της ταινίας τον ρωτά ο δημοσιογράφος "Λένε ότι θα ανακαλέσουν την ποτοαπαγόρευση. Τι θα κάνετε?". Και φυσικά αυτός απαντά: "Θα πιω ένα ποτό!".

"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος Chris2004

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: 09/05/07, 13:35 »
Είναι όπως στην ταινία "Οι αδιάφθοροι". Ο Έλιοτ Νες κυνηγούσε τον Αλ Καπόνε και τα λαθραία ποτά γιατί έτσι ήταν ο νόμος. Στην τελευταία σκηνή της ταινίας τον ρωτά ο δημοσιογράφος "Λένε ότι θα ανακαλέσουν την ποτοαπαγόρευση. Τι θα κάνετε?". Και φυσικά αυτός απαντά: "Θα πιω ένα ποτό!".

To οποίο ήταν καθαρά ηθική υποκρισία. Δηλαδή δεν κυνηγούσε τον Αλ Καπόνε επειδή έκανε κακό στην κοινωνία, αλλά επειδή αυτό που έκανε ήταν παράνομο.
Αφού έχετε τόση επιμονή με τους νόμους φαντάζομαι ότι δικαιολογείτε τον νόμιμο Ι5 που το παίζει τρελός ή gay.

Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί που αντιστέκονται στους κακούς νόμους, αλλιώς σήμερα θα είχαμε ακόμα το 'οφθαλμός αντί οφθαλμού'.

Όσο για τις αυτοκτονίες. Ο Στρατός είναι ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ στρεσσογόνος παράγοντας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ του αν περνάς καλά ή όχι. Αν περνάς και άσχημα είναι ακόμα χειρότερα.
Ο κάθε οργανισμός αντιμετωπίζει το Stress διαφορετικά.
Φυσικά πρέπει να υπάρχει προδιάθεση, αλλά πρέπει να υπάρχει και αφορμή. Η αφορμή ή οι αφορμές είναι αυτές που θα σε εξωθήσουν στα όρια και
θα πάρεις μια τέτοια απόφαση.

Σίγουρα υπάρχει και έξω το Stress, αλλά μετά απο την κουραστική δουλεια σου επιστρέφεις σπίτι, βλέπεις την γυναίκα σου, έχεις το PC σου και την κιθαρούλα σου.
Στον στρατό είσαι συνεχώς σε μία φυλακή όπου είσαι υποχρεωμένος να συναναστρέφεσαι με άτομα τα οποία ίσως δεν ταιριάζεις και να σκέφτεσαι καθημερινά τα χιλιάδες προβλήματα που άφησες πίσω σου και είσαι αδύναμος να κάνεις οτιδήποτε.

Π.χ τα βιντεάκια με τις ηλιθιότητες gay-καταστάσεις που μας έδειξε ο freemind δεν θα μου άρεσαν καθόλου να τις ζήσω.
Είμαι άνθρωπος ήσυχος και δεν γουστάρω να κάνω τον καραγκιόζη για να γελάω.

Συμπέρασμα ο Στρατός τις ήδη υπάρχουσες προϋποθέσεις για αυτοχειρία τις μεγενθύνει σε ΠΟΛΥ μεγάλο βαθμό παράλληλα δίνοντάς σου πλειάδα αφορμών για να αυτοκτονήσεις.

Όσο για τα επιχειρήματα της ανυποταξίας, όχι δεν στηρίζονται στις ομαδικές δηλητηριάσεις και στις αυτοκτονίες.
Αυτά τα λέμε για να μη χάφτουν τα παραμύθια ότι ο στρατός είναι κατασκήνωση, ύπνος, χαχαχούχα, γκομενίτσες που γουστάρουν στολές κτλ.

Τέλος ωχαδερφιστές είναι αυτοί που διαιωνίζουν και στηρίζουν άδικους, αναχρονιστικούς, αντιανθρωπιστικούς νόμους όχι αυτοί που τους πολεμούν.

