freemind, θα ξέρεις φυσικά ότι το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση για μερικούς, εμπόριο για άλλους.. Για μια ποδοσφαιρική ομάδα, τα έσοδα της προέρχονται (με σειρά magnitude) από το CL, τα τηλεοπτικά και τέλος από τα εισιτήρια.. Σκέψου τώρα, χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟ, αηδιασμένους, να διακόψουν τη Nova ή να της ζητήσουν καλύτερο προϊόν, ισονομία, κλπ.. Η forthnet για να υπερασπιστεί το προϊόν της θα καλέσει όλες τις ομάδες και θα τους πει αν θέλετε να λεφτά μου, τότε δεν θα ξαναστήσετε αγώνες, δεν θα μετατρέψετε το γήπεδο σε ρίγκ και δεν θα ξαναβγαίνει παράγοντας ομάδας να δυναμιτίζει το κλίμα πριν/μετά από μεγάλους αγώνες.. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΟΣΦΠ ποτέ του δεν ήθελε να μπει στην "κοινή διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιομάτων".. Η ΕΡΤ δεν μπορεί να του κουνηθεί γιατί δεν χρειάζεται να προστατεύσει το προϊόν της.. Είτε πουλήσει διαφημίσεις, είτε δεν πουλήσει, ο φορολογούμενος θα πληρώνει.. Επειδή όμως αυτό κάποτε θα τελειώσει και η ΕΡΤ λόγω αναδιοργάνωσης δεν θα δίνει τα εκατ. που έδινε σε δημοσιογράφους και ομάδες, ο ΟΣΦΠ θα αναγκαστεί να συμμετάσχει στην κοινή διαχείριση.. Εκεί θέλει τα χρήματα όλων των συνδρομητών.. Ολυμπιακών, Παναθηναϊκών, Αεκτζήδων, Παοκτζήδων, κλπ.. Προσωπικά, από αρχές Μαρτίου διακόπτω συμβολικά τη συνδρομή μου με τη Νova ενώ θα τους στείλω επιστολή δυσαρέσκειας έτσι ώστε να γνωρίζουν τι γίνεται και τι τους συμφέρει να πράξουν από εδώ και μπρος.. Αν το κάνουν χιλιάδες συνδρομητές αυτό, τότε η οικονομική αιμορραγία των ομάδων είναι δεδομένη.. Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι ίσως να έχουμε εξελίξεις..
Δεν χρειάζεται βέβαια να σου πω τι εξελίξεις θα έχουμε σε περίπτωση όπου ο Πλατινί (ο οποίος σημειωτέον είχε κάνει ήδη μια σύσταση στους Μαρινάκη και Πατέρα για να κάνουν το πρωτάθλημα ποιο αξιόπιστο) βάλει στο μάτι τις ελληνικές ομάδες και οι τελευταίες στερηθούν και τα χρήματα του CL.. Εκεί να δεις πως θα τρέχει ο Μαρινάκης στα κανάλια του για να ανοίγει "γέφυρες" με τους αντίπαλους προέδρους για να πείσει τον Πλατινί ότι εδώ είμαστε "μια ωραία αγαπημένη οικογένεια".. Όσο για το ότι βγαίνει σε όλες τις τηλεοράσεις, ο Μαρινάκης έχει ένα 20% στον ΣΚΑΙ οπότε μπορεί και βγαίνει όποτε θέλει.. Ο τύπος είναι μια κακή απομίμηση του Μπερλουσκόνι.. Πείτε μου πότε χρησιμοποίησε το Star η οικογένεια Βαρδινογιάννη για να κάνει διαγγέλματα, που στο κάτω-κάτω σε επίπεδα τηλεθέασης 15-44, τα δύο κανάλια δεν συγκρίνονται.. Για αυτό ξαναλέω.. Ο Μαρινάκης είναι χουλιγκάνος και αδίστακτος.. Μπορεί να είναι show όπως ανέφερε ο hot sauce αλλά κάτι τέτοια shows στην Ελλάδα παίζονται μετά στην Λαυρίου, στα Τέμπη και στο δωματιάκι με νεκρούς και τραυματίες..
Τέλος, μην στέκεσαι στη διαιτησία.. Όπως θα παρατήρησες δεν αναφέρθηκα σε αυτή πέραν του να μεταφέρω τα εξώφυλλα των εφημερίδων.. Ούτε προσπαθώ να πω ότι χάσαμε το πρωτάθλημα λόγω διαιτησίας, κλπ.. Νομίζω ότι και οι 2 ομάδες ευνοήθηκαν το ίδιο φέτος και δεν μπορούν να μιλάνε για αυτή.. Όμως, αυτό με το ποιος παίζει την καλύτερη μπάλα, ομολογώ ότι δεν μπορώ να το καταλάβω.. Μετά τα 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα της ΑΕΚ επί Μπάγεβιτς, το πήρε ο ΠΑΟ, παίζοντας εμφανώς χειρότερο ποδόσφαιρο από την ΑΕΚ.. Η ομάδα του ΟΣΦΠ που πήρε το πρωτάθλημα όταν προπονητής του ΠΑΟ ήταν ο Κυράστας εμφανιζόταν στο γυαλί 100 φορές χειρότερη από την αντίστοιχη του ΠΑΟ.. Τι σημαίνει αυτό; Και ο Πανσερραικός φέτος παίζει απείρως καλύτερο ποδόσφαιρο από τον Πανιώνιο αλλά ο πρώτος θα πέσει ενώ ο δεύτερος ίσως τη γλιτώσει.. Είπαμε όλα είναι θέμα συγκομιδής.. Συμφωνώ ότι ο ΟΣΦΠ φέτος έχει δείξει πολύ καλύτερο πρόσωπο από όλες τις άλλες ομάδες, αλλά δεν παύει να έχει τα νεκρά του σημεία τα οποία με αυτά που κάνει ο Μαρινάκης δεν επιτρέπει στους αντιπάλους του να τα εκμεταλλευτούν..
Και κάτι τελευταίο.. Πολλοί αναφέρονται στο ότι ο ΠΑΟ πέρυσι με τον Πατέρα τα ίδια έκανε.. ΟΚ, απλά ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί ο ΠΑΟ ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα τους θα μπορούσε να στήσει και τα δύο παιχνίδια με τον ΟΣΦΠ για να τον ταπεινώσει, έκατσε και έχασε και στα 2.. Είχε καλύτερη ομάδα ο ΟΣΦΠ πέρυσι από τον ΠΑΟ; Δεν νομίζω.. Απλά ο Πατέρας, επειδή είναι άσχετος από ποδόσφαιρο και επιθυμούσε μόνο τη δόξα, δεν μπορούσε και δεν ήξερε πως να καταφέρει το +10.. Στο τέλος κατέκτησε το πρωτάθλημα επειδή ο ΟΣΦΠ πέρυσι ήταν τραγικός.. Στη περίπτωση του Μαρινάκη όμως, έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που είναι πρώτα από όλα πορωμένος γαύρος και έπειτα πρόεδρος της Superleague.. Τα συμπεράσματα δικά σας..