Ζήσε τον μύθο σου στην ελλάδα ως ανυπότακτος...
http://www.omhroi.gr

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #306 στις: 09/05/07, 13:56 »
Οσο για τα επιχειρήματα της ανυποταξίας, όχι δεν στηρίζονται στις ομαδικές δηλητηριάσεις και στις αυτοκτονίες.
Αυτά τα λέμε για να μη χάφτουν τα παραμύθια ότι ο στρατός είναι κατασκήνωση, ύπνος, χαχαχούχα, γκομενίτσες που γουστάρουν στολές κτλ.

Τέλος ωχαδερφιστές είναι αυτοί που διαιωνίζουν και στηρίζουν άδικους, αναχρονιστικούς, αντιανθρωπιστικούς νόμους όχι αυτοί που τους πολεμούν.

Δηλαη το ο,τι κανουν καλαμπουρι, ειναι gay-κατασταση? Και ειναι και καραγκιοζηδες? Ισως επειδη δεν εχουν μονο τα λεφτα στη ζωη τους και ξερουν να ζουν, να σε ενοχλει!! Ομως εγω βλεπω πως περνανε καλα, γιατι μεσα στο χρονο της στρατευσης, ξερουν να διασκεδαζουν με ο,τι εχουν! Ας γινει παραδειγμα για τα επιχειρηματα σας!

Απο τα βιντεακια συμπερανες πως μεγαλωνει η πιθανοτητα αυτοκτονιας?! Σοβαρα? Εγω δεν ειδα κατι που να αποδεικνυει αυτο που λες! Εκτος εαν, το να περνας καλα με καλαμπουρι σε οδηγει στην αυτοκτονια! Ρε μπας και δεν ειδες ολα τα βιντεακια και μας βασανιζεις? :P

Πρωτον, λες απο μονος σου πως τα επιχειρηματα που ελεγες 5-6 σελιδες πριν ειναι μονο για τη βιτρινα! Μ'αρεσει που το παραδεχεσαι! Δεν χρειαζεται να πω τιποτα αλλο δηλαδη :D
Επισης, φαινεται πεντακαθαρα πως δεν εχεις παει ουτε κατασκηνωση...Εκει να δεις παιδακια που να παθαινουν δηλητηριαση και εσυ να πρεπει να το κρυψεις απο τους γονεις :P

Κανεις λαθος για τον ορισμο του ψχαδερφισμου, ομως δεν μπορω να σε κανω να το καταλαβεις, γιατι ζεις στο δικο σου κοσμο, με τους δικους σου νομους!
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #307 στις: 09/05/07, 14:23 »
Βασικά βλέπω να κονταροχτυπιέστε για κάτι που δεν έχετε ζήσει οι περισσότεροι. Εχει 10000% δίκιο ο bassman. Δεν πρόκειται να βγει άκρη προσπαθώντας να πείσει ο ένας τον άλλον. Οταν πάτε φαντάροι όσοι δεν πήγατε και αν ο ωχαδερφισμός ποτέ έστω μειωθεί και πάνε και τα μέλη του omhroi.gr φαντάροι, τότε το ξανασυζητάμε.

PS: Εκτός αν πάνε φαντάροι και η καταπίεση τους λυγίσει!

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #308 στις: 09/05/07, 14:31 »
Δηλαη το ο,τι κανουν καλαμπουρι, ειναι gay-κατασταση? Και ειναι και καραγκιοζηδες? Ισως επειδη δεν εχουν μονο τα λεφτα στη ζωη τους και ξερουν να ζουν, να σε ενοχλει!! Ομως εγω βλεπω πως περνανε καλα, γιατι μεσα στο χρονο της στρατευσης, ξερουν να διασκεδαζουν με ο,τι εχουν! Ας γινει παραδειγμα για τα επιχειρηματα σας!

Άλλο καλαμπούρι, και άλλο να στριμώχνει ο ένας τον άλλον στη γωνία και να σκίζει ο ένας τα ρούχα του άλλου(γι'αυτό το βίντεο μιλάω συγκεκριμένα). Μισό σκαλοπάτι πρίν απο gay-κατάσταση είναι αυτό. Εγώ σε τέτοιες καταστάσεις ούτε θέλω να βλέπω ούτε να συμμετάσχω. Πες με ξενέρωτο, αντικοινωνικό, ότι θες...αλλά είναι δικαίωμά μου.

Παράθεση
Απο τα βιντεακια συμπερανες πως μεγαλωνει η πιθανοτητα αυτοκτονιας?! Σοβαρα? Εγω δεν ειδα κατι που να αποδεικνυει αυτο που λες! Εκτος εαν, το να περνας καλα με καλαμπουρι σε οδηγει στην αυτοκτονια! Ρε μπας και δεν ειδες ολα τα βιντεακια και μας βασανιζεις? :P

Όχι...δεν είπα κάτι τέτοιο...για τα συγκεκριμένα βιντεάκια. Φυσικά αν υπήρχαν βιντεάκια τα οποία να έδειχναν ότι κάποιοι περνάνε άσχημα θα εξαφανίζονταν σε δευτερόλεπτα απο το Youtube.

Παράθεση
Πρωτον, λες απο μονος σου πως τα επιχειρηματα που ελεγες 5-6 σελιδες πριν ειναι μονο για τη βιτρινα! Μ'αρεσει που το παραδεχεσαι! Δεν χρειαζεται να πω τιποτα αλλο δηλαδη :D

Δεν είπα κάτι τέτοιο, απλά είπα ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι την πληθώρα τέτοιων καταστάσεων στον στρατό.

@Parlats όταν η νεολαία ξυπνήσει, αγωνιστεί για τα δικαιώματά της και σταματήσει να σκύβει το κεφάλι σε απάνθρωπους νόμους τότε να το ξανασυζητήσουμε τον ωχαδερφισμό.
Όπως πολλοί παραδέχθηκαν εδώ μέσα, αν η θητεία ήταν προαιρετική οι περισσότεροι δεν θα πήγαιναν, άρα πάνε παρά τη θέλησή τους.
« Τελευταία τροποποίηση: 09/05/07, 18:38 από Chris2004 »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #309 στις: 09/05/07, 14:46 »
Στο σχολειο δεν γινονταν ολα αυτα που περιγραφεις? Και μαλιστα με την αγνοια του κινδυνου ή της ηθελημενης προσβολης παιδιων απο συμμαθητες τους;

Δεν νομιζω πως το youtbe ακολουθει τη λογικη ενος κρατους ή μιας κυβενρησης. Ειναι ελευθερο να διακινει τα βιντεο του και η Ελλαδα δεν ειναι καμια Κινα, ωστε να επιβαλλει χουντικα να "κοβονται" βιντεακια! Αλλιως τα βιντεακια με τους αστυνομικους που δερνουν φοιτητες, θα επρεπε να ειχαν απο καιρο εξαφανιστει!

Αλλο πληθωρα και αλλο πανδημια, οπως το παρουσιασες στα πρωτα σου post. Τελικα τι ειναι?
DreamCatcher

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #310 στις: 09/05/07, 18:42 »
Στο σχολειο δεν γινονταν ολα αυτα που περιγραφεις? Και μαλιστα με την αγνοια του κινδυνου ή της ηθελημενης προσβολης παιδιων απο συμμαθητες τους;

Βεβαίως, στο σχολείο επίσης βλέπουμε καθημερινά καταστάσεις ακραίου ρατσισμού αλλά και σεξισμού. Τι θα πεί αυτό δηλαδή; ότι δικαιολογείται ο Ρατσιμός γενικότερα;

Παράθεση
Δεν νομιζω πως το youtbe ακολουθει τη λογικη ενος κρατους ή μιας κυβενρησης. Ειναι ελευθερο να διακινει τα βιντεο του και η Ελλαδα δεν ειναι καμια Κινα, ωστε να επιβαλλει χουντικα να "κοβονται" βιντεακια! Αλλιως τα βιντεακια με τους αστυνομικους που δερνουν φοιτητες, θα επρεπε να ειχαν απο καιρο εξαφανιστει!

Αλλο πληθωρα και αλλο πανδημια, οπως το παρουσιασες στα πρωτα σου post. Τελικα τι ειναι?

Το youtube όχι, ο Ελληνικός στρατός ναι. Τώρα το άν είναι πληθώρα η πανδημία...λίγο με απασχολεί. Με απασχολεί το γεγονός ότι είναι μεγάλος ο αριθμός.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #311 στις: 09/05/07, 20:36 »
Μεγαλος αριθμος σε συγκριση με τους στρατευμενους? :/ Δεν θα το ελεγα πως οι αναλογιες ειναι συγκρισιμες με τις δηλητηριασεις κατα τη διαρκεια μιας τουριστικης περιοδου!

Ο Ελληνικος στρατος, θα μπορουσε να παρεμβει στο να ανεβασει ενας στρατιωτης, βιντεο που να δειχνει πως "κακοπερναει"? Ουτε και αυτο ειναιο εφικτο νομιζω ( εαν υποθεσω πως το 90% των αξιωματικων ακομα μαθαινει που ειναι το on στον υπολογιστη )

Ναι, αλλα στο σχολειο πηγες! Δεν ζητησες ποτε να μην πας επειδη εβλεπες αυτες τις καταστασεις!
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: 09/05/07, 20:44 »
Ναι, αλλα στο σχολειο πηγες! Δεν ζητησες ποτε να μην πας επειδη εβλεπες αυτες τις καταστασεις!
Πηγαίνω σχολείο όχι επειδή είναι υποχρεωτικό αλλά για να αποκομίσω τα όποια οφέλη μπορεί να δώσει.

Είπαμε.Στα 5 πέντε του που πήγε σχολείο, αν και συνειδητοποιημένος, αποφάσισε να πάρει το ρίσκο...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: 09/05/07, 22:36 »

Είμαι σίγουρος ότι πολλά παιδάκια τα οποία είναι αποδέκτες 'περίεργων' καταστάσεων βρίζουν την ώρα και τη στιγμή που πήγαν σχολείο.

Προσωπικά και εγώ έχω βρεθεί σε μια ψιλοπαρόμοια κατάσταση...και για να περάσει έκανε περίπου 2-3 χρόνια.

Τί σημαίνει αυτό δηλαδή; Επειδή κάποιοι υπέφεραν στα σχολικά τους χρόνια, εντάξει μωρέ, τί θα πάθουν αν υποφέρουν 12 μήνες παραπάνω;

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #314 στις: 10/05/07, 01:08 »
Όσο για τις αυτοκτονίες. Ο Στρατός είναι ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ στρεσσογόνος παράγοντας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ του αν περνάς καλά ή όχι. Αν περνάς και άσχημα είναι ακόμα χειρότερα.

Στον στρατό είσαι συνεχώς σε μία φυλακή όπου είσαι υποχρεωμένος να συναναστρέφεσαι με άτομα τα οποία ίσως δεν ταιριάζεις και να σκέφτεσαι καθημερινά τα χιλιάδες προβλήματα που άφησες πίσω σου και είσαι αδύναμος να κάνεις οτιδήποτε.

Συμπέρασμα ο Στρατός τις ήδη υπάρχουσες προϋποθέσεις για αυτοχειρία τις μεγενθύνει σε ΠΟΛΥ μεγάλο βαθμό παράλληλα δίνοντάς σου πλειάδα αφορμών για να αυτοκτονήσεις.

Όλη σου την επιχειρηματολογία την έχεις στηρίξει σε ΤΕΡΑΣΤΙΩΣ λάθος βάσεις γιατί όπως σου έχουμε πει πολλοί άπειρες φορές σε αυτό το thread, ΔΕΝ είναι έτσι στο στρατό αλλά είναι έτσι για κάποιους που ακόμη και στο νηπιαγωγείο να τους πήγαινες θα αυτοκτονούσαν.

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: 10/05/07, 03:02 »
Όλη σου την επιχειρηματολογία την έχεις στηρίξει σε ΤΕΡΑΣΤΙΩΣ λάθος βάσεις γιατί όπως σου έχουμε πει πολλοί άπειρες φορές σε αυτό το thread, ΔΕΝ είναι έτσι στο στρατό αλλά είναι έτσι για κάποιους που ακόμη και στο νηπιαγωγείο να τους πήγαινες θα αυτοκτονούσαν.

Αν είχες την παραμικρή ιδέα πως λειτουργεί το Stress θα καταλάβαινες.
Και συγκριτικά καλά να περάσεις, απο μόνη της η διαδικασία του στρατού δημιουργούν stress.

Αποχωρίζεσαι φίλους, οικογένεια, γκόμενα.
Σταματάς την δουλειά σου, τις καθημερινές σου ασχολίες, τον καθημερινό σου τρόπο ζωής
Αφήνεις πίσω σου χρέη, κάρτες κτλ
Διακόπτεις την φυσιολογική ροή της ζωής σου η οποία είχε μπεί στο 'αυλάκι' που λέμε.

Υποχρεούσαι να προσαρμοστείς σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.
Όσο είσαι εκεί μέσα το άγχος σου για το 'μετά τον στρατό' όλο και μεγαλώνει.

Βλέπεις δεν ανέφερα πουθενά για αξιωματικούς που σου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο. Όλα τα παραπάνω ισχύουν και είναι ΤΡΟΜΕΡΟΙ στρεσσογόνοι παράγοντες.

Τώρα αν προσθέσεις τις άθλιες συνθήκες υγεινης (το να μοιράζομαι την ίδια τουαλέτα, νεροχύτη, ντούζ κτλ με άλλα 100 άτομα οι οποίοι μπορεί να έχουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ είναι ότι χειρότερο).

Τα άθλια φαγητά σε γευστική αλλά και θρεπτική αξία.
Τέλος τις όποιες δύσκολες συναναστροφές υπάρχουν....τότε την κάψαμε την μηχανή

Εδώ σπίτι αλλάζεις, και σε αγχώνει τρομερά όλη η διαδικασία της μετακόμισης, της προσαρμογής κτλ. Όχι όλα τα παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #316 στις: 10/05/07, 09:46 »
Χρηστο, εαν ειχες ψυχολογικο προβλημα, μπορουσες να δηλωσεις απλα αντιρρησιας συνειδησης και οχι να εισαι ανυποτακτος. Το κρατος σου δινει αυτη την επιλογη. Οποτε, αφου δεν την επελεξες, σημαινει πως δεν ειναι αυτος ο πρωταρχικος σου λογος που δεν πηγες. Απλα σε ενδιεφερε περισσοτερο να βγαλεις αμεσα χρηματα. Ουτε και οι δικαιολογιες περι υγιεινης και στρεσαρισματος. Εαν αισθανοσουν πραγματικα στρεσαρισμενος, οταν θα σε "πιεζαμε" εδω, θα "εσπαγες". Το ιδιο ισχυει και για το εργασιακο σου περιβαλλον, στο οποιο μην μου πεις πως καθημερινα δεν αντιμετωπιζεις στρεσογονους παραγοντες!?
Αρα οι επιχειρηματολογια που χρησιμοποιεις ( που και ο ιδιος ειπες πως ειναι βιτρινα τελικα ), απλα προσπαθουν να πεισουν τους αλλους πως "καλα εκανες". Δυστυχως δεν πιανει σε ολους!

Δεν διαφωνω με το να εισαι ανυποτακτος, ομως διαφωνω στην προσπαθεια σου να μας πεισεις πως η παραβιαση ενος νομου, δειχνει θαρρος! Και μια ληστεια τραπεζας με αυτη τη λογικη θα μπορουσε να δειχνει θαρρος ( και ισως να θελει περισσοτερο θαρρος απο το να μην πας στρατο ).
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #317 στις: 10/05/07, 12:13 »
Μια ερώτηση μόνο Chris2004, το ότι η ανυποταξία μεταβλήθηκε σε πλημέλημα (δεν το γνώριζα, νόμιζα πως είναι ποινικό αδίκημα ακόμα), σημαίνει πως η ποινή που επιβάλεται στην περίπτωση σύλληψης είναι εξαγοράσιμη? Διότι είτε πλημέλημα είναι είτε κακούργημα η σύλληψη είναι δεδομένη!

Δηλ. μήπως έχουμε απλά επαναφορά της εξαγοράς της θητείας και ταραζόμαστε άδικα και με λάθος ανθρώπους? Αν υπάρχει στην παρέα κάποιος νομικός ας μας διαφωτίσει παρακαλώ!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #318 στις: 10/05/07, 13:20 »

Αν είχες την παραμικρή ιδέα πως λειτουργεί το Stress θα καταλάβαινες.

Έχω την παραΜΕΓΑΛΗ ιδέα πώς λειτουργεί το stress και στο στρατό (μια που έχω κάνει θητεία) αλλά ειδικά στο ελεύθερο επάγγελμα που είμαι εδώ και πέντε περίπου χρόνια και ζω συνεχώς με το άγχος του deadline. Oπότε μια χαρά καταλαβαίνω ότι υπερβάλλεις και ότι είσαι κατατί λάθος για τις συνθήκες που περιγράφεις.

Αποσυνδεδεμένος vangelis

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ..pera apo ton orizonta...
    • Προφίλ
    • Music
« Απάντηση #319 στις: 10/05/07, 14:28 »
για να είμαι ειλικρινείς, στην θητεία μου, και συγκρίνοντας το άγχος της θητείας με το άγχος της καθημερινότητας, ήμουν πολύ χαλαρός...και δεν ήμουν βυζματίας...και αυτό που διαπίστωσα, την μεγαλύτερη χαλαρότητα την έχεις στην σκοπιά...δεν σε πειράζει κανείς, και δεν θέλει κανείς κάτι από εσένα, μόνο που και που κάποια έφοδος...
Vangelis
― Παλιέ μου φίλε τί γυρεύεις;
χρόνια ξενιτεμένος ήρθες
με εικόνες που έχεις αναθρέψει
κάτω από ξένους ουρανούς
μακριά απ' τον τόπο το δικό σου.
Seferis

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #320 στις: 10/05/07, 16:48 »
Μια ερώτηση μόνο Chris2004, το ότι η ανυποταξία μεταβλήθηκε σε πλημέλημα (δεν το γνώριζα, νόμιζα πως είναι ποινικό αδίκημα ακόμα), σημαίνει πως η ποινή που επιβάλεται στην περίπτωση σύλληψης είναι εξαγοράσιμη? Διότι είτε πλημέλημα είναι είτε κακούργημα η σύλληψη είναι δεδομένη!

Δηλ. μήπως έχουμε απλά επαναφορά της εξαγοράς της θητείας και ταραζόμαστε άδικα και με λάθος ανθρώπους? Αν υπάρχει στην παρέα κάποιος νομικός ας μας διαφωτίσει παρακαλώ!

1) Δεν βγαίνουν πλέον εντάλματα σύλληψης, και όσα είχαν βγεί καταργούνται.

2) Σύλληψη δεν γίνεται ούτε σε τυχαία εξακρίβωση στοιχείων. Γϊνεται προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα και απο κεί και πέρα σε πάνε στην στρατολογία όπου υπογράφεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι θα παρουσιαστείς στην επόμενη ΕΣΣΟ. Αφού το κάνεις αυτό είσαι ελεύθερος να φύγεις.
Αν δεν συνηθίζεις να πετάς μολώτοφ σε πορείες έξω απο το σύνταγμα δηλαδή λίγο δύσκολο να γίνει αυτό.

3) Θεωρητικά πλέον υπάρχει η δυνατότητα το Στρατοδικείο να σε καταδικάσει ερήμην. Προσωπικά δεν έχω ακούσει ΚΑΜΙΑ περίπτωση καταδίκης ανυπότακτου. Σε περίπτωση που καταδικαστείς σου επιβάλλεται εξαγοράσιμη ποινή. Αυτό βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο σημαίνει Εξαγορά της Θητείας. Αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα την εξαγόραζα αύριο κι'όλας.

Όσο για τους στρεσογόνους παράγοντες στην εργασία....τους αντιμετωπίζεις 8 ώρες την ημέρα. Την υπόλοιπη μέρα έχεις το PC σου, την κιθάρα σου, την γυναίκα και οτιδήποτε άλλη ασχολία σε ευχαριστεί.
Στον στρατό οι στρεσογόνοι παράγοντες είναι και πολύ περισσότεροι αλλά και επί μονίμου βάσεως.

Αποσυνδεδεμένος pascal.

• Δεν Είμαι Δικηγόρος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αυτό είναι η ζωή; Ε τότε, άλλη μια φορά!
    • Προφίλ
« Απάντηση #321 στις: 10/05/07, 17:12 »
Μια ερώτηση μόνο Chris2004, το ότι η ανυποταξία μεταβλήθηκε σε πλημέλημα (δεν το γνώριζα, νόμιζα πως είναι ποινικό αδίκημα ακόμα),

Και τα κακουργήματα είναι ποινικά αδικήματα και τα πλημμελήματα το ίδιο και τα πταίσματα το ίδιο. Είναι όλα υποκατηγορίες της έννοιας "ποινικό αδίκημα". (έτσι για την ιστορία)
Όσα ξέρει η γυναίκα του κιθαρίστα δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #322 στις: 10/05/07, 18:27 »
1) Όσο για τους στρεσογόνους παράγοντες στην εργασία....τους αντιμετωπίζεις 8 ώρες την ημέρα. Την υπόλοιπη μέρα έχεις το PC σου, την κιθάρα σου, την γυναίκα και οτιδήποτε άλλη ασχολία σε ευχαριστεί.
2) Στον στρατό οι στρεσογόνοι παράγοντες είναι και πολύ περισσότεροι αλλά και επί μονίμου βάσεως.

1) Στο ελεύθερο επάγγελμα????????? Μάλλον 25 ώρες τη μέρα θέλεις να πεις αλλά μπερδεύτηκες.

2) Όταν είναι μέρες που έχεις έξι ώρες σκοπιά και τις υπόλοιπες κοιμάσαι να χαρώ εγώ στρες...

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #323 στις: 10/05/07, 18:50 »
1) Στο ελεύθερο επάγγελμα????????? Μάλλον 25 ώρες τη μέρα θέλεις να πεις αλλά μπερδεύτηκες.

Σε έβαλε κανένας με το ζόρι να δουλεύεις όλη μέρα; Επιλογή σου είναι. Προσωπικά όταν το δικό μου επάγγελμα το εξασκούσα σε ελεύθερο στυλ με έπαιρναν τηλέφωνο οτιδήποτε ώρα μπορείς να φανταστείς. Οπότε σε κάποια φάση αποφάσισα ότι το κινητό 6 μ.μ κλείνει.
Έτσι κατάφερα να διαχωρίσω ώρες για τη δουλειά μου και ώρες για χαλάρωση.

Αν εσύ είσαι 24 ώρες στο πόδι...επιλογή σου, στο κάτω κάτω εσύ επέλεξες αυτό το επάγγελμα. Άλλοι προτιμούν χαμηλότερα αμοιβόμενα επαγγέλματα  τα οποία είναι πιό 'χαλαρά'/

Στον στρατό όμως τίποτα δεν είναι επιλογή σου.

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #324 στις: 10/05/07, 19:04 »
Σε έβαλε κανένας με το ζόρι να δουλεύεις όλη μέρα; Επιλογή σου είναι. Προσωπικά όταν το δικό μου επάγγελμα το εξασκούσα σε ελεύθερο στυλ με έπαιρναν τηλέφωνο οτιδήποτε ώρα μπορείς να φανταστείς. Οπότε σε κάποια φάση αποφάσισα ότι το κινητό 6 μ.μ κλείνει.
Έτσι κατάφερα να διαχωρίσω ώρες για τη δουλειά μου και ώρες για χαλάρωση.

Αν εσύ είσαι 24 ώρες στο πόδι...επιλογή σου, στο κάτω κάτω εσύ επέλεξες αυτό το επάγγελμα. Άλλοι προτιμούν χαμηλότερα αμοιβόμενα επαγγέλματα  τα οποία είναι πιό 'χαλαρά'/

Στον στρατό όμως τίποτα δεν είναι επιλογή σου.

Δεν είναι έτσι όπως νομίζεις δυστυχώς... γιατί αν εγώ έτσι ξαφνικά πω το κινητό μου κλείνει τότε ο πελάτης-συνεργάτης ή οτιδήποτε που ήθελε να με βρει και δεν με βρήκε πολύ απλά θα πάρει κάποιον άλλο να του κάνει τη δουλειά ή θα βρει άλλο συνεργάτη και τότε εγώ θα περιμένω τη νεράιδα να μου δώσει τα λεφτά για να χω να φάω.

Μακάρι όλα να ήταν τόσο απλά όσο τα περιγράφεις.

Για το στρες μέσα στο στρατό πάντως (μια και μάλλον δεν μπορείς να απαντήσεις) μπες σε κανένα στρατόπεδο πρώτα και δες του "στρεσαρισμένους" φαντάρους που έχουν παλιώσει λίγο (δηλαδή δυο με τρεις μήνες θητεία) και μετά ξαναγράψε...